Viken Fiber gir oss markedets beste fibertjeneste

AOF har utviklet seg fra tradisjonell opplæringsbedrift til moderne multimediabedrift: AOF Østfold fikk dårlig tid da de på forsommeren fikk vite at Telenor skulle stenge det gamle kobbernettet høsten 2022. Men Viken Fiber var raskt på banen og løste utfordringene på strak arm.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/11/AOF-980x438.jpg

Daglig leder Christian Skyum er fornøyd med leveransene fra Viken Fiber og bedriftsrådgiver Fredrik Larsen. AOF Sarpsborg ble koblet til fiberkabel på kort tid da Telenors gamle kobbernett ble slukket.

 

Tekst og foto: Per-Kr. Aasen, næringsliv.no

AOF i Sarpsborg brukte det gamle nettet til sin kommunikasjon med studenter og forbindelser helt fram til nylig. AOF hadde ingenting å utsette på tjenestene fra Telenor, men hadde et godt forhold til Viken Fiber gjennom flere år i Fredrikstad og valgte derfor samme løsning i Sarpsborg.

– Vi ble enige om en pakke og diskuterte hvilke muligheter vi har. Deretter gjorde Viken Fiber en god jobb med å kartlegge alle våre undervisningslokasjoner, noe som er veldig viktig for AOF, som har utviklet seg fra å være en tradisjonell opplæringsbedrift til å bli en multimedia-opplæringsbedrift. Det omfatter blant annet et filmstudio i Fredrikstad og vi kjører mange web-baserte forelesninger for våre studenter og kursdeltakere. Det betyr at vi stiller strenge krav til kapasitet og hastighet, noe som er alfa og omega for oss. Det kan være opptil 50 påloggede klasser eller kurs som samtidig er oppkoblet mot oss og da må vi kunne levere på den digitale plattformen, sier daglig leder i AOF Østfold Christian Skyum.

Viken Fiber har levert

AOF hadde en bratt læringskurve i overgangen til en mer digital hverdag, og det ble mye prøving og feiling, ifølge Skyum.

– Vi startet med å bygge et filmstudio i Fredrikstad, men trengte raskt større kapasitet på både opp- og nedlasting via nettet. Vi var godt etablerte da pandemien slo til for fullt i 2020 og brukte bare tre dager på å flytte våre lærere over fra fysiske til digitale klasserom. Mellom 50 og 60 «on-going» klasser både sent og tidlig krevde en varig stabilitet i nettet, og hadde ikke Viken Fiber klart å levere dette, hadde vi hatt et kjempeproblem. Men de har levert hele tiden, og da valgte vi å fortsette med de som partner. Vi har vært kunde i Fredrikstad siden 2014 og valget var enkelt da det ble behov i Sarpsborg også. Vi fikk egentlig greit med tid til å tilpasse oss da Telenor ga beskjed før sommeren, men det ble likevel litt hektisk, innrømmer Christian Skyum.

Stor og viktig kunde

– Fordelen med å ha et lokalkontor sentralt i Østfold er at vi kan hive oss rundt og ta tak i utfordringer lokalt. Her måtte det attpåtil litt graving til for å kunne få fram fiberkabelen, men det gikk fort og vi fikk på plass en montør like etter. Selve installasjonen tok bare en halv dag, så var AOF Sarpsborg påkoblet fibernettet. En installasjon kan være alt fra å koble til en kabel som ligger helt frem til vegg, eller som her, der det ble både graving og litt ekstraarbeid, sier bedriftsrådgiver Fredrik Larsen i Viken Fiber i Sarpsborg. Han legger til at AOF er en stor og viktig kunde.

– Ja, dette er ingen hverdagskunde, men en spesiell kunde som vi har et mangeårig forhold til. Nå har vi levert til tre lokasjoner, og en fjerde står for tur. Vi får også stadig flere kunder i Sarpsborg sentrum, siden vi har lagt fiberkabel i samme grøfta som fjernvarmeanlegget som er etablert i byen. I tillegg er vi med på andre prosjekter der vi kan legge vår fiberlinje sammen med andre aktører, for eksempel vann og kloakk. Det er stor aktivitet i Nedre Glomma, spesielt i Fredrikstad, og Viken Fiber ønsker å konkurrere om å levere fibernett og tjenester til alle.

Film og konferanser

AOF Østfold har cirka 5 000 kursdeltakere i løpet av ett år, på alt fra kortvarige kurs til et toårs fagskoleløp. Det betyr at alt teknisk utstyr bør være stabilt og ikke ha noe nedetid å snakke om.

– Vi gjør også andre ting enn å drive opplæring, for eksempel arrangerte vi nylig en stor konferanse med søkelys mot overgrep. Dette og lignende arrangementer skal streames og lagres i ettertid. Vi er også engasjerte i filmproduksjon og andre kulturarrangementer. Det betyr at vi har blitt en helt annen virksomhet enn før. Vårt mantra er å pløye tilbake de pengene vi tjener til østfoldsamfunnet. All ny virksomhet har gjort at vårt dna nå er mer digitalt, og da er det viktig å ha gode og fungerende løsninger i eget hus. Det har vi fått gjennom samarbeidet med Viken Fiber, sier Christian Skyum.

Altibox forlenger Eliteserien-samarbeidet

Bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox fortsetter som hovedsamarbeidspartner til Eliteserien og Norsk Toppfotball i to nye år.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/11/Sponsorsjef-Vibecke-Utengen-og-administrerende-direktor-Tor-Morten-Osmundsen-i-Altibox--980x438.jpg

Sponsorsjef Vibecke Utengen og administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox er glade for å forlenge samarbeidet med Eliteserien og Norsk Toppfotball. (Foto: Elise Løvereide / Altibox)

Eliteserien topper oversikten over de mest spennende sponsorobjektene i Norge og Altibox har vært hovedsamarbeidspartner av Norsk Toppfotball siden 2017.

– Eliteserien er en god match for Altibox på grunn av Altibox-partnerskapets store geografiske spredning og gir oss mulighet til å være synlige og skape engasjement både nasjonalt og lokalt, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

– Vi er utrolig stolte og enormt glade over at Altibox fortsatt vil være hovedpartner med Norsk Toppfotball og Eliteserien. Altibox er en stor og viktig aktør i markedet, og skaper verdier til nytte for videre utvikling av norsk klubbfotball, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Eliteserien er ett av de bredeste sponsorobjektene i Norge og har en nasjonal, engasjerende og folkelig profil. Fotballen er så mye mer enn de 90 minuttene på banen, og som hovedsponsor er Altibox bevisste på at sponsormidlene skal bidra positivt også utenfor banen.

– Et viktig bidrag her er holdningskampanjen #STOPP, Drømmetreffet, hvor barn får møte sine helter, og fotballens storsatsning på bærekraft sammen med FN og TV 2 under tittelen «Football For The Goals», sier sponsorsjef i Altibox, Vibecke Utengen.

– For meg og klubbene som har jobbet tett med Altibox siden 2017 er jeg utrolig glad og stolt av at vi får fortsette det gode arbeidet vi sammen har startet de neste årene. Altibox har tilført oss mye allerede og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier kommersiell leder i Norsk Toppfotball, Pål Breen.

Om Norsk Toppfotball

NTF er interesseorganisasjonen for 0. divisjon (Eliteserien) og 1. divisjon (OBOS-ligaen) på herresiden i Norge.

NTF skal være en kompetansebygger, rådgiver og servicekontor for medlemsklubbene innenfor virksomhetsområdene sport, organisasjon, marked, media og økonomi.

Om Altibox:

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Gjennom samarbeid med regionale og lokale fiberleverandører har Altibox-partnerskapet til sammen over 760.000 kunder i Norge. Altibox er Norges største leverandør av fiberbredbånd og har rundt 550.000 tv- strømme- og underholdningskunder.

Kontaktpersoner for media:

  • Leif Øverland, administrerende direktør Norsk Toppfotball, 415 36 460
  • Tor Morten Osmundsen, administrerende direktør, Altibox, 41 68 57 71
  • Pål Breen, kommersiell leder, Norsk Toppfotball, 90 55 37 56
  • Vibecke Utengen, Sponsorsjef, Altibox, 93 66 10 06

Skaper Telemarks nye knutepunkt

Grenlandsporten Næringspark – nytt binde­ledd mellom øst og sør: På nær en million kvadratmeter fylles nye Grenlandsporten. Snart overtar området som det nye bindeleddet på E18 mellom Østlandet og Sørlandet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/10/Grenland-Naeringspark_foranomradetmotE18-980x438.jpg

Terje Rønning (t.v.) er daglig leder for nye Grenlandsporten AS, mens senior bedriftsrådgiver Stian Jensen i Viken Fiber stolt kan konstatere at samarbeid er inngått om levering til hele den nye industriparken.

Noen kilometer før dagens avkjøring fra E18 til Porsgrunn, utvikler grunneier Lønnebakke Næringspark. På et tomteområde like øst for Langangen i Porsgrunn kommune er det regulert 930.000 kvadratmeter til næringseiendom under navnet Grenlandsporten.

En næringspark i rute

I dag er store deler av området planert ut, vann- og avløpsnettet lagt, strøm- og fiberkabler strukket, deler av veiene er asfaltert og flere traseer er utstyrt med gatelys. Med andre ord, de første byggetrinnene nærmer seg.

–Når den nye E18-parsellen med ny bru og tunnel ved Langangen står ferdig i 2025, vil denne tomta bli det nye knutepunktet på E18. For selv om området er regulert til næring, blir det altså både motell, bensinstasjon, ladestasjon til biler, restaurant, take away og dagligvarehandel. Med direkte av- og påkjøring fra E18, vil dette mest sannsynlig overta for senteret som er bygget opp rundt den gamle E18-avkjøringen til Skien og Porsgrunn, forteller Terje Rønning (67), daglig leder for eierselskapet Lønnebakke AS og for nye Grenlandsporten AS.

For serviceområdet som åpnes for publikum like ved E18, røper Rønning at det er flere kjente merkenavn som vil dukke opp. Foreløpig kan han ikke røpe hvem.

Erfaren leder for næringsparker

Terje Rønning er oppvokst i Batnfjord på Nordmøre, men bosatt på Vollen i Asker. Etter at han tjenestegjorde som yrkesmilitær i forsvaret de første årene av sitt voksne liv – har han de siste 30 årene holdt seg til lederroller innen utvikling av flere av de største næringsparkene på Østlandet.

Det skorter ikke på dokumentasjon. Lederrollen han har i Grenlandsporten, har han tidligere ikledd seg både i Gardermoen Næringspark, Vinterbro Næringspark og Dæhlie Skog i Vestby.

–I en sånn jobb er det nok ganske viktig med erfaring. Det er litt av en byråkratisk kabal som skal gå opp før spaden kan stikkes i jorda, forteller han, om jobben i Grenlandsporten som han startet i for over to år siden. Da var hele området en eneste stor skog. Men nå er altså skogen borte, grunnen slettet ut og fundamentert og ledningsnettet strukket på store deler av den enorme eiendommen.

–Grenlandsporten ser også på løsninger som vil gjøre parken til en grønn energipark, basert på energiutnyttelse av sol- vind- og vann, forteller Terje Rønning.

Og miljøhensyn har da også utgjort en stor del av det arbeidet som så langt har foregått på tomta.

–Tidligere kunne man nær sagt tippe løsmasse nær sagt fritt. Men i dag – av miljøhensyn – må alt dokumenteres og leveres godkjente mottak.

Solid ordre for Viken Fiber

Mens entreprenørfirmaet Hæhre står for alt arbeidet i den nye næringsparken, har også drammensbaserte Viken Fiber fått en stor rolle i parken som foretrukken leverandør av alle tjenester på fiber til Grenlandsporten.

–Viken Fiber er stolte av få lov til å være foretrukken leverandør av fiber til Grenlandsporten. Dette er et attraktivt område langs E18 sentralt i vårt nedslagsfelt, forteller senior bedriftsrådgiver Stian Jensen (37) i Viken Fiber, identisk med mannen som fremforhandlet kontrakten med Grenlandsporten og Terje Rønning, som forteller at valget av Viken Fiber som bredbåndsleverandør var enkelt.

–Vi fikk et godt tilbud fra en av de største operatørene i vårt distrikt. Dessuten er Viken Fiber en leverandør med faglig tyngde og godt renommé. Dermed er det også enkelt for oss å promotere tjenesten overfor fremtidige kunder i Grenlandsporten, sier Rønning.

Stian Jensen legger til at det nå legges fiberkabler i bakken sammen med strømnettet til hele Grenlandsporten.

–Det er en stor jobb og mange kilometer med kabel som går med. Dessuten har det vært krevende å legge kabler til industrifeltet langs E18, sier Jensen, men poengterer at jobben langt på vei er gjort og at alle nye kunder i Grenlandsporten vil få sin egen dedikerte fibertilknytning.

Det nye knutepunktet

Første etappe av Grenlandsporten er på 200 dekar, og delen av tomta som grenser til E18, skal altså tilrettelegges for publikum. Foreløpig er 10 næringstomter lagt ut for salg. Seks tomter er allerede solgt.

–For alle fremtidige pendlere på E18, folk som skal på ferie og østlandsfolk som skal til hytta i Kragerø og videre ned mot Sørlandet, vil Grenlandsporten bli en naturlig stopp med direkte adkomst fra E18, sier Terje Rønning.

Grenlandsporten vil altså bli det nye, sentrale knutepunktet mellom Vestfold, Telemark og Sørlandsfylkene, med kort avstand både til Grenland, Larvik og det sentrale Østlandet.

Tilbyr wifi-løsning for bedrifter

Mens Viken Fiber står for utbyggingen av selve fibernettet, leverer de produkter, tekniske løsninger og tjenester fra Altibox, et partnerskap av lokale leverandører som strekker seg over hele landet.

–Med vår pakkeløsning Altibox Bedrift Premium får bedriften et fleksibelt produkt som kan tilpasses både etter behov, størrelse og kompleksitet. Altibox samarbeider med Cisco Meraki, en komplett, skybasert tjenesteplattform, for å sikre at de leverer den fleksibiliteten og sikkerhet en moderne arbeidsplass krever. For de fleste bedrifter er det avgjørende å ha et godt trådløst nett, og kravene vil bare øke etter hvert som flere tjenester og styringsprosesser blir heldigitalisert.

Viken Fiber har et av markedets råeste og mest stabile bredbånd for bedrifter – og kan tilby overføringskapasitet som passer selv de mest krevende kunder. –Vi etablerer også brannmurer og andre mer avanserte sikkerhetssystemer for virksomheter med spesielle behov, forteller Jensen. –Og for bedrifter som befinner seg på flere adresser, kan vi sette opp flere løsninger som sikrer fri flyt i hele bedriften og samtidig topp forbindelse til kunder og samarbeidspartnere.

Ta kontakt med oss i Viken Fiber – så finner vi den beste løsningen for din bedrift.

Viken Fiber kjøper Skiptvet Digital

Fiberselskapet Skiptvet Digital AS med over 1.500 bredbåndskunder blir en del av Norges største rendyrkede fiberselskap.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/10/IMG_5488-980x438.jpg

På bildet: Anne-Grethe Larsen, ordfører Skiptvet kommune og Anne Berit Rørlien, administrerende direktør Viken Fiber

­ — Skiptvet Digital har gjort en solid jobb med å bygge ut fiberbredbånd i Skiptvet og flere omkringliggende kommuner. Vi er imponert over hva de har fått til, hvor de har vært spesielt gode på å tilby fiberbredbånd gjennom sin grendelagsmodell. Vi ser frem til å kunne videreføre det gode arbeidet Skiptvet Digital har gjort, sier administrerende direktør Anne Berit Rørlien i Viken Fiber.

Viken Fiber AS har i oktober 2022 kjøpt 100 prosent av aksjene i Skiptvet Digital AS. Transaksjonen innebærer at Skiptvet Digital AS blir en del av det landsomfattende Altibox-partnerskapet som tilbyr Altibox-tjenester til private husholdninger og bedrifter i hele Norge. Alle ansatte i Skiptvet Digital vil fortsette i stillingene sine, og med sin lokale kjennskap blir de viktige nøkkelpersoner i videre vekst og utvikling av infrastrukturen.

— Vi er svært glade for at selskapet overtas av en solid aktør som vil videreføre vår satsning i Skiptvet Digital sitt markedsområde, sier Anne-Grethe Larsen, ordfører i Skiptvet kommune. For kommunen har det vært viktig å bidra til at alle innbyggerne våre får tilgang til fremtidsrettet digital infrastruktur. Kommunen startet utbygging av fiber i egen regi etter manglende initiativ fra kommersielle aktører med mål om å sørge for fiber til alle husstander, hytteeiere og næringsdrivende. Utbyggingen ble fra 2018 organisert i det heleide datterselskapet Skiptvet Digital AS som i hovedsak har oppnådd målsetningene for egen kommune, samt utbygd viktig fibernett i regionen.

— Kundene av Skiptvet Digital vil i den nærmeste tiden ikke oppleve noen endringer i dagens tjenester. På sikt skal de få tilbud om de anerkjente tv- og bredbåndstjenestene fra Altibox, og det skal vi selvfølgelig informere godt om direkte til kundene når den tid kommer, avslutter Anne Berit Rørlien.

Kontaktpersoner:
Anne Berit Rørlien, administrerende direktør Viken Fiber, tlf. 900 10 061
Anne-Grethe Larsen, ordfører Skiptvet kommune, tlf. 995 60 630

Om Viken Fiber:

Viken Fiber er Norges største rendyrkede fiberselskap, og hadde 225 000 kunder ved utgangen av 2021. Selskapet bygger og drifter egen fiberinfrastruktur i over 50 kommuner på Østlandet, og leverer bredbånd- og underholdningstjenester fra Altibox. I 2021 omsatte Viken Fiber for 2,0 milliarder kroner. Viken Fiber har ambisiøse vekstplaner og langsiktige eiere med sterk tro på fiberinvesteringer. Våre eiere er Lyse Fiberinvest 65% (heleid av Lyse AS), Glitre Energi AS 26,5%, Lier Everk Holding AS 4,5% og Hadeland Energi AS 3,9%.

Om Skiptvet Digital:

Skiptvet Digital har siden 2018 bygget et betydelig fibernett i kommunene Skiptvet, Spydeberg, Eidsberg, Rakkestad, Hærland, Marker og Enebakk. Selskapet har cirka 1500 bredbåndskunder og var eid 100% av Skiptvet kommune før salget til Viken Fiber AS.

Viken Fiber skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

23 Altibox-partnere oppretter felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/10/TarnselskapetAS-980x438.jpg

Tårnselskapet vil gi Viken Fiber som Altibox-partner et deleierskap til de mange mobilmastene som rulles ut i storstilt skala over hele Norge. De nye og eksisterende basestasjonene skal benyttes av Ice som bygger ut Norges tredje landsdekkende 5G-mobilnett. På bildet er en eksisterende rooftop-installasjon med 5G basestasjon fra Ice i Nydalen i Oslo. (Foto: Sebastian Storvik).

Ice bygger nå 3900 nye basestasjoner, og oppgraderer over 3200 basestasjoner. Erfarne infrastrukturutbyggere som Viken Fiber vil få en sentral rolle i utbyggingen.

Det nyopprettede Tårnselskapet AS eies av til sammen 23 regionale og lokale selskaper som alle har bred erfaring med utbygging av digital infrastruktur. Fremtidens mobilnett er avhengig av sikker infrastruktur og fiber mellom basestasjonene, noe Viken Fiber er eksperter på.

Viken Fiber skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

Som medeier i Tårnselskapet styrker vi vårt bidrag til at alle i Norge får tilgang til høyhastighetsnett, sier daglig leder Anne Berit Rørlien i Viken Fiber.

Tårnselskapet vil gi de ulike Altibox-partnerne deleierskap til de mange mobilmastene som rulles ut i storstilt skala over hele Norge. De nye og eksisterende basestasjonene skal benyttes av mobiloperatøren Ice som bygger ut Norges tredje landsdekkende 5G-mobilnett.

Med 5G-nettet vil Altibox-partnere kunne tilby høyhastighetsbredbånd i områder der fiber ikke er tilgjengelig, eller skape konkurranse i områder der forbrukerne kun har tilbud fra én operatør i dag.

– Vi er henrykte for at Altibox-partnerne ønsker å bidra i denne storstilte utbyggingen av samfunnskritisk digital infrastruktur. Det er nettopp samarbeidet mellom partnerne som gjør at vi raskest mulig kan tilby Norges raskeste 5G-mobilnett og høyhastighetsbredbånd til alle, sier styreleder i Tårnselskapet AS og teknologidirektør i Ice, Jan-Erik Hvidsten.

Fakta:
Følgende selskaper er med i Tårnselskapet AS:

Afiber AS
Altifiber AS
Bergen Fiber AS
Bruse AS
Eidsiva Bredbånd AS
Finnås Kraftlag AS
Fitjar Kraftlag SA
Haugaland Kraft Fiber AS
Istad Fiber AS
Klepp Energi AS
Kragerø Bredbånd AS
Lofotkraft Bredbånd AS
Lyse Fiber AS
Midt-Telemark Breiband AS
Nordkraft Fiber AS
Nordvest Fiber AS
Notodden Energi AS
NTE Telekom AS
Sandefjord Bredbånd AS
Signal Bredbånd AS
Telefiber AS
Vesterålskraft Bredbånd AS
Viken Fiber AS

 

De 23 fiberpartnerne har hver en eierandel på 2,45%. Lyse Fiberinvest eier resten av selskapet (43,7%).

Tårnselskapet vil eie alle mobiltårn som bygges i forbindelse med den massive utbyggingen av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett. Tårnselskapet vil også forvalte eksisterende tårn i Ice samt leie ut plass i mobilmastene til andre mobiloperatører.

Fiber og varme til Drammens indrefilet

De 132 leilighetene i boligprosjektet Svanegangen i Drammen får hver sin fiberkabel med bredbånd fra Viken Fiber. Det gir høy hastighet og stabilt internett, uten påvirkning fra andres nettbruk.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/08/Morten-Gregertsen-i-Union-Eiendom-og-Snorre-Steen-i-Viken-Fiber--980x438.png

– Det blir en egen kaffebar med kvalitetsbarista i første etasje til de første beboerne som flytter inn i august, forteller Snorre Steen i Viken Fiber og Morten Gregertsen om boligprosjektet Svanegangen i Drammen.

Tekst og bilde: Morten Smedsrud, Næringsliv.no

– Det fins nesten ikke grenser for hvor raskt det kan gå, smiler Morten Gregertsen i Union Eiendomsutvikling og Snorre Steen i Viken Fiber når de forteller om samarbeidet mellom de to selskapene om å skaffe de nye beboerne i Svanegangen i Drammen lynraskt internett og den mest stabile internettlinja man kan få i Norge.

–  Leilighetene får det vi kaller et «punkt til punkt-fibernett». Det vil si at de har hver sin tråd helt inn til våre servere. Det et gir en robusthet vi unner de framtidige beboerne, forteller Steen.

Det var ikke noe tvil da Union skulle finne leverandør av bredbånd til beboerne i sitt nye prestisjeprosjekt.

– Vi har stor respekt for å inngå avtaler på vegne av nye sameier. Men vi har også stor respekt for at de vil ha bredbånd og tv på plass idet de flytter inn, sier Gregertsen.

Får egen kaffebar

Den gamle Bunnpris-tomta ved Bystranda i Drammen er ikke til å kjenne igjen. LOF arkitekter har tegnet 12 000 kvadratmeter over fire bygg som i løpet den siste tiden har reist seg, og står ferdige over sommeren.

– Dette er virkelig indrefileten i Drammen. Jeg skulle gjerne bodd her selv hvis jeg hadde råd, spøker Snorre Steen.

I skrivende stund er det kun tre leiligheter av 132 som ikke er solgt i bygningene som er kledd i en slank og varm teglstein, omsluttet av en lys flate av sølvfarget kompositt.

– Arkitektene gikk for et lyst og lett preg med assosiasjoner til «en hvit svane ved vannkanten», forteller Gregertsen.

Vedal er totalentreprenør og har 20 prosent eierskap i selskapet Svanegangen Utvikling, mens Union Eiendomsutvikling eier resten.

– Det blir en egen kaffebar med kvalitetsbarista i første etasje til de første beboerne som flytter inn i august.

Historisk område

Det er historisk grunn. Før byggingen startet gravde arkeologer i grunnen og fant blant annet steinkull, plankerester, hollandsk tegl og hvite porselenstallerkener fra 1600- og 1700-tallet.

– Vi knytter det moderne og det historiske sammen. Prosjektet har fått navnet Svanegangen. Det er det historiske navnet på et strede som i tidligere tider gikk tvers gjennom kvartalet, sier Gregertsen.

En underjordisk parkeringskjeller med egen nedkjøringsrampe binder de fire byggene sammen. Fra Svanegangen tar det fem minutter til torget, syv til toget og leilighetene har nærhet til alt det moderne Drammen har å by på.

– Her får beboerne umiddelbar tilgang til alt de skulle ønske seg i hverdagen, sier Gregertsen.

Altibox-partner

Union Eiendomsutvikling ble først kjent for å ha utviklet Union Brygge, med en kulturscene som raskt ble nasjonalt kjent. Den slitne og døde bydelen ble til det moderne og nyskapende området vi ser langs elva i dag, med en pulserende blanding av kultur, kunnskap, bibliotek, scene, kafeer og næringsliv.

– Dette er en utvikler som er fremtidsrettet, tenker helhetlig byutvikling og samfunnsansvar, til glede for hele Drammens befolkning. Jeg kommer ikke på noen andre som har formet det moderne Drammen like mye som Union Eiendomsutvikling, sier Snorre Steen i Viken Fiber.

Han og kollegene står på sin side klar til å levere lynraskt fiberbredbånd til alle Unions prosjekter, som de allerede gjør til over 225 000 husholdninger og bedriftskunder over store deler av Østlandet.

– Som en del av det nasjonale Altibox-partnerskapet, er Viken Fiber stolt tilbyder av Altibox sine anerkjente tjenester for internett, tv og telefon, forteller Steen.

Altibox har i mange år på rad skåret høyest på kundetilfredshet for tv- og bredbåndstjenestene for privat og bedrift.

– Det viser at det ikke bare er fibernettet som holder høy kvalitet, men også tjenestene som leveres gjennom det.

Fjernvarme til alle

Det hjelper også at Viken Fiber har eiere som energikonsernene Glitre Energi og Lyse. Norsk Bærekraftbarometer – en undersøkelse gjennomført av Norstat Norge og Barcode Intelligence i samarbeid med Handelshøyskolen BI – kåret i fjor Lyse til Norges mest bærekraftige strømselskap.

– Dette gjør at vi har veldig mange tjenester i porteføljen. Det skiller oss ut i markedet, sier Snorre Steen.

I tillegg til fiber og underholdningstjenestene i Svanegangen skal det måles nøyaktig energiforbruk for hver av beboerne.

– Med fjernvarme inn i bygget må man ha kontroll på hva hver enkelt bolig bruker av fjernvarmen. Vi setter inn målere i alle vannskap og fakturerer beboer for forrige måneds energiforbruk. Det gjør at du selv kan påvirke eget energiforbruk og at Svanegangen totalt sett bruker mindre energi.

Bra for beboerne og godt for miljøet.

– Som utbygger er vi opptatt av å gjøre hverdagen til det framtidige sameiet og beboerne så god som mulig. Det er en stor fordel som utbygger å kunne forholde seg til én leverandør i stedet for en håndfull, skyter Morten Gregertsen inn.

Avstanden blir mindre med internett

Da eldstejenta reiste til Nederland for å studere, trodde familien Hegland det ville bli trist og tomt. Men med et stabilt internett og enkle løsninger, har det gått bedre enn forventet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/06/Fam-ved-PC-980x438.jpg

Mor Kirsten, far Preben og yngstejenta Maren (18) har samlet seg rundt kjøkkenbordet i huset på Åfoss i Skien. Siden i fjor høst har de vært kunder hos Viken Fiber. Etter noen år med en annen leverandør, gikk de tilbake.

En av grunnen var at internettet fra Viken Fiber er mer stabilt, forteller Preben. – Vi bruker det hver dag, og Maren er avhengig av internett til skolen, sier Kirsten.

Maren går siste året på videregående skole og har som alle andre hatt hjemmeundervisning i to år på grunn av pandemien. – Jeg har vært avhengig av nettet for innlevering av oppgaver og undervisning på Teams, sier hun.

Utenlands

I august 2021 reiste eldstejenta i familien, Marie (21), til Nederland for å studere fysioterapi. Å ikke se datteren like ofte som før, trodde familien skulle bli tøft. Men overgangen gikk bedre enn forventet siden familien bruker Snapchat og FaceTime og snakker sammen flere ganger i uka.

– Det føles ikke så fjernt når man kan snakke sammen og ser ansiktet til hverandre, sier mor. – Avstanden blir mindre med internett, legger hun til.

Siden familien er kunde hos Viken Fiber, kan de bruke Altibox-appen i hele EU/EØS. Slik får Marie tilgang til tv-innholdet selv om hun er i Nederland.

Alt samlet på ett sted

Med Altibox får familien en oversiktlig meny på dekoder der de kan legge inn de appene de bruker mest.

– Muligheten med å ha alle strømmetjenester samlet på ett sted er noe av grunnen til at vi valgte Viken Fiber, sier Kirsten.

Med tv fra Altibox kan du laste ned dine favorittapper fra Google Play-butikken og det er også mulighet for trådløs tilkobling. Med Altibox-appen trenger ikke en tur hjemmefra gå på bekostning av underholdningen. Her kan du se tv, filmer og serier på nettbrett og mobil uansett hvor du er (innenfor EU/EØS).

Familien forklarer at de bruker både internett og tv-tjenestene daglig. – Når jeg kommer hjem fra skolen, er det rett på mobilen og sosiale medier. Jeg chatter med folk, og hvis jeg har tid, ser jeg ofte på tv og bruker strømmetjenestene, sier Maren. Mor nikker seg enig, og legger til at hun bruker mest tv-tjenestene på kvelden.

– Ellers er det sosiale medier, banktjenester, vi ser på reiser og gjør sånne daglige ting, sier hun og tenker seg om. – Egentlig er vi jo helt avhengige, konkluderer hun.

Tobias Weberg Dreyer og samboeren Marie Hegland sitter i leiligheten i Nederland mens de snakker med Preben og Kirsten Hegland på FaceTime. Å se ansiktene til hverandre gjør at avstanden blir litt mindre.

God service

I begynnelsen av kundeforholdet med Viken Fiber, hadde familien behov for noe veiledning. Da kontaktet de kundeservice, som svarte raskt.

– Og da slapp vi å vente i timevis, sier Preben. Kirsten skryter av at personen de snakket med var tydelig, forklarte enkelt og var spesielt tålmodig.

– Jeg tenker at hvis eldre mennesker ringer inn, så får de informasjon tydelig og enkelt forklart.

De er alle enige i at tjenestene er enkle nok til at alle skal kunne klare å bruke dette.

– Menyen er oversiktlig, og det er lett å finne frem til ting, sier Maren.

Viken Fiber bidrar i lokalmiljøet

Administrerende direktør, Anne Berit Rørlien, forteller at nærheten til kundene betyr mye for Viken Fiber.

– Vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i kommunene der vi bygger og leverer fiber.

IL Hei og Pors IL fotball er blant noen av idrettslagene som Viken Fiber sponser og samarbeider med. Viken Fiber og IL Hei har gått sammen for å tilby e-sport som en del av fritidstilbudet i klubben, hvor Viken Fiber sørger for lynraskt fiberbredbånd.

I Pors IL støtter selskapet barneidretten og bidrar til aktivitet for rundt 300 barn. På grunn av dette samarbeidet, kan Pors IL tilby gratis treningsavgift for barn mellom 5 og 12 år.

– Det er fantastisk flott at de er med på å sponse slike ting. Dette gjør at vi kan ha et så godt tilbud for barn og unge og at de alle kan delta på like vilkår, sier daglig leder i Pors fotball, Fredrik Aanerød Grohs.

– Stadig tilknytter Viken Fiber seg nye samarbeidspartnere og det er gøy, avslutter Rørlien.

Lynraskt fibernett hos Drammen Padel

Da Daniel Picard innførte idretten padel i Drammen i mai 2019, traff han blink. I løpet av mai 2022 mer enn dobler han kapasiteten med syv baner i ny hall på Åssiden. Der installerer Viken Fiber produktet Altibox Bedrift Premium, for det kan by på både lynraskt fibernett og stabil og sikker wifi.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/04/Daglig-leder-i-Drammen-Padel-Daniel-Picard-til-v.-og-bedriftsradgiver-i-Viken-Fiber-Stian-Jensen-foran-dagens-hall-pa-Berskaug.-30.03.22.-4670-980x438.jpg

Tekst og bilder: Tom Helgesen / Drammensavisa

Padel er rett og slett en blanding av tennis og squash, og det er en ganske ny sport som har tatt helt av. – Jeg kommer selv opprinnelig fra tennis-sporten, men ble helfrelst for padel allerede etter første forsøk. Det tenkte jeg andre også ville bli, og det har slått til enda mer enn forventa, sier Daniel. Selv i det tøffe året 2021 klarte han å dra i land et lite overskudd med en omsetning på 3 millioner kroner.

Gir rask mestringsfølelse

I padel er det vanligvis to spillere på hvert lag som spiller mot hverandre. Derfor blir dette en sosial og morsom aktivitet som gir rask mestringsfølelse. – Racketene er mindre enn squash- og tennisracketer, og er uten strenger. Dette gir spilleren mer kontroll over racketen, sier han. Dette er et lavterskeltilbud for den som vil holde seg litt i form, for det blir spill uansett nivå på utøveren.

Padel er en idrett i sterk vekst, og her er spillet i gang i hallen på Berskaug som snart får avløsning.

Åpner ny, stor hall i mai

Etter snaue tre år må Daniel altså utvide med ny hall, kun et hardt padel-slag unna den ”gamle” hallen. – Brække Eiendom bygger ny, stor hall for oss rett ved siden av den vi har i dag i Ingeniør Rybergsgate 99. Etter planen skal hallen åpne i mai måned, forteller mannen som innførte padel-sporten til Drammen. Den splitter nye hallen skal inneholde blant annet syv padelbaner, tre golfsimulatorer, styrkerom og møterom. Mange nye aktiviteter står også på tapetet, som blant annet Damenes aften, sosiale turneringer og frokostpadel.

Hvis alt går som planlagt, kan daglig leder i Drammen Padel, Daniel Picard, ønske velkommen til en ny padelhall med hele syv baner på Berskaug i mai. 

God kapasitet på formiddagen

– Er det enkelt å bestille seg en time for å leie en bane her i dag for den som har lyst til å prøve seg?

– Tja, etter klokka 16.00 kan det være flere ukers ventetid for å få tak i en bane. På formiddagen derimot har vi god kapasitet, så kom gjerne og bestill time da, sier daglig leder i Drammen Padel. Ellers er dette en sport som flere generasjoner kan drive med, og det er blant annet 40 unger med på barnekurs i Drammen. Prisen ligger for øvrig på 400 kroner for en times leie av bane. Når det er fire stykker som spiller hver gang, så blir det kun en hundrings på hver.

Wifi og lynraskt fibernett

God nettilgang og at alt virker som det skal, er helt vesentlig også for Drammen Padel. – Daniel vil heller bruke tiden sin på kundene, slik at flest mulig kan få spilt padel. Wifi og lynraskt fibernett tar vi oss av, sier Stian Jensen, bedriftsrådgiver i Viken Fiber. – Drammen Padel får et trådløst nett med både trygg brannmur og utvidet sikkerhet på gjestenettet. Her får ingen hackere adgang, sier Stian og smiler.

Daglig leder i Drammen Padel, Daniel Picard (til v.) og bedriftsrådgiver i Viken Fiber, Stian Jensen, foran dagens hall på Berskaug. 

Ypperlig for bedrifter med opp til 50 ansatte

– Daniel Picard er kunde av Viken Fiber i dag, og i den nye hallen har han bestilt Altibox Bedrift Premium. Det er en løsning som samler de viktigste tjenestene en bedrift trenger for stabilt og sikkert trådløst nett. Ja, det passer egentlig for alle typer bedrifter, enten du jobber i butikk, restaurant, barnehage, på et kontor eller med logistikk. Løsningen retter seg spesielt mot mindre bedrifter med opp til 50 ansatte. Kan tilpasses for øvrig både etter behov, størrelse og kompleksitet, forklarer bedriftsrådgiveren i Viken Fiber.

Hvorfor velge fibernett?

Mange lurer på hvorfor man bør velge fibernett fremfor andre bredbåndsløsninger. Lite er mer irriterende enn at favorittserien hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Med fibernett slipper du å tenke på dette.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/04/AdobeStock_226826681-980x438.jpeg
Hva er fiberbredbånd?

Enkelt forklart er fiber internett med uendelig kapasitet. Fiber eller fiberoptikk overfører data gjennom lyssignaler som går gjennom tynne glassledninger. Teknologien muliggjør praktisk talt ubegrenset overføringskapasitet i begge retninger.

Viken Fiber er din lokale Altibox-leverandør og leverer Altibox tv og fiberbredbånd til husstander over hele Østlandet. Med fibernett fra Viken Fiber får hver kunde en egen fiberkabel med bredbånd, som gir høy hastighet og stabilt internett, uten påvirkning fra andres nettbruk.

Fibernett gir deg høy opp- og nedlastningshastighet

Fiberbredbånd gir deg like høy internetthastighet til både opp- og nedlasting, noe som er ekstra viktig på hjemmekontor og hjemmeskole. Hos oss kan du få hastighet opp til 1000 Mbps i begge retninger. I kapasitet tilsvarer dette 40 samtidige avspillinger på 50 tommers skjerm med ultra HD-kvalitet. Med fibernett fra oss får du mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og laptoper som bruker internett.

 
Lurer du på hvordan du kan få fiber?

Hos oss velger du det du vil ha, mens vi fikser resten for deg. Hvis du allerede har fiber installert i boligen og ønsker å bestille tjenester, er leveringstiden kun 2-5 dager. Hvis vi må installere nytt utstyr eller grave fiber til husveggen din, er leveringstiden noe lengre. Uansett vil det kreve lite av deg. Du registrerer kun din bestilling og vi fikser resten for deg. Etter bestilling vil vi ta kontakt med deg for å forsikre oss om at du får det du behøver. Når det er klart for oppkobling vil en montør ta kontakt med deg for å avtale leveringsdato. Så enkelt er det!

Vil du ha fiber fra oss?

Da er du veldig nær å gjøre et smart valg. Med Altibox får du førsteklasses internett og veldig mye god underholdning å velge blant.

Lurer du fortsatt på hvorfor du bør velge fibernett?

Sjekk ut seks gode grunner til å velge fiber her: https://vikenfiber.no/news/velg-fibernett-fra-oss/

Hvorfor du skal velge Viken Fiber?

Fibernett er nå å betrakte som samfunnskritisk infrastruktur, og stabile bredbåndstjenester har blitt like selvfølgelig og viktig som vann og strøm. Vi har lang erfaring i å bygge et robust fibernett som dekker behovet for kapasitet og hastighet for våre kunder, både i dag og i fremtiden.

Lurer du på hvorfor du bør velge fibernett til din bolig? Vi ønsker å gjøre valget enkelt for deg og har derfor samlet seks gode grunner for at du skal velge oss!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/02/nye-altibox-tv-980x438.jpg

1. Irritasjonsfritt fibernett

Lite er mer irriterende enn at fotballkampen hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Vi sørger for at du har en egen fiberkabel helt uten påvirkning fra andres nettbruk. Fiberbredbånd er, enkelt forklart, internett med uendelig kapasitet.

Vi leverer deg linjer med opp til 1000 Mbps i begge retninger. Det gir mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og PC-er som bruker internett. Du får like høy internetthastighet til opp- og nedlasting – noe som er ekstra viktig på hjemmekontoret!

Hvis du trenger bedre trådløs dekning i kjellerstua, på loftet eller i garasjen, så anbefaler vi Google Nest Wifi. Kombinasjonen av lynrask kablet fiber og den brukervennlige teknologien fra Google Nest Wifi vil gi deg godt trådløst nett hjemme og der du trenger det mest.

2. Lokal tilstedeværelse

Vi er din lokale Altibox-leverandør på Østlandet. Med tv og internett fra Altibox står opplevelsene i kø. Opplevelser som gir oss mer til felles. Full frihet og magisk underholdning med strømmetjenester, film og valgfrie kanaler – kombinert med superraskt og stabilt nett.

Vårt hovedkontor er i Drammen og vi har avdelingskontor i Oslo, Porsgrunn, Skedsmokorset, Sarpsborg og Hønefoss. Nærheten til kundene betyr mye for oss og vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i hele vårt område.

3. All underholdning på ett sted

Med Altibox får du et gigantisk univers av underholdning. Kanaler og strømmetjenester som Netflix, Viaplay og TV 2 Play, apper, spill. Samlet i en fin og enkel oversikt. Håndplukk dine favoritter og få akkurat det du ønsker deg i din tv-pakke. Innholdet kan du velge inn med poengene dine, eller du kan laste ned appene fra Google Play.

Du kan bytte inn og ut kanaler og strømmetjenester av tv-pakken din så ofte du vil. Det er også enkelt for deg å ta underholdningen med på ferie!

4. Altibox for gamers

Gamere stiller skyhøye krav til nettet. Det må være raskt, det må være stabilt, det må rett og slett fungere optimalt til enhver tid, slik at spillopplevelsen blir perfekt. Det er krav som vi tar på alvor. Og selv om du ikke spiller selv, så kan du takke alle de som gamer, nettopp fordi de utfordrer oss til å levere enda bedre produkter.

5. Kundeservice døgnet rundt

Vår kundeservice hjelper deg hele døgnet – alle dager. Som en av få fiberleverandører er vi også tilgjengelig i helger og på helligdager. Du kan ringe oss, chatte med oss eller sende oss en melding på Facebook. – Vi er der for deg.

6. Norges mest fornøyde kunder ♥

Altibox har hatt Norges mest fornøyde kunder hele 12 år på rad! Fjoråret førte til en plutselig økning i bruk av internett og konsum av underholdning. Når våre kunder stiller høyere krav til tv og internett, er det ekstra gledelig at vi igjen ender opp med de mest fornøyde kundene. Dette motiverer oss skikkelig og vi skal jobbe hardt dette året også for å forbedre oss enda mer!

Og forresten, visste du at installasjon av fiber er enkelt? Vi håndgraver fiberrøret fra din tomtegrense og til husveggen og installerer fiberen i din bolig – uten at du behøver løfte en finger.