Slik inkluderer Mjøndalen IF enda flere!

Tradisjonell sport er ikke for alle, nettopp derfor startet Mjøndalen IF med e-sport. Denne delen av organisasjonen jobber for inkludering og stolthet i gaming. Klubben ønsker å være et sosialt møtepunkt der gaming-glade gutter og jenter skal få muligheten til å konkurrere og trene på det de synes er moro og hva de har som interesse.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/02/mif-003-980x438.jpeg

Tekst: Anne G L Ringsevjen Alle foto: Mjøndalen IF Esport

– Hos oss får de game med ordentlig utstyr, de får hjelp til forskjellig aspekter i spillene og de lærer om det grunnleggende i gaming, sier e-sportsansvarlig i klubben, Daniel Sivertsen. Totalt sett skal det være kult å være en gamer.

Viktig samarbeid

For å få til e-sportsatsingen, ønsket Mjøndalen IF Esport et samarbeid med Viken Fiber av den enkle grunn at et godt nettverk er, om ikke det viktigste, veldig høyt oppe på vår prioriteringsliste, sier Sivertsen.

– Dette samarbeidet er veldig viktig for vår satsning, forteller Sivertsen videre. – Uten samarbeidet med Viken Fiber kunne vi ikke levert medlemmene våre en like god internettlinje og muligens ikke et slikt fantastisk lokale som e-sport-rommet vårt har endt opp med å bli i dag. – Viken Fiber pryder rommet vårt i Mjøndalenshallen på flere måter med blant annet logoer og musematter.

Mjøndalen IF E-sport
E-sport er lagsport

Gaming er så mye mer enn spilling langt ut på natt, dårlig spisevaner og mye stillesittende foran en skjerm. Gaming er taktikk, reaksjonsevne og konsentrasjon. Det er til tider kun millisekunder som skiller deg fra å tape eller vinne. For å være en god e-sportsutøver hjelper det mye å ha god fysikk, mye søvn og arbeide taktisk.

E-sport består stort sett av videospill-konkurranser med flere spillere, ofte på lag, som konkurrerer mot hverandre. For å bli god, er det vanlig å bruke tid på treningskamper med laget sitt. Man må kommunisere godt, jobbe i lag, trene på reaksjonsevne og være taktisk sterk. – Dette har vi tro på at alle kan lære, sier Sivertsen.

Videreutvikling av tilbudet

I dag teller e-sportsklubben 18 medlemmer i alderen 8 – 19 år. De ønsker seg gjerne flere medlemmer og jobber med å videreutvikle sitt tilbud med fokus på både gaming, ernæring, søvn og aktivitet. I tillegg til faste treninger, arrangerer de både cuper og organiserte spillekvelder.