– Brenner for at barn skal oppleve mestring

Da det ble bestemt at det skulle etableres eget e-sportrom på Tomter var ikke ildsjelen i tvil om hva som måtte på plass aller først.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/06/DSC8744-980x438.jpg

«Wow» utbrytes i det dørene åpnes, og den første personen kommer inn i det tidligere bomberommet på Tomter E-sport Arena.

Allerede tre timer før, var de første barna på plass på biblioteket i etasjen over, for å spørre om det var lenge til klokken var 16.00.

Veggene er malt i svart og oransje, og gamingstasjonene plassert på rekke og rad. Neonlysene fra maskinene blinker, og etter kort tid er e-sportrommet fylt opp av forventningsfulle gamere.

E-sport

 

To av dem som raskt finner plassene foran hver sin maskin, og med en musematte merket «Altibox for Gamers» foran seg, er Niclas Thorin-Jensen (9) og Nojus Stauskas (8).

De to kameratene fra Tomter møtes jevnlig for å spille hjemme, men for første gang har de tatt turen til Tomter E-sport Arena i kjelleren på Tomter innbyggertorg og bibliotek.

e-sport

IMPONERT: Niclas Thorin Jensen (i forgrunnen) ble svært fornøyd med sitt første møte med e-sportrommet på Tomter. I bakgrunnen er leder for Indre Østfold kodeklubb, Arild Bøe Pedersen og Nojus Stauskas.

Fingrene beveger seg lynraskt over spillkonsollene, samtidig som guttene er i gang med Fortnite.

– Det aller morsomste er å vinne, forteller Niclas.

Spurte umiddelbart

I bakgrunnen følger Arild Bøe Pedersen spent med. Han er primus motor for e-sportsatsingen på Tomter, og har også vært med å etablere satsing på e-sport flere steder i Indre Østfold gjennom Indre Østfold kodeklubb.

– Det første jeg spurte om da vi skulle etablere dette bygget var om vi fikk lagt inn fiber fra Viken Fiber, forteller han.

e-sport

ILDSJEL: Arild Bøe Pedersen jobber til daglig for innbyggertorget og biblioteket i Indre Østfold kommune og er prosjektleder for kommunen sin satsning på E-sportaktiviteter. I tillegg bruker han mye av fritiden på arbeidet med Indre Østfold kodeklubb.

Etter over to år med satsing på e-sport på Mysen har Arild rukket å opparbeide seg erfaring med Viken Fiber som leverandør.

– Hvis det er noe vi noen gang får reaksjoner på, så er det at spillet henger. I løpet av to og et halvt år har det nesten ikke skjedd en eneste gang, forteller han.

Flere samarbeidspartnere

Før etableringen på av e-sportrom på Tomter har det blitt investert i maskiner av en kvalitet som skal takle regelmessig dataspillbruk.

– Vi kan ha så bra maskiner vi bare vil, men om nettverket er dårlig kommer det ikke folk, sier han samtidig som den siste av gamingstasjonene nettopp er fylt opp.

For å tilrettelegge for aktiviteter på en best mulig måte hjelper flere samarbeidspartnere til.

Både Hobøl Frivilligsentral og Hobøl Lions bidrar med rekruttering av voksenpersoner, og frivilligsentralen står også for noe utstyr. Ikke i form av tastatur og mus, men i form av for eksempel en pølsekoker, som Arild håper blir et populært tilskudd.

Viken Fiber har støttet e-sportsatsingen med midler som går direkte til trivselstiltak. To store saccosekker er på vei inn på e-sportrommet. Begge med logoen til Altibox.

– Vi ønsker å levere en attraktiv aktivitet i trygge rammer, sier Arild.

 

Vil du søke om sponsormidler fra Viken Fiber til en forening eller et idrettslag?
Sjekk om du kan søke her

Blitt kjendis

I tillegg skal om lag ti lokale ungdom jobbe med å lære bort tips og triks til de som kommer for å spille.

– Ungdom i dag har en utfordring med å skaffe seg jobb. Det at vi samtidig som vi leverer en aktivitet og en sosial pakke til barn, kan vi også være det første møtet med arbeidslivet for ungdom. Det føles utrolig givende, fortsetter han.

Selv får Arild etter alt arbeidet han legger ned for e-sporten i Indre Østfold høre fra datteren på ti år at alle i området vet hvem han er.

– Kjendisstatus er ikke noe jeg jakter etter, men da vi flyttet inn i det nye lokalet på Mysen var den første reaksjonen fra en av barna «this is heaven». Da vet jeg at vi har gjort noe riktig.

e-sport

ANALOG GAMER: Arild beskriver seg ikke selv som noen typisk gamer. På 1990-tallet kjørte han seg fast i «Battlefield 1942». Senere har det gått i sjakk, backgammon og dart.

– Nøkkelen til selvtillit

Arild er ærlig på at arbeidet han legger ned i e-sporten for barn og ungdom betyr mye for han rent personlig.

– Jeg brenner for at barn skal oppleve mestring. At barn får til noe mener jeg er nøkkelen til selvtillit, som kan være med å forebygge mange utfordringer.

Arild har i mange år jobbet som lærer, og i læreryrket har han opplevd elever med mange ulike problemer.

Fremmer jentegaming

I tillegg til å etablere faste arrangement der barn og ungdom kan komme og spille det de ønsker, håper de å få på plass organiserte treningsaktiviteter slik at de som ønsker kan delta i turneringer med andre gamere.

Arild håper også at E-sporten på Tomter klarer å etablere et eget jentemiljø.

– Det er absolutt ikke slik at du må være gutt for å være gamer. Det må bli mer sosialt akseptert også for jenter. Ingen er noe utskudd som følge av at de liker å spille dataspill.

 

Frydenlund Hage får kostnadsfritt og effektivt ladesystem med Viken Fiber

Bærekraft og teknologi møtes i Frydenlund Hage borettslag. Som totalkunde hos Viken Fiber har borettslaget fått installert et moderne og kostnadsfritt ladesystem til sine 60 enheter. Styreleder Leif Overn forteller om prosessen og fordelene ved å være totalkunde hos Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/06/20240529_082944502_iOS-980x438.jpg

Totalkunde: Frydelund Hage borettslag og styreleder Leif Overn har fått en unik mulighet til å tilrettelegge for elbillading uten ekstra kostnader for beboerne. 

– Vi ønsket et ordentlig system hvor sikringene ikke går kontinuerlig. Tidligere hadde vi et uholdbart system hvor de med elbil betalte 500 kroner i måneden, uten at vi kunne måle nøyaktig strømforbruk. Vi ble kontaktet av Viken Fiber som presenterte et godt tilbud, og etter nøye vurdering fant vi ut at dette var beste løsningen for oss, forteller Overn.

Som totalkunde har Frydenlund Hage borettslag fått en unik mulighet til å tilrettelegge for elbillading uten ekstra kostnader for beboerne. Viken Fiber står for installasjonen av et komplett ladesystem, inkludert nødvendig infrastruktur og moderne ladeløsninger.

Å være totalkunde hos Viken Fiber innebærer at borettslaget har inngått tre viktige avtaler. Disse avtalene inkluderer Altibox-tjenester, som gir tilgang til TV- og internettløsninger, samt en strømavtale for fellesarealene, enten med Lyse eller Å Energi. I tillegg inkluderer totalkundepakken en avtale med Lyse for levering av ladetjenester for elbiler.

Les også: Borettslaget valgte fibernett fra Viken Fiber: – Vi får veldig mye igjen for pengene

Robust ladesystem og felles infrastruktur

Å legge opp infrastruktur for alle parkeringsplasser uten ekstra kostnad for beboerne har vist seg å være en stor fordel for borettslaget.

– Vi må hensynta at det krever en tykk kabel for å fordele strøm til 60 parkeringsplasser. Hvis alle 60 elbiler skulle lade samtidig med tomme batterier, ville vi trengt en robust løsning for å håndtere belastningen. Viken Fiber sitt tilbud sørger for dette på en optimal måte, sier Overn.

For Overn og Frydenlund Hage er det viktig at ladesystemet kan håndtere flere elbiler samtidig, og at ladestasjonene kommuniserer effektivt med hverandre.

– Det er jo tenkt at det aldri vil komme 60 elbiler samtidig med tomme batterier. Derfor må vi ha en type ladere som kommuniserer med hverandre og følger en standard. Hadde vi ikke vært totalkunde, ville vi ikke fått dette tilbudet.

Lyse og Viken Fiber tar en investering på vegne av boligselskapet for å etablere ladeinfrastruktur til alle parkeringsplasser som en del av totalkundepakken.

– Frydenlund Hage har fått dekket 300 000 kroner av kostnadene som normalt ville tilfalt boligselskapet. I tillegg tar vi som leverandør totalansvar for gjennomføring av prosjektet fra A til Å, og stiller med prosjektledere som sikrer god gjennomføring av leveransen. På denne måten blir det mindre jobb for styret, og Frydenlund Hage får et ladeanlegg som er tilrettelagt for fremtiden, sier Key Account Manager i Lyse Energi, Bjørn Ørjan Myhre.

Nærhet til kundene

For å bygge gode relasjoner og tilby støtte til borettslag arrangerer Viken Fiber flere arrangement i løpet av året.

Blant disse er samlinger der styrer i borettslag møtes for å dele erfaringer, møte andre styreledere, og utveksle tips og råd. Samlingene bidrar til å sikre en helhetlig og støttende opplevelse for alle kunder.

– Du møter andre styreledere som sitter med de samme utfordringene som en selv. Det er gode diskusjoner rundt bordet, og det er mennesker jeg ellers ikke ville hatt muligheten til å snakke med, forteller han.

Har ditt borettslag ladeutfordringer?

Som totalkunde tilrettelegger vi for elbillading på alle parkeringsplasser kostnadsfritt.

Finn ut om ditt borettslag kan bli totalkunde her.

– Viken Fiber er best både på tjenester og pris

Valgfrie kanaler og streamingtjenester, flyttbar dekoder og personlig service var noen av fordelene velforeningen gjerne ville beholde.
– Med ti sameier og rundt 1600 boenheter trengte vi noe som kunne passe alle. Viken Fiber var best når det gjaldt både tjenester og pris, sier Britt Nesteby Obrenovic, styreleder i Løren Velforening, og forteller at de har hatt Altibox i mange år allerede.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/05/WZEZ3uGt4r-980x438.webp

GODT SAMARBEID: Løren Velforening er fornøyde med Viken Fiber.

– Folk har vært fornøyde. Sameiene har fått mange gode tilbakemeldinger, og beboerne har fått den hjelpen de har hatt behov for. I forbindelse med ny kontrakt måtte vi selvsagt sjekke markedet, ellers hadde vi ikke gjort jobben vår, sier Britt, og fortsetter:

– Velforeningen var i møter med fem ulike aktører, men det var ingen tvil om hvor vi landet. Viken Fiber hadde best tjeneste og pris, og vi vet fra før at servicen er god, sier styrelederen.

Løren vel
Åpen dag med Viken Fiber

En fredag i april arrangerte Viken Fiber åpen dag hos velforeningen, og blant annet Aleksander Søderlind, salgskonsulent BRL Viken Fiber, var til stede.

– Det skal svares på spørsmål og deles ut nye dekodere. Vi har også med egen datakoordinator, som gjerne hjelper til med poengfordeling og oppsett. Det har vært utrolig mye folk innom teltet, sier han.

Akkurat dette med tilstedeværelsen og service var med på å overbevise velforeningen om deres valg av leverandør.

– Det er ikke nødvendigvis så komplisert å koble til to-tre ledninger, men Viken Fiber var tydelig på at de som hadde ekstra behov, skulle få den hjelpen de trengte. På Løren Torg er det for eksempel en del eldre beboere som trenger litt ekstra hjelp, sier Britt.

Løren Vel

ÅPEN DAG: Mange møtte opp da Viken Fiber var hos Velforeningen.

Fleksibel fellespakke

– Vi landet på fellespakken Altibox Flex M, som gjør at beboerne våre kan velge mellom to varianter av TV og internett, eller bare internett, sier Britt, og begrunner valget med at det er svært mange behov som skal treffes.

– Selv om Løren er overrepresentert av unge mennesker, så er det en del sånne som meg, som er godt passert 40, som må tas hensyn til, humrer hun.

Aleksander sier at til tross for at det er en klar trend for streaming, så er det enda mange som ser på lineær TV.

– Med mange beboere i alle aldre, er en løsning med god valgfrihet det mest hensiktsmessige. I tillegg til tre abonnementsmuligheter, er det et poengsystem, som gjør at man kan velge kanaler og streaming-tjenester. I stedet for drøssevis av kanaler man ikke bruker, kan man velge for eksempel Netflix, forklarer han.

Den nye dekoderen brukes der det er internett. Det betyr at den kan tas med på hytta.

–Kan det bli mer perfekt, sier Britt, som har hytte i Stavern.

Løren Vel
Ønsker å være synlig

– Vi har et stort ønske om å være synlig for kundene våre. På dager som i dag, får de mulighet til å stille spørsmål, få hjelp, og lære mer om produktet. I dag har vi et eget rom hvor vi kan hjelpe til med poengdeling, legge inn kanaler og streamingtjenester. Jeg har tidligere blitt med helt inn i leiligheten til ei som var svaksykt. På dager som dette kan vi tilby hjelp litt utenom det vanlige, sier Alexander, og nevner at de også har mulighet for å gjøre «Grill og spør» når det blir varmere i været.

– Konseptet «Grill og spør» er noe Viken Fiber gjør for sine største kunder. Vi tar med enkel grillmat, og er til stede på for eksempel en dugnad. Vi rigger gjerne opp til fotballdart og fifa til barna, og legger opp til en hyggelig stund der vi også kan svare på spørsmål.

Britt røper at de allerede har annonsert «Grill og spør» for sameiene.

– Vi eier og drifter Løren Park, så dette blir midt i blinken til våren, sier hun entusiastisk, og avslutter:

– Det handler om å være synlig i gatebildet.

løren vel

– Det skal ikke være noe dårligere for barna som er her

Nå har organisasjonen Rett Fram Opplevelser byttet til Viken Fiber. Da er turneringene på gamingrommet antakelig reddet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/05/VikenFiber-rettframopplevelser-03-980x438.jpg

På gulvet inne i musikkstudioet står det mange glassbokser. De er stappfulle av 3200 fargerike kuler.

– Det er like mange fattige barn i Drammen, som det er kuler i disse boksene. Like mange som åtte hele barneskoler, forteller Ronny Johnsen.

Derfor startet han Rett Fram Opplevelser i 2014.

Rett Fram Opplevelser

3200 KULER: Like mange kuler i glassene, som antall barn i Drammen som lever under fattigdomsgrensa.

– Gaming er jo en av de mest populære aktivitetene for barn og ungdom, og det skal du ha tilgang på selv om foreldrene dine er blakke, eller sliter litt økonomisk, sier Ronny.

Stabilt internett er alfa og omega i det gamle bygget på Bragernes Torg. Derfor byttet de til Viken Fiber.

Rett Fram opplevelser

Viken Fiber har vært stolt sponsor for Rett Fram Opplevelser siden 2015. Når de nå også blir deres internettleverandør, er det ekstra gøy at organisasjonen ble Viken Fibers bedriftskunde nummer 10.000.

Vil du ha stabilt nett? Se produktpakkene fra Viken Fiber

– Vi ønsker å takke for tilliten, og håper at linja står til forventningene deres, sier Kristian Martinsen, salgssjef bedrift i Viken Fiber.

– Viken Fiber vil fortsette å gjøre det vi kan best, sånn at dere kan gjøre det dere gjør best, nemlig å gjøre det kult for barn og unge å være her, forteller han i retning Ronny.

rett fram opplevelser

– Jeg har selv hatt en pappa som hadde altfor mye penger i seks måneder, deretter ingenting i ett år, sier Ronny.

– I de periodene hvor familien ikke har penger, og Drammen Energi kommer og kutter strømmen. Og du er 13 år og hjemme alene. Da er det tøft.

– Hvis mamma og pappa er blakke må fortsatt barn og unge få delta på opplevelser sammen med andre.
Kritisk internett-behov

Det er få steder stabilt internett er så viktig som her. Forrige uke var det Fortnite-turnering i byggets storstue.

– Ungdommene blir veldig engasjert, og det sto 15 stykker og skrek bak de to som var i finalen, forteller han.

Midt i sluttspurten, utbrøt en av ungdommene: «Hvis min lægger nå, så dreper jeg TV-en!». Det er kritisk at nettet fungerer, og Kristian fra Viken Fiber nikker når han hører denne historien.

– Hvis linja ikke fungerer, så kan du ringe meg personlig og så skal jeg sende en tekniker umiddelbart, og få fikset det! sier Kristian.

rett fram opplevelser

GAMINGSTASJON: Med to PlayStations i et rom, og to i et annet rom, i tillegg til tre pc-er, er behovet for godt og stabilt internett, stort.
– Jo mindre jeg må tenke på Viken Fiber når jeg starter opp PlayStation, jo bedre er det, sier Ronny. Her med Kristian fra Viken Fiber, og næringslivskontakt i Rett Fram Opplevelser Arild Bjørvåg.

Ikke en hjelpeorganisasjon

Organisasjonen drives av Ronny, sammen med næringslivskontakt Arild Bjørvåg og arrangementsansvarlig Hanne Aadalen. Èn ting vil de ikke bli kalt.

– Vi er ikke enda en hjelpeorganisasjon, sier Ronny. – Vi er et sykt fett sted å være for barn og ungdom.

Tidlig i oppstarten bestemte de seg for at hvis de skulle drive med for eksempel gaming, så skulle de ha ordentlig utstyr. Og hvis de skulle tilby seilbåtturer, så måtte det være med en ordentlig seilbåt.

– Det skal ikke være noe dårligere for de barna som er her, enn andre barn, sier Ronny bestemt.

Derfor er gode samarbeidspartnere, som kan levere godt utstyr, essensielt. De har mange ulike arrangementer i løpet av året. Bursdag er en viktig dag. Rett Fram Opplevelser kan både holde bursdagsfeiringer her på huset, og de kan bidra med godteri og bursdagsgaver til familier som trenger det til feiring hjemme hos seg selv.

Gi tilbake til samfunnet

Samarbeidet med Viken Fiber, og andre i næringslivet, er viktig for organisasjonens eksistens. De er bevisste på hvem de ønsker å samarbeide med.

– Vi vet at Viken Fiber ikke setter navnet sitt på tull. Det er en styrke for oss. I tillegg jobber det noen ålreite folk der, sier Ronny.

Kristian i Viken Fiber smiler.

– Rent prinsipielt er det viktig for oss å gi tilbake til samfunnet, sier Kristian.

Nå skal de også gi stabilt nett, som er sårt etterspurt.

– Det er så banalt som at hvis jeg ikke merker internettlinja, så er det målet. Der du kan jobbe fritt uten å måtte bekymre deg for om du må reise ut og sitte et annet sted for å få bedre nett, avslutter Ronny.

Bursdagsvinner i april 2024

Hver måned gir vi kundene våre som har bursdag en spesiell mulighet til å gjøre en forskjell. Vi mottok flere hundre nominasjoner til mange gode formål i april, og blant dem var Morten Lia som hadde nominert Kongsberg Golfklubb Juniorgruppe som sin hjertesak. Han har dermed sørget for at juniorgruppa mottar et bidrag på kr 5.000, – Gratulerer til Kongsberg Golfklubb Juniorgruppe!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2020/12/AdobeStock_391733265-980x438.jpeg

Hvem er så Kongsberg Golfklubb Juniorgruppe?
Vi lar dem presentere seg selv her:

Takknemlig

– Det var en fantastisk overraskelse for oss at et medlem hadde nominert juniorene. Og tenk at vi vant! Det var utrolig hyggelig. Tusen takk. Vi har en raskt økende juniorgruppe som stadig satser på de ulike turneringen vi har i regionen vår Kongsberg-Oslo og Srixon Tour som er en nasjonal turnering.

Deltakelse på turneringer er noe vi oppmuntrer til i klubben og Viken Fiber sitt bidrag vil gjøre det mulig for flere juniorer å kunne delta, og klubben kan dekke start-kontingenter og andre kostnader som for eksempel klær når juniorene våre representerer klubben utenfor hjemmebane.

– Golf er en karakterdannende idrett som oppmuntrer til raushet mellom spillere og en høflig sjargong. Dette kan bevises på Kongsberg golfklubb. Tusen takk igjen, sier Elin Saatvedt, juniorrepresentant i klubbstyret.

Kongsberg golfklubb juniorgruppe
Kongsberg golfklubb juniorgruppe
Kongsberg golfklubb juniorgruppe

Husk å sjekke e-posten din når du har bursdag for å nominere DIN hjertesak

 Slik fungerer det:

  1. Er det din bursdagsmåned? Gratulerer! Du vil få en e-post fra oss der du kan nominere din favorittorganisasjon, idrettslag eller et annet veldedig formål.
  2. Alle nominerte blir med i trekningen av 5.000 kroner.
  3. Vinneren trekkes i begynnelsen av neste måned, og om det er DIN hjertesak som blir trukket ut får du æren av å formidle dette videre.

Kan få ytterligere støtte

Hver måned vinner én nominasjon kr 5.000, men det stopper ikke der – hvert halvår trekker vi ut en heldig vinner av kr 25.000 blant alle nominerte.

Vi ser frem til å støtte flere av våre kunders hjertesaker!

 

Her er våre tidligere bursdagsvinnere:

Mars: Moss Styrkeidrettsklubb

Februar: Skiens grane IF

Slik beskytter du ditt hjem mot lyn

100.000. Det er antall lynnedslag her til lands på et normalår, og nå er vi midt i høysesongen. Sjansen for at du treffes av lynet er 0,0007 prosent ifølge Yr. Heldigvis! Men – folks elektroniske utstyr blir stadig rammet. Så hva kan du gjøre for å forebygge, tro?

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/05/web_lyn-980x438.jpg

Hver tredje nordmann har fått elektronisk utstyr skadet av lyn. Elektroniske apparater kan nemlig bli skadet uten at lynet slår ned direkte hos deg. Nedslag i strømnettet kan lage overspenninger, som følger strømnettet inn til boligen din. Slik kan du sikre deg når uværet herjer:

1. Trekk ut støpsler. 
Dra ut kontakten hvis du vil beskytte elektronikken din 100 % under lyn- og tordenvær.

2. Lyn-pause fra bredbåndet.
Hvis det buldrer i nærheten, bør du trekke ut strømmen til boksen som er koblet med nettverkskabel til ruteren din.

3. Husk å koble fra tv-en.
Dags for å ta frem boka, kortstokken eller den gode samtalen? Det er ikke farlig å se tv når det lyner, men elektronikken kan ta skade, og derfor bør kabelen i tv-en dras ut når uværet raser.

4. Monter overspenningsvern.
Har du bygget nytt etter 2010, har du nok denne dekka. Da ble det nemlig påbudt med overspenningsvern i alle nye og rehabiliterte boliger. Dette må monteres av elektriker. Sjekk at det er ok!

5. Monter finvern.
I tillegg til grovvernet i sikringsboksen, bør man installere finvern foran fintfølende elektronikk som pc, tv og dekodere. Dette plugges direkte i kontaktene der apparatene som er ekstra utsatt kobles til.

6. Trekk ut kontakter når du skal reise bort.
Hytta i helgen? Husk at sensommeren er høysesong for lyn og torden, så vær i forkant og trekk ut kontaktene i hjemmet før avreise.

Også viktig for bedrifter

Mange er flinke til å koble fra elektrisk utstyr hjemme, men husk at lynet kan slå ned også på jobben! Det kan, i tillegg til elektronikken som blir ødelagt, føre til store kostnader ved tapt informasjon, nedetid på dataanlegg og arbeidere som ikke har mulighet til å gjøre jobben sin. Så om du har ansvar for et næringsbygg, anbefales det å installere et lynvernanlegg, samt gi beskjed til ansatte om å koble fra det som ikke må være tilkoblet når det er meldt tordenvær.

Når uhellet er ute

Har du vært uheldig og fått ødelagt elektronikk som følge av lynnedslag? Ta kontakt med ditt forsikringsselskap og vår kundeservice, så går det forhåpentligvis fort å få deg tilbake online.

Altibox vinner Norsk Kundebarometer

Best blant både tv-distributører og bredbåndsleverandører. I snart 30 år har Norsk kundebarometer ved Handelshøyskolen BI målt norske forbrukeres kundetilfredshet og lojalitet. Resultatet for 2024 viser at Altibox, som i fjor, har den høyeste kundetilfredsheten innen både bredbånd og tv-distribusjon.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/05/Altibox-vinner-Norsk-Kundebarometer-1-960x438.jpg

(Foto: Moxey/Arne Bru Haug ©Altibox)

Altibox kommer nok en gang ut på topp blant konkurrentene i Norsk Kundebarometers årlige undersøkelse.

– Vi er svært takknemlige for tilbakemeldingen fra kundene og glade for at kundetilfredsheten har gått opp både innen bredbånd og underholdning. Det motiverer oss for å stå på enda mer, for vi har ambisjon om å øke kundetilfredsheten enda noen hakk. Samtidig vil jeg si takk til mine kolleger i hele Altibox-partnerskapet for den gode jobben som legges ned hver dag for å sikre at vi har de mest fornøyde kundene i bransjen, sier Shiraz Abid, leder for privatmarkedet i Altibox.

Sjekk om du kan få Altibox tv og internett her

I kategorien Bredbånd får Altibox en kundetilfredshet på 73,1 (økning fra 71,7). Innen tv-distribusjon ble kundetilfredsheten 72,9 (økning fra 66,6).

– Det er inspirerende å se at vårt målrettede arbeid med å sikre de beste og mest stabile tjenestene blir satt pris på av våre brukere. Samtidig viser dette at stadig flere setter pris på valgfriheten, og ser fordelen ved å samle innhold og strømmetjenester hos en og samme leverandør, sier Kenneth Stokka, leder for underholdning.

Les mer om Altibox TV her, og internett fra Altibox her.

Nysgjerrig på Altibox sine resultater i andre tester og undersøkelser? Sjekk her.

Sponsorsamarbeid gir stor merverdi for lokalt næringsliv!

– Det fine med å være med i Strømsgodset sponsorpool, er det å få tilgang til det enorme nettverket med andre sponsorer, skape nye kontakter og dra nytte av hverandre, sier Kristian Martinsen, salgssjef bedrift i Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/04/IMG_1220-1-980x438.jpg

For Viken Fiber er det viktig å være en synlig sponsor på vegne av både kunder og ansatte, og å skape en stolthet.

– Alle i sponsorpoolen er stolte av å støtte byens fotballag, og når vi i tillegg kan få gode relasjoner med de andre støttespillerne, kommer det alle til gode. Vi får vist oss frem for publikum på kamper og for andre sponsorer, bekrefter Kristian Martinsen.

sponsorsamarbeid

Med hjerte for Drammen og Strømsgodset, Erlend Fosså og Kristian Martinsen (Viken Fiber), Espen Furuheim Johansen (Kaffebryggeren) og Selim Emeci (Strømsgodset).

Viken Fiber bygger og drifter fibernett og leverer Altibox bredbåndstjenester til både private og bedrifter over hele Østlandet, og er blant de største i regionen. Å være sponsor for Strømsgodset gir dem synlighet både blant publikum og kunder, i tillegg er det bra for lokalmiljøet i Drammen. – For våre kunder er det viktig å støtte saker som betyr noe for kundene og lokalmiljøet.

– Dette er en fin måte å styrke det lokale næringslivet på, når vi kan handle lokale tjenester og produkter fra bedrifter vi ellers ikke hadde kommet så lett i kontakt med, sier Erlend Fosså som er key account manager i Viken Fiber.

Unike muligheter for små bedrifter

Serve (tidligere Canon) selger møteromsløsninger, digital skilting, dokumenthåndtering og printere, og datterselskapet Kaffebryggeren leverer kvalitetskagge og kaffemaskiner. Nå har de inngått en avtale med Viken Fiber om å leverer kaffemaskiner til deres lokaler, slik at alle de ansatte kan nyte god kaffe hver dag.

– Å være en del av sponsorpoolen til Strømsgodset gir et unikt kundegrunnlag for oss i Serve og Kaffebryggeren, sier Espen Furuheim Johansen som er produktansvarlig for kaffe- og vannløsninger i Serve. Strømsgodset skaper mye engasjement både i byen og internt hos oss, og det er en fantastisk mulighet for å komme i kontakt med nye kunder når de inviterer til sammenkomster og arrangementer. Da er det også lettere å ta en telefon til en eventuell ny kunde i sponsornettverket når vi allerede har møttes.

For Serve og Kaffebryggeren er verdien av sponsornettverket betydelig og en unik tilgang til potensielle kunder.

– Vi er en liten bedrift som drar stor nytte av det kundegrunnlaget Strømsgodsets sponsorer gir oss tilgang til, forteller Espen.

Les også: Gode grunner til å velge fibernett fra oss

Næringslivet avgjørende for klubben

Selim Emeci er salgssjef i Strømsgodset og en av tre som jobber med sponsorprogrammet. Han ser hvilken effekt nettverket i sponsorpoolen har for både bedriftene og næringslivet i Drammen. Felles for alle er engasjementet for laget og klubben og den verdien det gir for både ansatte og publikum.

– Det skal være mer enn bare gøy å være sponsor for Strømsgodset, det skal gi en merverdi og det får de gjennom sponsorprogrammet vårt hvor de møter hverandre på tvers av bransjer, sier Selim Emeci.

sponsorsamarbeid

Fra venstre Selim Emeci (Strømsgodset), Kristian Martinsen (Viken Fiber), Espen Furuheim Johansen (Kaffebryggeren) og Erlend Fosså (Viken Fiber).

Strømsgodset har ca 150 sponsorer i sitt sponsornettverk, store og små, og alle er like viktige. Det merker de spesielt på kamper og når de arrangerer sammenkomster for sponsorene.

– Mange av arrangementene er nettopp for å skape nettverkene sponsorene imellom og få alle til å møtes på tvers av bransjer og interesser. Felles for alle er stoltheten over fotballklubben, spillerne og lagene, sier Selim Emeci.

– Det er viktig for våre sponsorer at vi i Strømsgodset har et klart og tydelig samfunnsoppdrag, det ligger en forventning om det, sier Selim Emeci. Blant de tiltakene vi har er blant annet «Blå inspirasjon» som er et jobbsøkerkurs i samarbeid med NAV. Her hjelper vi ungdom under 30 år som har falt litt utenfor å få inspirasjon og hjelp til å komme i jobb. Dette får vi til takket være våre sponsorer.

Både Viken Fiber og Kaffebyggeren mener det gode sponsornettverket er en unik møteplass for potensielle nye kunder, samtidig som man støttes opp om Drammens stolthet, Godset!

Sameiet holder seg til Viken Fiber: – Det er litt som med strøm, det skal bare funke

Skårersletta sameie består av 219 leiligheter med mennesker i alle aldre og fra alle verdenshjørner. Med fellespakken fra Viken Fiber får alle velge det som passer best. – Det fungerer bunnsolid, sier Per Hovgaard Hansen, styreleder i Skårersletta sameie.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/03/viken-fiber-1080-980x438.jpg

FORNØYD STYRELEDER: Per Hovgaard Hansen er styreleder ved Skårersletta sameie, og er med på avgjørelsen om leverandør av TV- og nettløsning til 219 boenheter.

Sameiet i Lørenskog kommune har brukt Viken Fiber som leverandør siden sameiet sto klart i 2020.

– Vi har hatt Altibox siden sameiet var klart til innflytting. Vi har 219 leiligheter, fordelt på fem blokker på seks eller sju etasjer, og internett og TV er noe som bare skal funke. Fordi vi hadde vært fornøyd med tilbudet fra dag én, var det full enighet i styret om å reforhandle avtalen vår med Viken Fiber etter tre år, sier Per, som til daglig jobber med IT.

– Jeg er nok over gjennomsnittlig interessert i teknologi, og ikke redd for å trykke litt til, men jeg oppfatter det som veldig enkelt å administrere egen avtale. Vi har valgt fellespakken Altibox Flex M, og den skal vi forholde oss til fremover også, sier han.

Skårersletta sameie
Ulike behov

Med Viken Fiber og Altibox kan nemlig hver beboer velge løsningen som passer best for sitt behov. Både når det gjelder hastighet på internett, TV-kanaler, samt streamingtjenester.

– Det er et poengsystem som gjør at vi kan bytte ut for eksempel Netflix med HBO når vi ønsker, ut ifra hvor mange poeng som er valgt i den enkeltes avtale, sier Per.

Det høres kanskje komplisert ut, men styrelederen er klar på at det er enkelt og raskt å få til.

– Hva beboerne har valgt, det vet ikke vi i styret. Vi betaler bare fakturaen, smiler han, og legger til at spørsmål som kommer, henvises til Altibox-support.

På spørsmål om beboerne er fornøyde, svarer han at ettersom han ikke hører noe, regner han med at ting funker bra.

– Internett i dag er som strøm. Det er ingen som skryter av at lysene går på, men har strømmen gått, så hører vi det, ler han, og legger til at han personlig er veldig fornøyd.

– De leverer det de lover. Jeg brukte Altibox i min tidligere enebolig også.

Skårersletta sameie
Per råder: Velg noe stabilt!

For det relativt nystiftede sameiet var det like selvfølgelig å ha fibernett som å ha strøm.

− Med 219 boenheter sier det seg selv at behovene er like forskjellige som interiøret i leilighetene. Noen ønsker en bredbåndshastighet på 250/250 Mbps, mens for andre er hastigheten mindre viktig. Da kan det hende at det holder med 100/100 Mbps. Andre trenger 1000/1000 Mbps. Med vår avtale kan man da velge flere eller færre tv-kanaler, ut i fra ønsket, sier Per.

I våre dager er ikke mange tv-kanaler like viktig for alle, og han forteller at en bredbåndslinje som er tilpasset strømmetjenester og gaming også er en mulighet flere benytter seg av.

Dersom Per skal trekke fram ett viktig element å se etter når et sameie skal lande på et tilbud, er det stabiliteten han trekker frem som det viktigste. Den må ligge i bunnen for at en fellespakke skal fungere for så mange ulike behov. Den daglige driftssikkerheten, og den korte veien til kundeservice er også utrolig viktig.

− Det letter også jobben for en styreleder som tross alt er den nærmeste å kjefte på dersom ting ikke fungerer som det skal, ler han.

Når han virkelig får tenkt seg om, så kommer Per på et tilfelle der internett ikke funket.

– Det var noen som hadde gravd over en kabel her i Lørenskog, og da tok det ikke lang tid før innboksen var full, ler han.

– For internett, det må bare funke.

Hvorfor du skal velge Viken Fiber?

Fibernett er nå å betrakte som samfunnskritisk infrastruktur, og stabile bredbåndstjenester har blitt like selvfølgelig og viktig som vann og strøm. Vi har lang erfaring i å bygge et robust fibernett som dekker behovet for kapasitet og hastighet for våre kunder, både i dag og i fremtiden.

Lurer du på hvorfor du bør velge fibernett til din bolig? Vi ønsker å gjøre valget enkelt for deg og har derfor samlet seks gode grunner for at du skal velge oss!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/02/nye-altibox-tv-980x438.jpg

1. Irritasjonsfritt fibernett

Lite er mer irriterende enn at fotballkampen hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Vi sørger for at du har en egen fiberkabel helt uten påvirkning fra andres nettbruk. Fiberbredbånd er, enkelt forklart, internett med uendelig kapasitet.

Vi leverer deg linjer med opp til 1000 Mbps i begge retninger. Det gir mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og PC-er som bruker internett. Du får like høy internetthastighet til opp- og nedlasting – noe som er ekstra viktig på hjemmekontoret!

Hvis du trenger bedre trådløs dekning i kjellerstua, på loftet eller i garasjen, så anbefaler vi Altibox Wifi Overalt. Mesh-nettverket Altibox Wifi Overalt sprer wifi-signalene, slik at du kan si farvel til varierende dekning rundt om i hjemmet. Tjenesten er enkel å ta i bruk, og du får fornøydhetsgaranti i 60 dager.

2. All underholdning på ett sted

Med Altibox får du et gigantisk univers av underholdning. Kanaler og strømmetjenester som Netflix, Viaplay og TV 2 Play, apper, spill. Samlet i en fin og enkel oversikt. Håndplukk dine favoritter og få akkurat det du ønsker deg i din tv-pakke. Innholdet kan du velge inn med poengene dine, eller du kan laste ned appene fra Google Play.

Du kan bytte inn og ut kanaler og strømmetjenester av tv-pakken din så ofte du vil. Det er også enkelt for deg å ta underholdningen med på ferie!

3. Norges mest fornøyde kunder ♥

EPSI Rating Norge har målt kundetilfredsheten i bredbånds-, tv- og strømmebransjen. ‘Eksamensresultatene’ viser at Altibox-partnerskapets bredbåndskunder atter en gang er Norges mest fornøyde. Dette motiverer oss skikkelig og vi skal jobbe hardt dette året også for å forbedre oss enda mer!

4. Kundeservice døgnet rundt

Vår kundeservice hjelper deg hele døgnet – alle dager. Som en av få fiberleverandører er vi også tilgjengelig i helger og på helligdager. Du kan ringe oss, chatte med oss eller sende oss en melding på Facebook. – Vi er der for deg.

5. Altibox for gamers

Gamere stiller skyhøye krav til nettet. Det må være raskt, det må være stabilt, det må rett og slett fungere optimalt til enhver tid, slik at spillopplevelsen blir perfekt. Det er krav som vi tar på alvor. Og selv om du ikke spiller selv, så kan du takke alle de som gamer, nettopp fordi de utfordrer oss til å levere enda bedre produkter.

6. Lokal tilstedeværelse

Vi er din lokale Altibox-leverandør på Østlandet. Med tv og internett fra Altibox står opplevelsene i kø. Opplevelser som gir oss mer til felles. Full frihet og magisk underholdning med strømmetjenester, film og valgfrie kanaler – kombinert med superraskt og stabilt nett.

Vårt hovedkontor er i Drammen og vi har avdelingskontor i Lillestrøm, Sarpsborg, Halden, Porsgrunn og Hønefoss. Nærheten til kundene betyr mye for oss og vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i hele vårt område.

Og forresten, visste du at installasjon av fiber er enkelt? Vi håndgraver fiberrøret fra din tomtegrense og til husveggen og installerer fiberen i din bolig – uten at du behøver løfte en finger.