Populær oppstart for Stathelle E-sport

I sommer arrangerte Stathelle og Omegn Idrettslag gratis gaming-camp for barn og unge i kommunen. I hele to uker var det full rulle med ivrige gamere på Bunes klubbhus.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/10/Stathelle-e-sport-980x438.jpg

– Gaming-campen hjalp klubben vår med å se hvordan rom, utstyr og infrastruktur fungerte samtidig som vi fikk markedsført vårt nye e-sport-tilbud, forteller primus motor Allan Finden i Stathelle og Omegn Idrettslag.

Flest mulig lengst mulig

Stathelle og Omegn Idrettslag er en breddeklubb med rundt 600 aktive medlemmer. Klubben jobber for å få med flest mulig lengst mulig og tilrettelegger for aktivitet i nærområdet både for klubbmedlemmer og innbyggere, men også for skolene i nærområdet. Idrettslaget har grupper som fotball, innebandy, ski og friidrett i tillegg til oldermann og de utvider stadig.

For å nå enda flere barn og unge i nærområdet opprettet klubben nylig både terrengsykkel-gruppe og svømmegruppe. Siste tilskudd på lista er altså etablering av E-sport-gruppe.

Faste treninger

E-sport-gruppen har fått lov til å disponere hovedsalen på klubbhuset. Der er nå fiberbredbånd installert, lokalene rigget og 10 pc ’er med gode spesifikasjoner er på plass. I tillegg har de også kjøpt inn noen PlayStation 5 konsoller. Hvilke spill som tilbys vil være avhengig av etterspørselen fremover, men de spillene som har vært mest populære nå i starten er Valorant, CS:GO og Rocket League.

–  Vi startet opp med treninger 1. oktober og det blir faste treninger på mandager og onsdager fremover. Dette tilbudet planlegger vi i tillegg å utvide når medlemsmassen øker, forteller Finden.

Satsingen på e-sport

Stathelle E-sport sitt hovedfokus er å inkludere nye brukergrupper for samhold, trygghet og trivsel.  – Hovedområde blir gaming, men vi jobber også med å inkludere brukere som har andre interesse som passer i gruppen slik som streaming, videoproduksjon og bildeproduksjon, forteller Allan Finden. – Det legges opp til et variert treningsopplegg som vil bestå av både teori og en praksisdel. Vi skal ha fokus både på utvikling av individuelle ferdigheter og lag- og kamptrening.

– Klubben samarbeider med flere grupper/organisasjoner i kommunen for å hjelpe ungdom som trenger det og e-sport åpner nye muligheter for dette. På denne måten vil klubben bidra ytterligere i å hjelpe lokalsamfunnet i kommunen og gjerne utover kommunegrensen også.

Samarbeid med Viken Fiber

For å klare å kunne tilby barn og unge et tilbud i nærmiljøet, er det viktig å inngå samarbeid med partnere som kan støtte driften i frivillige idrettslag. I tillegg håper idrettslaget at deres verdier og jobben de gjør verdsettes av samarbeidspartnere. – For å kunne etablere et e-sport-tilbud er stabil og rask nettforbindelse er forutsetning og dette er noe Viken Fiber er meget gode på, sier Finden.

– Viken Fiber ser også verdien i å bidra til nærmiljøene og den innsatsen frivilligheten gjør, og klubben setter stor pris på støtten som gis. Dette samarbeidet gir klubben vår mulighet til å satse på e-sport samtidig som Viken Fiber og Altibox er et varemerke som vil hjelpe oss med å nå enda flere utøvere. I tillegg bidrar samarbeidet til drift og tilbud innen andre grupper i idrettslaget vårt.

På bildet: J17, kretsmestere og interkretsmestere 2022

Gøy med idrett for alle

Fokus på inkludering og jobben Stathelle og Omegn idrettslag gjør for lokalsamfunnet med kun frivillig innsats er viktig. Mottoet for idrettslaget er «Gøy med idrett for alle», noe e-sport-gruppen jobber aktivt for. – Vi tror e-sport kommer til å få stort fokus i samfunnet og media fremover, både lokalt og regionalt, og det er meget hyggelig at Viken Fiber kan jobbe sammen med oss om dette, sier Finden.