Altibox kjøper 5G-frekvenser

I dag ble det klart at den offentlig eide norske telekomaktøren Altibox har kjøpt mobilfrekvenser i myndighetenes auksjon av frekvenser for 5G.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/09/Administrerende-direktor-Tor-Morten-Osmundsen-og-styreleder-Toril-Nag-i-Altibox--980x438.jpg

Administrerende direktør Tor Morten Osmundsen og styreleder Toril Nag i Altibox ser frem til å utvide virksomheten med 5G-tjenester. (Foto: Hedda Hestholm Bø, Lyse)

Sammen med partnere over hele landet har Altibox bygd landets største fibernett. Nå utvides virksomheten til å omfatte 5G (5. generasjon mobilnett). Frekvensene skal i første omgang brukes til å tilby høyhastighets fast trådløst bredbånd til folk som bor på steder uten bredbånd, og kan på sikt også anvendes til andre 5G-tjenester.

– Vårt langsiktige arbeid med å bygge ut et nasjonalt fibernett danner et solid utgangspunkt for å utvide virksomheten til å også inkludere løsninger basert på 5G. Altibox leverer i dag internett over fiber til over 740.000 husstander. Det betyr at rundt 1,7 millioner innbyggere bruker våre telekommunikasjons- og underholdningstjenester hver dag. Vi ønsker å nå enda flere kunder med vårt tilbud, og 5G-frekvensene er en naturlig utvidelse av vår infrastrukturposisjon, sier styreleder Toril Nag i Altibox.

Gjennom partnerskap med lokale og regionale samarbeidspartnere over hele Norge, har Altibox god kjennskap til kundene og lokal tilhørighet. Selskapet skal bygge videre på dette samarbeidet når tjenestetilbudet nå utvides med 5G-løsninger. ​

– Vi er allerede til stede der folk bor og oppholder seg, og vi har de mest fornøyde bredbåndskundene. Dette er et godt fundament for fortsatt vekst sammen med våre gode partnere over hele Norge, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

Han er tydelig på at Altibox går inn i 5G-markedet for å gi kundene et enda bedre tilbud.​

– Vi vil utvide fibernettet med topp moderne 5G sender- og mottagerutstyr som sørger for at kundene får den beste ytelsen og høy datahastighet, sier Osmundsen. ​

De tildelte frekvensene disponeres i 20 år fra årsskiftet. Altibox har som ambisjon å tilby fast trådløst bredbånd til kunder i løpet av første halvår 2022.