Avstanden blir mindre med internett

Da eldstejenta reiste til Nederland for å studere, trodde familien Hegland det ville bli trist og tomt. Men med et stabilt internett og enkle løsninger, har det gått bedre enn forventet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/06/Fam-ved-PC-980x438.jpg

Mor Kirsten, far Preben og yngstejenta Maren (18) har samlet seg rundt kjøkkenbordet i huset på Åfoss i Skien. Siden i fjor høst har de vært kunder hos Viken Fiber. Etter noen år med en annen leverandør, gikk de tilbake.

En av grunnen var at internettet fra Viken Fiber er mer stabilt, forteller Preben. – Vi bruker det hver dag, og Maren er avhengig av internett til skolen, sier Kirsten.

Maren går siste året på videregående skole og har som alle andre hatt hjemmeundervisning i to år på grunn av pandemien. – Jeg har vært avhengig av nettet for innlevering av oppgaver og undervisning på Teams, sier hun.

Utenlands

I august 2021 reiste eldstejenta i familien, Marie (21), til Nederland for å studere fysioterapi. Å ikke se datteren like ofte som før, trodde familien skulle bli tøft. Men overgangen gikk bedre enn forventet siden familien bruker Snapchat og FaceTime og snakker sammen flere ganger i uka.

mor ute i mobilen

– Det føles ikke så fjernt når man kan snakke sammen og ser ansiktet til hverandre, sier mor. – Avstanden blir mindre med internett, legger hun til.

Siden familien er kunde hos Viken Fiber, kan de bruke Altibox-appen i hele EU/EØS. Slik får Marie tilgang til tv-innholdet selv om hun er i Nederland.

Alt samlet på ett sted

Med Altibox får familien en oversiktlig meny på dekoder der de kan legge inn de appene de bruker mest.

– Muligheten med å ha alle strømmetjenester samlet på ett sted er noe av grunnen til at vi valgte Viken Fiber, sier Kirsten.

Med tv fra Altibox kan du laste ned dine favorittapper fra Google Play-butikken og det er også mulighet for trådløs tilkobling. Med Altibox-appen trenger ikke en tur hjemmefra gå på bekostning av underholdningen. Her kan du se tv, filmer og serier på nettbrett og mobil uansett hvor du er (innenfor EU/EØS).

Familien forklarer at de bruker både internett og tv-tjenestene daglig. – Når jeg kommer hjem fra skolen, er det rett på mobilen og sosiale medier. Jeg chatter med folk, og hvis jeg har tid, ser jeg ofte på tv og bruker strømmetjenestene, sier Maren. Mor nikker seg enig, og legger til at hun bruker mest tv-tjenestene på kvelden.

– Ellers er det sosiale medier, banktjenester, vi ser på reiser og gjør sånne daglige ting, sier hun og tenker seg om. – Egentlig er vi jo helt avhengige, konkluderer hun.

snakke på teams

Tobias Weberg Dreyer og samboeren Marie Hegland sitter i leiligheten i Nederland mens de snakker med Preben og Kirsten Hegland på FaceTime. Å se ansiktene til hverandre gjør at avstanden blir litt mindre.

God service

I begynnelsen av kundeforholdet med Viken Fiber, hadde familien behov for noe veiledning. Da kontaktet de kundeservice, som svarte raskt.

– Og da slapp vi å vente i timevis, sier Preben. Kirsten skryter av at personen de snakket med var tydelig, forklarte enkelt og var spesielt tålmodig.

– Jeg tenker at hvis eldre mennesker ringer inn, så får de informasjon tydelig og enkelt forklart.

De er alle enige i at tjenestene er enkle nok til at alle skal kunne klare å bruke dette.

– Menyen er oversiktlig, og det er lett å finne frem til ting, sier Maren.

Viken Fiber bidrar i lokalmiljøet
Anne Berit Viken Fiber

Administrerende direktør, Anne Berit Rørlien, forteller at nærheten til kundene betyr mye for Viken Fiber.

– Vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i kommunene der vi bygger og leverer fiber.

IL Hei og Pors IL fotball er blant noen av idrettslagene som Viken Fiber sponser og samarbeider med. Viken Fiber og IL Hei har gått sammen for å tilby e-sport som en del av fritidstilbudet i klubben, hvor Viken Fiber sørger for lynraskt fiberbredbånd.

I Pors IL støtter selskapet barneidretten og bidrar til aktivitet for rundt 300 barn. På grunn av dette samarbeidet, kan Pors IL tilby gratis treningsavgift for barn mellom 5 og 12 år.

– Det er fantastisk flott at de er med på å sponse slike ting. Dette gjør at vi kan ha et så godt tilbud for barn og unge og at de alle kan delta på like vilkår, sier daglig leder i Pors fotball, Fredrik Aanerød Grohs.

– Stadig tilknytter Viken Fiber seg nye samarbeidspartnere og det er gøy, avslutter Rørlien.