Håndballklubben fikk avtale med Viken Fiber: – Vi er litt smigret

Med en samarbeidsavtale med Viken Fiber kan Eidsvold IF Håndball sørge for enda bedre tilbud til medlemmene sine. Eidsvold IF Håndball satser på barn og unge, og får nå enda større handlingsrom takket være avtalen med Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/04/Kopi-av-vikenfiber-romerike-plugg-9019-980x438.jpg

I Råholthallen i Eidsvoll er det full aktivitet hver eneste dag. Hjemmearenaen til Eidsvold IF Håndball er en møteplass for mange barn og unge i nærmiljøet, alle flatene fylles opp av ivrige spillere i alle aldre.

– Vi er rundt 300 spillere, og mellom 40 og 50 frivillige. Hele klubben drives av frivillighet, og det er primært foreldre som er trenere og lagledere. I tillegg har klubben et godt dommermiljø, forteller Anders Haugerud.

Han er nestleder i gruppestyret i klubben, som består av åtte frivillige. Egne barn som spiller håndball var inngangsbilletten til styrearbeidet, hvor han nå er på tredje året.

– Med tiden har jeg sett hvor viktig frivilligheten er for idretten. Vi legger ned utallige timer i styret, det er som en liten bedrift. Men når man kommer hit i hallen og ser gleden hos barna som driver med dette, er det verdt det, sier han.

FRIVIILIG INNSATS: Anders er nesteleder i styret, og Hege er trener for jenter 11.

– Med tiden har jeg sett hvor viktig frivilligheten er for idretten. Klubbens inntektskilder kommer fra treningsavgifter og støtte fra samarbeidspartnere, så jo mer vi får fra næringslivet og det offentlige, jo lavere kan vi holde treningsavgiften, sier han.

I høst var Anders og leder i styret, Remi Frilseth, i møte med Viken Fiber. De bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internettjenester fra Altibox. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Slik som avtalen som er inngått med Eidsvoll IF Håndball, et samarbeid begge parter er stolte av.

– Vi er litt smigra over at vi har fått den avtalen. De støtter jo store klubber, og så kommer vi, en liten undergruppe i idrettslaget, og får en avtale. Det er utrolig at vi har fått til, sier Anders.

Anders Haugerud og Remi Frilseth i styret i Eidsvold IF Håndball landet avtalen med Viken Fiber.

Tilbake til barna

Avtalen med Viken Fiber består av flere elementer. Det er allerede på plass et arenaseil i Råholthallen, og drakter og treningstøy får profilering.

– Hos oss har alle like drakter, og vi skiller ikke på de yngste spillerne og seniorene.

Dette er et bevisst valg vi har gjort i arbeidet med å lage en sterk klubbidentitet og tilhørighet. De små synes det er stas med like drakter som de eldre, og er stolte av den. Så profilering på drakta er noe de også setter pris på, sier Anders.

Avtalen som går over tre år gir klubben en økonomisk forutsigbarhet. De får støtte til aktiviteter, og kan gå til innkjøp av nødvendig utstyr.

– Støtten vi får går tilbake til barna. Vi har fokus på at inngangsbilletten for å være med her skal være lav. Så bidraget fra Viken Fiber er et godt tilskudd så vi kan holde treningsavgiftene lave, sier Anders, og fortsetter:

– Jeg tror Viken Fiber så noe i det budskapet vi har, og våre verdier som er respekt, åpenhet og idrettsglede. Det er utelukkende for barna vi gjør dette. Alt går tilbake til dem, og det treffer dem som har barn selv. Det er jo idealisme i det å jobbe frivillig, det er meningsfylt.

– Nettet må være stabilt

I tillegg til profilering og støtte leverer Viken Fiber også internett og TV-tjenester i klubbhuset.

– Det er en sosial arena der medlemmene kan møtes. Vi streamer blant annet landskamper i håndball og ser dem i fellesskap, sier Anders.

Et raskt og stabilt internett blir stadig viktigere i både husholdninger og bedrifter. Alt fra surfing, gaming, radio og TV går gjerne over nettet. Hege Bjørgengen Haugerud er trener i Eidsvold IF Håndball, og er også bosatt på Råholt med mann og to barn. Hun har vært kunde i Viken Fiber i mange år.

RASKT NETT: Hege Bjørgengen Haugerud sier at det meste går over internett hjemme. Fra TV til radio og mobil.

– Det er stort sett bare internettbruk hjemme hos oss. Det går i TV, mobilvideoer og gaming, og gjerne alt samtidig. Barna gjør jo også en del lekser digitalt, og mannen har jobbmøter over nett, forteller hun.

Viken Fiber leverer bredbånd og TV fra Altibox, som hadde de mest fornøyde kundene i 2022 ifølge Norsk Kundebarometer. At nettet er raskt og fungerer som det skal er viktig for å ha fornøyde kunder.

– Nettet må være stabilt, hvis ikke er det litt krise. Vi er helt avhengige av nettet. Selv om mye av TV-tittingen streames gjennom apper, slår Hege fortsatt et slag for lineær-TV og «Gullrekka». – Det har fungert bra de årene vi har hatt det. Og hvis noe har skjedd kan man bare ta kontakt, også ordner Viken Fiber det. Jeg er fornøyd så lenge jeg får sett gullrekka og håndball på TV, jeg er litt gammeldags sånn, sier Hege med et smil.

PROFILERING: Viken Fiber har nå et arenaseil i Råholthallen.