Idrettsglede hos Kvik Halden

På Strupe kunstgress er det full aktivitet en torsdag kveld. Som så mange andre kvelder. Samtlige baner er fylt opp av barn og ungdom fulle av idrettsglede. Blant annet takket være en helt ny samarbeidsavtale kan Kvik Halden fortsette sin store fotballsatsing, som er «med bredden mot toppen».

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/12/DSC5817-e1710926329932-900x438.jpg
På den største banen er Kvik Haldens J15-lag i ferd med å avslutte en kamp mot Rapid Athene fra Moss. Et skikkelig Østfold-derby.
Kvik Halden

Med seier 4-0 i bagasjen er det en fornøyd spillertropp som feirer seieren med et stort jubelbrøl.

Kvik Halden

Av de fire målene noterte kaptein Leana Karlsen (14) seg for to, mens Linea Kastrati scoret ett av målene.

Kvik Halden

– Det jeg liker aller best med fotballen er at jeg har nesten alle vennene mine på laget. Det aller beste er å komme på trening for å møte vennene sine, sier kapteinen etter kampslutt.

Kvik Halden

Likevel har hun tydelige mål med satsingen på fotball i Kvik Halden. – Målet er å spille for Manchester United, forteller hun ærlig.

Også Linea Kastrati drømmer om å en gang ikle seg drakta til en storklubb i Europa.
Kvik Halden

– Drømmen min er Barcelona, sier hun og legger til at forbildene er Neymar, Lionel Messi og Ingrid Engen på nettopp FC Barcelona.

Venninnen Amelia Johansen spiller fotball aller mest for å ha det gøy. Likevel har hun stor glede av å vinne fotballkamper.
Kvik Halden

– Det er også alltid så god stemning i laget, sier hun etter at seieren nettopp er feiret.

På sidelinjen står markedsmedarbeider Fabian Ness og arrangementsansvarlig og FFO-leder Lars Petter Brevig, begge med en kaffekopp i hånden. De to har fulgt kampen som nylig er avsluttet.

Både spillerne på Kvik Haldens J15-lag, og alle de til sammen over 500 medlemmene i klubben, er avhengig av gode lokale samarbeidspartnere for et best mulig tilbud.

Kvik Halden

ILDSJELER: Konsentrerte følger Fabian Ness (t.v.) og Lars Petter Brevig med på mye av det som skjer på Kvik Haldens treningsanlegg. Her tilbringer duoen mange timer hver eneste uke.

– VI er dønn avhengige av samarbeidspartnere våre. Alt fra de minste til de helt store. Alle er like viktige, erkjenner Fabian Ness.

Ny samarbeidspartner

Den siste tiden har Ness vært ansatt med et spesielt ansvar for å ta vare på klubbens samarbeidspartnere.

– Vi ønsker at de også skal bli sett fra vår side, og vi ønsker å gi dem noe tilbake, sier han.

En av klubbens nyeste samarbeidspartnere er Viken Fiber. Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internettjenester fra Altibox.

Nylig slo de seg sammen med det lokale fiberselskapet GP Nett, og sammen skal de sørge for å fortsatt skape gode tjenester og kundeopplevelser for enda flere innbyggere og bedrifter i Østfold-området.

For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Kvik Halden den første klubben fiberselskapet inngår samarbeid med i området.

– 450 gode mennesker

Det er ikke bare på kveldstid aktiviteten på Strupe kunstgress er høy. Allerede fra klokken 06.45 om morgenen kommer over 20 morgenfriske barn for å delta på fotballfritidsordningen klubben tilbyr.

Ordningen tilbys også etter skoletid, og fokuset er like mye på lek med ball som seriøst fotballspill.

Fotballfritidsordningen involverer og inkluderer barn fra skoler i hele Halden, hvor klubben henter og plukker opp barn fra ulike skoler.

Dette er helt i tråd med Viken Fibers verdier om å inkludere alle.

Fotballfritidsordningen er det Lars Petter Brevig som er ansvarlig for.

Kvik Halden

FFO-BUSS: Som ansvarlig for fotballfritidsordningen i Kvik Halden tilbringer Lars Petter Brevig en del tid bak rattet i klubbens egen FFO-buss. Denne minibussen frakter elever fra fotballfritidsordningen om morgenen, og rundt omkring på barneskolene i området.

– Det å se at de som får dette tilbudet har det gøy, og å oppleve at de utvikler seg, synes jeg er givende. Ikke bare utvikling innenfor fotballen, men også som mennesker, sier han.

Brevig er ærlig på at selv om klubben har om lag 450 aktive medlemmer i yngres avdeling, er ikke nødvendigvis målet at dette skal bli 450 gode fotballspillere.

– Vi ønsker å skape 450 gode mennesker. Det å få være på den biten, det gir ekstremt mye.

– Liker ikke å telle timer

Selv om dommeren har blåst i fløyta, og kampen mellom Kvik Halden og Rapid Athene er ved veis ende, er ikke aktiviteten på Strupe kunstgress over. Klokken nærmer seg 21.00, og klubbens G16-lag gjør seg klar for trening sammen med trener Marius Olsen.

Olsen er ikke bare trener for G16-laget; han er også assistenttrener for Kvik Haldens A-lag i 2. divisjon, teamleder for G13-laget og har ansvar for klubbens akademi. I tillegg studerer han ved siden av fulltidsjobben han har knyttet til fotballen.

Kvik Halden

ALTMULIGMANN: Marius Olsen har mange roller og funksjoner i Kvik Halden. Å jobbe med idrett betyr mye for han.

Når Olsen blir spurt om hvor mange timer han tilbringer på treningsfeltet hver uke, drar han på smilebåndet. Så tar han en pause, før han blir mer alvorlig.

– Jeg liker ikke å telle timer i fotball. Hvis alle som jobber med fotball begynner å telle arbeidstimer, finner man fort ut at man er underbetalt.

Lønner trenere

Treneren er ærlig på at det er helt andre ting som motiverer han i jobben med fotballsatsingen til Kvik Halden. – Den gleden man får av å se barn og ungdom som trives med det de gjør. Den får man ikke mange andre steder.

Marius Olsen er overbevist avhengigheten lag og foreninger har av gode samarbeidspartnere.

I Kvik Halden lønnes for eksempel flere av trenerne allerede til de lagene hvor spillerne er fra 13 år og oppover.

– Uten gode samarbeidspartnere hadde tilretteleggingen i klubben vært annerledes. Det hadde nok vært et større fokus på aktivisering.

Olsen sier trenerne bidrar til å heve nivået i barne- og ungdomsfotballen. Han blir engasjert, og fortsetter:

– Samarbeidspartnerne våre gir utrolig mye. Å sette ord på hvor viktige de er, er faktisk vanskelig for meg.