En viktig sponsor sikrer godt aktivitetstilbud til barn og unge: – Denne sponsoravtalen betyr ekstremt mye!

Takket være en fornyet sponsoravtale kan Stokke IL nå tilby et bedre aktivitetstilbud for barn og unge i området.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/12/DSC07513-980x438.jpg

– Hit! roper en av spillerne til en annen på den store fotballbanen.

Ballen sentres og triller forbi motspillernes raske bein som forsøker å stoppe den. Keeperen står klar til å stoppe ballen i målet.

På sidelinja står stolte foreldre med store smil og heier frem barna sine.

Denne helgen har Norges største helgeturnering, Sandarcupen, inntatt fotballbanene til Stokke Idrettslag.

– Hit kommer det barn mellom tolv og fjorten år fra hele Norge, sier daglig leder i Stokke IL, Håkon Kjølstad Nilsen.

– Jeg var selv med på Sandarcupen da jeg var 16 år, legger han til og smiler.

Stokke IL

Lukten av grillede pølser slår imot deg når du ankommer området. Det er de frivillige foreldrene som har fått jobben med å diske opp både burgere og pølser i bodene rundt banene.

Stokke IL

De blankpolerte pokalene står stilt ut. Det er stadig noen spillere som tar turen bortom for å se. Kanskje blir en av pokalene med hjem i dag?

Stokke IL

FOTBALL ER LIVET: Mathea Moe Kaspersen (12), Natalie Andreassen Standal (13) og Naomi Nesset Bashir (13) elsker alle fotball og gleder seg til å konkurrere om pokalen under årets Sandarcup i Stokke.

Stokke IL

Forventningene for helgen er høye og de er godt i gang med oppvarmingen før første kamp.

Stokke IL tilbyr aktiviteter for barn fra toårs-alderen og helt opp til godt voksen alder. Alt fra turning, ballsport og ski til e-sport samler barn og unge til aktiviteter i hverdagen.

Siden 2021 har Viken Fiber sponset Stokke IL sitt e-sport-tilbud og bidratt til at idrettslaget har lynraskt internett.

– Det er en stor kostnad med internett, og det må være ganske bra for å kunne drive med e-sport, sier Håkon.
Nylig ble denne sponsoravtalen forlenget med ytterligere to år, og avtalen er at pengene skal gå til å tilby best mulig tilbud til barn og unge.

– Når vi nå reforhandlet avtalen, gikk de inn med mer penger til barn og unge, og inkluderer nå også turn-gruppa som har et tilbud til alle aldersgrupper. Det er den største gruppa vi har i Stokke IL, sier Håkon.

Støtten fra Viken Fiber bidrar til å dekke utgifter til nye apparater eller utstyr, trenerlønninger, reiser på stevner eller sosiale tiltak. Turngruppa kan selv bestemme hva de ønsker å bruke denne summen på, forteller han.

– Sponsoravtalen betyr ekstremt mye, uten dem hadde vi måttet funnet pengene et annet sted. Det gjør at treningsavgifter til barna kan være lavere, kostnadene blir lavere, det er lettere å rekruttere og det er lettere for barn å bli med på en idrett, sier Håkon og legger til:

– Det er store forskjeller i samfunnet, og det er økte kostnader overalt, så det å kunne tilby lave avgifter her er viktig slik at barna har en arena å komme til der de kan møte nye venner og skape ting. De får både utdanning og oppdragelse her.

Stokke IL

Første dag på Sandarcupen stilte Viken Fiber opp på cupen med konkurranser og aktiviteter. Barn og unge kunne spille fotballspillet Fifa, og flotte premier kunne vinnes i fotballdart.

Stokke IL

Teltet var fullt nesten hele dagen.

Stokke IL

– Vi setter veldig pris på at de ønsker et samarbeid utover den økonomiske stønaden, og håper at flere andre ser nytteverdien i det, sier Håkon.

Det ble ingen pokal på jentene denne helgen. Men de fikk spilt fire kamper og fikk inn to mål. – Det er egentlig ganske greit, men også litt trist siden det er gøy å spille fotball, sier Naomi.

Men motivasjonen til jentene er der. Allerede dagen etter skal jentelaget ha ny trening.

Og hvem vet, kanskje henter de hjem en av pokalene neste år?

Stokke IL

GØY: Selv om det ikke ble noen pokal, er jentene enige om én ting: cup er gøy!