Inspirerer til turglede med utendørs førpremiere

Altibox X-serien «Mina og meg med hele sirkuset» holdt førpremiere utendørs på Sæteren Gård i Bærumsmarka. Gratisarrangementet var mer enn vellykket, og målet var å få folk opp fra sofaen og ut i marka.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/04/arr1-980x438.jpg

– Da jeg fortalte Altibox-representantene om min visjon med det vi gjør, at dette er mye mer enn en TV-serie, så ble jeg møtt på en god måte. Og det er derfor vi har fått til dette arrangementet, forteller Alexander Read, også kjent som «Daddy» i serien.

I fjor sommer la Alexander og hans familie ut på eventyr i 70 dager. Sammen med kona og deres tre barn på syv år, fire år og ni måneder, reiste de med sykkel, ski og til fots fra Maridalen i Oslo til Barentshavet i Finnmark.

Denne reisen ble til Altibox X-serien «Mina og meg med hele sirkuset».

Mina og meg

GODT OPPMØTE: Flere hundre barn og voksne tok seg turen ut for å se førpremieren denne dagen.

Ufiltrert premierefest

Sammen med Viken Fiber, den lokale Altibox-leverandøren og Sæteren Gård blir det arrangert en gratis utendørs førpremiere for å vise frem den første episoden.

I tillegg er speideren og Den Norske turforeningen Oslo engasjert. Alt er lagt til rette for en flott utendørsopplevelse for store og små.

– Jeg er veldig spent på mottakelsen. Det er ufiltrert, med oppturer og nedturer, og vi ønsker å vise hele bredden av det å være på tur sammen, sier Alexander.

Han håper at filmen som skal vises vil inspirere til at enda flere velger å ta turen ut.

– Og det ser det ut som at vi får til, med tanke på oppmøtet i dag, sier han energisk.

Mina og meg
Enkelt, gøy og tilgengelig

Det er utvilsomt viktig for Daddy Alexander å bidra til å skape turglede. Gratisarrangement har vært viktig for å bryte ned terskelen enda mer. Her blir det servert pølser, kaffe, kakao og popcorn.

– Det må tilrettelegges sånn at det er enkelt, gøy og tilgjengelig for enda flere enn de som vanligvis kommer seg ut. Jeg er helt over meg av begeistring, sier han overveldet.

Han hadde ikke regnet med at så mange folk skulle dukke opp i Bærumsmarka denne søndagen.

– Og tenk, det er garantert noen her som ikke har hatt slike opplevelser som dette før, og som kjenner på turgleden sammen med oss – takket være arrangementet i dag. Det er veldig flott å tenke på, legger han til.

Mina og meg
Ønsker å spre turglede

For det er turglede alt handler om for Alexander.

– Her er det veldig mange mennesker med riktige prioriteringer, utbryter han like engasjert som vi er vant til å se han på TV.

– Dette arrangementet har vært veldig viktig for oss. Én ting er å få formidlet turglede på skjermen, men det er noe annet å gå fra ord til handling. Det handler om å tilgjengeliggjøre naturen og de enkle og gode natur- og menneskemøtene for enda flere. Det er det jeg brenner for. Og det er det vi gjør nå, det mysser av folk, det er hundrevis av mennesker som ønsker å være her sammen med oss i dag. Det er litt småsurt, det er rom for å bli kald på fingre og tær, og da blir jeg egentlig veldig rørt og kjempeglad for å se at så mange gidder å ta turen ut, sier han.

Mina og meg

Alexander Read og Melissa Thorjussen i Viken Fiber.

Altibox X

– Det er kanskje ikke alle som vet at Altibox også produserer eget innhold til sin strømmetjeneste Altibox X. Den er allerede inkludert i alle altibox-abonnementer, og inneholder drøssevis med bra innhold, sier Markedskoordinator i Viken Fiber, Melissa Thorjussen.

Det er både gamle klassikere, og egenproduserte filmer/serier. De første seks episodene med «Mina og meg med hele sirkuset» er allerede ute, og de neste seks episodene kommer 26. mars.

– I tillegg til den nye sesongen med «Mina og meg..», kan vi anbefale dramaserien «Liv», for eksempel, sier Melissa. Hun synes det er stas at så mange kom.

– Vi har sett ordføreren i Bærum, og influenceren Kristin Gjelsvik blant annet. Det er kjempegøy at så mange har tatt turen, legger hun til.

mina og meg
Vokst opp med Mina og meg

At Alexander, Mina og hele familien er til stede på arrangementet, er tydelig stas for mange av barna.

Noen jenter har vokst opp med henne på TV-skjermen, og har lett etter troll og turmagi i Mina og Daddy-stil. De kan fortelle at det både var rart og gøy å se henne på ordentlig. Ganske starstrucked, sier foreldrene fra sidelinjen.

Vi snakker med en turglad jente etter at utekinoen er ferdig. Episoden var morsom, spesielt da de både syklet og skulle på båttur. Nå vil hun enda mer på tur.

Og så vil hun hjem å se på Mina, Vilje og meg en gang til.

Pappaen syns det var godt å se at det er flere som må jobbe med logistikken før man slår dørstokk-mila.

Og arrangementet: topp søndagsaktivitet! 

Nå gleder de seg til å se resten av episodene i den nye serien.

Mina og meg

TURGLAD FAMILIE: Familien til Alexander Read elsker å dra på tur- uansett vær og vind. Fra venstre: Rose Caspara (1), Alexander, kona Kristin Victoria, Lilje Olava (5) og Mina Floriana (7).