Best i Drammen på Fiberbredbånd

Tekst: Jahn-Arne Olsen | DA Næringsliv

Viken Fiber kan på kort varsel levere lynrask og stabilt fiberbredbånd til de fleste bedrifter i Drammen. – Vi har et meget godt utbygd fibernett i byen, sier administrerende direktør Anne Berit Rørlien.

 Anne Berit Rørlien er administrerende direktør i drammensbedriften Viken Fiber, som har 200.000 kunder i Viken, Oslo og Vestfold og Telemark.

Drammensbedriften Viken Fiber er med sine 200.000 kunder, derav 6.600 bedrifter, en stor aktør i det norske telekom-markedet. De tilbyr i dag fibertilknytning i over 50 kommuner i fylkene Viken, Vestfold og Telemark og Oslo. – Vi har vært lenge i Drammen og har etter hvert lagt fiberkabler i store deler av byen. Ingen andre har en tilsvarende dekning.

Kobbernettet nedlegges

– Det gamle kobbernettet legges ned i løpet av få år, så det er på tide å legge om til fiber, som uten tvil gir den mest fremtidsrettede løsningen både med hensyn til raskhet og stabilitet, sier Rørlien.
– For de fleste bedrifter er det avgjørende å ha et godt trådløst nett, og kravene vil bare øke etter hvert som flere tjenester og styringsprosesser blir heldigitalisert. Vi har et av markedets råeste og mest stabile bredbånd for bedrifter – og kan tilby overføringskapasitet som passer selv de mest krevende kunder.- Fiber sikrer like god kapasitet både til nedlasting og opplasting, og vi legger stor vekt på at kundene ikke skal forstyrres eller forsinkes av naboens eller andre nærliggende bedrifters databruk.

Leverer Altibox

Mens Viken Fiber står for utbyggingen av selve fibernettet, leverer de produkter, tekniske løsninger og tjenester fra Altibox, et partnerskap av lokale leverandører som strekker seg over hele landet.. – Vi er en del av dette partnerskapet, og det er Altibox, som er merkevaren, sier Anne Berit Rørlien. – Kjerneproduktet i bedriftsmarkedet er trådløs forbindelse med egne rutere og forsterkere for å etablere god forbindelse i hele bedriften. Vi legger stor vekt på at kunden skal ha en god opplevelse uansett hvor de er i lokalet. Høy oppetid, det vil si at nettet ikke går ned, er en del av den gode opplevelsen. – Vi etablerer også brannmurer og andre mer avanserte sikkerhetssystemer for virksomheter med spesielle behov. Det har blitt vanlig å ha en eller flere tv på arbeidsplassen, og her tilbyr vi selvsagt tilgang til hele underholdningsuniverset til Altibox. – For bedrifter som befinner seg på flere adresser, kan vi sette opp flere løsninger som sikrer fri flyt i hele bedriften og samtidig topp forbindelse til kunder og samarbeidspartnere.

Mest fornøyde kunder

Altibox bredbåndstilknytning topper de årlige målingene av kundetilfredshet i regi av EPSI Rating Norge, et uavhengig selskap som leverer målinger av kundetilfredshet. Altibox har de siste elleve årene stått øverst på pallen i privatmarkedet, og i de siste årene har de også kommet best ut i bedriftsmarkedet. I 2020 ble nesten 1200 bedrifter intervjuet. Altibox fikk en skår på 74,8 – langt over konkurrentene. – Over 70 regnes som meget bra, og med nesten 75 er det et uttrykk for en meget sterk relasjon mellom oss og våre kunder. Dette skyldes ikke bare at vi utmerker oss med stabil, god og rask bredbåndskvalitet, men også at vi oppleves som mer serviceinnstilt og enkle å forholde seg til enn våre konkurrenter, sier Anne Berit Rørlien og legger til at de leverer serviceavtaler på flere nivåer, herunder mulighet til problemløsing og feilretting gjennom alle døgnets timer. – Det er bare å ta kontakt og presentere bedriftens behov. I de aller fleste tilfellene skal vi kunne tilby meget gode løsninger og tett oppfølging.