Sameiet holder seg til Viken Fiber: – Det er litt som med strøm, det skal bare funke

Skårersletta sameie består av 219 leiligheter med mennesker i alle aldre og fra alle verdenshjørner. Med fellespakken fra Viken Fiber får alle velge det som passer best. – Det fungerer bunnsolid, sier Per Hovgaard Hansen, styreleder i Skårersletta sameie.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/03/viken-fiber-1080-980x438.jpg

FORNØYD STYRELEDER: Per Hovgaard Hansen er styreleder ved Skårersletta sameie, og er med på avgjørelsen om leverandør av TV- og nettløsning til 219 boenheter.

Sameiet i Lørenskog kommune har brukt Viken Fiber som leverandør siden sameiet sto klart i 2020.

– Vi har hatt Altibox siden sameiet var klart til innflytting. Vi har 219 leiligheter, fordelt på fem blokker på seks eller sju etasjer, og internett og TV er noe som bare skal funke. Fordi vi hadde vært fornøyd med tilbudet fra dag én, var det full enighet i styret om å reforhandle avtalen vår med Viken Fiber etter tre år, sier Per, som til daglig jobber med IT.

– Jeg er nok over gjennomsnittlig interessert i teknologi, og ikke redd for å trykke litt til, men jeg oppfatter det som veldig enkelt å administrere egen avtale. Vi har valgt fellespakken Altibox Flex M, og den skal vi forholde oss til fremover også, sier han.

Skårersletta sameie
Ulike behov

Med Viken Fiber og Altibox kan nemlig hver beboer velge løsningen som passer best for sitt behov. Både når det gjelder hastighet på internett, TV-kanaler, samt streamingtjenester.

– Det er et poengsystem som gjør at vi kan bytte ut for eksempel Netflix med HBO når vi ønsker, ut ifra hvor mange poeng som er valgt i den enkeltes avtale, sier Per.

Det høres kanskje komplisert ut, men styrelederen er klar på at det er enkelt og raskt å få til.

– Hva beboerne har valgt, det vet ikke vi i styret. Vi betaler bare fakturaen, smiler han, og legger til at spørsmål som kommer, henvises til Altibox-support.

På spørsmål om beboerne er fornøyde, svarer han at ettersom han ikke hører noe, regner han med at ting funker bra.

– Internett i dag er som strøm. Det er ingen som skryter av at lysene går på, men har strømmen gått, så hører vi det, ler han, og legger til at han personlig er veldig fornøyd.

– De leverer det de lover. Jeg brukte Altibox i min tidligere enebolig også.

Skårersletta sameie
Per råder: Velg noe stabilt!

For det relativt nystiftede sameiet var det like selvfølgelig å ha fibernett som å ha strøm.

− Med 219 boenheter sier det seg selv at behovene er like forskjellige som interiøret i leilighetene. Noen ønsker en bredbåndshastighet på 250/250 Mbps, mens for andre er hastigheten mindre viktig. Da kan det hende at det holder med 100/100 Mbps. Andre trenger 1000/1000 Mbps. Med vår avtale kan man da velge flere eller færre tv-kanaler, ut i fra ønsket, sier Per.

I våre dager er ikke mange tv-kanaler like viktig for alle, og han forteller at en bredbåndslinje som er tilpasset strømmetjenester og gaming også er en mulighet flere benytter seg av.

Dersom Per skal trekke fram ett viktig element å se etter når et sameie skal lande på et tilbud, er det stabiliteten han trekker frem som det viktigste. Den må ligge i bunnen for at en fellespakke skal fungere for så mange ulike behov. Den daglige driftssikkerheten, og den korte veien til kundeservice er også utrolig viktig.

− Det letter også jobben for en styreleder som tross alt er den nærmeste å kjefte på dersom ting ikke fungerer som det skal, ler han.

Når han virkelig får tenkt seg om, så kommer Per på et tilfelle der internett ikke funket.

– Det var noen som hadde gravd over en kabel her i Lørenskog, og da tok det ikke lang tid før innboksen var full, ler han.

– For internett, det må bare funke.

Hvorfor du skal velge Viken Fiber?

Fibernett er nå å betrakte som samfunnskritisk infrastruktur, og stabile bredbåndstjenester har blitt like selvfølgelig og viktig som vann og strøm. Vi har lang erfaring i å bygge et robust fibernett som dekker behovet for kapasitet og hastighet for våre kunder, både i dag og i fremtiden.

Lurer du på hvorfor du bør velge fibernett til din bolig? Vi ønsker å gjøre valget enkelt for deg og har derfor samlet seks gode grunner for at du skal velge oss!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/02/nye-altibox-tv-980x438.jpg

1. Irritasjonsfritt fibernett

Lite er mer irriterende enn at fotballkampen hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Vi sørger for at du har en egen fiberkabel helt uten påvirkning fra andres nettbruk. Fiberbredbånd er, enkelt forklart, internett med uendelig kapasitet.

Vi leverer deg linjer med opp til 1000 Mbps i begge retninger. Det gir mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og PC-er som bruker internett. Du får like høy internetthastighet til opp- og nedlasting – noe som er ekstra viktig på hjemmekontoret!

Hvis du trenger bedre trådløs dekning i kjellerstua, på loftet eller i garasjen, så anbefaler vi Altibox Wifi Overalt. Mesh-nettverket Altibox Wifi Overalt sprer wifi-signalene, slik at du kan si farvel til varierende dekning rundt om i hjemmet. Tjenesten er enkel å ta i bruk, og du får fornøydhetsgaranti i 60 dager.

2. All underholdning på ett sted

Med Altibox får du et gigantisk univers av underholdning. Kanaler og strømmetjenester som Netflix, Viaplay og TV 2 Play, apper, spill. Samlet i en fin og enkel oversikt. Håndplukk dine favoritter og få akkurat det du ønsker deg i din tv-pakke. Innholdet kan du velge inn med poengene dine, eller du kan laste ned appene fra Google Play.

Du kan bytte inn og ut kanaler og strømmetjenester av tv-pakken din så ofte du vil. Det er også enkelt for deg å ta underholdningen med på ferie!

3. Norges mest fornøyde kunder ♥

EPSI Rating Norge har målt kundetilfredsheten i bredbånds-, tv- og strømmebransjen. ‘Eksamensresultatene’ viser at Altibox-partnerskapets bredbåndskunder atter en gang er Norges mest fornøyde. Dette motiverer oss skikkelig og vi skal jobbe hardt dette året også for å forbedre oss enda mer!

4. Kundeservice døgnet rundt

Vår kundeservice hjelper deg hele døgnet – alle dager. Som en av få fiberleverandører er vi også tilgjengelig i helger og på helligdager. Du kan ringe oss, chatte med oss eller sende oss en melding på Facebook. – Vi er der for deg.

5. Altibox for gamers

Gamere stiller skyhøye krav til nettet. Det må være raskt, det må være stabilt, det må rett og slett fungere optimalt til enhver tid, slik at spillopplevelsen blir perfekt. Det er krav som vi tar på alvor. Og selv om du ikke spiller selv, så kan du takke alle de som gamer, nettopp fordi de utfordrer oss til å levere enda bedre produkter.

6. Lokal tilstedeværelse

Vi er din lokale Altibox-leverandør på Østlandet. Med tv og internett fra Altibox står opplevelsene i kø. Opplevelser som gir oss mer til felles. Full frihet og magisk underholdning med strømmetjenester, film og valgfrie kanaler – kombinert med superraskt og stabilt nett.

Vårt hovedkontor er i Drammen og vi har avdelingskontor i Lillestrøm, Sarpsborg, Halden, Porsgrunn og Hønefoss. Nærheten til kundene betyr mye for oss og vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i hele vårt område.

Og forresten, visste du at installasjon av fiber er enkelt? Vi håndgraver fiberrøret fra din tomtegrense og til husveggen og installerer fiberen i din bolig – uten at du behøver løfte en finger.

Borettslaget valgte fibernett fra Viken Fiber: – Vi får veldig mye igjen for pengene

I Gartnerløkka borettslag bor mennesker i alle aldersgrupper. Med den nye fellespakka får alle velge det som passer best: – Og det ble heller ikke dyrere, sier styreleder.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/03/Boretslaget-mindre-kopi-980x438.jpg

For ett år siden gikk alle de 30 boenhetene i borettslaget over til ny fibernett-leverandør.

– Vi hadde coax nett tidligere, men det var så ustabilt og det falt ofte ut, så det var til slutt beboerne selv som ønsket å gå over til Altibox og fibernett, sier Kristian Raflund, styreleder i Gartnerløkka borettslag.

Coax nett er internett levert via kabel og har ofte begrensninger.

Kristian har selv bodd i borettslaget siden 2011, og trives godt.

Han jobber som salgsrådgiver i Vestfold og Telemark for Viken Fiber og Altibox.

– Men jeg holdt meg helt unna denne saken da generalforsamlingen i borettslaget stemte over hvilken fiberleverandør vi skulle ha. Alle de andre stemte, men ikke jeg, forsikrer han.

borettslag Gartnerløkka

STYRELEDER: Som styreleder passer Kristian Raflund på at alt fungerer som det skal i borettslaget.

Kan tilpasse nett og tv etter eget behov

Det var Viken Fiber som kom best ut av leverandørene de vurderte, og vant overlegent både på pris, hastighet på bredbånd og valgfriheten.

– I tillegg er jeg overrasket over hvor mange som faktisk så verdien i å legge inn fibernett i borettslaget, sier han.

Hele borettslaget fikk da en fellesavtale fra Viken Fiber, kalt Altibox Flex Medium.

Her har hver enkelte beboer mulighet til å tilpasse pakken etter sitt eget ønske og behov.

– Da kan vi velge litt selv. Noen ønsker en bredbåndshastighet på 250/250 Mbps, mens andre beboere har valgt lavere bredbåndshastighet, 100/100 Mbps, men da med flere poeng til valg av tv-kanaler, sier han og legger til:

– Selv velger jeg inn og bytter kanaler og strømmetjenester flere ganger i uken.

Kristian Raflund

Det er også enkelte i borettslaget som kun har valgt å ha bredbånd. Da får de en 1000/1000 Mbps bredbåndslinje hvor de kan benytte strømmetjenester og «game» via internett.

En av fellesavtalene Viken Fiber tilbyr til borettslag og sameier, består av tre alternativer. På denne måten er det enkelt for hver enkelt beboer å tilpasse fiber og TV etter eget bruk.

– I tillegg betaler hver enkelt boenhet en lik sum i måneden. Jeg synes vi får veldig mye igjen for pengene, sier Kristian.

Stabilt og trygt

Som styreleder har Kristian ansvar for å ivareta interessene til alle som bor i Gartnerløkka borettslag, og passe på at alt fungerer som det skal.

– Før vi fikk fiber fra Viken Fiber, var det ofte mange som mistet internettsignalene. Da var det mye jobb med å sette opp signalforsterkere blant annet. Nå merker jeg som styreleder, at det er mindre å gjøre i forbindelse med tv og internett, og alle vil vel ha mindre å gjøre, sier han lattermildt.

Ulike behov i borettslaget: –Alle trenger stabilt og bra nett

Siden kundeforholdet startet har de ikke hatt problemer med tv eller nett.

Tilbakemeldingene fra beboerne er at de opplever at tjenestene er stabile, og dersom noe skulle skje er det trygt å vite at Viken Fiber har et kundesenter som er åpent 24 timer i døgnet.

I borettslaget er det folk i alle aldre med ulike behov for tv og internett, og Kristian opplever alle som oppegående og flinke på nett.

– Vi har ei på 90 år som bruker FaceTime med barnebarnet i USA. Hun visste ikke om den muligheten før. I tillegg har vi et par gutter i borettslaget som gamer, og da trenger de veldig bra og stabilt nett, sier han.

Kristian Raflund
Kristian råder: – Følg med i tiden og på beboernes behov

Kristian forteller at hovedårsaken til byttet av nettleverandør, var å få et stabilt nett. I leveransen fra Viken Fiber fulgte det med en trådløs router til alle boligene. Det gjør at signalene blir mer stabile og rekkevidden øker.

Om ditt borettslag eller sameie vurderer å bytte leverandør, har Kristian et par gode råd å ta med i vurderingen:

– Følg med i tiden og på hva beboerne har behov for. Det er også lurt å ha en leverandør som tilbyr fleksible pakker siden folk bruker bredbåndet forskjellig. Da er det fint å kunne tilpasse sitt bruk til en gunstig pris, avslutter han.

– Daniel lykkes der andre feiler

Drammen Padel har raskt skapt Norges fremste kompetansemiljø på verdens kanskje raskest voksende idrett. Samarbeidet med Viken Fiber har vært viktig for Drammen Padels suksess.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/03/rsz_drammenpadel1-980x438.jpg

Tekst/Foto: Morten Smedsrud, næringsliv.no

–Han er som fugl føniks, sier bedriftsrådgiver i Viken Fiber Stian Jensen om gründer Daniel Picard i Drammen Padel. Grunnen til sammenligningen med fuglen som gjenoppsto fra asken av et brent rede, er at Picard sist sommer blåste liv i lokalene der en av hans argeste konkurrentene hadde mislyktes.

– Daniel får det til der andre feiler. Jeg tror det handler mye om relasjonsbygging. Daniel er utrolig god med mennesker, sier Jensen. Vi møter dem i de nye lokalene til Drammen Padel på Tangen, tidligere innehatt av det svenske selskapet PDL. Picard og Jensen viser oss mer enn gjerne hvordan en av verdens raskeste idretter utøves.

– Padel er en blanding av tennis og squash. Med to spillere på hvert lag er dette en sosial og morsom aktivitet som gir rask mestringsfølelse, forteller Picard med Jensen i Viken Fiber som ivrig sparringpartner.

Innehaveren er europamester

Daniel Picard kan også vise til en viss kunnskap om sporter som handler om å få ball over nett med racket.

– Jeg har tre norgesmesterskap i tennis, sier Picard på en måte som vitner om en mann som ikke liker å skryte av seg selv.

En som derimot gladelig skryter av ham, er Stian Jensen i Viken Fiber.

– Daniel er også europamester i padel tennis, forteller Jensen, tydelig stolt av å være en av Drammen Padels viktigste samarbeidspartnere.

– Europamesterskapet var for seniorer, da, skyter Picard beskjedent inn, som om det skulle gjøre det noe mindre imponerende.

Den gamle tennisspilleren legger ikke skjul på at det er tilfredsstillende å gjøre det bedre enn svenske PDL i lokalene på Tangen ved Drammenselvas utløp.

– Det var litt deilig å kunne utkonkurrere svenskene, smiler Picard som aktiv utøver av en sport der nordmenn i årtier har stått i skyggen til giganter som Bjørn Borg og Stefan Edberg.

Viktig samarbeid

Picard er tydelig på at samarbeidet med Viken Fiber har vært viktig for Drammen Padels suksess.

– Da vi startet her på Tangen, fantes det ikke noe fiber i veggene. Da kom Viken Fiber straks og satte opp en 5G-løsning på rekordtid, forteller Picard.

Driftssikkerhet på nettet er viktige for alle typer bedrifter, små som store.

– Man kan tape vanvittig mye penger dersom nettet blir satt ut av spill i noen dager, for eksempel av fiendtlig innstilte aktører, supplerer Stian Jensen i Viken Fiber.

Vi får håpe padelmiljøet er så gemyttlig at det ingen aktører blir fristet til skitne triks. Men dersom noe sånt skulle skje, er Viken Fiber klare.

– Hvis en konkurrent begynner å sende masse data på nettverket til bedriften, det vi kaller å «floode» nettet, har vi gode sikkerhetsforanstaltninger, forsikrer Jensen.

Kjærlighet til sporten

Picard etablerte den første filialen av Drammen Padel i 2019 som nyfrelst padel-spiller.

– Noen kamerater fra tennismiljøet kom hjem fra Spania og fortalte om dette nye de hadde prøvd. Jeg dro straks til den eneste hallen i Norge på den tid, på Fornebu. Jeg ble helt hekta, forteller Picard.

Kjærligheten til padel blir ekstra tydelig når magasinets utsendte antyder at han selv ikke har førstehånds erfaring med den nye folkesporten.

– Har du ikke prøvd det? utbryter Picard tydelig sjokkert.

– Det går ikke. Du skal få time på flekken, spøker padel-gründeren.

Selv om han raskt ble padel-frelst, var det i virkeligheten alt annet enn naturgitt at han skulle bli en av landets største padel-gründere.

– Jeg var egentlig en Excel-nerd som satt på et kontor og flyttet rundt på tall i et regneark, smiler Picard. Han tok likevel mot til seg, sluttet i jobben og startet Drammen Padel i 2019. Resten er, som de sier, historie.

– Det ble mye større enn jeg så for meg. Det har vært helt eventyrlig.

Drammen Padel Viken Fiber

Norges fremste padel-miljø

Vi har sett at Picard ikke har noe til overs for selvskryt. Det er lettere å skryte av dem rundt seg.

– Vi har landets beste trenere og kan tilby et fantastisk miljø, samt kurs og aktiviteter for alle, der han viser oss rundt i den nye hallen.

Padel-banen er 10 meter bred og 20 meter lang, har fire glassvegger og et nett i midten. Racketen ligner en avansert strandracket, og ballen er omtrent som en tennisball.

– Alle klarer å spille, uansett ballferdighet, styrke og kondisjon. Sporten spilles to mot to, som gjør det til en sosial sport for mennesker i alle aldre. Vi satser på å gjøre sporten kjent også blant barn og ungdom. Slikt blir det bærekraftig også på sikt.

Det er lærdom å trekke fra tidligere ballsporter som er innført i landet.

– Vi må unngå skjebnen til squash, der det bare er gamle gubber som spiller, smiler Picard.

Gründeren ønsker å gjøre padel til en familiesport, men erkjenner at det kan være kostbart å ta med hele familien på idrettsarenaen.

– Vi har derfor 25 prosent familierabatt i helgene.

Også i næringslivet er padel-tennis i vekst.

– Vi samarbeider tett med Courtside Conference – et nyoppusset og moderne konferansesenter som ligger i samme bygg som oss på Tangen. Hva er vel bedre enn å krydre konferansen sin med litt padel? spør Picard.

Driftssikkerhet er første prioritet

Det kommer tydelig fram at dette er en reise Viken Fiber er stolte over å være med å legge til rette for padel-suksessen i Drammen.

– Det er lett å ta internett for gitt. Men du merker det fort hvis det ikke fungerer. Da får du ikke åpna døra, skrudd på lyset eller får tilgang til bookingsystemet.

Med internett fra Altibox Bedrift kan Drammen Padel og andre kunder av Viken Fiber enkelt oppgradere hastigheten etter behov. Bedriften betaler en fast, månedlig pris, uavhengig av bruken.

– Vi satte opp Altibox Bedrift her i hallen etter at det provisoriske 5G-nettet hadde gjort sitt. Det innebærer at bedriften får en dedikert fiberforbindelse til nettet, og har alltid tilgang til overlegen kapasitet, forteller Jensen i Viken Fiber.

– Strømmen forsvant og veier gikk under, men fibernettet sto imot. Heldigvis.

Viken Fiber vet at nettet alltid må fungere. Kunstig intelligens skyller inn over oss med nye uante muligheter, og nye utfordringer. Skolehverdagen består av flere digitale tjenester, blant annet fjernundervisning, mens løsninger for hjemmekontor som sømløse video- og møteordninger blir mer vanlige.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/02/DSC04977-e1710925695641-900x438.png

I FORKANT: Terje Sønju sørger for at nettet er pålitelig og håndterer nordmenns digitale vaner.

Norske sykehus benytter elektroniske helsejournaler som ligger i skyene, pasientdata som er livsviktig for riktig behandling. Kommunale systemer, barnevern, psykisk helse og nærmest hele omsorgssektoren trenger nett for å puste.

Nordmenn handler for mer enn hundre milliarder på nett i løpet av året, og landet har nærmest blitt kontantfritt.

Instagram er det nye ukebladet, og flere millioner norske Snap-brukere åpner i snitt appen 40 ganger i løpet av en dag. Underholdningen blir mer digital, med en absurd utvikling i bildekvalitet for strømmetjenester og spill, og musikktjenester kommer med romtilpasset lyd som gir deg følelsen av å stå midt i orkesteret som lytter.

Nettet er underholdning, nettet er sosialt, men også samfunnskritisk infrastruktur.

noderom

Kunder hos Viken Fiber har en personlig optisk fiberlinje som går fra bolig til en lokal node. Noden kan være et kjellerrom eller enkeltstående hytte.
Terje er på plass i noden for å oppgradere utstyret, slik at nettet er stabilt og takler alt som kommer.

Oppgradering for digitale liv

På samme måte som livet utvikles i tråd med teknologien, kreves også en utvikling av fibernettet.

– Når du som kunde mottar en melding om at vi skal jobbe på nettet ditt, så er det egentlig gode nyheter. Det betyr at vi oppgraderer komponentene for å opprettholde en stabil linje som håndterer alt som kommer, sier Terje Sønju, tekniker for Viken Fiber.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett og leverer bredbåndstjenester til husholdninger og bedriftskunder over store deler av Østlandet. Selskapet har bygget fibernett siden 2004. I løpet av disse årene har vi tilegnet oss en unik fagkompetanse og kvalitetsbevissthet som hver dag brukes for å bygge et robust fibernett som dekker behovet for kapasitet og hastighet for våre kunder, nå og i fremtiden.

– Utviklingen går fort. Vi liker å sitte i førersetet og har rundt tyve års tradisjon for å være landets fremste pådriver for et nett som takler alt det spennende som utvikles, sier Terje.

Fibernettverk er generelt sett robuste og har en lang levetid, men det er visse komponenter som kan bli oppdatert eller byttet ut over tid for å forbedre ytelsen og møte stadig økende krav til båndbredde og teknologiske fremskritt.

Viken Fiber montør

Mens Terje er ute i felt og oppgraderer optisk teknologi fra en lokal node…

Viken Fiber beredskap

.. overvåker Per Morten utviklingen fra Viken Fibers kontrollsenter sentralt i Drammen.

Står imot ekstremvær

Viken Fiber bygger bevisst et nett som «aldri står på kun ett bein».

– Vi sørger for at nodene blir forsynt, så langt det lar seg gjøre, fra mer enn én side. Det vil si at dersom kabelen inn til noden blir gravd av, vil det finnes en annen kabel, fra en annen retning, som gjør at nettet ikke forsvinner, forklarer Per Morten Berg, teknisk driftskonsulent I Viken Fiber.

Internett er kritisk infrastruktur som skal fungere, og da uværet «Hans» regjerte forsvant både strøm og bilveier, men Viken Fiber sitt nett holdt stand.

Viken Fiber

– Det har vært mange kloke hoder som har bidratt med å bygge dette nettet. At nettet vårt sto imot «Hans» sier mye om driftssikkerhet, oppetid og beredskap, sier Per Morten.

Driftskonsulenten forklarer at mye av nøkkelen til et så stabilt nett ligger i proaktivt vedlikehold og bytting av utsyr før det blir for gammel.

– Nettet vårt har en oppetid på 99,991 prosent hittil i år, noe vi er veldig fornøyd med, sier Per Morten med et smil.

Dagens digitale vaner

– For fiberkunder brukes ord som hastighet og kapasitet for å beskrive kvaliteten på nettet, men hva er egentlig forskjellen?

– Vi kan bruke en vannslange som eksempel. Hastigheten er hvor fort vannet fyker gjennom slangen, mens kapasitet handler om hvor mye vann det er plass til i slangen, forklarer Per Morten.

Mens hastighet fokuserer på hvor raskt data kan overføres, refererer kapasitet til mengden data som kan håndteres samtidig. Ideelt sett bør en høyhastighetsforbindelse også ha tilstrekkelig kapasitet for å støtte de ulike behovene til moderne digitale tjenester.

Holder folket orientert

Når nettet oppgraderes mottar kunder av Viken Fiber en generell sms med varsel om planlagt arbeid minimum 7 dager i forkant.

– Privatkunder er maks nede i én time. Vi varsler én time nedetid, men som regel er nettet kun utilgjengelig rundt et kvarter, forklarer driftskonsulenten.

– Når det gjelder varsling av bedriftskunder, så er maks nedetid 10 minutter. Det skjer før bedriften åpner på morgenen. Vi sjekker alltid at ting er i orden før de kommer på jobb. For bedrifter som er døgnåpne, prøver vi også å tilpasse oss slik at konsekvensen blir minst mulig for bedriften, sier Per Morten.

De som blir varslet får også en påminnelse dagen før.

– Vi vet hvor viktig nettet er for folk så det føles veldig greit å kunne holde de løpende oppdatert når vi oppgraderer, avslutter Per Morten.

Har du bursdag? Gjør den ekstra spesiell med Viken Fiber og lokalsamfunnsstøtte

Vi i Viken Fiber tror på å støtte vårt lokalsamfunn og gjøre en positiv forskjell. Derfor gir vi deg som kunde en spesiell mulighet til å feire bursdagen din ved å bidra til lokale initiativer som betyr noe for deg.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2020/12/AdobeStock_391733265-980x438.jpeg
Hvordan det fungerer 

Har du bursdag denne måneden? Da vil du motta en e-post fra oss som gir deg muligheten til å nominere ditt favorittformål. Alle nominerte blir automatisk med i trekningen av 5.000 kroner. Vinneren kunngjøres tidlig neste måned, og hvis det er ditt valg som blir trukket, får du gleden av å dele den fantastiske nyheten!

Bidrag til lokalsamfunnet

Vi gir deg muligheten til å gjøre din bursdag ekstra meningsfull. Pengene går direkte til å støtte lokale prosjekter, spesielt rettet mot å skape positive opplevelser for barn og unge fra familier med begrensede ressurser.

Ekstra støtte

Alle våre kunder med bursdag denne måneden kan nominere en lokal gruppe eller organisasjon. I tillegg til den månedlige premien på 5.000 kroner, er alle nominerte med i trekningen om 25.000 kroner hver sjette måned.

Viktig å nominere

Hold øye med e-posten din på bursdagen din for å nominere din lokalsamfunnsfavoritt og bli med i trekningen! Bli med oss i å feire din dag og gi tilbake til samfunnet med en ekstra porsjon glede!

 

– I en smartfabrikk er et stabilt nett helt avgjørende


Digitalisering har nesten over natten gjort det lønnsomt å drive industrivirksomhet i Norge. – En smartfabrikk har gitt oss enorme fordeler, sier administrerende direktør i HTS Dynamics.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/01/Dag-Thomas-Agren-CNC-operator-i-HTS-Dynamics-maskinerer-deler-til-undervannsinstallsjoner-e1710925935749-900x438.jpg

LEVERER UNDER VANN: Dag Thomas Ågren, CNC-operatør i HTS Dynamics maskinerer deler til undervannsinstallasjoner.

HTS Dynamics er et familieeid industriselskap i Drammen, og en verdensledende leverandør av undervannsteknologi.

Fabrikken har 85 ansatte og produserer kritiske mekaniske komponenter som ender opp i installasjoner på havbunnen, enten innenfor olje og gass, sjøkabel eller annen subsea-infrastruktur.

– Men en smartfabrikk er også helt avhengig av pålitelig nett. Stopper produksjon opp, så stopper det meste i en industrivirksomhet, sier Anders Dahlgren, administrerende direktør i HTS Dynamics.

– Siden 1981 har vi levert over 750.000 ventiler til subseainstallasjoner over hele kloden, uten én eneste feil eller lekkasje! forteller Dahlgren.

– Resultatet er at vi kan produsere mye mer med like mange ansatte til stede, og at de ansatte får jobbe mer med kreative og verdiskapende oppgaver. Dette er vinn-vinn, der vi både reduserer arbeidsbelastning hos operatørene og får løst nye viktige oppgaver, samtidig som vi får redusert kostnadene våre, utdyper Dahlgren.

smartfabrikk

Bjørn Jepsen, sveiser i HTS Dynamics inspiserer en sveiset komponent til en havbunnsinstallasjon.

smartfabrikk

REDUSERT ARBEIDSBELASTNING: I dag jobber to tredjedeler av de ansatte i HTS Dynamics i produksjonsrettede stillinger. Cecilie Nøstdal er sveiser.

Stabilt nett er alfa omega

For HTS Dynamics har erfaringen med automasjon og digitalisering vært vellykket. Men digitaliseringen har også gjort produksjonen mer avhengig av kritisk infrastruktur. Derfor valgte HTS Dynamics Altibox Bedrift fra Viken Fiber.

– En smartfabrikk gir oss enorme fordeler ved at vi kan sikre ubemannet produksjon og overvåke driften i sanntid. For at dette skal fungere må alt utstyr snakke sammen, noe som krever et godt og stabilt nett, forklarer Dahlgren.

smartfabrikk

AUTOMATISERT PRODUKSJON: Industriroboter sikrer en høy grad av ubemannet produksjon i HTS Dynamics.

– I tillegg jobber vi mye skybasert i selskapet, noe som selvfølgelig er avhengig av et pålitelig nett.

Fiberlinje med rask og sikker nettilgang får de fra sin lokale Viken Fiber-forhandler Askland Service og Salg. Mens Viken Fiber står for utbyggingen av selve fibernettet, leverer de som forhandler produkter, tekniske løsninger og tjenester fra Altibox Bedrift.

Lokal forankring er viktig

Altibox Bedrift har et partnerskap av lokale leverandører som strekker seg over hele landet.

– Vi er lokale, lette å få tak i, – og vi kommer til deg, sier daglig leder i Askland Service og Salg, Bjørn Wessel, og legger ekstra trykk på service.

Familiebedriften leverer alt av kontormaskiner: kopimaskiner, printere, scannere, infoskjermer, IT – og PC servere. Samt bredbånd fra Viken Fiber til små og mellomstore bedrifter i hele Drammensområdet.

– Hvis det lugger, er vi på plass hos kunden på et kvarter. Eller vi kan umiddelbart bistå kunden med fjernsupport fra våre IT- spesialister, legger selger Frode Sellevold Ringen til.

smartfabrikk

LOKAL LEVERANDØR: Askland Service og Salg er en familiebedrift som spesialiserer seg på kontorutstyr som mulitfunksjonsmaskiner. Bredbånd er også en del av Asklands portefølje. Bedriften har levert fiber fra Altibox til HTS siden 2016. Fra venstre: Frode Sellevold Ringen og daglig leder Bjørn Wessel.

– Og en av grunnene til at vi bruker lokale leverandører, er fordi vi vet at de har en helt annen tilknytning til kunden – de er mye tettere på, sier Erlend Fosså. Han er

forhandleransvarlig i Viken Fiber.

– Altibox-partnerskapet er basert på at vi skal være lokalt forankret. Vi skal kjenne markedet vi er i.

– Et samfunnsansvar vi tar på alvor

Et samarbeid med lokalt er også viktig for Askland Service og Salg. Bjørn Wessel mener styrken til Viken Fiber er at nettet er overlegent stabilt og har en høy oppetid.

– Som samfunnskritisk infrastruktur er bredbånd i dag på lik linje som strøm, understreker Fosså.

– Har du ikke nett så får du ikke jobbet. Alle bransjer i dag er avhengig av å komme på nett, og derfor er det ekstremt viktig at vi har kontroll på det vi bygger ut og har drift og support 24-7. Vårt mål er en oppetid på 99,99 på nettet vårt.

smartfabrikk

Erlend Fosså i Viken Fiber Bedrift er opptatt av å tilby kunden et stabilt nett og at samfunnskritisk infrastruktur blir ivaretatt.

 

Viken Fiber er også opptatt av å møte økende utfordringer knyttet til cybersikkerhet.

– Vi har observert økte forsøk på ulike angrep via bredbånd og internett, og derfor legger vi stor vekt på å opprettholde en høy grad av sikkerhet, sier Fosså.

Selv om fibernettet er vanskelig å hacke, samarbeider Viken Fiber aktivt med pålitelige partnere innen cybersikkerhet for å sikre kundene sine. Dette inkluderer implementering av toppmoderne sikkerhetspakker, overvåkning av trafikk for å oppdage og stoppe angrep, samt å etterleve myndighetskrav.

– Det er et ærbødig ansvar, og vi gjør derfor vårt ytterste for å være på jobb hele tiden. Det er en del av kulturen i Viken Fiber Altibox at vi skal være din lokale leverandør som skal løse ting litt raskere enn våre konkurrenter gjør, utdyper Fosså.

– Oppetiden er av ytterste viktighet for oss, og vi arbeider proaktivt for å sikre at nettet vårt forblir robust og trygt, avslutter han.

Her er stabilt nett og bredbånd livsviktig

Mental Helse Hjelpetelefon er kritisk avhengig av stabilt nett og bredbånd. Dette leverer Viken Fiber, en pålitelig og uunnværlig støttespiller for svartjenestene.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/01/Vikenfiber-mentalhelse-7-980x438.jpg
Viken Fiber sørger for at Mental Helse Hjelpetelefon har stabilt nett og bredbånd 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

– Konsekvensene kan være store om vi har tekniske problemer midt under en samtale. At Viken Fiber leverer gode og stabile tekniske løsninger er helt kritisk for oss, forteller Håvard Tønnesen.

Håvard er IKT driftsansavrlig for hele Mental Helse-organisasjonen, og har i 15 år sørget for at svartjenestene har de beste IKT løsningene.

– Vi har benyttet fibernett fra Altibox siden 2012, noe som har fungert veldig bra for oss. Stabilitet og god kundeservice er primærgrunnen til at vi fortsetter å velge dem, forteller Håvard.

– Vi har aldri opplevde langvarige tekniske problemer, om en ser bort i fra at en gravemaskinfører kuttet fiberkabel en gang, ler han.

– Da var Viken Fiber raskt på ballen, og innen noen timer var feilen fikset, legger han til.

mental helse

ALLTID ET GODT SAMARBEID MED VIKEN FIBER: IKT driftansvarlig ved Mental Helse, Håvard Tønnesen, roser tjenestene til Viken Fiber.

Over 170 000 telefoner i året

Mental Helse Hjelpetelefon sine svartjenester er gratis og døgnåpne. Her jobber det 70 ansatte som svarer på både telefon, chat og skrivetjenester fra folk i hele landet.

– Her er du anonym og de du snakker med har taushetsplikt, forteller IKT ansvarlig.

– Bare i år har vi mottatt over 170 000 henvendelser samlet på våre telefontjenester, og tett opp i 140 000 chatter.

I og med at svartjenestene jobber 24/7, 365 dager i året, med til tider ganske alvorlige personlige kriser, kan konsekvensene bli store om de får tekniske problemer.

– Jeg vil si at det er livnødvendig. Snakker vi eksempelvis med en person som har selvmordstanker er det kritisk at vi holder linjen.

– Vi har reddet mange liv her, legger han til.

– Så for oss og de som tar kontakt, er det kritisk med de gode og stabile tekniske løsningene Viken Fiber leverer.

Ekstra trykk i julen

Det er ingen hemmelighet at det er en del som sliter i julen. Det kan være en utfordrende tid, hvor det å kunne ha noen å prate med i de tyngste stundene kan ha stor verdi for veldig mange.

– Utenforskap og ensomhet er ofte temaer som melder seg i høytider, da er våre veiledere gull verdt for de som trenger en samtalepartner som ikke dømmer, men støtter og gir gode råd. Vi bemanner alle våre tjenester så godt som vi har mulighet til i julen, forteller Aslaug Timland Dale.

Hun er leder for svartjenesten i Mental Helse Hjelpetelefon og forteller oss at de hver dag hjelper folk i alle ulike livssituasjoner.

– Vi snakker med ensomme, folk med relasjonsproblemer, økonomiproblemer, ulike mentale lidelser. Uansett hva det gjelder så er vi her.

– Jeg pleier å si at vårt viktigste verktøy i denne jobben er to ører og en munn.

mental helse

– Her jobber det mennesker med alle type bakgrunner. Vi skal speile hele samfunnet. Det viktigste kravet vi setter til våre ansatte er at de skal være medmennesker som lytter, forteller Aslaug.

mental helse

En av de ansatte har jobbet som ekstravakt i svartjenesten i snart tre år og forteller at det er en utrolig meningsfull jobb.

– At man har mulighet til å hjelpe et annet menneske og utgjøre en forskjell er utrolig givende, forteller hun.

Lynrask på både nett og service

Viken Fiber leverer internett og TV-tjenester til bedrifter og privatpersoner over hele Norge.

Et raskt og stabilt internett blir stadig viktigere i både husholdninger og bedrifter. Alt fra surfing, gaming, radio, TV og chat går gjerne over nettet.

– En stabil og pålitelig teknisk infrastruktur utgjør selve ryggraden i enhver hjelpetelefon. Det er kritisk å kunne tilby en uavbrutt kommunikasjonskanal for de som trenger hjelp, og dette avhenger direkte av pålitelige tekniske løsninger, noe Viken Fiber leverer til oss, forteller Håvard.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Viken Fiber for støtten Mental Helse sine svartjenester har fått. Vi setter utrolig stor pris på at dere hjelper oss med å hjelpe andre.

– Mental Helse er helt avhengig av økonomisk støtte fra privatpersoner og bedrifter for å holde alle tjenestene bemannet 24 timer i døgnet, 365 dager i året, avslutter IKT driftsansvarlig.

 

Etterlengtet oppgradering blir virkelig for Borg IL

Samarbeidsavtalen med Viken Fiber er med på å gi Borg IL muligheten til å sette i gang en etterlengtet oppgradering av idrettsanlegget. – Dette blir et viktig prosjekt både for klubben, men også for hele nærmiljøet, forteller dugnad- og sponsoransvarlig i Borg IL, Robert Olsen.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/12/Q3-Viken-Fiber-13-980x438.jpg

Med tre idretter og over 500 medlemmer er Borg IL en viktig klubb for mange.

– Idrett betyr mye for barn og unge og er en arena hvor de kan kjenne mestring, fellesskap og samhold, forteller sponsor- og dugnadsansvarlig i Borg IL, Robert Olsen. Borg IL er takknemlig for mulighetene støtten fra Viken Fiber gir dem.

– Nå kan vi endelig sette i gang med en etterlengtet oppgradering av idrettsanlegget, forteller dugnad- og sponsoransvarlig i Borg IL, Robert Olsen.

Borg IL

Planene er store og Borg IL gleder seg stort over prosjektet de nå skal i gang med.

–Mye kommer til å skje her fremover, sier Robert og kikker utover idrettsplassen.

– Det blir ny kunstgressbane, klubbhuset får ny fasade, vi får flere flotte lekeapparater og en helt rå sandvolleyballbane.

En lekeplass er sårt ønsket på idrettsplassen. Det vil bli en fin plass nærmiljøet kan få mye glede av.

– Ikke minst blir det fint med et aktivitetstilbud for foreldre som har med søsken på fotballtrening og kamper, legger Robert til.

Borg IL

NYTT IDRETTSANLEGG: Borg IL gleder seg til å få på plass et helt nytt idrettsanlegg. Anlegget vil være til glede for hele nærmiljøet.

Her knyttes livslange vennskap

På Borg-banen er det full aktivitet hver eneste dag. Hjemmearenaen til Borg IL er en møteplass for mange barn og unge i nærmiljøet. Her fylles alle flater opp av ivrige spillere i alle aldre.

– Noen av de beste minnene jeg har fra barndommen er herfra, forteller Robert og fortsetter:

– Fotballen og miljøet rundt har betydd mye i oppveksten. Det er her jeg har fått mange av vennene jeg har i dag.

Robert håper at Borg IL vil bety like mye for barn- og unge han nå møter i klubben.

Borg IL

HJELPER PAPPA: Robert får god hjelp av sønnen Felix på fem år og datteren Vilde på syv år. Fotballtrening har blitt en fin kvalitetstid for familien.

For å få til dette er klubben avhengig av gode samarbeidspartnere og sponsorer. En av disse er Viken Fiber, en av Borg IL sine nyeste sponsorer.

– For klubben betyr det mye å ha fått en samarbeidsavtale med Viken Fiber.

– Utover den økonomiske støtten bidrar Viken Fiber med masse flotte giveaways til arrangementer og stiller opp på blant annet Borgdagen, som er et stort arrangement her hver høst.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internettjenester fra Altibox. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Slik som avtalen med Borg Fotball, et samarbeid begge parter er stolte av.

– Vi er stolte over avtalen vi har med Viken Fiber. De støtter jo mange store klubber, og at vi er en av dem er jo veldig stas, sier Robert.

Borg IL

TULL OG TØYS: Borg IL er en breddeklubb og det skal ikke være for seriøst. Her er det alltid tid til litt tull og tøys.

En viktig arena for både barn og foreldre

Idretten betyr mye for barn og unge, men også for foreldrene på sidelinjen.

–Det er en fin plass å bli kjent med andre foreldre og knytte tettere bånd, sier sponsor- og dugnadsansvarlig.

Robert skryter av miljøet i klubben og forteller at frivillighet- og dugnadsånden er svært sterk.

– Hele klubben drives jo av frivillighet, og det er primært foreldre som er trenere og lagledere. Det legges ned utallige timer i løpet av et år.

– Når man kommer hit på ettermiddager og i helger, og ser gleden hos barna som driver med dette, er det hundre prosent verdt det.

Utover rollen som sponsor- og dugnadsansvarlig er Robert både trener for fem års laget til sønnen sin, og lagleder for både fotballaget og håndballaget til datteren sin på syv år.

– Det er helt klart klart nok å holde fingrene i, men jeg elsker å engasjere meg i barnas idretter. På den måten får jeg både tilbringe mer tid med dem og være sosial med andre foreldre, avslutter han.

Borg IL

FÅR MANGE VENNER OG LÆRER TRIKS: Syv år gamle Vilde gleder seg til fotballtrening hver uke. Her har hun fått nye venner og lært mange nye triks.

 

Idrettsglede hos Kvik Halden

På Strupe kunstgress er det full aktivitet en torsdag kveld. Som så mange andre kvelder. Samtlige baner er fylt opp av barn og ungdom fulle av idrettsglede. Blant annet takket være en helt ny samarbeidsavtale kan Kvik Halden fortsette sin store fotballsatsing, som er «med bredden mot toppen».

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/12/DSC5817-e1710926329932-900x438.jpg
På den største banen er Kvik Haldens J15-lag i ferd med å avslutte en kamp mot Rapid Athene fra Moss. Et skikkelig Østfold-derby.
Kvik Halden

Med seier 4-0 i bagasjen er det en fornøyd spillertropp som feirer seieren med et stort jubelbrøl.

Kvik Halden

Av de fire målene noterte kaptein Leana Karlsen (14) seg for to, mens Linea Kastrati scoret ett av målene.

Kvik Halden

– Det jeg liker aller best med fotballen er at jeg har nesten alle vennene mine på laget. Det aller beste er å komme på trening for å møte vennene sine, sier kapteinen etter kampslutt.

Kvik Halden

Likevel har hun tydelige mål med satsingen på fotball i Kvik Halden. – Målet er å spille for Manchester United, forteller hun ærlig.

Også Linea Kastrati drømmer om å en gang ikle seg drakta til en storklubb i Europa.
Kvik Halden

– Drømmen min er Barcelona, sier hun og legger til at forbildene er Neymar, Lionel Messi og Ingrid Engen på nettopp FC Barcelona.

Venninnen Amelia Johansen spiller fotball aller mest for å ha det gøy. Likevel har hun stor glede av å vinne fotballkamper.
Kvik Halden

– Det er også alltid så god stemning i laget, sier hun etter at seieren nettopp er feiret.

På sidelinjen står markedsmedarbeider Fabian Ness og arrangementsansvarlig og FFO-leder Lars Petter Brevig, begge med en kaffekopp i hånden. De to har fulgt kampen som nylig er avsluttet.

Både spillerne på Kvik Haldens J15-lag, og alle de til sammen over 500 medlemmene i klubben, er avhengig av gode lokale samarbeidspartnere for et best mulig tilbud.

Kvik Halden

ILDSJELER: Konsentrerte følger Fabian Ness (t.v.) og Lars Petter Brevig med på mye av det som skjer på Kvik Haldens treningsanlegg. Her tilbringer duoen mange timer hver eneste uke.

– VI er dønn avhengige av samarbeidspartnere våre. Alt fra de minste til de helt store. Alle er like viktige, erkjenner Fabian Ness.

Ny samarbeidspartner

Den siste tiden har Ness vært ansatt med et spesielt ansvar for å ta vare på klubbens samarbeidspartnere.

– Vi ønsker at de også skal bli sett fra vår side, og vi ønsker å gi dem noe tilbake, sier han.

En av klubbens nyeste samarbeidspartnere er Viken Fiber. Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internettjenester fra Altibox.

Nylig slo de seg sammen med det lokale fiberselskapet GP Nett, og sammen skal de sørge for å fortsatt skape gode tjenester og kundeopplevelser for enda flere innbyggere og bedrifter i Østfold-området.

For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Kvik Halden den første klubben fiberselskapet inngår samarbeid med i området.

– 450 gode mennesker

Det er ikke bare på kveldstid aktiviteten på Strupe kunstgress er høy. Allerede fra klokken 06.45 om morgenen kommer over 20 morgenfriske barn for å delta på fotballfritidsordningen klubben tilbyr.

Ordningen tilbys også etter skoletid, og fokuset er like mye på lek med ball som seriøst fotballspill.

Fotballfritidsordningen involverer og inkluderer barn fra skoler i hele Halden, hvor klubben henter og plukker opp barn fra ulike skoler.

Dette er helt i tråd med Viken Fibers verdier om å inkludere alle.

Fotballfritidsordningen er det Lars Petter Brevig som er ansvarlig for.

Kvik Halden

FFO-BUSS: Som ansvarlig for fotballfritidsordningen i Kvik Halden tilbringer Lars Petter Brevig en del tid bak rattet i klubbens egen FFO-buss. Denne minibussen frakter elever fra fotballfritidsordningen om morgenen, og rundt omkring på barneskolene i området.

– Det å se at de som får dette tilbudet har det gøy, og å oppleve at de utvikler seg, synes jeg er givende. Ikke bare utvikling innenfor fotballen, men også som mennesker, sier han.

Brevig er ærlig på at selv om klubben har om lag 450 aktive medlemmer i yngres avdeling, er ikke nødvendigvis målet at dette skal bli 450 gode fotballspillere.

– Vi ønsker å skape 450 gode mennesker. Det å få være på den biten, det gir ekstremt mye.

– Liker ikke å telle timer

Selv om dommeren har blåst i fløyta, og kampen mellom Kvik Halden og Rapid Athene er ved veis ende, er ikke aktiviteten på Strupe kunstgress over. Klokken nærmer seg 21.00, og klubbens G16-lag gjør seg klar for trening sammen med trener Marius Olsen.

Olsen er ikke bare trener for G16-laget; han er også assistenttrener for Kvik Haldens A-lag i 2. divisjon, teamleder for G13-laget og har ansvar for klubbens akademi. I tillegg studerer han ved siden av fulltidsjobben han har knyttet til fotballen.

Kvik Halden

ALTMULIGMANN: Marius Olsen har mange roller og funksjoner i Kvik Halden. Å jobbe med idrett betyr mye for han.

Når Olsen blir spurt om hvor mange timer han tilbringer på treningsfeltet hver uke, drar han på smilebåndet. Så tar han en pause, før han blir mer alvorlig.

– Jeg liker ikke å telle timer i fotball. Hvis alle som jobber med fotball begynner å telle arbeidstimer, finner man fort ut at man er underbetalt.

Lønner trenere

Treneren er ærlig på at det er helt andre ting som motiverer han i jobben med fotballsatsingen til Kvik Halden. – Den gleden man får av å se barn og ungdom som trives med det de gjør. Den får man ikke mange andre steder.

Marius Olsen er overbevist avhengigheten lag og foreninger har av gode samarbeidspartnere.

I Kvik Halden lønnes for eksempel flere av trenerne allerede til de lagene hvor spillerne er fra 13 år og oppover.

– Uten gode samarbeidspartnere hadde tilretteleggingen i klubben vært annerledes. Det hadde nok vært et større fokus på aktivisering.

Olsen sier trenerne bidrar til å heve nivået i barne- og ungdomsfotballen. Han blir engasjert, og fortsetter:

– Samarbeidspartnerne våre gir utrolig mye. Å sette ord på hvor viktige de er, er faktisk vanskelig for meg.