Spett Gaming – for trivsel og samhold!

Viken Fiber inngår stadig samarbeid med idrettslag og organisasjoner som satser på e-sport. Nå har vi nylig inngått et samarbeid med Spett Gaming fra Larvik.
De er en ideell organisasjon som setter søkelys på gaming, trivsel og samhold på nett.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/08/SpettGaming-980x438.jpeg

Spett Gaming ble stiftet allerede i 2015 og har i dag rundt 290 medlemmer over hele landet. De samles på mange plattformer, enten i form av spillekvelder over internett eller på fysiske LAN over en helg. Spett Gaming er for unge voksne som er fylt 18 år og organisasjonen er opptatt av å skape et godt miljø med mangfold, inkludering og trivsel på nett.

Tilbud for ungdommer

I tillegg har Spett Gaming et tilbud for de yngre – LESK (Larvik Elektroniske Spillklubb) som er et samarbeid med Larvik Kulturskole for barn fra 12 år og oppover. LESK er et populært fritidstilbud for de som kanskje ikke synes fotball eller ballsport er like gøy. Via LESK kjøres det ukentlige treninger med fokus på å være snill på nettet, øvelser i spesifikke spill og muskelminnetrening. Spett Gaming kjører også kurs for svakerestilte ungdommer, hvor deltakerne lærer litt om PC-bruk, spilling og nettvett.

Espen Harring, leder i Spett Gaming, forteller at i tillegg til egne LAN arrangerer de gjerne LAN for ungdommen i Larvik i skoleferiene. I sommer hadde de også gratis sommerskole i regi av kommunen og kulturskolen. Her fikk elevene prøve seg på en haug med forskjellige spill og mange som deltok har meldt seg på LESK i etterkant. I all aktivitet er organisasjonen opptatt av å skape de rette holdningene i det som for mange er en stor interesse – nemlig gaming.

Viken Fiber samarbeider med Spett Gaming

Over flere år har Viken Fiber og Spett Gaming samarbeidet i forbindelse med LAN og data-arrangementer hvor Viken Fiber har oppgradert nettlinjen.

– Viken Fiber fremstår som villige og serviceinnstilte. De hjelper oss både dag og natt for at vi skal kunne spille på best mulig linje, sier Harring – Det er erfaringene vi har med Viken Fiber over tid og produktene de leverer, som er årsaken til at vi nå ønsket en permanent samarbeidsavtale.

Visste du at …

  • Strategispill kan hjelpe barn til å takle motgang? I spill øver nemlig barna seg på aksept, problemløsning og tilpasning i stadig skiftende omgivelser. (Kilde: American Psycological Association)
  • Fotballspillere bruker FIFA til å øve på taktikk? FIFA lærer alt fra barn til proffspillere teknikk, taktikk og fotballanalyse på en måte som ikke var mulig for en generasjon siden. (Kilde: The Guardian)
  • Barn trenger foreldre på tribunen – uansett arena? Barn og unge er følsomme for respekt eller kritikk fra andre. Det gir utslag i opplevd selvverdi. (Kilde: forebygging.no)