E-sport og fibersatsing hos Drammens Ballklubb

Drammens Ballklubb er den største frivillige organisasjonen på Øren i Drammen. Klubbens viktigste målsetning er å ha et tilbud for alle. Nå tilbyr også ballklubben e-sport og Viken Fiber får ta del i satsningen!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/05/MicrosoftTeams-image-8-980x438.jpg
Hva skal til for å starte e-sport?  

Drammens Ballklubb var tidlig ute med å tilby e-sport som del av sitt aktivitetstilbud til barn og unge. Når Drammens Ballklubb blir spurt av andre klubber om hva som skal til for å sette i gang et e-sport-tilbud,  er det tre viktige faktorer de mener må på plass. – For det første bør man ha tilgang til et stabilt og raskt  internett. Videre må ha en lokasjon for tilbudet, samt de rette personene til å både starte og opprettholde aktiviteten, forteller klubbkoordinator Ole Ekeberg Apenes. 

Naturlig samarbeidspartner

Breddeklubben ønsker å bidra for sitt nærmiljø gjennom et godt tilbud i aktiviteter både innen fotball, bandy, ski, e-sport, knøttesprett, allidrett og 60 pluss. Viken Fiber har i mange år samarbeidet med klubben og sponset Fotball Junior som er klubbens største avdeling. – Viken Fiber var både en naturlig samarbeidspartner på grunn av deres interesse for å bidra i lokalsamfunnet, og samtidig et sikkert førstevalg som samarbeidspartner og fiberleverandør til vår e-sportsatsing, sier Apenes.

E-sport, eller elektronisk sport, er et samlebegrep som omfatter alt fra elektronisk konkurransespilling på høyeste nivå, og ned til amatørnivå. DBK E-sport er landets første e-sport-gruppe under et idrettslag. Siden 2016 har klubben gitt tilbud til barn og unge som et alternativ til ordinær idrett. I tillegg til faste treninger og ukentlig åpen spillekveld på klubbhuset, arrangerer de også en av Drammens to største LAN/Dataparty, The Hive. De holder også flere mindre LAN på klubbhuset gjennom året.

Har du en breddeklubb eller jobber i en organisasjon som vil starte med e-sport? 

For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene våre og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Vi vil skape gode opplevelser for barn og unge, og sponse formål i hele vårt geografiske nedslagsfelt.