Lokalklubben vokser i rekordfart

På rundt seks år har Åfoss IL sine turngrupper gått fra 18 til 71 medlemmer. I dag har klubben totalt 371 medlemmer og vokser i rekordfart. De tilbyr turn og fotball, men er i full gang med å etablere et gamingsenter for e-sport. – For at småklubber som oss skal klare seg, er vi avhengig av god hjelp fra samarbeidspartnere. Vi er derfor svært takknemlig for å ha Viken Fiber med på laget, forteller Per Terje Knutsen i Åfoss IL. – Idrett betyr mye for barn og unge og er en arena hvor de kan kjenne mestring, fellesskap og samhold, forteller han.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/08/vikenfiiben.aafoss.il-3-980x438.jpg
Samarbeidsavtalen med Viken Fiber er med på å gi Åfoss IL muligheten til å fortsette den gode veksten og holde lave kontingenter.

– Et mål på sikt vil jo være å kunne tilby gratis medlemskap til alle barn, det hadde vært utrolig fint, forteller Per Terje Knutsen.

Han beskriver seg selv som klubbens «alt-mulig-mann» og gikk inn i Åfoss IL for 11 år siden. I dag er han både kasserer, fotballtrener, turntrener og styremedlem.

– Det er litt sånn det er i småklubber. Har man barn i klubben, blir man med og hjelper til der man kan.

Per Terje har seks barn og vokste selv opp på Åfoss. I dag er både han og kona, Hege Knutsen, aktive i klubben.

– Vi lever og ånder for Åfoss IL. Vi er nesten oftere på klubben enn vi er hjemme, ler han.

– Ungene er med på alt. Står vi i kiosken en lørdag, er de med der. Trener vi turngrupper en onsdag, henger de seg på der. Det er blitt en familieaktivitet.

lokalklubb Åfoss IL

FAMILIEAKTIVITET: Per Terje og Hege, sammen med fire av seks barn. Her på turntrening en tirsdag kveld.

Her knyttes livslange vennskap

I dag er det mye aktivitet i gymsalen på Åfoss skole. Turnpartiet 4-6 år er i full gang og gymsalen er fylt opp med ivrige barn. Åfoss IL er en viktig møteplass for mange barn og unge i nærmiljøet.

– Noen av de beste minnene jeg har fra barndommen er fra idretten, forteller Per Terje og fortsetter:

– Selv spilte jeg fotball og miljøet rundt har betydd mye i oppveksten. Det er her jeg har fått mange av vennene jeg har i dag.

Per Terje håper at Åfoss vil bety like mye for barn- og unge han nå møter i klubben.

Vil du søke om sponsormidler fra Viken Fiber til en forening eller et idrettslag? Sjekk om du kan søke her

 

Åfoss IL

VIKTIG MØTEPLASS:: Åfoss IL er blitt en viktig møteplass for barn- og unge på Åfoss.

For å få til dette er klubben avhengig av gode samarbeidspartnere og sponsorer. En av disse er Viken Fiber, en av Åfoss IL sine nyeste sponsorer.

– For klubben betyr det mye å ha fått en samarbeidsavtale med Viken Fiber.

– Utover den økonomiske støtten bidrar Viken Fiber med gratis internett, noe som kommer godt med nå som vi skal starte opp et gamingsenter for e-sport.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internett-tjenester fra Altibox. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Slik som avtalen med Åfoss IL, et samarbeid begge parter er stolte av.

– Vi er stolte over avtalen vi har med Viken Fiber. De støtter jo mange store klubber, og at vi, en småklubb er en av dem er jo veldig stas, sier Per Terje.

Åfoss IL

MYE LATTER OG LEK: Det skal være gøy å reise på turning med Åfoss IL. Her er det rom for mye latter og lek.

Store fremtidsplaner

Idretten betyr mye for barn og unge, men også for nærmiljøet på Åfoss.

– Det vi har fått til de siste årene er motivasjon i seg selv. Til og med boligprisene på Åfoss har gått opp, forteller Per Terje.

– Men vi gir oss ikke her og har store planer for fremtiden, legger han til.

Akkurat nå jobber Åfoss IL med å få på plass en stor uteplass, lekeplass, et grillområde og en utendørs skøytebane med underkjøling som vil kunne være åpen 4-5 måneder hele året.

– Også har vi idrettshallen som vi hele tiden jobber for. Det er nok noen år igjen, men vi må starte et sted og en samarbeidsavtale med Viken Fiber er en god start, avslutter Per Terje.