Lynraskt fibernett hos Drammen Padel

Da Daniel Picard innførte idretten padel i Drammen i mai 2019, traff han blink. I løpet av mai 2022 mer enn dobler han kapasiteten med syv baner i ny hall på Åssiden. Der installerer Viken Fiber produktet Altibox Bedrift Premium, for det kan by på både lynraskt fibernett og stabil og sikker wifi.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/04/Daglig-leder-i-Drammen-Padel-Daniel-Picard-til-v.-og-bedriftsradgiver-i-Viken-Fiber-Stian-Jensen-foran-dagens-hall-pa-Berskaug.-30.03.22.-4670-980x438.jpg

Tekst og bilder: Tom Helgesen / Drammensavisa

Padel er rett og slett en blanding av tennis og squash, og det er en ganske ny sport som har tatt helt av. – Jeg kommer selv opprinnelig fra tennis-sporten, men ble helfrelst for padel allerede etter første forsøk. Det tenkte jeg andre også ville bli, og det har slått til enda mer enn forventa, sier Daniel. Selv i det tøffe året 2021 klarte han å dra i land et lite overskudd med en omsetning på 3 millioner kroner.

Gir rask mestringsfølelse

I padel er det vanligvis to spillere på hvert lag som spiller mot hverandre. Derfor blir dette en sosial og morsom aktivitet som gir rask mestringsfølelse. – Racketene er mindre enn squash- og tennisracketer, og er uten strenger. Dette gir spilleren mer kontroll over racketen, sier han. Dette er et lavterskeltilbud for den som vil holde seg litt i form, for det blir spill uansett nivå på utøveren.

Padel er en idrett i sterk vekst, og her er spillet i gang i hallen på Berskaug som snart får avløsning.

Åpner ny, stor hall i mai

Etter snaue tre år må Daniel altså utvide med ny hall, kun et hardt padel-slag unna den ”gamle” hallen. – Brække Eiendom bygger ny, stor hall for oss rett ved siden av den vi har i dag i Ingeniør Rybergsgate 99. Etter planen skal hallen åpne i mai måned, forteller mannen som innførte padel-sporten til Drammen. Den splitter nye hallen skal inneholde blant annet syv padelbaner, tre golfsimulatorer, styrkerom og møterom. Mange nye aktiviteter står også på tapetet, som blant annet Damenes aften, sosiale turneringer og frokostpadel.

Hvis alt går som planlagt, kan daglig leder i Drammen Padel, Daniel Picard, ønske velkommen til en ny padelhall med hele syv baner på Berskaug i mai. 

God kapasitet på formiddagen

– Er det enkelt å bestille seg en time for å leie en bane her i dag for den som har lyst til å prøve seg?

– Tja, etter klokka 16.00 kan det være flere ukers ventetid for å få tak i en bane. På formiddagen derimot har vi god kapasitet, så kom gjerne og bestill time da, sier daglig leder i Drammen Padel. Ellers er dette en sport som flere generasjoner kan drive med, og det er blant annet 40 unger med på barnekurs i Drammen. Prisen ligger for øvrig på 400 kroner for en times leie av bane. Når det er fire stykker som spiller hver gang, så blir det kun en hundrings på hver.

Wifi og lynraskt fibernett

God nettilgang og at alt virker som det skal, er helt vesentlig også for Drammen Padel. – Daniel vil heller bruke tiden sin på kundene, slik at flest mulig kan få spilt padel. Wifi og lynraskt fibernett tar vi oss av, sier Stian Jensen, bedriftsrådgiver i Viken Fiber. – Drammen Padel får et trådløst nett med både trygg brannmur og utvidet sikkerhet på gjestenettet. Her får ingen hackere adgang, sier Stian og smiler.

Daglig leder i Drammen Padel, Daniel Picard (til v.) og bedriftsrådgiver i Viken Fiber, Stian Jensen, foran dagens hall på Berskaug. 

Ypperlig for bedrifter med opp til 50 ansatte

– Daniel Picard er kunde av Viken Fiber i dag, og i den nye hallen har han bestilt Altibox Bedrift Premium. Det er en løsning som samler de viktigste tjenestene en bedrift trenger for stabilt og sikkert trådløst nett. Ja, det passer egentlig for alle typer bedrifter, enten du jobber i butikk, restaurant, barnehage, på et kontor eller med logistikk. Løsningen retter seg spesielt mot mindre bedrifter med opp til 50 ansatte. Kan tilpasses for øvrig både etter behov, størrelse og kompleksitet, forklarer bedriftsrådgiveren i Viken Fiber.

Hvorfor velge fibernett?

Mange lurer på hvorfor man bør velge fibernett fremfor andre bredbåndsløsninger. Lite er mer irriterende enn at favorittserien hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Med fibernett slipper du å tenke på dette.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/04/AdobeStock_226826681-980x438.jpeg
Hva er fiberbredbånd?

Enkelt forklart er fiber internett med uendelig kapasitet. Fiber eller fiberoptikk overfører data gjennom lyssignaler som går gjennom tynne glassledninger. Teknologien muliggjør praktisk talt ubegrenset overføringskapasitet i begge retninger.

Viken Fiber er din lokale Altibox-leverandør og leverer Altibox tv og fiberbredbånd til husstander over hele Østlandet. Med fibernett fra Viken Fiber får hver kunde en egen fiberkabel med bredbånd, som gir høy hastighet og stabilt internett, uten påvirkning fra andres nettbruk.

Fibernett gir deg høy opp- og nedlastningshastighet

Fiberbredbånd gir deg like høy internetthastighet til både opp- og nedlasting, noe som er ekstra viktig på hjemmekontor og hjemmeskole. Hos oss kan du få hastighet opp til 1000 Mbps i begge retninger. I kapasitet tilsvarer dette 40 samtidige avspillinger på 50 tommers skjerm med ultra HD-kvalitet. Med fibernett fra oss får du mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og laptoper som bruker internett.

 
Lurer du på hvordan du kan få fiber?

Hos oss velger du det du vil ha, mens vi fikser resten for deg. Hvis du allerede har fiber installert i boligen og ønsker å bestille tjenester, er leveringstiden kun 2-5 dager. Hvis vi må installere nytt utstyr eller grave fiber til husveggen din, er leveringstiden noe lengre. Uansett vil det kreve lite av deg. Du registrerer kun din bestilling og vi fikser resten for deg. Etter bestilling vil vi ta kontakt med deg for å forsikre oss om at du får det du behøver. Når det er klart for oppkobling vil en montør ta kontakt med deg for å avtale leveringsdato. Så enkelt er det!

Vil du ha fiber fra oss?

Da er du veldig nær å gjøre et smart valg. Med Altibox får du førsteklasses internett og veldig mye god underholdning å velge blant.

Lurer du fortsatt på hvorfor du bør velge fibernett?

Sjekk ut seks gode grunner til å velge fiber her: https://vikenfiber.no/news/velg-fibernett-fra-oss/

Hvorfor du skal velge Viken Fiber?

Fibernett er nå å betrakte som samfunnskritisk infrastruktur, og stabile bredbåndstjenester har blitt like selvfølgelig og viktig som vann og strøm. Vi har lang erfaring i å bygge et robust fibernett som dekker behovet for kapasitet og hastighet for våre kunder, både i dag og i fremtiden.

Lurer du på hvorfor du bør velge fibernett til din bolig? Vi ønsker å gjøre valget enkelt for deg og har derfor samlet seks gode grunner for at du skal velge oss!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/02/nye-altibox-tv-980x438.jpg

1. Irritasjonsfritt fibernett

Lite er mer irriterende enn at fotballkampen hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Vi sørger for at du har en egen fiberkabel helt uten påvirkning fra andres nettbruk. Fiberbredbånd er, enkelt forklart, internett med uendelig kapasitet.

Vi leverer deg linjer med opp til 1000 Mbps i begge retninger. Det gir mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og PC-er som bruker internett. Du får like høy internetthastighet til opp- og nedlasting – noe som er ekstra viktig på hjemmekontoret!

Hvis du trenger bedre trådløs dekning i kjellerstua, på loftet eller i garasjen, så anbefaler vi Google Nest Wifi. Kombinasjonen av lynrask kablet fiber og den brukervennlige teknologien fra Google Nest Wifi vil gi deg godt trådløst nett hjemme og der du trenger det mest.

2. Lokal tilstedeværelse

Vi er din lokale Altibox-leverandør på Østlandet. Med tv og internett fra Altibox står opplevelsene i kø. Opplevelser som gir oss mer til felles. Full frihet og magisk underholdning med strømmetjenester, film og valgfrie kanaler – kombinert med superraskt og stabilt nett.

Vårt hovedkontor er i Drammen og vi har avdelingskontor i Oslo, Porsgrunn, Skedsmokorset, Sarpsborg og Hønefoss. Nærheten til kundene betyr mye for oss og vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i hele vårt område.

3. All underholdning på ett sted

Med Altibox får du et gigantisk univers av underholdning. Kanaler og strømmetjenester som Netflix, Viaplay og TV 2 Play, apper, spill. Samlet i en fin og enkel oversikt. Håndplukk dine favoritter og få akkurat det du ønsker deg i din tv-pakke. Innholdet kan du velge inn med poengene dine, eller du kan laste ned appene fra Google Play.

Du kan bytte inn og ut kanaler og strømmetjenester av tv-pakken din så ofte du vil. Det er også enkelt for deg å ta underholdningen med på ferie!

4. Altibox for gamers

Gamere stiller skyhøye krav til nettet. Det må være raskt, det må være stabilt, det må rett og slett fungere optimalt til enhver tid, slik at spillopplevelsen blir perfekt. Det er krav som vi tar på alvor. Og selv om du ikke spiller selv, så kan du takke alle de som gamer, nettopp fordi de utfordrer oss til å levere enda bedre produkter.

5. Kundeservice døgnet rundt

Vår kundeservice hjelper deg hele døgnet – alle dager. Som en av få fiberleverandører er vi også tilgjengelig i helger og på helligdager. Du kan ringe oss, chatte med oss eller sende oss en melding på Facebook. – Vi er der for deg.

6. Norges mest fornøyde kunder ♥

Altibox har hatt Norges mest fornøyde kunder hele 12 år på rad! Fjoråret førte til en plutselig økning i bruk av internett og konsum av underholdning. Når våre kunder stiller høyere krav til tv og internett, er det ekstra gledelig at vi igjen ender opp med de mest fornøyde kundene. Dette motiverer oss skikkelig og vi skal jobbe hardt dette året også for å forbedre oss enda mer!

Og forresten, visste du at installasjon av fiber er enkelt? Vi håndgraver fiberrøret fra din tomtegrense og til husveggen og installerer fiberen i din bolig – uten at du behøver løfte en finger.

Dett var dett? Pandemien er over – eller?

Tiden er i alle fall inne for å lære oss å leve med den og se fremover.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/03/Trussel_Cyberkriminalitet-980x438.jpeg

TRUSSEL: Cyberkriminalitet er en global utfordring, og truer bærebjelkene i det norske demokratiet, offentlige og private institusjoner, økonomien, omdømmet og vår suverenitet. FOTO: Illustrasjonsfoto.

23. februar 2022 | Jon Birger Ellingsen, Direktør kommunikasjon og forretningsutvikling, Viken Fiber AS. | Denne saken sto på trykk i DA Næringsliv i februar 2022.

Landet har åpnet igjen etter 23 måneder med pandemi, folk har stått i lange køer utenfor utestedene i Drammen og alle andre byer i Norge. Å reise, dra ut og spise, danse og dra på konserter kan nå gjøres helt uten smittevernstiltak. Næringslivet jubler etter gjenåpning og reiselivet melder om høy aktivitet i bestillinger av turer i sommerferien.

Regjeringen har erklært at både munnbindet og metermålet kan pakkes vekk. Og Norge har klart pandemien bedre enn de fleste land.

Det er det flere grunner til. En årsak til at store deler av næringslivet har klart seg godt gjennom en av vår tids største kriser, er Norges sterke satsing på digitalisering. Vi har en av verdens best utbygde digitale infrastrukturer – og på tross av at vi er et langstrakt land med store avstander og mye fjell og daler – har svært mange bedrifter og husholdninger god tilgang til digitale løsninger.

Pandemien viste oss hvor utrolig viktig det var, når hele landet satt på hjemmekontor. Apper for bestilling og hjemlevering av dagligvarer ble tatt i bruk av folk i alle aldre – nesten over natten. Når den hardt rammede restaurant- og utelivsbransjen klarte å holde delvis åpent gjennom deler av pandemien, hjelper det at vi er en digitalt moden befolkning som lett aksepterte QR- koder for bestilling på restaurantene og for registrering for smittesporing. Og en del (relativt mange) bedrifter kunne fortsette sitt virke nesten uberørt, med alle ansatte på Teams. Fordi Norge har en velutbygget digital infrastruktur og en digitalt moden befolkning.

Fremover

Etter dansingen på Bragernes Torg og rundt omkring i de 40.000 stuene i Drammen er det tid for å se fremover.

Ta med oss lærdommen fra pandemien, og satse videre på digitalisering. For vi er – ikke – ferdige.

Selv om svært mange deler av landet vårt, og like ofte bygd som by, har tilgang til skikkelig raskt bredbånd – så er det fortsatt cirka ti prosent som ikke har tilfredsstillende tilbud. Når vi vet at tilgangen til bredbånd er en av de viktigste forutsetningene for bedrifters og privatpersoners etableringslyst i distriktene, er det viktig å ikke gi seg på oppløpssiden. Digitaliseringen av Norge må fortsette med stor fart. For vi får ikke til de virkelig gode digitale løsningene før alle er på nett.

Noen råd

IKT-Norge, den uavhengige interesse- organisasjonen som jobber for å styrke de overordnede rammebetingelsene for det digitale næringslivet, kom i forbindelse med valget med noen råd til påtroppende regjering, for å fortsette å utvikle det digitale Norge.

Ett av rådene er at det satses tungt på å videreutvikle den nasjonale, digitale infrastrukturen. Hele 360.000 nordmenn mangler en fremtidssikker bredbåndsforbindelse. Noen av disse bor også i (det som en gang var/kanskje igjen heter) Buskerud. Organisasjonen framholder at det må sikres at alle i hele Norge kan delta i det digitaliserte samfunnet, og nye bruksområder og behov vil gjøre ekom-nettene enda viktigere enn før.

Kompetansebehov

Et annet viktig råd er å satse videre på digital kompetanse. Vi trenger flere realister og teknologer – og et større mangfold for å ivareta dagens og fremtidens kompetansebehov. Denne kompetansen er avgjørende for den omstillingen samfunnet skal gjennom.

IKT-Norge anbefaler at det etableres en ny og gjennomgående teknologi- og realfagssatsning som sikrer at vi klarer å møte etterspørselen i et arbeidsmarked som er i stadig endring. Ved å sikre at skole, utdanning og arbeidsliv samhandler bedre, vil vi stå sterkere rustet til å møte behovene for digitalisering i offentlig og privat sektor.

Sikkerhet

Et tema både bedrifter, politikere og innbyggere vil måtte bli stadig mer opptatt av, er sikkerhet i det digitale samfunnet. Samfunnets avhengighet av digitale tjenester og infrastruktur ble spesielt tydelig gjennom pandemien – og gjør oss svært sårbare for cyberangrep og sikkerhetsbrudd. Cyberkriminalitet er en global utfordring, og truer bærebjelkene i det norske demokratiet, offentlige og private institusjoner, økonomien, omdømmet og vår suverenitet. IKT-Norge anbefaler at Norge løfter cybersikkerhet frem i internasjonale fora, og at det rustes kraftig opp innen IKT- sikkerhet i utdanningen.

Vi håper inderlig at den nye regjeringen lytter til disse gode rådene. Da sikrer vi at det digitale Norge er forberedt til å håndtere nye utfordringer som måtte komme.

Vi ønsker oss flere samarbeidspartnere – søk om sponsorsamarbeid hos oss!

I Viken Fiber er vi opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi ønsker å bidra til et bedre lokalsamfunn ved å skape gode opplevelser i hele vårt geografiske nedslagsfelt.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/01/DBK_lan-980x438.jpeg

Tekst: Camilla M Claussen / Anne G L Ringsevjen  Alle foto: DBK

Vi søker bredde i våre sponsorater med ulike idrettsgrener, frivillige organisasjoner og andre aktiviteter som bidrar til gode og sunne oppvekstsvilkår for barn og ungdom. Vi støtter også arrangementer som relaterer seg til tjenestene vi leverer, som lan, offentlig visning av filmer eller idrettsarrangementer.

E-sport som tilbud til barn og unge

Koronakrisen har skapt vanskeligheter for mange, spesielt for idrettslag og frivillige organisasjoner. Tross utfordringene, har mange snudd seg rundt og funnet alternative løsninger for å opprettholde driften og tilbudet de har til lokalsamfunnet.

I fjor mottok vi rett i underkant av 70 søknader om støtte og sponsorsamarbeid. Det ble inngått både avtaler om langvarige sponsorsamarbeid og vi fikk ta del i flere mindre arrangementer over hele Østlandet.

En fellesnevner for flere av organisasjonene vi inngikk samarbeid med, var at de hadde startet med e-sport som del av sitt tilbud til barn og unge. Som fiberleverandør synes vi at det er svært givende å kunne bidra til å skape et sunt læringsmiljø og gode holdninger i spilling på nett. Samtidig kan vi levere et lynraskt fibernett til klubbene.

Fjoråret ga oss flere anledninger til å bli kjent med samarbeidspartnerne og deres medlemmer. Blant annet fikk vi bli med på flere lan og data-arrangement som varte over flere dager. For oss er det viktig å ikke kun støtte med pengebeløp, men også få lov til å være del av organisasjonene vi støtter.

Søk om sponsorsamarbeid i dag!

Vi stiller ofte opp på arrangementer og bidrar med aktiviteter tilpasset den aktuelle målgruppen.

Nå håper vi med denne saken å spre det glade budskap om at vi i år vil støtte enda flere lokale lag og organisasjoner og håper at nettopp din organisasjon vil samarbeide med oss.

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Landets mest avanserte golfsenter valgte Altibox

Da Jeffrey Tamm ville etablere landets flotteste innendørs golfanlegg litt øst for Gardermoen, tok han kontakt med Viken Fiber. Et slikt senter er avhengig av et stabilt nett med stor kapasitet og høyt sikkerhetsnivå. Hos Viken Fiber fikk han alt dette gjennom produktet Altibox Bedrift Premium.

Landets mest avanserte golfsenter valgte Altibox

Salgssjef bedrift i Viken Fiber Kristian Martinsen, daglig leder i Champion Indoor Golf Jeffrey Tamm og bedriftsrådgiver i Viken Fiber Stian Jensen er fornøyde med løsningen i det nye golfsenteret.

TEKST OG FOTO: PER-KR. AASEN / NÆRINGSLIVSMAGASINENE 

Champion Indoor Golf er fullspekket med moderne teknologi på alle fronter, blant annet med åtte Trackman simulatorer, som er kjent som verdens beste i bransjen.

– Senteret er bygd opp med «top notch technology» i alle ledd, og derfor ønsket vi også markedets beste fiberløsning, slik at alt skal fungere problemfritt. Etter å ha sondert terrenget en stund, kontaktet vi bedriftsrådgiver Stian Jensen hos Viken Fiber. Det er vi glade for nå, sier Jeff Tamm, som nylig åpnet det 650 kvadratmeter store senteret.

Han sier at hastighet og kapasitet på linjen er i toppklasse. Både ned- og opplasting foregår med en hastighet på 500 Mbit per sekund, noe som sørger for rask oppgradering av programvare og super wifi-dekning for brukerne.

– Vi har 130 internasjonale golfbaner i systemet, og mange av de er så store at det kan ta dager å laste ned, men på vårt wifi-nett gikk det på et blunk, sier Jeff entusiastisk.

Det er ikke mange uker siden Stian Jensen og Jeffrey Tamm inngikk avtalen om Altibox Bedrift Premium i golfsenteret på Dal. Nå er alt ferdig installert og testet.

Strekker seg langt

Viken Fiber leverte installasjonen svært raskt, siden senteret var avhengige av å være i gang på bare et par uker. Etter den tid har de testet og lært opp ansatte, slik at alt fungerte på åpningsdagen.

– Det har bare vært mindre justeringer av programvaren, ellers har alt virket perfekt, sier en fornøyd daglig leder.

– Når kunder ringer Viken Fiber kan de bestille både tv, internett, sikkerhet, wifi og bredbånd på samme sted. Det gjorde Champion Indoor Golf, noe vi er svært stolte av. Denne gang måtte vi levere utenom arbeidstid, og selv om vi helst jobber innenfor normale arbeidstider, strekker vi oss langt når kunden har behov for det, legger Stian Jensen til. – God kundeservice og support er noe av det Viken Fiber scorer høyest på.

Velfungerende og stabilt

– Det var spennende å få en slik henvendelse fra det nye golfsenteret, fortsetter Stian, som selv er hektet på sporten og tilbringer en god del timer på fairway og green. Men golf er en sommersport i Norge, og nordmenn trenger å vedlikeholde sitt nivå gjennom en lang vinter uten å måtte reise utenlands.

– Jeg tente på denne forespørselen da den kom, ikke bare fordi det er en stor bestilling, men også fordi jeg har et hjerte for sporten. Vi startet med å kartlegge behovet og forsto raskt at senteret skulle opp med noe helt nytt og trengte et velfungerende og stabilt nettverk, både til simulatorene og kassaapparat. Vi installerte derfor wifi med gjestenett og i tillegg til dette valgte golfsenteret en utvidet sikkerhetsløsning, som hindrer hacking eller datainnbrudd. Vår jobb er å sørge for at senteret fungerer uten at Jeff og kollegene skal tenke over det, sier Stian. Viken Fiber hadde allerede fiber i bygget, som tidligere huset Møbelringen og har bygd ut til hele næringsfeltet på Øvre Romerike for noen år tilbake.

Det nye golfsenteret er etablert i de tidligere Møbelringen-lokalene på Dal.

 – Champion Indoor Golf setter like høye krav til teknologi som Viken Fiber gjør. Det gjør at denne avtalen er en god «match» mellom to parter som tenker likt om kvalitet, sier salgssjef bedrift i Viken Fiber, Kristian Martinsen. Han legger til at avtalen er viktig for Viken Fiber, som er Norges ledende rendyrkede fiberselskap og vokser betydelig i alle regioner de opererer.

– Den er viktig fordi det er et avansert golfsenter med høye krav til stabilitet og sikkerhet, men også fordi det vil være godt besøkt og vil fungere som et utstillingsvindu for Altibox Bedrift Premium. I den sammenheng vil jeg trekke frem den ekstra sikkerhetspakken senteret valgte, som en del av vår løsning. Mange norske bedrifter opplever datainnbrudd i dag, noe som kan kvele bedriftens omsetning på kort tid.

Vår sikkerhetspakke hindrer dette og gjør at kundene kan fokusere på drift av selskapet og ikke bekymre seg for trusler om driftsstans som følge av hacking. Cisco, som leverer løsningen er et av verdens ledende selskaper på sikkerhet og sørger for at alle mulige angrep blir stanset før de når våre kunder, sier Martinsen.

Med Altibox Bedrift Premium får bedriften et produkt som kan tilpasses både etter behov, størrelse og kompleksitet.

Viken Fiber i tett samarbeid med e-sportalliansen

Viken Fiber har inngått sponsorsamarbeid med mange av idrettslagene som er med i Bredde-e-sport Alliansen. Vi leverer blant annet fibernett til e-sportsentrene, sier Anne Berit Rørlien, administrerende direktør i Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/05/MicrosoftTeams-image-8-980x438.jpg

Tekst: Tom Helgesen Foto: Drammens Ballklubb

En undersøkelse fra Medietilsynet viste at nærmere ni av ti mellom 9-18 år i Norge gamer, eller spiller på nett som det heter på godt norsk. – For de unge er dette en viktig arena for både vennskap og kunnskap. Dette er noe vi voksne må ta på alvor, og dette heier vi på i Viken Fiber, forteller Rørlien.

Tar et større samfunnsansvar
Når barna spiller på nett, er det like seriøst som en trillende ball på gressmatta, eller klare toner på gitaren. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for sine kunder og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. De ser at det å knytte seg til lokale klubber og idrettslag som har startet med e-sport er en fin måte å øke forståelsen for spilling som en positiv aktivitet. Samtidig tar Viken Fiber et felles samfunnsansvar ved å være med på å skape et inkluderende miljø.

Blir kjent med kundene lokalt
Idrettslagene i distriktet har ofte et bredt utvalg av breddeidrett, men flere har også startet med e-sport som en del av sitt tilbud til barn og unge. De befinner seg i områder hvor Viken Fiber leverer nett, og dette er en fin måte for selskapet å bli kjent med kundene lokalt. I Drammensområdet er det inngått sponsorsamarbeid med Lier IL og Drammens Ballklubb. Stokke IL, Spett Gaming og IL Hei er eksempler på e-sportklubber som blir sponset i Vestfold og Telemark.

Stabilt og raskt nett
– Vår erfaring er at Viken Fiber leverer stabilt og raskt nett. Samtidig tar Viken Fiber et samfunnsansvar ved å sponse lokalt, forteller Ola Ekeberg Apenes, styreleder i Bredde-e-sport Alliansen og klubbkoordinator i Drammens Ballklubb (DBK). – Bredde-e-sport Alliansen har som hovedformål å skape aktivitet i trygge rammer for barn og unge. Som en del av å løse oppdraget, har vi seriespill, e-sport cuper og trenerkurs. Alt dette krever naturligvis et godt nettverk, derfor er vi veldig glade for at Viken Fiber er med å sikre dette ved å støtte våre medlemsklubber, forklarer han.

Norsk e-sport er for øvrig nå i en viktig og ekstremt raskt voksende periode, og her er Viken Fiber med på å spille en viktig rolle. For uten stabilt nettverk, har klubbene heller ingen mulighet til å tilrettelegge for et bredde-e-sport tilbud.

Mer fornøyde tv- og bredbåndskunder under pandemien

Viken Fiber har Norges mest fornøyde bredbåndskunder for tolvte året på rad. Det uavhengige analysebyrået EPSI Rating Norge har nok en gang undersøkt kundetilfredsheten i den norske bredbånds- og tv-bransjen. Altibox, som leveres av Viken Fiber over store deler av Østlandet, går igjen seirende ut av samtlige kategorier: Bredbånd privat, bredbånd bedrift og tv privat.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/10/MicrosoftTeams-image-11-980x438.jpg

– Koronaviruspandemien førte til mye større bruk av bredbåndet på grunn av hjemmekontor, hjemmeskole, gaming og økt konsum av underholdning. Når kundene stiller høyere krav til tv og internett, er det veldig kjekt at vi igjen ender opp med de mest fornøyde kundene, sier administrerende direktør Anne Berit Rørlien i Viken Fiber.

Altibox får en kundetilfredshet på 70,6 i kategorien bredbånd for privatmarkedet, et hestehode foran bransjegjennomsnittet på 62,5. Scoren er en markant økning på nesten to prosentpoeng for Altibox, mens den generelle bransjescoren har gått litt ned.

– Vi har arbeidet langsiktig med å bygge ut solid fibernett med høy kapasitet og tror at dette er en del av forklaringen på resultatet. Nettet vårt tålte pandemien godt, og det tror vi kundene satte pris på, sier Rørlien.

I kategorien bredbånd bedrift får Altibox en score på 72,2. Her er bransjescoren 67,2. I TV-kategorien oppnår Altibox en score på 70,1, langt foran bransjesnittet på 61,3.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett og leverer bredbåndstjenester fra Altibox til over 200 000 husholdninger og bedriftskunder i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark.

 

EPSI, kundetilfredshet bredbånd privatmarkedet 2021:

 

 1. Altibox: 70,6
 2. HomeNet: 64,4
 3. Telenor: 58,7
 4. Telia: 57,6
 5. NextGenTel: 57,4

 

Øvrige bredbåndsaktører: 67,7

Bransjesnitt: 62,5

 

EPSI, kundetilfredshet bredbånd bedriftsmarkedet 2021:

 1. Altibox: 72,2
 2. Telia: 69,5
 3. Telenor: 66,6
 4. GlobalConnect: 62,3
 5. Eidsiva Bredbånd: 62,1

 

Øvrige leverandører: 69,5

Bransjesnitt: 67,2

 

EPSI, kundetilfredshet tv-distribusjon 2021:

 1. Altibox: 70,1
 2. RiksTV: 66,2
 3. Allente: 62,1
 4. Telenor: 56
 5. Telia: 53,7

 

Øvrige leverandører: 63,2
Bransjesnitt: 61,3

 

EPSI Rating Norge foretar en nasjonal og uavhengig måling av kundetilfredshet og lojalitet innen telekombransjen.

 

 

Nå er Netflix i boks hos Altibox

Altibox har lansert en helt ny underholdningsopplevelse som vil gi enda større valgfrihet og tilgang til mer underholdning.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/11/web-viken-papirhuset-980x438.jpg

Altibox-partnerskapet har over en halv million TV-kunder i Norge. Den nye tv- og strømmeboksen gir mulighet for å velge inn Netflix med poeng.

Kundene kan nå oppgradere til en ny tv- og strømmeboks basert på Android TV som blant annet vil gjøre det mulig å velge inn strømmetjenesten Netflix.

– Vi løfter kundeopplevelsen enda et hakk og er meget fornøyd med dette samarbeidet, som gir kundene muligheten til å få den beste underholdningen hos oss med Netflix som en del av Altibox-opplevelsen, sier leder for underholdningstjenester i Altibox, Kjetil Hagen.

Netflix er en av verdens ledende strømmetjenester og mange kunder har over lang tid etterspurt muligheten for å få Netflix inn i tilbudet fra Altibox. Løsningen som nå kommer, vil gjøre det svært enkelt for tv-titterne å velge inn Netflix gjennom Altibox’ eget fleksible poengsystem.

– Samarbeidet med Altibox er et utrolig kult steg og gjør at vi kan nå ut enda bedre lokalt på en fleksibel og kreativ måte. Gjennom vårt samarbeid med Altibox gjør vi det mulig for brukerne å ta del i en fantastisk bredde av prisbelønt underholdning med serier, filmer og dokumentarer, alt fra The Crown til norske Hjem til jul, sier Patrick Danckwardt, Head of Business Development Norden i Netflix.

Netflix-appen er forhåndsinstallert for nye kunder og eksisterende kunder som bestiller Altibox sin nye tv- og strømmeboks kalt Modell A. Foruten muligheten for Netflix, har Modell A flere fordeler:

 • Du kan selv samle alt på ett sted; strømmetjenestene du elsker, og kanalene du er vant til.
 • Enda større tilgang til underholdning enn noen gang via Google Play-butikken – der kan både spill og apper lastes ned.
 • Mulighet for trådløs tilkobling gjør at du kan plassere tv-en hvor du vil.
 • Kan kombineres med eksisterende dekoder.
 • Enkel og moderne brukeropplevelse.

Les mer her

Altibox kjøper 5G-frekvenser

I dag ble det klart at den offentlig eide norske telekomaktøren Altibox har kjøpt mobilfrekvenser i myndighetenes auksjon av frekvenser for 5G.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/09/Administrerende-direktor-Tor-Morten-Osmundsen-og-styreleder-Toril-Nag-i-Altibox--980x438.jpg

Administrerende direktør Tor Morten Osmundsen og styreleder Toril Nag i Altibox ser frem til å utvide virksomheten med 5G-tjenester. (Foto: Hedda Hestholm Bø, Lyse)

Sammen med partnere over hele landet har Altibox bygd landets største fibernett. Nå utvides virksomheten til å omfatte 5G (5. generasjon mobilnett). Frekvensene skal i første omgang brukes til å tilby høyhastighets fast trådløst bredbånd til folk som bor på steder uten bredbånd, og kan på sikt også anvendes til andre 5G-tjenester.

– Vårt langsiktige arbeid med å bygge ut et nasjonalt fibernett danner et solid utgangspunkt for å utvide virksomheten til å også inkludere løsninger basert på 5G. Altibox leverer i dag internett over fiber til over 740.000 husstander. Det betyr at rundt 1,7 millioner innbyggere bruker våre telekommunikasjons- og underholdningstjenester hver dag. Vi ønsker å nå enda flere kunder med vårt tilbud, og 5G-frekvensene er en naturlig utvidelse av vår infrastrukturposisjon, sier styreleder Toril Nag i Altibox.

Gjennom partnerskap med lokale og regionale samarbeidspartnere over hele Norge, har Altibox god kjennskap til kundene og lokal tilhørighet. Selskapet skal bygge videre på dette samarbeidet når tjenestetilbudet nå utvides med 5G-løsninger. ​

– Vi er allerede til stede der folk bor og oppholder seg, og vi har de mest fornøyde bredbåndskundene. Dette er et godt fundament for fortsatt vekst sammen med våre gode partnere over hele Norge, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

Han er tydelig på at Altibox går inn i 5G-markedet for å gi kundene et enda bedre tilbud.​

– Vi vil utvide fibernettet med topp moderne 5G sender- og mottagerutstyr som sørger for at kundene får den beste ytelsen og høy datahastighet, sier Osmundsen. ​

De tildelte frekvensene disponeres i 20 år fra årsskiftet. Altibox har som ambisjon å tilby fast trådløst bredbånd til kunder i løpet av første halvår 2022.