Slik utfører du egeninnsats

Vi ønsker en effektiv oppkobling i ditt nabolag slik at du og dine naboer raskest mulig kan ta i bruk våre tjenester. For å klare dette, er vi avhengig av at du utfører egeninnsatsen i løpet av kort tid etter at du har fått det oransje røret lagt til din eiendomsgrense.

Det er ikke vanskelig og tar heller ikke så lang tid, men det kan være lurt å ta en titt på både filmen og veiledningen før du setter spaden i bakken.

SLIK GJØR DU DET:

1. Rull ut det oransje røret

Start med å rulle ut det oransje rører på bakken og legg det der hvor du vil grave, helt frem til husveggen. Legg igjen rørkveilen her, ikke kapp røret. Montøren sørger for å tilpasse dette.

2. Grav en 30 cm dyp grøft

Grav en grøft som er ca 30 cm dyp. Skal du grave langt, bruk en smal spade, da går jobben raskere unna.

3. Legg røret ned i grøften

Når du er ferdig å grave, rydder du grøftebunnen for steiner. Deretter plasserer du det oransje røret i grøften. Pass på at det ikke bli knekk på røret, det må ikke krummes mer enn omkretsen på en CD-plate

4. Fyll forsiktig grøften

Fyll grøften med samme massen som du gravde opp. Er det mye stein i massen, kan du legge sand eller hagesingel under og over røret.

5. Montøren gjør resten av jobben

Når røret er gravd frem til husveggen er din egeninnsats ferdig! Vår montør tilpasser røret og fører dette inn i en utvendig grensesnittboks. Fra denne boksen vil det gå en tynn fiberkabel til der du ønsker din hjemmesentral plassert. Montøren kobler så fiberen til hjemmesentralen.