Hjelper deg over på lynrask fiber

Tekst: PER-KR. AASEN | naringsliv.no

Viken Fiber er det største rendyrkede fiberselskapet i Norge. Nå satser de enda sterkere på leveranser av et stabilt nett til bedriftskunder i Østfold og Follo fra lokalavdelingen i Sarpsborg.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/02/hovedbilde_b_dgt-980x438.jpg

Viken Fiber har en avdeling i Sarpsborg som betjener det lokale markedet. F.v.: Anleggsleder Kenneth Arntzen, prosjektleder Finn Harald Karlsen, ansvarlig aktivt utstyr Magne Bakke og salgsansvarlig Henrik Søderberg Jansen.

Behovet for fart og kapasitet på nett, kombinert med et bredt og attraktivt innhold blir stadig større i næringslivet.

Tradisjonelle kobbernett som har vært i bruk i mer enn 100 år, er på vei ut av markedet og vil være helt borte i løpet av få år. Næringslivet vil derfor ha behov for en ny og moderne nettløsning om kort tid, og Viken Fiber kan tilby noe av det mest stabile og innholdsrike fibernettet som er på markedet.

Strekker seg langt

Selskapet er allerede til stede med fiber i de fleste sentrale områder i regionen og kan slippe på bedrifter både raskt og til konkurransedyktige priser.

– Slik vi ser det er det ingen vei utenom fiber for bedrifter som ønsker et raskt og stabilt nett med store muligheter for å velge blant tjenester. Det er ingen grunn til å vente med beslutningen, og Viken Fiber gir raskt svar på om det er mulig med tilkobling og hvor lang tid det vil ta å etablere en forbindelse. Vi er til stede i de fleste byer og tettsteder, og bedrifter som ligger i nærheten kan ha en etablert linje i løpet av få uker. Der vi ikke har fiber i dag, må vi grave eller føre frem i luftstrekk, noe som vil ta lenger tid.  Bedriftsmarkedet er viktig for oss, og vi strekker oss langt for å tilfredsstille krav og ønsker, sier administrerende direktør i Viken Fiber, Anne Berit Rørlien.

Har en sterk lokal forankring

Viken Fiber har lang historie i Østfold og Follo, og har fortsatt sterk lokal forankring gjennom sin avdeling i Sarpsborg. I 2020 kjøpte de fibernettet til Instrumenttjenesten AS (ITAS) på Ås, som var en betydelig lokal fiberaktør, og overtok dermed en betydelig kundemasse i Follo.

– Fibernettet og kundene til ITAS supplerte vår infrastruktur i området og den kundemassen vi hadde der fra før. Arbeidet med å betjene de eksisterende ITAS-kundene og samtidig skaffe nye startet ganske raskt.  Nå er vi godt i gang med å videreutvikle nettet for alle bedrifter som har valgt Altibox som innholdsleverandør.

Pålitelig leveringstid

I dag innser de fleste bedrifter at god infrastruktur er viktig, og Viken Fiber har jevnt over godt samarbeid med kommuner og grunneiere i Østfold og Follo når det gjelder utvikling av nettet. Anne Berit Rørlien trekker spesielt frem Indre Østfold som flinke til å finne gode løsninger.

– Vi har et godt fotfeste i hele Østfold- og Follo-regionen, men har ambisjoner om å bli enda større. Fordelen ved å velge en Altibox-løsning fra oss er at du får en symmetrisk dedikert fiberlinje og ikke minst pålitelig leveringstid når du bestiller. Vi har passert 200.000 kunder og scorer høyt på undersøkelser om kundetilfredshet, sier Rørlien.

Enkel installasjon

Etter tilkobling installerer Viken Fiber løsningen hos bedrifter i løpet av et par timer. Din bedrift kommer seg over på et raskt og stabilt fiberbredbånd uten store ekstrakostnader eller lang ventetid. De leverer også tilhørende tjenester som gjør at din bedrift kan få det dere trenger hos samme leverandør – for eksempel tv-pakker, ExpressRoute, mobil backup og DDosbeskyttelse.

I tillegg til Viken Fiber har Altibox leverandører i hele landet som sikrer best mulig lokal oppfølging av bedriftene. Partnerne har daglig oppfølging med hundrevis av bedriftskunder og passer på at disse til enhver tid har det de trenger i arbeidshverdagen.