Frydenlund Hage får kostnadsfritt og effektivt ladesystem med Viken Fiber

Bærekraft og teknologi møtes i Frydenlund Hage borettslag. Som totalkunde hos Viken Fiber har borettslaget fått installert et moderne og kostnadsfritt ladesystem til sine 60 enheter. Styreleder Leif Overn forteller om prosessen og fordelene ved å være totalkunde hos Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/06/20240529_082944502_iOS-980x438.jpg

Totalkunde: Frydelund Hage borettslag og styreleder Leif Overn har fått en unik mulighet til å tilrettelegge for elbillading uten ekstra kostnader for beboerne. 

– Vi ønsket et ordentlig system hvor sikringene ikke går kontinuerlig. Tidligere hadde vi et uholdbart system hvor de med elbil betalte 500 kroner i måneden, uten at vi kunne måle nøyaktig strømforbruk. Vi ble kontaktet av Viken Fiber som presenterte et godt tilbud, og etter nøye vurdering fant vi ut at dette var beste løsningen for oss, forteller Overn.

Som totalkunde har Frydenlund Hage borettslag fått en unik mulighet til å tilrettelegge for elbillading uten ekstra kostnader for beboerne. Viken Fiber står for installasjonen av et komplett ladesystem, inkludert nødvendig infrastruktur og moderne ladeløsninger.

Å være totalkunde hos Viken Fiber innebærer at borettslaget har inngått tre viktige avtaler. Disse avtalene inkluderer Altibox-tjenester, som gir tilgang til TV- og internettløsninger, samt en strømavtale for fellesarealene, enten med Lyse eller Å Energi. I tillegg inkluderer totalkundepakken en avtale med Lyse for levering av ladetjenester for elbiler.

Les også: Borettslaget valgte fibernett fra Viken Fiber: – Vi får veldig mye igjen for pengene

Robust ladesystem og felles infrastruktur

Å legge opp infrastruktur for alle parkeringsplasser uten ekstra kostnad for beboerne har vist seg å være en stor fordel for borettslaget.

– Vi må hensynta at det krever en tykk kabel for å fordele strøm til 60 parkeringsplasser. Hvis alle 60 elbiler skulle lade samtidig med tomme batterier, ville vi trengt en robust løsning for å håndtere belastningen. Viken Fiber sitt tilbud sørger for dette på en optimal måte, sier Overn.

For Overn og Frydenlund Hage er det viktig at ladesystemet kan håndtere flere elbiler samtidig, og at ladestasjonene kommuniserer effektivt med hverandre.

– Det er jo tenkt at det aldri vil komme 60 elbiler samtidig med tomme batterier. Derfor må vi ha en type ladere som kommuniserer med hverandre og følger en standard. Hadde vi ikke vært totalkunde, ville vi ikke fått dette tilbudet.

Lyse og Viken Fiber tar en investering på vegne av boligselskapet for å etablere ladeinfrastruktur til alle parkeringsplasser som en del av totalkundepakken.

– Frydenlund Hage har fått dekket 300 000 kroner av kostnadene som normalt ville tilfalt boligselskapet. I tillegg tar vi som leverandør totalansvar for gjennomføring av prosjektet fra A til Å, og stiller med prosjektledere som sikrer god gjennomføring av leveransen. På denne måten blir det mindre jobb for styret, og Frydenlund Hage får et ladeanlegg som er tilrettelagt for fremtiden, sier Key Account Manager i Lyse Energi, Bjørn Ørjan Myhre.

Nærhet til kundene

For å bygge gode relasjoner og tilby støtte til borettslag arrangerer Viken Fiber flere arrangement i løpet av året.

Blant disse er samlinger der styrer i borettslag møtes for å dele erfaringer, møte andre styreledere, og utveksle tips og råd. Samlingene bidrar til å sikre en helhetlig og støttende opplevelse for alle kunder.

– Du møter andre styreledere som sitter med de samme utfordringene som en selv. Det er gode diskusjoner rundt bordet, og det er mennesker jeg ellers ikke ville hatt muligheten til å snakke med, forteller han.

Har ditt borettslag ladeutfordringer?

Som totalkunde tilrettelegger vi for elbillading på alle parkeringsplasser kostnadsfritt.

Finn ut om ditt borettslag kan bli totalkunde her.