Vil føre spillere til norgestoppen med gode støttespillere på laget

Tidligere reiste de største håndballtalentene til hovedstaden for den beste matchingen. Nå samles talentene i Follo, og det sørger blant annet gode samarbeidspartnere for.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/11/DSC02011-980x438.jpg

I Stil Arena på Langhus er Follo HK Damer sitt rekruttlag i full gang med en av ukens mange treningstimer.

På sidelinjen følger Bjørn Kløvstad nysgjerrig med. Han er daglig leder i Follo HK Damer.

Follo HK

MED HJERTE FOR HÅNDBALLEN: Bjørn Kløvstad har over 50 års håndballerfaring, både som eliteseriespiller, trener og leder. Han sier håndballen ligger hans hjerte nær, og som lokalpatriot var ikke valget vanskelig da han fikk spørsmål om å lede håndballklubben.

Avhengig av partnere

Rekruttlaget til Follo HK består av jenter i alderen 17 til 20 år. Spillerne kommer fra hele regionen, og målet for klubben er å skape et toppidrettsmiljø for lokale talenter.

For å få dette til er klubben, som i tillegg til rekruttlaget også har et elitelag, avhengig av gode samarbeidspartnere og sponsorer.

En av disse er Viken Fiber, som har sponset Follo HK damer de siste årene. Viken Fiber leverer Altibox tv og fiberbredbånd i området hvor Follo HK damer holder til og er en viktig støttespiller for laget.

–Vi er avhengig av å ha med oss gode samarbeidspartnere som sørger for at vi kan drifte klubben. Viken Fiber er en av de viktige aktørene vi har med oss for å få dette til å gå rundt, forteller Kløvstad.

Follo HK

To av spillerne som akkurat er ferdig med oppvarmingen, og forbereder seg til dagens økt, er Carmen Nårstad Karlsen (17) og Jenny Johansson (18). Begge har spilt håndball fra de var seks år gamle. Det siste året har de vært en del av satsingen i Follo HK. – Å være med her gir en stor mestringsfølelse. I tillegg er det alltid gøy å være med å vinne, sier Nårstad Karlsen. Begge trekker frem at håndball er et lagspill som en annen viktig faktor til at de har holdt på med idretten i over ti år.

– På dette laget er det et veldig bra nivå. Det er også svært gode trenere her, forteller Jenny Johansson.

Nettopp trenerne er noe midlene fra sponsorer som Viken Fiber går med til å finansiere, sier daglig leder Bjørn Kløvstad.

Fra hele Stor-Oslo

Treningen i Stil Arena ledes av Adrian Saastad og Kenneth Andersen.

Follo HK

TRENERTEAM: Adrian Saastad (t.v.) og Kenneth Andersen (t.h.) er trenere for Follo HK Damers rekruttlag.

– Vi ønsker å tilby det beste miljøet lokalt. Tidligere var det slik at en del av de beste spillere forsvant til Oslo på et tidspunkt i ungdomsårene. Nå er det motsatt. Nå kommer gode spillere fra hele Stor-Oslo til Follo, sier Adrian Saastad.

Dette er spesielt givende for treneren, som selv er fra Ski. – Målet med satsingen er å samle gode spillere, og forhåpentligvis føre noen av dem til norgestoppen, sier Saastad.

Follo HK

SATSER: Spillere fra hele Folloregionen er en del av det hardt-satsende rekruttlaget til Follo HK Damer.

– Svært stolte

Laget til Såstad og trenerkollega Andersen er som eneste jentelag fra de gamle fylkene Akershus og Østfold, i tillegg til Oslo, kvalifisert for sluttspill i den nasjonale serien de spiller i.

Fra sidelinjen underveis i treningsøkten forteller daglig leder Bjørn Kløvstad at laget er ett av totalt åtte kvalifiserte lag på landsbasis.

– Dette er noe vi er svært stolte av. Viken Fiber er med sin støtte med på å tilrettelegge for at noe slikt kan skje, sier Kløvstad.

Tilbake til spillerne

I tillegg går støtten fra Viken Fiber og klubbens andre samarbeidspartnere blant annet med til å betale for leie av idrettshallen for spillere over 18 år, og noe reisevirksomhet for lagene i klubben.

– Det aller meste går direkte tilbake til jentene, slik at de kan få drive med idretten de elsker, understreker Kløvstad.

For de 17 og 18 år gamle spillerne Carmen Nårstad Karlsen og Jenny Johansson er målet å fortsette satsingen i Follo HK så lenge de synes det er gøy å spille håndball.

– Vi trives begge med å spille på dette nivået. Her får man alltid utfordringer. Dette vil vi fortsette å være med på, sier de to samstemt.

Follo HK