– Å få Viken Fiber på CV-en er gull!

Studentene Mia Gram Olsen og Mari McCarthy Rørlien kickstarter arbeidslivet som eventkoordinatorer hos Viken Fiber. Mia går musikkteater, mens Mari er i gang med master i markedsføring. Begge er strålende fornøyd med å ha fått en student-tilpasset jobb som gir relevant erfaring.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/08/Studenter2-mia-mari-florent-kidane-980x438.jpg

På Sæteren gård i Bærumsmarka møter vi de to jentene, sammen med, Florent Beqiri og Kidane Weldeslasie Berhe. Det er gratis førpremiere på «Mina og meg med hele sirkuset», og de fire nyansatte studentene skal jobbe på sitt første event..

Det tradisjonsrike tunet er stappfullt av barnefamilier som har tatt turen denne strålende vårdagen for å få med seg utekino og søndagsaktiviteter for store og små.

De fire studentene er travelt opptatt på hver sin kant. Det grilles pølser, serveres popcorn, og det kastes erteposer på blink.

– Wohooo, du vant, sier Mia til en liten jente som akkurat har truffet blink.

Studenter

TRAVEL DAG PÅ JOBBEN: Det grilles pølser, serveres popcorn, og det kastes erteposer på blink. Mari McCarthy Rørlien er travelt opptatt som eventkoordinator hos Viken Fiber denne søndagen.

Event Mina og meg

STAPPFULLT AV BARNEFAMILIER: Denne vårdagen var Sæteren gård i Bærumsmarka stappfull av barnefamilier som skulle få med seg førpremieren på «Mina og meg med hele sirkuset»

Liker å holde i trådene

– Det har vært en morsom og intens dag, sier Mia og Mari.

Full fart, mengder med barn og et fint arrangement for store og små. De ser allerede frem mot neste event, som blir et LAN.

Mia og Mari er skjønt enige om én ting:

– Å få Viken Fiber på CV-en er gull!

– Selv om jeg går musikkteater, så er produsentbiten vesentlig i mitt studium. Det var faktisk pappa som mente jeg burde søke, jeg liker veldig godt å organisere, koordinere, og holde i trådene. Dette passer midt i blinken for meg, for å forstå omfanget av ting, det å være innen servicebransjen, og markedsføring. Jeg trengte også en helgejobb, så det var mye som klaffet, sier Mia.

Studenter på Mina og meg

FØRPREMIERE MED VIKEN FIBER: Altibox X-serien «Mina og meg med hele sirkuset» holdt førpremiere utendørs på Sæteren Gård i Bærumsmarka.

På barndommens stier

Mari kjenner seg igjen, og tilføyer.

–Det er begrenset hvor mye erfaring man kan få mens man studerer, men hos Viken Fiber får jeg superrelevant erfaring, og jeg kan tilpasse arbeidsmengden selv. Ved å jobbe helger trenger jeg heller ikke å forlate gruppearbeid tidlig, og på den måten miste verdifull sparring og jobbing med studiet, sier Mari, som selv er vokst opp i området rundt Sæteren Gård.

– Jeg har vært der mye på tur som barn, og det var veldig hyggelig å se barna kose seg der på samme måte som jeg har gjort, forteller hun.

event Viken Fiber

FIRE STUDENTER: Studentene Mia Gram Olsen, Mari McCarthy Rørlien, Florent Beqiri og Kidane Weldeslasie Berhe er travelt opptatt på Viken Fiber sitt event.

Hva som er drømmejobben er hun usikker på, men hun håper at jobben som eventkoordinator i Viken Fiber vil være med på å tegne et bilde av hva hun trives med.

– Jeg liker å jobbe med mennesker, og ikke bare på kontor. Jeg håper også å få et innblikk i hvordan de jobber på markedsavdelingen.

Begge jentene er fornøyd med sitt første event, og gleder seg til neste mulighet.

– Jeg er heldig som har fått en jobb som det er morsomt å gå til. Jeg får se markedsføring i praksis, det er god stemning, og jeg får være med å reise rundt på Østlandet, sier Mari.

Event Viken Fiber

TURBINGO  I SKOGEN: Det pekes, letes og leses på turbingo.

Forespørsel fra Næringsforeningen

Det var Viken Fibers samarbeidspartner, Næringsforeningen i Drammensregionen, som hadde ytret ønske om å få flere studenter inn i jobb. Cecilie Bjørgan Brunsell, leder strategi og næringsutvikling i Næringsforeningen i Drammensregionen, mener at næringslivet må ta sitt ansvar for å beholde kompetansen til morgendagens arbeidsliv i området.

–For det er det studentene er: Morgendagens arbeidsliv, sier hun, og fortsetter:

– Vi er veldig opptatt av at studentene i Drammen, eller de som ønsker å etablere seg i området etter endt studieløp, skal få et nettverk, føle på en tilhørighet og ha et kontaktpunkt i drammensregionen. Vi oppfordrer stadig våre medlemmer og næringslivet generelt til å gi studentene plass, og vi heier på virksomhetene som får det til.

Melissa Thorjussen, markedskoordinator i Viken Fiber, forteller at de er stolte over å ha kunnet imøtekomme ønsket til sin samarbeidspartner.

– Det handler om en tidlig kobling mellom skole og næringsliv. Vi håper det kan gi nyttig erfaring og nettverk, og kanskje være et springbrett for videre jobbmuligheter etter studiene, sier hun.

Selv jobbet Melissa som bartender under sitt studium, og det å få jobb i etterkant uten relevant erfaring fra bransjen viste seg å være vanskelig.

– Jeg endte opp som selger, og har jobbet meg sakte, men sikkert opp i gradene. Å få en tidlig fot innenfor har alt å si. Hos Viken Fiber får studentene praktisk erfaring, de får sett bransjen, og vært med på mange morsomme eventer. I tillegg er stillingene tilrettelagt en studiehverdag, så det passer perfekt, avslutter hun.

Event Viken Fiber

GRILLEN GIKK VARMT HELE DAGEN: Mia Gram Olsen og Mari McCarthy Rørlien sørger for at alle får noe godt å spise på denne dagen.