Viken Fiber er med på å gi Herman og Jone (11) et trygt idrettstilbud

Pors Fotball satser på barn og unge, og får nå enda større handlingsrom takket være sponsormidler fra Viken Fiber. Med en samarbeidsavtale med Viken Fiber kan Pors Fotballklubb tilby gratis treningsavgift for sine medlemmer til og med 12 år.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/10/viksenfiber-pors-gutter11-980x438.jpg

På Pors fotballbane i Porsgrunn er det full aktivitet denne vårdagen. Endelig er sesongen i full gang og utallige treninger i nydelig vær står for tur.

Hjemmearenaen til Pors Fotball er en møteplass for mange barn og unge i nærmiljøet.

To av disse er Herman Kvelland (11) og Jone Moholdt (11). De har begge spilt på Pors siden de var fem år og tilbringer allerede flere timer i uka på gressmatta.

– Vi har treninger to ganger i uka og ofte kamper i helgene. Pluss at vi er her mye på egen hånd, sier Herman.

– Også skal vi spille cup til helgen, legger Jone til.

– Ja, det blir gøy, bekrefter Herman.

Pors Fotball

MED HJERTE FOR FOTBALLEN: Fredrik Aanerød Grohs har drevet med fotball hele livet og husker selv hvor mye idretten betydde i egen barndom.

En avgjørende samarbeidspartner

Mens gutta er på plass for å gjøre siste finpuss før helgens cup følger Fredrik Aanerød Grohs begeistret med fra sidelinjen. Han er daglig leder i Pors Fotball.

– Vi har rett i underkant av 500 medlemmer, noe som utgjør rundt 16 lag. En stor del av klubben drives av frivillighet, og det er primært foreldre som er trenere og lagledere.

Målet til klubben er å kunne gi barn og unge i lokalområdet et trygt og godt tilbud. Et sted hvor de kan kjenne mestring, fellesskap og samhold.

– Jeg husker selv hvor mye fotball og miljøet rundt betydde for min egen barndom. Det er det jeg håper å skape. Jeg håper også vi kan tilrettelegge for et toppidrettsmiljø for lokale talenter, legger den daglige lederen til.

For å få dette til er klubben avhengig av gode samarbeidspartnere og sponsorer. En av disse er Viken Fiber, som har sponset Pors Fotball de siste årene.

I høst sendte klubben en søknad til Viken Fiber og fikk innvilget støtte.

– For klubben betyr dette mye. Det betyr blant annet at vi kan tilby gratis treningsavgift for barn til og med 12 år. Vi er den eneste klubben i Telemark som tilbyr dette og det er vi veldig stolte av, forteller den daglige lederen.

– Utover det bidrar midlene til diverse utstyr og til at vi kan skolere foreldre og få dyktige trenere til barna.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internettjenester fra Altibox. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Slik som avtalen med Pors Fotball, et samarbeid begge parter er stolte av.

– Vi er stolte over avtalen vi har med Viken Fiber. De støtter jo mange store klubber, og at vi er en av dem er jo veldig stas, sier Fredrik.

Pors Fotball

Herman og Jone er akkurat ferdig med oppvarmingen, og forbereder seg til helgens cup. De øver på nye triks og ballen suser i høy fart over banen. Begge har spilt fotball fra de var fem år gamle. De har begge to store mål og ambisjoner om hvor fotballen skal ta dem. Som flere andre unge gutter i Norge er Herman sitt store forbilde Erling Braut Haaland og drømmen er å en gang vinne VM. Det er ikke tvil om at fotball betyr mye for Herman og Jone. Og med Viken Fiber på laget kan de fortsette å drømme stort.

Lynrask på både nett og service

I tillegg til profilering og støtte leverer Viken Fiber også internett og TV-tjenester til bedrifter og privatpersoner.

Et raskt og stabilt internett blir stadig viktigere i både husholdninger og bedrifter. Alt fra surfing, gaming, radio og TV går gjerne over nettet. Anders Grohs er sportslig leder for ungdom i Pors Fotball, og bosatt i Porsgrunn med samboer og et barn. Han har vært kunde i Viken Fiber i mange år.

Pors Fotball

RASKT NETT ER ALFA OG MEGA: Anders Grohs sier at det meste går over internett hjemme. Alt fra TV til radio og mobil, da er det viktig med et raskt nett som er stabilt.

– Det er stort sett bare internettbruk hjemme hos oss. Vi strømmer TV-serier, ser på mobilvideoer og jobber tidvis på hjemmekontor. Nå er også samboeren i svangerskapspermisjon og da blir det nok litt ekstra trykk på nettet, smiler Anders.

Viken Fiber leverer bredbånd og TV fra Altibox, som hadde de mest fornøyde kundene i 2022 ifølge Norsk Kundebarometer. At nettet er raskt og fungerer som det skal er viktig for å ha fornøyde kunder.

– Nettet må være stabilt og raskt, det er det viktigste for oss.

Anders hadde et uhell for et års tid siden og fikk oppleve at Viken Fiber ikke bare har lynraskt nett, men også kundeservice.

– Jeg kuttet over kabelen i hagen ved en feiltakelse, og når vi ringte Viken Fiber fikk jeg god hjelp og de var veldig raske med å komme hjem til oss for å fikse det. Bedre blir det ikke, avslutter han.