ØHIL mener flere bedrifter kan lære av Viken Fiber

For klubben Øvrevoll Hosle ILs 3000 medlemmer, er sponsorer som støtter lokallaget viktig. Med åtte idretter og 3000 medlemmer, er Øvrevoll Hosle IL en viktig klubb. Idretten betyr mye for andre arenaer i livet også. – Vi utvikler ikke toppidrettsutøvere. Vi utvikler medmennesker, leger og advokater. I idrett får man sosial kompetanse og øvelse i samarbeid, sier daglig leder Sverre Lie Nordby. Viken Fiber er en av hovedsponsorene til Øvrevoll Hosle IL.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/05/Ovrevoll-Hosle-IL-1-980x438.webp

– Jeg synes det er veldig flott at Viken Fiber tar det samfunnsansvaret. Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta, sier Sverre.

– Fotball er den største avdelingen, med omtrent 1600 spillere, forteller han. – I tillegg har vi veldig fokus på allsidighet, og at man skal ha muligheten til å drive med flere idretter. Vi vil legge til rette for hvert medlem så godt vi kan, sier han.

ØHIL

Jeg tror det har en stor verdi å støtte de lokale ungene, der idrettslagene er, for Viken Fiber, sier Sverre.

Etter 15 år i jobben, kan han med trygghet si at idretten betyr mye for andre arenaer i livet også.

– Jeg pleier å si at vi utvikler ikke toppidrettsutøvere, men vi utvikler leger og advokater. I idrett får man sosial kompetanse og øvelse i samarbeid, sier Sverre.

Men de er også en klubb for de som ønsker å satse på idrett.

 ØHIL

– Vi ønsker også å gi muligheter til de som ønsker å bli best. Som klubb står vi i mange balanser, med mål om å tilpasse best mulig for alle medlemmer, sier han.

Endelig stabilt nett

Hjemme hos familien Harbitz i Bærum, er internettet endelig stabilt etter at de byttet til Altibox-tjenester fra Viken Fiber. Sønnene i huset er aktive medlemmer i Øvrevoll Hosle IL.

– Vi hadde en annen operatør før, men internettet var veldig tregt. Så byttet vi til en ny operatør, men heller ikke de kunne levere raskt og stabilt nett her i området. Til slutt ble vi lei av dem, det var mye styr. Da ringte vi Viken Fiber, som hadde god kundeservice, og etter kort tid hadde vi kjempebra nett her! forteller faren Carl B. Harbitz.

Han og kona Peerada Srisomboon jobber begge mye hjemmefra, og et stabilt internett er viktig.

– Å få Viken Fiber var for oss en nydelig opptur! Både raskt, hyggelig og greit, sier Carl.

Også for de to minste i huset er internett viktig.

 ØHIL

–  Jeg blir sur hvis det ikke funker, sier Sturla (12) med et smil. – Neida, internett er ikke så viktig, men det er best at det funker.

Sosialt internett

For Sturla og lillebroren Yngve (9) er gaming en del av den sosiale aktiviteten i hverdagen.

– Jeg spiller sammen med venner og det er veldig gøy. Vi snakker mest om spillene vi spiller, og noen ganger snakker vi om andre ting også, hvis jeg for eksempel har vært syk en dag og ikke vært på skolen så kan vennene mine fortelle meg om skoledagen samtidig som vi spiller, sier Sturla.

 ØHIL

På gutterommet er dataskjermen, gamingstolen og neonlysene rigget opp. På spørsmål om hva de hadde gjort uten internett måper Yngve.

– Uten internett? Da hadde jeg ikke hatt like mye kontakt med venner, sier Sturla.
– Du er jo mye sammen med venner utenom skjermen også da, skyter pappa Carl inn.

– Ja. Vi spiller mye fotball sammen, og står mye på ski om vinteren, sier Sturla.

Vinn-vinn

Med to sønner som er aktive i ØHIL, ser foreldrene viktigheten av den støtten som Viken Fiber gir til det lokale idrettslaget.

– Det er veldig positivt at Viken Fiber støtter barneidretten, ikke bare eliteidretten, sier Carl.

Samarbeidet er en vinn-vinn-situasjon, mener daglig leder i ØHIL, Sverre.

– Gjennom både arrangementer og draktprofilering velger jeg å tro at vi har vært synlige i et stort område og har bidratt til at Viken Fiber har fått kunder i området, sier han.

Sverre setter stor pris på bedrifter som støtter de lokale idrettslagene.

– Jeg synes det er veldig flott at Viken Fiber tar det samfunnsansvaret. Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta.

Han har troen på å legge midler i mindre lokallag.

– Jeg tror det har en stor verdi å støtte de lokale ungene, der idrettslagene er, for Viken Fiber som selger fiber i dette området.
Flere bedrifter kan lære av Viken Fiber, mener Sverre. – Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta.

– Jeg tror at alle bedrifter som har mulighet til det, med kapasitet i egen bedrift og midler, kan ha verdi av å støtte idretten. På idrettens vegne tror jeg man undervurderer den verdien av å være profilert.

«Med på å skape et godt arrangement»

De har samarbeidet med Viken Fiber i ti år.

– Det startet med en fotballcup hvor Viken Fiber var tilstede med konkurranser og give-aways. De var med på å skape et godt arrangement for oss og brukerne, sier Sverre.

Han og resten av Øvrevoll Hosle IL gleder seg veldig over å ha fått en stabil fiberlinje ut til mediehuset sitt.

– Vi er i toppfotballen for kvinner, og kampene blir streamet. Med det stabile fibernettverket fra Viken Fiber, kan vi montere kameraer og streame alle de viktige kampene, sier Sverre.