Stjernen Ung får ny støtte – nå kan de bygge midlertidig ishall på Værste

Isen i Stjernehallen er under stort press fra alle som vil bruke den. Nå kan Stjernen Ung snart tilby en ekstra treningsarena på Værste, takket være Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/05/Stjernen-Ung_1-980x438.webp

Innerst i et boligområde i Fredrikstad, omgitt av marka på den ene siden og eneboliger på den andre, ligger Stjernehallen. Utskjelt og høyt elsket på samme tid.

Den slitne ishallen med sin vaffelduftende kiosk og sprukne panel. Sin gode stemning og pleksiglass så fullt av riper og flekker at det noen ganger er vanskelig å se gjennom. Fylt med engasjerte spillere og tilskuere, og med kalde klappseter så tett i tett at du må tåle knærne fra tilskueren bak deg konstant i ryggen gjennom kampen.

Men Stjernehallen er mer enn bare sitt slitte ytre. Her inne yrer det av liv gjennom hele sesongen, og lenger enn det. Hundrevis av barn og unge har treninger her ukentlig, både ishockey og kunstløp, i tillegg til A-laget på Stjernen Hockey. Utallige timer tilbrakt på isen og i garderoben.

Her skapes idrettsglede, vennskap, mestringsfølelse og gode mennesker.

Det siste er kanskje aller viktigst, mener Martin Andersen i Stjernen Ung.

– Vi er jo kjempeglade hvis vi kan holde barna i ishallen til de har kommet over de kritiske årene, hvis jeg kan si det slik. Det viktigste for oss er å skape fine mennesker. At det blir noen gode ishockeyspillere for A-laget og eventuelt utlandet til slutt, er bare en bonus, sier han.

 Stjernen Ung

«Det viktigste for oss er å skape fine mennesker» – Martin Andersen, Stjernen Ung.

 Stjernen Ung
PREGER DRAKTA: På draktene blir Viken Fiber-logoen synlig fremover, etter Stjernen Ung har mottatt midler som skal brukes på å bygge opp den midlertidige ishallen på Værste.
Garderobekulturen er unik i hockeyen

Idrett er bra for barn av flere grunner, det er vel de fleste enige om. Men ishockey er i en særstilling for sin garderobekultur, kan Martin fortelle.

– Mange andre idretter går glipp av det sosiale livet i garderoben, men i ishockey er det så mye utstyr som skal av og på ved trening. I garderoben lærer de seg kultur, man lærer å passe på sine egne ting og hverandre, og man får venner for livet. I tillegg får man en bedre holdning til kropp, for alle dusjer etter trening. Jeg synes det er fint, og veldig positivt for de unge i dag.

Ny avtale gir barna enda mer

Viken Fiber har nylig inngått en helt ny sponsoravtale med Stjernen Ung. Nå vil logoen deres bli synlig på 550 drakter og i den nye isflaten på Værste.

Til gjengjeld får Stjernen midler som de bruker på det de er mest opptatt av: nemlig barna og idretten.

 Stjernen Ung

ENGASJERTE: Litt lyd fra gutterommet når det spilles må man regne med, forteller foreldrene. Christian og Sverre spiller gjerne NHL mot hverandre, eller online mot andre motspillere i hele Europa.

Nettet er viktig når man spiller

At det er akkurat Viken Fiber som er den nye sponsoren, er lagkameratene og kompisene Sverre Hauge (13) og Christian Johansen (13) fornøyde med.

– Vi fikk fibernett hjemme hos oss for noen år siden. Før vi fikk det var nettet veldig dårlig, og vi kunne ikke spille online. Men nå er det kjempebra, sier Christian.

– Vi har også fibernett fra Viken Fiber hjemme. Det er veldig viktig med godt nett, hvis ikke taper jeg, ler Sverre.

De to lagkameratene spiller både FIFA og NHL mot andre spillere i Europa fra PC-en på gutterommet. Dersom nettet ikke tåler belastningen, vil spillet hakke og «lagge», noe som er utrolig frustrerende ifølge guttene. Forståelig nok.

Sverres mamma, Ellen Hauge, skyter inn:

– Det er til tider utrolig mange enheter koblet på nettet til samme tid her i huset. Nå er Sverre og Christian her oppe, to andre ungdommer rundt i huset, i tillegg til oss voksne og diverse smart-produkter. Det blir mye totalt, så bra nett er vi helt avhengig av alle sammen.

Holder kontakt gjennom gaming

Gjennom hockeylaget har guttene fått venner på tvers av hele byen, faktisk også fra Moss. Dermed bruker de gamingen til å holde kontakten utover de mange treningene og kampene.

– Man blir jo kjent med folk fra alle områder. De kommer fra Skjærviken, Begby, Gressvik, Kråkerøy og Moss. Vi snakker sammen mens vi spiller, så vi holder kontakten. I tillegg snakker vi på snap og insta, forteller Christian.

 Stjernen Ung
Bygger midlertidig ishall på dugnad

Midlene fra Viken Fiber kommer barna og idretten til gode på flere måter. Det mest håndfaste finner man på Værste, bak Dokka i noen gamle lagerhaller.

– Her skal vi legge en isflate, bygge garderober og dusjer, samt en garasje for ismaskinen som må stå varmt. Det er masse jobb som gjøres på dugnad, og selve isflaten kommer noen proffe folk fra Italia for å legge, sier Martin.

Hallen han står i er helt tom, med unntak av noen brakker i den ene enden. Det er disse brakkene som skal bygges om til garderober og dusj. Det gjenstår en god del snekkerarbeid, men planen er at bygget snart fylles med barn og unge på skøyter.

Det er Sverre og Christian glade for.

– Det er kjempebra at Stjernen får støtte fra Viken Fiber. Det trenger vi, sier Sverre.

– At det kommer penger til en ny isflate er bra, så vi får trent mer på is, mener Christian.

Letter presset på Stjernehallen

Isen som nå legges på Værste kan i fremtiden flyttes til en annen egnet plass, slik at det blir enklere å legge kabalen med treningstider for barn og unge fremover.

– Det er stort press på isen i Stjernehallen, så det blir veldig godt å få en ekstra ishall i byen mens vi venter på Arena Fredrikstad, sier Martin.

 Stjernen Ung

Med Altibox kan du også bytte inn og ut det du vil av strømmetjenester, kanaler, sportspakker og barne-tv. Når du vil. Uten bindingstid, noe som er perfekt for familien som liker ulike tjenester! Poenget med poengene er å gi deg som kunde mer for pengene.