i-Bolig valgte Viken Fiber og Altibox til ikonprosjekt

– Vårt mål er å skape nøkkelferdige boliger som det er godt og ukomplisert å bo i. Derfor var det naturlig å samarbeide med Viken Fiber om levering av bredbånd og TV til utbyggingen på Ladderudløkka, forteller i-Boligs daglige leder Bjørn Martin Akre.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/03/1byggetrinn-fasade-kveld-980x438.jpg

Tekst og foto: Tom Helgesen, næringsliv.no

i-Boligs utbygging av 88 boliger på Råholt i Eidsvoll har fått stor oppmerksomhet for arkitektur og fargevalg, og hvordan de skaper opplevelsesmessig mangfold og et helhetlig nabolag. Som en moderne «Kardemomme-by», kan vi lese av beskrivelsene. Boenhetene fordeler seg mellom eneboliger og rekkehus, bygges på fire ulike løkker og er tilpasset mennesker i alle aldre og livsfaser.

De første beboerne flyttet inn i 2020, og per nå er nær 50 prosent av utbyggingen ferdigstilt.

Stor fleksibilitet

Her er det ikke spart på noe for at beboerne skal trives, og som en del av kontraktvedlegget ligger ferdig fibertilknytning fra Viken Fiber og en grunnpakke fra Altibox. Det vil si at beboerne er på nett og kan se favorittprogrammet på TV allerede fra dagen de flytter inn.

– I og med at det er et svært sammensatt bomiljø, er også behovene svært ulikt for bredbånd og tv. Noen jobber mye hjemmefra og trenger høy hastighet på nettet, andre er mest opptatt av hvilke lineære tv-kanaler de har tilgang til. Derfor ønsket vi en samarbeidspartner som både kunne sørge for digital infrastruktur med stor fleksibilitet, forteller Akre.

– Og da var valget enkelt!

I tillegg til at leveransen tilfredsstilte kravene utbyggeren satte, trekker han også fram at det er gode vilkår for beboerne gjennom kollektiv avtale.

– Ja, det er absolutt svært gunstig for våre kjøpere. Med en kollektiv avtale, sparer de mange penger per måned i forhold om den enkelte skulle inngått avtale på egen hånd. Det var også vesentlig at det ikke påløper administrasjonskostnader på oss om en ferdigstilt boenhet ikke skulle bli solgt umiddelbart.

– I sum er dette en god samarbeidsform både for oss og boligkjøperne.

i-bolig

Viken Fibers salgsansvarlig boligselskap, Vidar Torp Andersen (t.h.) gleder seg over det gode samarbeidet de har med i-Bolig om leveranse av bredbånd Altibox til prestisjefulle boligprosjektet Ladderudløkka. Fornøyde er også i-Boligs daglige leder Bjørn Martin Akre, prosjektselger Hanne Normann Breen og markedskonsulent Torni Støvland.

Godt samspill

Viken Fiber bygger og drifter fibernett og leverer Altibox bredbåndstjenester til husholdninger og bedriftskunder over store deler av Østlandet. Lynraskt stabilt internett, tv og strømmetjenester har gjort Viken Fiber til Norges største rendyrkede fiberselskap med over 230.000 kunder – og gir med det et betydelig bidrag i arbeidet med å digitalisere Norge.

Salgsansvarlig boligselskap, Vidar Torp Andersen gleder seg over avtalen om leveranser av bredbånd og tv på Ladderudløkka. Han nøler ikke med å karakterisere i-Bolig som en tvers igjennom profesjonell samarbeidspartner.

– Ja, de har vært veldig tydelig på hva de ønsker, på vegne av sine boligkjøpere. Dessuten koplet de oss på i en tidlig fase i planleggingen, slik at det var enkelt å føre fram fiber og utføre installasjoner underveis i byggeriet. Vi har hele tiden hatt en konstruktiv og god tone både med utbygger og entreprenører.

Fleksibel basispakke

Alle beboerne på Ladderudløkka får fiberbredbånd og en basispakke fra Altibox inkludert i prisen. Det vil si at den enkelte husstand har full fleksibilitet innenfor den avtalte rammen om båndbredde og tv-kanaler. Ved overtagelse er installasjon gjort og tjenester aktivert, og beboer kan tilknytte sitt utstyr, forteller han.

– Med noen få tastetrykk kan man hele tiden endre sine valg på «Mine sider» innenfor basispakken. Det er en enkel prosess, og det er vedlagt bruksanvisning for hvordan dette gjøres. Om noen likevel ikke får det til, er det også vedlagt et telefonnummer til vårt kundesenter, som er åpnet døgnet rundt alle dager.

Lynrask fiber er perfekt for hjemmekontor og overlegent for gaming, og en fleksibel tv- og strømmepakke lar deg velge det du vil se på. Med fiberbredbånd og Altibox fra Viken Fiber kan du få mer av akkurat det du vil ha.

Når beboerne flytter inn, er det det den enkelte husstanden som overtar avtalen med Viken Fiber, og kan om ønskelig velge en større innholdspakke.

Fornøyde beboere

i-Boligs markedskonsulent Torni Støvland og prosjektselger Hanne N. Breen forteller at de ennå ikke har opplevd at noen av beboerne på Ladderudløkka ikke har klart å kople seg på nettet og administrere underholdningsinnholdet i basispakken.

– Vi er veldig bevisste på at de som signerer kjøpskontrakt i byggeperioden skal få tid til å forberede seg på å flytte inn. Derfor inviterer vi til nabomøter hvor blant annet Viken Fiber er med og forteller om hvilke muligheter beboerne har i basispakken. Her får de også muligheter til å hilse på sine kommende naboer.

Tilbakemeldingene fra beboere som har bosatt seg i det unike boligkomplekset, er at de er godt fornøyd med valget av Viken Fiber og basispakken fra Altibox.

– I og med at man når som helst kan endre utvalget av tilgjengelige tv-kanaler og båndbredde, tilfredsstiller dette de aller fleste sine behov. Og etter hvert som flere boliger blir ferdigstilt og bebodd, kan vi revidere basispakken ut fra beboernes tilbakemeldinger. Men som sagt; så langt er alle strålende fornøyde, understreker de.