Sameiet holder seg til Viken Fiber: – Det er litt som med strøm, det skal bare funke

Skårersletta sameie består av 219 leiligheter med mennesker i alle aldre og fra alle verdenshjørner. Med fellespakken fra Viken Fiber får alle velge det som passer best. – Det fungerer bunnsolid, sier Per Hovgaard Hansen, styreleder i Skårersletta sameie.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/03/viken-fiber-1080-980x438.jpg

FORNØYD STYRELEDER: Per Hovgaard Hansen er styreleder ved Skårersletta sameie, og er med på avgjørelsen om leverandør av TV- og nettløsning til 219 boenheter.

Sameiet i Lørenskog kommune har brukt Viken Fiber som leverandør siden sameiet sto klart i 2020.

– Vi har hatt Altibox siden sameiet var klart til innflytting. Vi har 219 leiligheter, fordelt på fem blokker på seks eller sju etasjer, og internett og TV er noe som bare skal funke. Fordi vi hadde vært fornøyd med tilbudet fra dag én, var det full enighet i styret om å reforhandle avtalen vår med Viken Fiber etter tre år, sier Per, som til daglig jobber med IT.

– Jeg er nok over gjennomsnittlig interessert i teknologi, og ikke redd for å trykke litt til, men jeg oppfatter det som veldig enkelt å administrere egen avtale. Vi har valgt fellespakken Altibox Flex M, og den skal vi forholde oss til fremover også, sier han.

Skårersletta sameie
Ulike behov

Med Viken Fiber og Altibox kan nemlig hver beboer velge løsningen som passer best for sitt behov. Både når det gjelder hastighet på internett, TV-kanaler, samt streamingtjenester.

– Det er et poengsystem som gjør at vi kan bytte ut for eksempel Netflix med HBO når vi ønsker, ut ifra hvor mange poeng som er valgt i den enkeltes avtale, sier Per.

Det høres kanskje komplisert ut, men styrelederen er klar på at det er enkelt og raskt å få til.

– Hva beboerne har valgt, det vet ikke vi i styret. Vi betaler bare fakturaen, smiler han, og legger til at spørsmål som kommer, henvises til Altibox-support.

På spørsmål om beboerne er fornøyde, svarer han at ettersom han ikke hører noe, regner han med at ting funker bra.

– Internett i dag er som strøm. Det er ingen som skryter av at lysene går på, men har strømmen gått, så hører vi det, ler han, og legger til at han personlig er veldig fornøyd.

– De leverer det de lover. Jeg brukte Altibox i min tidligere enebolig også.

Skårersletta sameie
Per råder: Velg noe stabilt!

For det relativt nystiftede sameiet var det like selvfølgelig å ha fibernett som å ha strøm.

− Med 219 boenheter sier det seg selv at behovene er like forskjellige som interiøret i leilighetene. Noen ønsker en bredbåndshastighet på 250/250 Mbps, mens for andre er hastigheten mindre viktig. Da kan det hende at det holder med 100/100 Mbps. Andre trenger 1000/1000 Mbps. Med vår avtale kan man da velge flere eller færre tv-kanaler, ut i fra ønsket, sier Per.

I våre dager er ikke mange tv-kanaler like viktig for alle, og han forteller at en bredbåndslinje som er tilpasset strømmetjenester og gaming også er en mulighet flere benytter seg av.

Dersom Per skal trekke fram ett viktig element å se etter når et sameie skal lande på et tilbud, er det stabiliteten han trekker frem som det viktigste. Den må ligge i bunnen for at en fellespakke skal fungere for så mange ulike behov. Den daglige driftssikkerheten, og den korte veien til kundeservice er også utrolig viktig.

− Det letter også jobben for en styreleder som tross alt er den nærmeste å kjefte på dersom ting ikke fungerer som det skal, ler han.

Når han virkelig får tenkt seg om, så kommer Per på et tilfelle der internett ikke funket.

– Det var noen som hadde gravd over en kabel her i Lørenskog, og da tok det ikke lang tid før innboksen var full, ler han.

– For internett, det må bare funke.