Altibox har Norges mest fornøyde tv-kunder

Ingen er mer fornøyde enn tv-kundene til Altibox-partnerskapet. Det viser den nyeste kundeundersøkelsen til EPSI Norge.

Hvert år gjennomfører EPSI Norge en av Nordens største undersøkelser av kundetilfredshet. Undersøkelsen måler blant annet opplevd verdi for pengene, servicenivået, produktkvaliteten og innfrielse av forventninger.

Sjekk tidligere resultater her.

Frihet til å velge egen underholdning

Størst fremgang ser vi på spørsmål om valgfriheten kundene får med Altibox TV – slik at hver enkelt kan velge de strømmetjenestene og kanalene de ønsker selv. Kundene setter også pris på relevante råd og anbefalinger, og at Altibox er enkel å forholde seg til.

– Tusen takk for tilliten til alle som har Altibox, i hele Norge. Denne kåringen er en påminnelse om hvor viktig det er å levere god service og produkter, og vi er ydmyke over at dere har valgt oss, sier direktør for privatmarkedet i Altibox, Shiraz Abid og fortsetter:

Vi er takknemlige for at kundene rangerer oss høyest av alle, samtidig ser vi at det er mye vi kan forbedre oss på. Ambisjonen vår er å score enda høyere ved neste måling, sier Abid.

God margin

Tilbakemeldingene fra kundene gir et gap på hele 4,4 prosentpoeng ned til bransjesnittet. Disse fantastiske resultatene kommer av teamwork på sitt beste.

– Vi vil takke våre dyktige Altibox-partnere og kundeveiledere som jobber hver dag for å gi kundene en god opplevelse. Denne anerkjennelsen motiverer oss til å fortsette å forbedre oss og levere enda bedre service fremover.

Grand finale – og alt i boks på Hønefoss

Med siste oppdatering fra Viken Fiber er alt i boks hos Grand Hotel på Hønefoss. Det ærverdige bygget fra 1809 er rustet for fremtiden, og kan tilby sine gjester sensorstyrt varme og full internettdekning i alle kriker og kroker.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/10/4-980x438.jpg

Hønefoss-mannen Trond Jørgensen (59) har eid og drevet hotellet sammen med Frode Hagen de siste 21 årene, etter å ha kjøpt det fra konkursboet til Finance Credit i 2004.

– Alt vi har tjent siden vi tok over, har gått med til oppussing. Det er dyrt å holde et så gammelt bygg oppdatert, sier han, og nevner blant annet nye branndører i alle rom og mange vinduer som har måttet skiftes.

For å kunne møte fremtidens utfordringer har Viken Fiber spilt en viktig rolle.

– Jeg må ha vært den første kunden i Hønefoss som koblet hotellet til Viken Fibers fiberkabel da de kom på markedet for snart 15 år siden, forteller Jørgensen.

Grand Hotel Hønefoss
Nå kan hotelleier Trond Jørgensen (midten) vite at gjestene har god dekning og at hotellets fyringssystemer er oppdaterte med store besparelser. Teknisk ansvarlig for bredbånd Kenneth Fjeldavli (t.v.) fra Viken Fiber på Hønefoss har trukket i trådene under oppgraderingen, mens senior bedriftsrådgiver Stian Jensen fra Viken Fiber i Drammen kan registrere at nok en storkunde har fått sitt ønske oppfylt.

Den siste oppgraderingen har imidlertid vært et stort løft, etter at hotellet for tre år siden valgte Altibox Bedrifts Premium-løsning. Hele hotellets sprinkleranlegg er også byttet ut, og alle gamle ledninger og kabler er erstattet.

Det var imidlertid ikke bare gamle kabler som måtte skiftes. Hotellet ble brukt av TV 2 som base under innspillingen av «Farmen» for to år siden, og provisoriske tekniske løsninger ble etterlatt. Disse er nå fjernet, og 19 nye aksesspunkter for bredbånd er strategisk plassert på hele hotellet. I tillegg er en topp moderne hovedsentral installert.

– Vi fant mange rare løsninger. Derfor har vi koblet opp alt på nytt og fjernet det gamle. Nå skal det ikke være en eneste krok på hotellet uten god dekning, sier Kenneth Fjeldavli (56), teknisk bredbåndsansvarlig hos Viken Fiber i Hønefoss.

Kenneth Fjeldavli viser hovedsentralen ved det nye anlegget fra Viken Fiber
Kenneth Fjeldavli viser hovedsentralen ved det nye anlegget fra Viken Fiber montert på Grand Hotel Hønefoss.

Fjeldavli innrømmer at prosessen ikke har vært enkel.

– En murbygning med trebjelkelag, tykke vegger og verneverdige elementer har bydd på enkelte tekniske utfordringer. Men vi er fornøyde med resultatet, sier Fjeldavli.

Jørgensen er også fornøyd og har valgt å videreføre samarbeidet med Viken Fiber på grunn av stabiliteten og påliteligheten.

– Systemet har fungert godt siden vi koblet oss til fiberkabelen, og vi håper at den siste oppgraderingen vil være like stabil. Målet må være at man slipper å ringe leverandøren i det hele tatt, sier han med et smil.

Per i dag er hotellet sikret med god kapasitet og hastighet. Hvert av de 19 punktene kan håndtere minst 50 brukere. Foruten et eget nettverk for de ansatte, tilbys gjestene et kryptert gjestenett med egne passord, forteller Stian Jensen (39), senior bedriftsrådgiver for Viken Fiber i Drammen.

Jensen har ansvaret for selskapets storkunder i bedriftsmarkedet og synes det er givende å bidra til at Grand Hotel, som har hatt samme fasade siden 1912, også kan møte fremtiden med solid infrastruktur.

God nettilgang er én ting, men hotellet vil også spare penger på strømregningen med sitt nye sensorstyrte varme- og sprinkleranlegg.

– Nå, hvis gjestene åpner vinduene mens varmen står på, justeres temperaturen automatisk. Tidligere fyrte man for kråka, sier Jensen.

Hotellet har stått i sin nåværende form siden 1909, da det havnet i Jacob Aabels eneeie. Han endret fasaden til jugendstil og bygde om til et topp moderne hotell med 30 rom. Da Andreas Grinde tok over fire år senere, endret han navnet fra Jernbanehotellet til Grand Hotel Hønefoss. Det var også da de mange kunstverkene som fortsatt pryder hotellet, ble til.

– Historien forteller at Grinde hadde flere kunstnere på besøk. De betalte for kost og losji med kunstverk, sier Jørgensen, og viser frem flere lokale verker, blant annet en miniatyrutgave av bjørnestatuen signert Hønefoss-skulptøren Ståle Kyllingstad, identisk med statuen på Hønefoss bru.

 

Hotelleier Trond Jørgensen med miniatyr av en bjørn
Hotelleier Trond Jørgensen med miniatyr av en bjørn laget av lokalkunstner Ståle Kyllingstad tidlig på 1900-tallet.
Historien om Grand Hotel Hønefoss

Grand Hotel Hønefoss i Stabells gate 8 startet som «Flattum Gjestgiveri» i 1809. Det har siden blitt utvidet flere ganger, blant annet med en sidefløy i 1858, da det fikk navnet «Jernbanehotellet». Fasaden i jugendstil fra 1912 gir hotellet sitt særpreg, og hotellets motto er «gjestfrihet siden 1809».

Hotellet ligger 160 meter fra Søndre torv i Hønefoss og har 39 rom. Etter flere eierskifter ble det i 1913 omdøpt til Grand Hotel av Andreas Grinde.

I dag har hotellet 50 rom, inkludert sidebygninger, og har vært eid av Frode Hagen og Trond Jørgensen i 21 år.

Dette er inkludert i Altibox Bedrift Premium*:
  • Cisco Meraki MX68-router
  • 1 stk innendørs wifi-punkt
  • Gjestenett
  • Utvidet Sikkerhet
  • Standard SLA

*krever Altibox Bedrift Fiberbredbånd.

Med Altibox Bedrift Premium får du et trådløst og stabilt nettverk som leverer funksjonaliteten din bedrift trenger, samtidig som vi ivaretar sikkerheten i nettverket.

Ta kontakt med oss i Viken Fiber – så finner vi den beste løsningen for din bedrift.

 

Bursdagsvinner i juli 2024

Hver måned gir vi kundene våre som har bursdag en spesiell mulighet til å gjøre en forskjell. Vi mottok flere hundre nominasjoner til mange gode formål i juli, og den som ble trukket ut som vinner i juli var Lørenskog Karate Klubb. De mottar dermed et bidrag på kr 5.000, – Gratulerer!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/09/20240827_185030-1024x768-1-980x438.jpg

Foto: Lørenskog Karate Klubb

 Lørenskog Karate klubb ble etablert i 1976, og er en av de eldste og største karateklubber i Norge. I klubben har de barn og voksne i alle aldre, med et godt tilbud til alle nivåer fra nybegynner til viderekomne. Klubben legger stor vekt på å ha erfarne instruktører, et godt miljø, samt utfordrende og morsomme treninger i Lørenskoghallen.

– Vi i Lørenskog Karate Klubb setter stor pris på gaven. Pengene skal brukes på beskyttelsesutstyr til juniorgruppa. For oss er det viktig å satse på de unge utøverne. Vi er en klubb som har et lavterskeltilbud, men med gode resultater i både NM, Kyokushin Open og andre turneringer. Det er de unge utøverne som er fremtiden i Lørenskog Karateklubb, sier styreleder Thomas Evensen.

Lørenskog Karate Klubb

Foto: Lørenskog Karate Klubb

 

Husk å sjekke e-posten din når du har bursdag for å nominere DIN hjertesak

 Slik fungerer det:

  1. Er det din bursdagsmåned? Gratulerer! Du vil få en e-post fra oss der du kan nominere din favorittorganisasjon, idrettslag eller et annet veldedig formål.
  2. Alle nominerte blir med i trekningen av 5.000 kroner.
  3. Vinneren trekkes i begynnelsen av neste måned, og om det er DIN hjertesak som blir trukket ut får du æren av å formidle dette videre.

Kan få ytterligere støtte

Hver måned vinner én nominasjon kr 5.000, men det stopper ikke der – hvert halvår trekker vi ut en heldig vinner av kr 25.000 blant alle nominerte.

Vi ser frem til å støtte flere av våre kunders hjertesaker!

 

– Å få Viken Fiber på CV-en er gull!

Studentene Mia Gram Olsen og Mari McCarthy Rørlien kickstarter arbeidslivet som eventkoordinatorer hos Viken Fiber. Mia går musikkteater, mens Mari er i gang med master i markedsføring. Begge er strålende fornøyd med å ha fått en student-tilpasset jobb som gir relevant erfaring.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/08/Studenter2-mia-mari-florent-kidane-980x438.jpg

På Sæteren gård i Bærumsmarka møter vi de to jentene, sammen med, Florent Beqiri og Kidane Weldeslasie Berhe. Det er gratis førpremiere på «Mina og meg med hele sirkuset», og de fire nyansatte studentene skal jobbe på sitt første event..

Det tradisjonsrike tunet er stappfullt av barnefamilier som har tatt turen denne strålende vårdagen for å få med seg utekino og søndagsaktiviteter for store og små.

De fire studentene er travelt opptatt på hver sin kant. Det grilles pølser, serveres popcorn, og det kastes erteposer på blink.

– Wohooo, du vant, sier Mia til en liten jente som akkurat har truffet blink.

Studenter

TRAVEL DAG PÅ JOBBEN: Det grilles pølser, serveres popcorn, og det kastes erteposer på blink. Mari McCarthy Rørlien er travelt opptatt som eventkoordinator hos Viken Fiber denne søndagen.

Event Mina og meg

STAPPFULLT AV BARNEFAMILIER: Denne vårdagen var Sæteren gård i Bærumsmarka stappfull av barnefamilier som skulle få med seg førpremieren på «Mina og meg med hele sirkuset»

Liker å holde i trådene

– Det har vært en morsom og intens dag, sier Mia og Mari.

Full fart, mengder med barn og et fint arrangement for store og små. De ser allerede frem mot neste event, som blir et LAN.

Mia og Mari er skjønt enige om én ting:

– Å få Viken Fiber på CV-en er gull!

– Selv om jeg går musikkteater, så er produsentbiten vesentlig i mitt studium. Det var faktisk pappa som mente jeg burde søke, jeg liker veldig godt å organisere, koordinere, og holde i trådene. Dette passer midt i blinken for meg, for å forstå omfanget av ting, det å være innen servicebransjen, og markedsføring. Jeg trengte også en helgejobb, så det var mye som klaffet, sier Mia.

Studenter på Mina og meg

FØRPREMIERE MED VIKEN FIBER: Altibox X-serien «Mina og meg med hele sirkuset» holdt førpremiere utendørs på Sæteren Gård i Bærumsmarka.

På barndommens stier

Mari kjenner seg igjen, og tilføyer.

–Det er begrenset hvor mye erfaring man kan få mens man studerer, men hos Viken Fiber får jeg superrelevant erfaring, og jeg kan tilpasse arbeidsmengden selv. Ved å jobbe helger trenger jeg heller ikke å forlate gruppearbeid tidlig, og på den måten miste verdifull sparring og jobbing med studiet, sier Mari, som selv er vokst opp i området rundt Sæteren Gård.

– Jeg har vært der mye på tur som barn, og det var veldig hyggelig å se barna kose seg der på samme måte som jeg har gjort, forteller hun.

event Viken Fiber

FIRE STUDENTER: Studentene Mia Gram Olsen, Mari McCarthy Rørlien, Florent Beqiri og Kidane Weldeslasie Berhe er travelt opptatt på Viken Fiber sitt event.

Hva som er drømmejobben er hun usikker på, men hun håper at jobben som eventkoordinator i Viken Fiber vil være med på å tegne et bilde av hva hun trives med.

– Jeg liker å jobbe med mennesker, og ikke bare på kontor. Jeg håper også å få et innblikk i hvordan de jobber på markedsavdelingen.

Begge jentene er fornøyd med sitt første event, og gleder seg til neste mulighet.

– Jeg er heldig som har fått en jobb som det er morsomt å gå til. Jeg får se markedsføring i praksis, det er god stemning, og jeg får være med å reise rundt på Østlandet, sier Mari.

Event Viken Fiber

TURBINGO  I SKOGEN: Det pekes, letes og leses på turbingo.

Forespørsel fra Næringsforeningen

Det var Viken Fibers samarbeidspartner, Næringsforeningen i Drammensregionen, som hadde ytret ønske om å få flere studenter inn i jobb. Cecilie Bjørgan Brunsell, leder strategi og næringsutvikling i Næringsforeningen i Drammensregionen, mener at næringslivet må ta sitt ansvar for å beholde kompetansen til morgendagens arbeidsliv i området.

–For det er det studentene er: Morgendagens arbeidsliv, sier hun, og fortsetter:

– Vi er veldig opptatt av at studentene i Drammen, eller de som ønsker å etablere seg i området etter endt studieløp, skal få et nettverk, føle på en tilhørighet og ha et kontaktpunkt i drammensregionen. Vi oppfordrer stadig våre medlemmer og næringslivet generelt til å gi studentene plass, og vi heier på virksomhetene som får det til.

Melissa Thorjussen, markedskoordinator i Viken Fiber, forteller at de er stolte over å ha kunnet imøtekomme ønsket til sin samarbeidspartner.

– Det handler om en tidlig kobling mellom skole og næringsliv. Vi håper det kan gi nyttig erfaring og nettverk, og kanskje være et springbrett for videre jobbmuligheter etter studiene, sier hun.

Selv jobbet Melissa som bartender under sitt studium, og det å få jobb i etterkant uten relevant erfaring fra bransjen viste seg å være vanskelig.

– Jeg endte opp som selger, og har jobbet meg sakte, men sikkert opp i gradene. Å få en tidlig fot innenfor har alt å si. Hos Viken Fiber får studentene praktisk erfaring, de får sett bransjen, og vært med på mange morsomme eventer. I tillegg er stillingene tilrettelagt en studiehverdag, så det passer perfekt, avslutter hun.

Event Viken Fiber

GRILLEN GIKK VARMT HELE DAGEN: Mia Gram Olsen og Mari McCarthy Rørlien sørger for at alle får noe godt å spise på denne dagen.

Lokalklubben vokser i rekordfart

På rundt seks år har Åfoss IL sine turngrupper gått fra 18 til 71 medlemmer. I dag har klubben totalt 371 medlemmer og vokser i rekordfart. De tilbyr turn og fotball, men er i full gang med å etablere et gamingsenter for e-sport. – For at småklubber som oss skal klare seg, er vi avhengig av god hjelp fra samarbeidspartnere. Vi er derfor svært takknemlig for å ha Viken Fiber med på laget, forteller Per Terje Knutsen i Åfoss IL. – Idrett betyr mye for barn og unge og er en arena hvor de kan kjenne mestring, fellesskap og samhold, forteller han.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/08/vikenfiiben.aafoss.il-3-980x438.jpg
Samarbeidsavtalen med Viken Fiber er med på å gi Åfoss IL muligheten til å fortsette den gode veksten og holde lave kontingenter.

– Et mål på sikt vil jo være å kunne tilby gratis medlemskap til alle barn, det hadde vært utrolig fint, forteller Per Terje Knutsen.

Han beskriver seg selv som klubbens «alt-mulig-mann» og gikk inn i Åfoss IL for 11 år siden. I dag er han både kasserer, fotballtrener, turntrener og styremedlem.

– Det er litt sånn det er i småklubber. Har man barn i klubben, blir man med og hjelper til der man kan.

Per Terje har seks barn og vokste selv opp på Åfoss. I dag er både han og kona, Hege Knutsen, aktive i klubben.

– Vi lever og ånder for Åfoss IL. Vi er nesten oftere på klubben enn vi er hjemme, ler han.

– Ungene er med på alt. Står vi i kiosken en lørdag, er de med der. Trener vi turngrupper en onsdag, henger de seg på der. Det er blitt en familieaktivitet.

lokalklubb Åfoss IL

FAMILIEAKTIVITET: Per Terje og Hege, sammen med fire av seks barn. Her på turntrening en tirsdag kveld.

Her knyttes livslange vennskap

I dag er det mye aktivitet i gymsalen på Åfoss skole. Turnpartiet 4-6 år er i full gang og gymsalen er fylt opp med ivrige barn. Åfoss IL er en viktig møteplass for mange barn og unge i nærmiljøet.

– Noen av de beste minnene jeg har fra barndommen er fra idretten, forteller Per Terje og fortsetter:

– Selv spilte jeg fotball og miljøet rundt har betydd mye i oppveksten. Det er her jeg har fått mange av vennene jeg har i dag.

Per Terje håper at Åfoss vil bety like mye for barn- og unge han nå møter i klubben.

Vil du søke om sponsormidler fra Viken Fiber til en forening eller et idrettslag? Sjekk om du kan søke her

 

Åfoss IL

VIKTIG MØTEPLASS:: Åfoss IL er blitt en viktig møteplass for barn- og unge på Åfoss.

For å få til dette er klubben avhengig av gode samarbeidspartnere og sponsorer. En av disse er Viken Fiber, en av Åfoss IL sine nyeste sponsorer.

– For klubben betyr det mye å ha fått en samarbeidsavtale med Viken Fiber.

– Utover den økonomiske støtten bidrar Viken Fiber med gratis internett, noe som kommer godt med nå som vi skal starte opp et gamingsenter for e-sport.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internett-tjenester fra Altibox. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Slik som avtalen med Åfoss IL, et samarbeid begge parter er stolte av.

– Vi er stolte over avtalen vi har med Viken Fiber. De støtter jo mange store klubber, og at vi, en småklubb er en av dem er jo veldig stas, sier Per Terje.

Åfoss IL

MYE LATTER OG LEK: Det skal være gøy å reise på turning med Åfoss IL. Her er det rom for mye latter og lek.

Store fremtidsplaner

Idretten betyr mye for barn og unge, men også for nærmiljøet på Åfoss.

– Det vi har fått til de siste årene er motivasjon i seg selv. Til og med boligprisene på Åfoss har gått opp, forteller Per Terje.

– Men vi gir oss ikke her og har store planer for fremtiden, legger han til.

Akkurat nå jobber Åfoss IL med å få på plass en stor uteplass, lekeplass, et grillområde og en utendørs skøytebane med underkjøling som vil kunne være åpen 4-5 måneder hele året.

– Også har vi idrettshallen som vi hele tiden jobber for. Det er nok noen år igjen, men vi må starte et sted og en samarbeidsavtale med Viken Fiber er en god start, avslutter Per Terje.

Har du bursdag? Gjør den ekstra spesiell med Viken Fiber og lokalsamfunnsstøtte

Vi i Viken Fiber tror på å støtte vårt lokalsamfunn og gjøre en positiv forskjell. Derfor gir vi deg som kunde en spesiell mulighet til å feire bursdagen din ved å bidra til lokale initiativer som betyr noe for deg.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2020/12/AdobeStock_391733265-980x438.jpeg
Hvordan det fungerer 

Har du bursdag denne måneden? Da vil du motta en e-post fra oss som gir deg muligheten til å nominere ditt favorittformål. Alle nominerte blir automatisk med i trekningen av 5.000 kroner. Vinneren kunngjøres tidlig neste måned, og hvis det er ditt valg som blir trukket, får du gleden av å dele den fantastiske nyheten!

Bidrag til lokalsamfunnet

Vi gir deg muligheten til å gjøre din bursdag ekstra meningsfull. Pengene går direkte til å støtte lokale prosjekter, spesielt rettet mot å skape positive opplevelser for barn og unge fra familier med begrensede ressurser.

Ekstra støtte

Alle våre kunder med bursdag denne måneden kan nominere en lokal gruppe eller organisasjon. I tillegg til den månedlige premien på 5.000 kroner, er alle nominerte med i trekningen om 25.000 kroner hver sjette måned.

Viktig å nominere

Hold øye med e-posten din på bursdagen din for å nominere din lokalsamfunnsfavoritt og bli med i trekningen! Bli med oss i å feire din dag og gi tilbake til samfunnet med en ekstra porsjon glede!

Våre bursdagsvinnere i 2024:

Februar: Skiens grane IF

Mars: Moss Styrkeidrettsklubb

April: Kongsberg Golfklubb Juniorgruppe

Mai: Centrum Tigers

Juni: Bærum Barneteater

Juli: Lørenskog Karate Klubb

 

– Brenner for at barn skal oppleve mestring

Da det ble bestemt at det skulle etableres eget e-sportrom på Tomter var ikke ildsjelen i tvil om hva som måtte på plass aller først.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/06/DSC8744-980x438.jpg

«Wow» utbrytes i det dørene åpnes, og den første personen kommer inn i det tidligere bomberommet på Tomter E-sport Arena.

Allerede tre timer før, var de første barna på plass på biblioteket i etasjen over, for å spørre om det var lenge til klokken var 16.00.

Veggene er malt i svart og oransje, og gamingstasjonene plassert på rekke og rad. Neonlysene fra maskinene blinker, og etter kort tid er e-sportrommet fylt opp av forventningsfulle gamere.

E-sport

 

To av dem som raskt finner plassene foran hver sin maskin, og med en musematte merket «Altibox for Gamers» foran seg, er Niclas Thorin-Jensen (9) og Nojus Stauskas (8).

De to kameratene fra Tomter møtes jevnlig for å spille hjemme, men for første gang har de tatt turen til Tomter E-sport Arena i kjelleren på Tomter innbyggertorg og bibliotek.

e-sport

IMPONERT: Niclas Thorin Jensen (i forgrunnen) ble svært fornøyd med sitt første møte med e-sportrommet på Tomter. I bakgrunnen er leder for Indre Østfold kodeklubb, Arild Bøe Pedersen og Nojus Stauskas.

Fingrene beveger seg lynraskt over spillkonsollene, samtidig som guttene er i gang med Fortnite.

– Det aller morsomste er å vinne, forteller Niclas.

Spurte umiddelbart

I bakgrunnen følger Arild Bøe Pedersen spent med. Han er primus motor for e-sportsatsingen på Tomter, og har også vært med å etablere satsing på e-sport flere steder i Indre Østfold gjennom Indre Østfold kodeklubb.

– Det første jeg spurte om da vi skulle etablere dette bygget var om vi fikk lagt inn fiber fra Viken Fiber, forteller han.

e-sport

ILDSJEL: Arild Bøe Pedersen jobber til daglig for innbyggertorget og biblioteket i Indre Østfold kommune og er prosjektleder for kommunen sin satsning på E-sportaktiviteter. I tillegg bruker han mye av fritiden på arbeidet med Indre Østfold kodeklubb.

Etter over to år med satsing på e-sport på Mysen har Arild rukket å opparbeide seg erfaring med Viken Fiber som leverandør.

– Hvis det er noe vi noen gang får reaksjoner på, så er det at spillet henger. I løpet av to og et halvt år har det nesten ikke skjedd en eneste gang, forteller han.

Flere samarbeidspartnere

Før etableringen på av e-sportrom på Tomter har det blitt investert i maskiner av en kvalitet som skal takle regelmessig dataspillbruk.

– Vi kan ha så bra maskiner vi bare vil, men om nettverket er dårlig kommer det ikke folk, sier han samtidig som den siste av gamingstasjonene nettopp er fylt opp.

For å tilrettelegge for aktiviteter på en best mulig måte hjelper flere samarbeidspartnere til.

Både Hobøl Frivilligsentral og Hobøl Lions bidrar med rekruttering av voksenpersoner, og frivilligsentralen står også for noe utstyr. Ikke i form av tastatur og mus, men i form av for eksempel en pølsekoker, som Arild håper blir et populært tilskudd.

Viken Fiber har støttet e-sportsatsingen med midler som går direkte til trivselstiltak. To store saccosekker er på vei inn på e-sportrommet. Begge med logoen til Altibox.

– Vi ønsker å levere en attraktiv aktivitet i trygge rammer, sier Arild.

 

Vil du søke om sponsormidler fra Viken Fiber til en forening eller et idrettslag?
Sjekk om du kan søke her

Blitt kjendis

I tillegg skal om lag ti lokale ungdom jobbe med å lære bort tips og triks til de som kommer for å spille.

– Ungdom i dag har en utfordring med å skaffe seg jobb. Det at vi samtidig som vi leverer en aktivitet og en sosial pakke til barn, kan vi også være det første møtet med arbeidslivet for ungdom. Det føles utrolig givende, fortsetter han.

Selv får Arild etter alt arbeidet han legger ned for e-sporten i Indre Østfold høre fra datteren på ti år at alle i området vet hvem han er.

– Kjendisstatus er ikke noe jeg jakter etter, men da vi flyttet inn i det nye lokalet på Mysen var den første reaksjonen fra en av barna «this is heaven». Da vet jeg at vi har gjort noe riktig.

e-sport

ANALOG GAMER: Arild beskriver seg ikke selv som noen typisk gamer. På 1990-tallet kjørte han seg fast i «Battlefield 1942». Senere har det gått i sjakk, backgammon og dart.

– Nøkkelen til selvtillit

Arild er ærlig på at arbeidet han legger ned i e-sporten for barn og ungdom betyr mye for han rent personlig.

– Jeg brenner for at barn skal oppleve mestring. At barn får til noe mener jeg er nøkkelen til selvtillit, som kan være med å forebygge mange utfordringer.

Arild har i mange år jobbet som lærer, og i læreryrket har han opplevd elever med mange ulike problemer.

Fremmer jentegaming

I tillegg til å etablere faste arrangement der barn og ungdom kan komme og spille det de ønsker, håper de å få på plass organiserte treningsaktiviteter slik at de som ønsker kan delta i turneringer med andre gamere.

Arild håper også at E-sporten på Tomter klarer å etablere et eget jentemiljø.

– Det er absolutt ikke slik at du må være gutt for å være gamer. Det må bli mer sosialt akseptert også for jenter. Ingen er noe utskudd som følge av at de liker å spille dataspill.

 

Frydenlund Hage får kostnadsfritt og effektivt ladesystem med Viken Fiber

Bærekraft og teknologi møtes i Frydenlund Hage borettslag. Som totalkunde hos Viken Fiber har borettslaget fått installert et moderne og kostnadsfritt ladesystem til sine 60 enheter. Styreleder Leif Overn forteller om prosessen og fordelene ved å være totalkunde hos Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/06/20240529_082944502_iOS-980x438.jpg

Totalkunde: Frydelund Hage borettslag og styreleder Leif Overn har fått en unik mulighet til å tilrettelegge for elbillading uten ekstra kostnader for beboerne. 

– Vi ønsket et ordentlig system hvor sikringene ikke går kontinuerlig. Tidligere hadde vi et uholdbart system hvor de med elbil betalte 500 kroner i måneden, uten at vi kunne måle nøyaktig strømforbruk. Vi ble kontaktet av Viken Fiber som presenterte et godt tilbud, og etter nøye vurdering fant vi ut at dette var beste løsningen for oss, forteller Overn.

Som totalkunde har Frydenlund Hage borettslag fått en unik mulighet til å tilrettelegge for elbillading uten ekstra kostnader for beboerne. Viken Fiber står for installasjonen av et komplett ladesystem, inkludert nødvendig infrastruktur og moderne ladeløsninger.

Å være totalkunde hos Viken Fiber innebærer at borettslaget har inngått tre viktige avtaler. Disse avtalene inkluderer Altibox-tjenester, som gir tilgang til TV- og internettløsninger, samt en strømavtale for fellesarealene, enten med Lyse eller Å Energi. I tillegg inkluderer totalkundepakken en avtale med Lyse for levering av ladetjenester for elbiler.

Les også: Borettslaget valgte fibernett fra Viken Fiber: – Vi får veldig mye igjen for pengene

Robust ladesystem og felles infrastruktur

Å legge opp infrastruktur for alle parkeringsplasser uten ekstra kostnad for beboerne har vist seg å være en stor fordel for borettslaget.

– Vi må hensynta at det krever en tykk kabel for å fordele strøm til 60 parkeringsplasser. Hvis alle 60 elbiler skulle lade samtidig med tomme batterier, ville vi trengt en robust løsning for å håndtere belastningen. Viken Fiber sitt tilbud sørger for dette på en optimal måte, sier Overn.

For Overn og Frydenlund Hage er det viktig at ladesystemet kan håndtere flere elbiler samtidig, og at ladestasjonene kommuniserer effektivt med hverandre.

– Det er jo tenkt at det aldri vil komme 60 elbiler samtidig med tomme batterier. Derfor må vi ha en type ladere som kommuniserer med hverandre og følger en standard. Hadde vi ikke vært totalkunde, ville vi ikke fått dette tilbudet.

Lyse og Viken Fiber tar en investering på vegne av boligselskapet for å etablere ladeinfrastruktur til alle parkeringsplasser som en del av totalkundepakken.

– Frydenlund Hage har fått dekket 300 000 kroner av kostnadene som normalt ville tilfalt boligselskapet. I tillegg tar vi som leverandør totalansvar for gjennomføring av prosjektet fra A til Å, og stiller med prosjektledere som sikrer god gjennomføring av leveransen. På denne måten blir det mindre jobb for styret, og Frydenlund Hage får et ladeanlegg som er tilrettelagt for fremtiden, sier Key Account Manager i Lyse Energi, Bjørn Ørjan Myhre.

Nærhet til kundene

For å bygge gode relasjoner og tilby støtte til borettslag arrangerer Viken Fiber flere arrangement i løpet av året.

Blant disse er samlinger der styrer i borettslag møtes for å dele erfaringer, møte andre styreledere, og utveksle tips og råd. Samlingene bidrar til å sikre en helhetlig og støttende opplevelse for alle kunder.

– Du møter andre styreledere som sitter med de samme utfordringene som en selv. Det er gode diskusjoner rundt bordet, og det er mennesker jeg ellers ikke ville hatt muligheten til å snakke med, forteller han.

Har ditt borettslag ladeutfordringer?

Som totalkunde tilrettelegger vi for elbillading på alle parkeringsplasser kostnadsfritt.

Finn ut om ditt borettslag kan bli totalkunde her.

– Viken Fiber er best både på tjenester og pris

Valgfrie kanaler og streamingtjenester, flyttbar dekoder og personlig service var noen av fordelene velforeningen gjerne ville beholde.
– Med ti sameier og rundt 1600 boenheter trengte vi noe som kunne passe alle. Viken Fiber var best når det gjaldt både tjenester og pris, sier Britt Nesteby Obrenovic, styreleder i Løren Velforening, og forteller at de har hatt Altibox i mange år allerede.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/05/WZEZ3uGt4r-980x438.webp

GODT SAMARBEID: Løren Velforening er fornøyde med Viken Fiber.

– Folk har vært fornøyde. Sameiene har fått mange gode tilbakemeldinger, og beboerne har fått den hjelpen de har hatt behov for. I forbindelse med ny kontrakt måtte vi selvsagt sjekke markedet, ellers hadde vi ikke gjort jobben vår, sier Britt, og fortsetter:

– Velforeningen var i møter med fem ulike aktører, men det var ingen tvil om hvor vi landet. Viken Fiber hadde best tjeneste og pris, og vi vet fra før at servicen er god, sier styrelederen.

Løren vel
Åpen dag med Viken Fiber

En fredag i april arrangerte Viken Fiber åpen dag hos velforeningen, og blant annet Aleksander Søderlind, salgskonsulent BRL Viken Fiber, var til stede.

– Det skal svares på spørsmål og deles ut nye dekodere. Vi har også med egen datakoordinator, som gjerne hjelper til med poengfordeling og oppsett. Det har vært utrolig mye folk innom teltet, sier han.

Akkurat dette med tilstedeværelsen og service var med på å overbevise velforeningen om deres valg av leverandør.

– Det er ikke nødvendigvis så komplisert å koble til to-tre ledninger, men Viken Fiber var tydelig på at de som hadde ekstra behov, skulle få den hjelpen de trengte. På Løren Torg er det for eksempel en del eldre beboere som trenger litt ekstra hjelp, sier Britt.

Løren Vel

ÅPEN DAG: Mange møtte opp da Viken Fiber var hos Velforeningen.

Fleksibel fellespakke

– Vi landet på fellespakken Altibox Flex M, som gjør at beboerne våre kan velge mellom to varianter av TV og internett, eller bare internett, sier Britt, og begrunner valget med at det er svært mange behov som skal treffes.

– Selv om Løren er overrepresentert av unge mennesker, så er det en del sånne som meg, som er godt passert 40, som må tas hensyn til, humrer hun.

Aleksander sier at til tross for at det er en klar trend for streaming, så er det enda mange som ser på lineær TV.

– Med mange beboere i alle aldre, er en løsning med god valgfrihet det mest hensiktsmessige. I tillegg til tre abonnementsmuligheter, er det et poengsystem, som gjør at man kan velge kanaler og streaming-tjenester. I stedet for drøssevis av kanaler man ikke bruker, kan man velge for eksempel Netflix, forklarer han.

Den nye dekoderen brukes der det er internett. Det betyr at den kan tas med på hytta.

–Kan det bli mer perfekt, sier Britt, som har hytte i Stavern.

Løren Vel
Ønsker å være synlig

– Vi har et stort ønske om å være synlig for kundene våre. På dager som i dag, får de mulighet til å stille spørsmål, få hjelp, og lære mer om produktet. I dag har vi et eget rom hvor vi kan hjelpe til med poengdeling, legge inn kanaler og streamingtjenester. Jeg har tidligere blitt med helt inn i leiligheten til ei som var svaksykt. På dager som dette kan vi tilby hjelp litt utenom det vanlige, sier Alexander, og nevner at de også har mulighet for å gjøre «Grill og spør» når det blir varmere i været.

– Konseptet «Grill og spør» er noe Viken Fiber gjør for sine største kunder. Vi tar med enkel grillmat, og er til stede på for eksempel en dugnad. Vi rigger gjerne opp til fotballdart og fifa til barna, og legger opp til en hyggelig stund der vi også kan svare på spørsmål.

Britt røper at de allerede har annonsert «Grill og spør» for sameiene.

– Vi eier og drifter Løren Park, så dette blir midt i blinken til våren, sier hun entusiastisk, og avslutter:

– Det handler om å være synlig i gatebildet.

løren vel

– Det skal ikke være noe dårligere for barna som er her

Nå har organisasjonen Rett Fram Opplevelser byttet til Viken Fiber. Da er turneringene på gamingrommet antakelig reddet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2024/05/VikenFiber-rettframopplevelser-03-980x438.jpg

På gulvet inne i musikkstudioet står det mange glassbokser. De er stappfulle av 3200 fargerike kuler.

– Det er like mange fattige barn i Drammen, som det er kuler i disse boksene. Like mange som åtte hele barneskoler, forteller Ronny Johnsen.

Derfor startet han Rett Fram Opplevelser i 2014.

Rett Fram Opplevelser

3200 KULER: Like mange kuler i glassene, som antall barn i Drammen som lever under fattigdomsgrensa.

– Gaming er jo en av de mest populære aktivitetene for barn og ungdom, og det skal du ha tilgang på selv om foreldrene dine er blakke, eller sliter litt økonomisk, sier Ronny.

Stabilt internett er alfa og omega i det gamle bygget på Bragernes Torg. Derfor byttet de til Viken Fiber.

Rett Fram opplevelser

Viken Fiber har vært stolt sponsor for Rett Fram Opplevelser siden 2015. Når de nå også blir deres internettleverandør, er det ekstra gøy at organisasjonen ble Viken Fibers bedriftskunde nummer 10.000.

Vil du ha stabilt nett? Se produktpakkene fra Viken Fiber

– Vi ønsker å takke for tilliten, og håper at linja står til forventningene deres, sier Kristian Martinsen, salgssjef bedrift i Viken Fiber.

– Viken Fiber vil fortsette å gjøre det vi kan best, sånn at dere kan gjøre det dere gjør best, nemlig å gjøre det kult for barn og unge å være her, forteller han i retning Ronny.

rett fram opplevelser

– Jeg har selv hatt en pappa som hadde altfor mye penger i seks måneder, deretter ingenting i ett år, sier Ronny.

– I de periodene hvor familien ikke har penger, og Drammen Energi kommer og kutter strømmen. Og du er 13 år og hjemme alene. Da er det tøft.

– Hvis mamma og pappa er blakke må fortsatt barn og unge få delta på opplevelser sammen med andre.
Kritisk internett-behov

Det er få steder stabilt internett er så viktig som her. Forrige uke var det Fortnite-turnering i byggets storstue.

– Ungdommene blir veldig engasjert, og det sto 15 stykker og skrek bak de to som var i finalen, forteller han.

Midt i sluttspurten, utbrøt en av ungdommene: «Hvis min lægger nå, så dreper jeg TV-en!». Det er kritisk at nettet fungerer, og Kristian fra Viken Fiber nikker når han hører denne historien.

– Hvis linja ikke fungerer, så kan du ringe meg personlig og så skal jeg sende en tekniker umiddelbart, og få fikset det! sier Kristian.

rett fram opplevelser

GAMINGSTASJON: Med to PlayStations i et rom, og to i et annet rom, i tillegg til tre pc-er, er behovet for godt og stabilt internett, stort.
– Jo mindre jeg må tenke på Viken Fiber når jeg starter opp PlayStation, jo bedre er det, sier Ronny. Her med Kristian fra Viken Fiber, og næringslivskontakt i Rett Fram Opplevelser Arild Bjørvåg.

Ikke en hjelpeorganisasjon

Organisasjonen drives av Ronny, sammen med næringslivskontakt Arild Bjørvåg og arrangementsansvarlig Hanne Aadalen. Èn ting vil de ikke bli kalt.

– Vi er ikke enda en hjelpeorganisasjon, sier Ronny. – Vi er et sykt fett sted å være for barn og ungdom.

Tidlig i oppstarten bestemte de seg for at hvis de skulle drive med for eksempel gaming, så skulle de ha ordentlig utstyr. Og hvis de skulle tilby seilbåtturer, så måtte det være med en ordentlig seilbåt.

– Det skal ikke være noe dårligere for de barna som er her, enn andre barn, sier Ronny bestemt.

Derfor er gode samarbeidspartnere, som kan levere godt utstyr, essensielt. De har mange ulike arrangementer i løpet av året. Bursdag er en viktig dag. Rett Fram Opplevelser kan både holde bursdagsfeiringer her på huset, og de kan bidra med godteri og bursdagsgaver til familier som trenger det til feiring hjemme hos seg selv.

Gi tilbake til samfunnet

Samarbeidet med Viken Fiber, og andre i næringslivet, er viktig for organisasjonens eksistens. De er bevisste på hvem de ønsker å samarbeide med.

– Vi vet at Viken Fiber ikke setter navnet sitt på tull. Det er en styrke for oss. I tillegg jobber det noen ålreite folk der, sier Ronny.

Kristian i Viken Fiber smiler.

– Rent prinsipielt er det viktig for oss å gi tilbake til samfunnet, sier Kristian.

Nå skal de også gi stabilt nett, som er sårt etterspurt.

– Det er så banalt som at hvis jeg ikke merker internettlinja, så er det målet. Der du kan jobbe fritt uten å måtte bekymre deg for om du må reise ut og sitte et annet sted for å få bedre nett, avslutter Ronny.