Borettslaget valgte fibernett fra Viken Fiber: – Vi får veldig mye igjen for pengene

I Gartnerløkka borettslag bor mennesker i alle aldersgrupper. Med den nye fellespakka får alle velge det som passer best: – Og det ble heller ikke dyrere, sier styreleder.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/03/Boretslaget-mindre-kopi-980x438.jpg

For ett år siden gikk alle de 30 boenhetene i borettslaget over til ny fibernett-leverandør.

– Vi hadde coax nett tidligere, men det var så ustabilt og det falt ofte ut, så det var til slutt beboerne selv som ønsket å gå over til Altibox og fibernett, sier Kristian Raflund, styreleder i Gartnerløkka borettslag.

Coax nett er internett levert via kabel og har ofte begrensninger.

Kristian har selv bodd i borettslaget siden 2011, og trives godt.

Han jobber som salgsrådgiver i Vestfold og Telemark for Viken Fiber og Altibox.

– Men jeg holdt meg helt unna denne saken da generalforsamlingen i borettslaget stemte over hvilken fiberleverandør vi skulle ha. Alle de andre stemte, men ikke jeg, forsikrer han.

borettslag Gartnerløkka

STYRELEDER: Som styreleder passer Kristian Raflund på at alt fungerer som det skal i borettslaget.

Kan tilpasse nett og tv etter eget behov

Det var Viken Fiber som kom best ut av leverandørene de vurderte, og vant overlegent både på pris, hastighet på bredbånd og valgfriheten.

– I tillegg er jeg overrasket over hvor mange som faktisk så verdien i å legge inn fibernett i borettslaget, sier han.

Hele borettslaget fikk da en fellesavtale fra Viken Fiber, kalt Altibox Flex Medium.

Her har hver enkelte beboer mulighet til å tilpasse pakken etter sitt eget ønske og behov.

– Da kan vi velge litt selv. Noen ønsker en bredbåndshastighet på 250/250 Mbps, mens andre beboere har valgt lavere bredbåndshastighet, 100/100 Mbps, men da med flere poeng til valg av tv-kanaler, sier han og legger til:

– Selv velger jeg inn og bytter kanaler og strømmetjenester flere ganger i uken.

Kristian Raflund

Det er også enkelte i borettslaget som kun har valgt å ha bredbånd. Da får de en 1000/1000 Mbps bredbåndslinje hvor de kan benytte strømmetjenester og «game» via internett.

En av fellesavtalene Viken Fiber tilbyr til borettslag og sameier, består av tre alternativer. På denne måten er det enkelt for hver enkelt beboer å tilpasse fiber og TV etter eget bruk.

– I tillegg betaler hver enkelt boenhet en lik sum i måneden. Jeg synes vi får veldig mye igjen for pengene, sier Kristian.

Stabilt og trygt

Som styreleder har Kristian ansvar for å ivareta interessene til alle som bor i Gartnerløkka borettslag, og passe på at alt fungerer som det skal.

– Før vi fikk fiber fra Viken Fiber, var det ofte mange som mistet internettsignalene. Da var det mye jobb med å sette opp signalforsterkere blant annet. Nå merker jeg som styreleder, at det er mindre å gjøre i forbindelse med tv og internett, og alle vil vel ha mindre å gjøre, sier han lattermildt.

Ulike behov i borettslaget: –Alle trenger stabilt og bra nett

Siden kundeforholdet startet har de ikke hatt problemer med tv eller nett.

Tilbakemeldingene fra beboerne er at de opplever at tjenestene er stabile, og dersom noe skulle skje er det trygt å vite at Viken Fiber har et kundesenter som er åpent 24 timer i døgnet.

I borettslaget er det folk i alle aldre med ulike behov for tv og internett, og Kristian opplever alle som oppegående og flinke på nett.

– Vi har ei på 90 år som bruker FaceTime med barnebarnet i USA. Hun visste ikke om den muligheten før. I tillegg har vi et par gutter i borettslaget som gamer, og da trenger de veldig bra og stabilt nett, sier han.

Kristian Raflund
Kristian råder: – Følg med i tiden og på beboernes behov

Kristian forteller at hovedårsaken til byttet av nettleverandør, var å få et stabilt nett. I leveransen fra Viken Fiber fulgte det med en trådløs router til alle boligene. Det gjør at signalene blir mer stabile og rekkevidden øker.

Om ditt borettslag eller sameie vurderer å bytte leverandør, har Kristian et par gode råd å ta med i vurderingen:

– Følg med i tiden og på hva beboerne har behov for. Det er også lurt å ha en leverandør som tilbyr fleksible pakker siden folk bruker bredbåndet forskjellig. Da er det fint å kunne tilpasse sitt bruk til en gunstig pris, avslutter han.