– Det skal ikke være noe dårligere for barna som er her

Nå har organisasjonen Rett Fram Opplevelser byttet til Viken Fiber. Da er turneringene på gamingrommet antakelig reddet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/05/VikenFiber-rettframopplevelser-03-980x438.jpg

På gulvet inne i musikkstudioet står det mange glassbokser. De er stappfulle av 3200 fargerike kuler.

– Det er like mange fattige barn i Drammen, som det er kuler i disse boksene. Like mange som åtte hele barneskoler, forteller Ronny Johnsen.

Derfor startet han Rett Fram Opplevelser i 2014.

Rett Fram Opplevelser

3200 KULER: Like mange kuler i glassene, som antall barn i Drammen som lever under fattigdomsgrensa.

– Gaming er jo en av de mest populære aktivitetene for barn og ungdom, og det skal du ha tilgang på selv om foreldrene dine er blakke, eller sliter litt økonomisk, sier Ronny.

Stabilt internett er alfa og omega i det gamle bygget på Bragernes Torg. Derfor byttet de til Viken Fiber.

Rett Fram opplevelser

Viken Fiber har vært stolt sponsor for Rett Fram Opplevelser siden 2015. Når de nå også blir deres internettleverandør, er det ekstra gøy at organisasjonen ble Viken Fibers bedriftskunde nummer 10.000.

Vil du ha stabilt nett? Se produktpakkene fra Viken Fiber

– Vi ønsker å takke for tilliten, og håper at linja står til forventningene deres, sier Kristian Martinsen, salgssjef bedrift i Viken Fiber.

– Viken Fiber vil fortsette å gjøre det vi kan best, sånn at dere kan gjøre det dere gjør best, nemlig å gjøre det kult for barn og unge å være her, forteller han i retning Ronny.

rett fram opplevelser

– Jeg har selv hatt en pappa som hadde altfor mye penger i seks måneder, deretter ingenting i ett år, sier Ronny.

– I de periodene hvor familien ikke har penger, og Drammen Energi kommer og kutter strømmen. Og du er 13 år og hjemme alene. Da er det tøft.

– Hvis mamma og pappa er blakke må fortsatt barn og unge få delta på opplevelser sammen med andre.
Kritisk internett-behov

Det er få steder stabilt internett er så viktig som her. Forrige uke var det Fortnite-turnering i byggets storstue.

– Ungdommene blir veldig engasjert, og det sto 15 stykker og skrek bak de to som var i finalen, forteller han.

Midt i sluttspurten, utbrøt en av ungdommene: «Hvis min lægger nå, så dreper jeg TV-en!». Det er kritisk at nettet fungerer, og Kristian fra Viken Fiber nikker når han hører denne historien.

– Hvis linja ikke fungerer, så kan du ringe meg personlig og så skal jeg sende en tekniker umiddelbart, og få fikset det! sier Kristian.

rett fram opplevelser

GAMINGSTASJON: Med to PlayStations i et rom, og to i et annet rom, i tillegg til tre pc-er, er behovet for godt og stabilt internett, stort.
– Jo mindre jeg må tenke på Viken Fiber når jeg starter opp PlayStation, jo bedre er det, sier Ronny. Her med Kristian fra Viken Fiber, og næringslivskontakt i Rett Fram Opplevelser Arild Bjørvåg.

Ikke en hjelpeorganisasjon

Organisasjonen drives av Ronny, sammen med næringslivskontakt Arild Bjørvåg og arrangementsansvarlig Hanne Aadalen. Èn ting vil de ikke bli kalt.

– Vi er ikke enda en hjelpeorganisasjon, sier Ronny. – Vi er et sykt fett sted å være for barn og ungdom.

Tidlig i oppstarten bestemte de seg for at hvis de skulle drive med for eksempel gaming, så skulle de ha ordentlig utstyr. Og hvis de skulle tilby seilbåtturer, så måtte det være med en ordentlig seilbåt.

– Det skal ikke være noe dårligere for de barna som er her, enn andre barn, sier Ronny bestemt.

Derfor er gode samarbeidspartnere, som kan levere godt utstyr, essensielt. De har mange ulike arrangementer i løpet av året. Bursdag er en viktig dag. Rett Fram Opplevelser kan både holde bursdagsfeiringer her på huset, og de kan bidra med godteri og bursdagsgaver til familier som trenger det til feiring hjemme hos seg selv.

Gi tilbake til samfunnet

Samarbeidet med Viken Fiber, og andre i næringslivet, er viktig for organisasjonens eksistens. De er bevisste på hvem de ønsker å samarbeide med.

– Vi vet at Viken Fiber ikke setter navnet sitt på tull. Det er en styrke for oss. I tillegg jobber det noen ålreite folk der, sier Ronny.

Kristian i Viken Fiber smiler.

– Rent prinsipielt er det viktig for oss å gi tilbake til samfunnet, sier Kristian.

Nå skal de også gi stabilt nett, som er sårt etterspurt.

– Det er så banalt som at hvis jeg ikke merker internettlinja, så er det målet. Der du kan jobbe fritt uten å måtte bekymre deg for om du må reise ut og sitte et annet sted for å få bedre nett, avslutter Ronny.