Slik utfører du egeninnsats

Vi ønsker en effektiv oppkobling i ditt nabolag slik at du og dine naboer raskest mulig kan ta i bruk våre tjenester. For å klare dette, er vi avhengig av at du utfører egeninnsatsen i løpet av kort tid etter at du har fått det oransje røret lagt til din eiendomsgrense.

Det er ikke vanskelig og tar heller ikke så lang tid, men det kan være lurt å ta en titt på både filmen og veiledningen før du setter spaden i bakken.

SLIK GJØR DU EGENINNSATS:

1. Rull ut det oransje røret

Start med å rulle ut det oransje rører på bakken og legg det der hvor du vil grave, helt frem til husveggen. Legg igjen rørkveilen her, ikke kapp røret. Montøren sørger for å tilpasse dette.

egeninnsats

2. Grav en 30 cm dyp grøft

Grav en grøft som er ca 30 cm dyp. Skal du grave langt, bruk en smal spade, da går jobben raskere unna.

egeninnsats

3. Legg røret ned i grøften

Når du er ferdig å grave, rydder du grøftebunnen for steiner. Deretter plasserer du det oransje røret i grøften. Pass på at det ikke bli knekk på røret, det må ikke krummes mer enn omkretsen på en CD-plate

egeninnsats

4. Fyll forsiktig grøften

Fyll grøften med samme massen som du gravde opp. Er det mye stein i massen, kan du legge sand eller hagesingel under og over røret.

egeninnsats

5. Din egeninnsats er ferdig! Montøren gjør resten av jobben

Når røret er gravd frem til husveggen er din egeninnsats ferdig! Vår montør tilpasser røret og fører dette inn i en utvendig grensesnittboks. Fra denne boksen vil det gå en tynn fiberkabel til der du ønsker din hjemmesentral plassert. Montøren kobler så fiberen til hjemmesentralen.

egeninnsats

Viktig informasjon for plassering av hjemmesentral

Vi monterer en hjemmesentral med WIFI hvor ledningene til tv-dekoder, datapunkter og eventuelt telefon skal kobles til.

En best mulig plassering av hjemmesentralen i huset vil gi raskere og mer stabile brukeropplevelser. Wifi-signalet fra hjemmesentralen til de trådløse enhetene vil alltid ta korteste vei. Rett plassering av hjemmesentralen er viktig for å unngå forstyrrelser fra vegger, gulv, skap og andre enheter som bruker trådløs tilkobling.

Unngå å plassere hjemmesentralen på steder hvor det er høy fuktighet, mye støv eller kaldt, slik som for eksempel hobbyverksted, vaskerom, garasje, kaldt loft eller bod. Unngå også å montere den så lavt at en støvsuger kan skade den.

Plasser hjemmesentralen nær et strømuttak. Er avstanden til strømuttaket mer enn 1,5 meter, vil du trenge en skjøteledning. Hjemmesentralen bør plasseres et sted i huset som dekker flest mulig enheter, enten om det skal kables til tv- og datapunkter eller tilkobles Wifi. Dersom de fleste tv-, pc- og telefonpunktene du ønsker koblet til befinner seg i samme etasje, bør hjemmesentralen monteres i denne etasjen for enklest kabling videre.

Er du usikker på hvilken plassering som er mest hensiktsmessig for deg, hjelper montøren deg å finne dette.