Jobber mot utenforskap hos barn og unge – får ny støtte

– Nå kan vi bruke ressursene våre på en bedre måte. Viken Fiber passer oss som hånd i hanske. Det sier Stian Lervåg, leder av e-sportsavdelingen hos Moen Sportsklubb (MSK). Han og resten av e-sportstyret i Moen Sportsklubb er kjempeglade for et langsiktig samarbeid med Viken Fiber som gir større muligheter for noe av det de begge brenner for: Å skape inkluderende miljøer med fokus på sunne verdier.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/11/MoenSK-980x438.webp

KOMPISER: Oliver, Liam og Markus er alle tre glade i å game, og de er opptatt av at alle skal være greie med hverandre. – Trashtalk er ikke bra, mener de.

– En av våre viktigste oppgaver er å bekjempe utenforskap. Med gaming er det mange som sitter hjemme alene, og vi vil skape en møteplass med et sunt og sportslig fokus. At de i tillegg leverer det mest essensielle for esport, internett, er perfekt. På arrangementer som i dag kan internettet boostes, sier Stian.

Vi møter Stian på klubbens høstLAN i klubbhuset på Sittpåsletta.

Det er om lag 40 barn og unge som har rigget seg opp for spilling, turneringer, og et sosialt døgn. –Det skal være 24 timer med moro, sier Stian.

Han har med seg en rekke folk, deriblant proffspiller og trener Max Rambøl Hanserud (15).

– Her er fokuset at alle skal ha det bra. Jeg hjelper til om noen plages med noe, sier Max.

Han forklarer at noen kommer på lanet for å ha det gøy, mens andre kommer for å trene og spille litt mer seriøst.

Selv spiller han Rocket League i den norske proffligaen, og er i tillegg trener hver torsdag.

Kommunikasjonen er viktig i spillet

– Det er stas når gjengen får til noe nytt. Vi trener på det taktiske og rotasjoner, men også hvordan man snakker til hverandre, sier han, og legger til at han synes det er artig å lære bort det han selv har lært.

For nettopp hvordan en snakker til hverandre, er viktig i e-sporten.

– Vi må være høflige og hyggelige, i tillegg er selve kommunikasjonen viktig i spillingen. Vi må være tydelige, sier Max.

FORTNITE: Det er Fortnite som er spesielt gøy å spille sammen, synes kompisene.

Storfornøyd med møteplass

Oliver Antonsen Bentestuen (11), Liam Grinerief (11) og Markus Brokerud (10) er helt enig i at det er viktig å være hyggelig når det spilles.

– Trashtalk er ikke bra. Vi må være høflige, samarbeide og huske at vi spiller på lag, mener guttene.

De er storfornøyde med å kunne møtes for å spille sammen, og gleder seg til helgas Fortnite-turnering.

VIKTIG: Lan er mer enn bare store skjermer og energidrikker. Det er også en viktig arena for vennskap og samhold.

– Senere skal vi spille mørkefotball og mørkegjemsel, sier Markus.

Det var sånn Markus ble kjent med de to andre. På LAN, i en fotballpause.

– Jeg gleder meg til pizza fra Peppes, sier Liam.

Og kanskje litt søvn. De har alle tre opplevd å få litt magevondt utover natta på LAN, men om det er av godteri eller søvnmangel er de ikke helt sikre på.

Oliver benytter seg av e-sporttilbudet ukentlig, og drømmer om bli proffspiller.

– Da må jeg øve masse og dra på treninger, sier han.

På lanet treffer vi også Melissa Thorjussen. Hun representerer Viken Fiber på noen av arrangementene de sponser.

– Jeg har fått vært med ut på arrangementer noen ganger nå, og syns det er utrolig kjekt å se hvor mye det betyr for barna å samles på denne måten. Vi gjør en forskjell, og det er stas å se, sier Melissa.

Hun tar gjerne et slag FIFA med barna, og deler gladelig ut premier til de som vil spille mot henne.

–Det er koselig å se at de synes det er så morsomt, uavhengig av nivå.

Hun fortsetter:

–Jeg har en indre «gamergirl», og har spilt en del. Jeg tror det er veldig bra å delta i organiserte former, sånn at man kan lære seg ordentlig hvordan man oppfører seg på nett, og samtidig kan treffe likesinnede. Det er stas å se at det vi gjør i Viken Fiber betyr så mye for så mange.

GAMER: Melissa Thorjussen fra VIken Fiber spiller gjerne med barna, og deler ut premier over en lav sko.

Store planer og drømmer

Styreleder Stian har store ambisjoner når det kommer til klubben. Han jobber til daglig i politiets IT enhet, og etter å ha hørt fra Kripos hva barn og unge kan bli utsatt for i forbindelse med spilling, ønsket han å gjøre noe for å få dem ut av rommene sine, og inn mer organiserte forhold.

–Da lanserte jeg ideen om å starte e-sport i sportsklubben i forbindelse med 50 års- jubileet, og fikk fort positive tilbakemeldinger. Vi treffer et segment barn og unge som ikke nødvendigvis liker «vanlig» idrett, og det er veldig stas, sier han.

PODDER: Her spiller Stian inn en livepodkast under lanet. Det er ikke mangel på aktivitet og moro.

De fikk tips om å sende søknad til Viken Fiber om sponsormidler.

– De var til stede på vårt første lan i vår, og derfra har vi snakket om ønsker og planer. Vi drømmer om et miljø for bredde og proffspillere, og være et inkluderende sted som folk har lyst til å komme til, sier Stian.

Han tror det betyr enormt mye for lokalmiljøet at de får til dette, og syns det er fantastisk å vite at de gjør en forskjell.

– Vi får høre at ungdommene blomstrer i form og farge, at de føler en tilhørighet, og har noe de er stolt av.

TOMMEL OPP: Denne guttegjengen er takknemlige for at Viken Fiber støtter e-sporten.

I dag er det treninger fire dager i uken. De har valgt å kjøpe inn utstyr, sånn at flere har mulighet til å være med.

– Lanene er et samarbeid med Gran kommune og ung Hadeland, og her kan alle melde seg på, sier Stian Lervåg, og avslutter:

–Jeg vet at vi har en del like verdier med Viken Fiber, og nå kan vi med stolthet si at de har blitt en av våre hovedsponsorer.

Vil føre spillere til norgestoppen med gode støttespillere på laget

Tidligere reiste de største håndballtalentene til hovedstaden for den beste matchingen. Nå samles talentene i Follo, og det sørger blant annet gode samarbeidspartnere for.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/11/DSC02011-980x438.jpg

I Stil Arena på Langhus er Follo HK Damer sitt rekruttlag i full gang med en av ukens mange treningstimer.

På sidelinjen følger Bjørn Kløvstad nysgjerrig med. Han er daglig leder i Follo HK Damer.

MED HJERTE FOR HÅNDBALLEN: Bjørn Kløvstad har over 50 års håndballerfaring, både som eliteseriespiller, trener og leder. Han sier håndballen ligger hans hjerte nær, og som lokalpatriot var ikke valget vanskelig da han fikk spørsmål om å lede håndballklubben.

Avhengig av partnere

Rekruttlaget til Follo HK består av jenter i alderen 17 til 20 år. Spillerne kommer fra hele regionen, og målet for klubben er å skape et toppidrettsmiljø for lokale talenter.

For å få dette til er klubben, som i tillegg til rekruttlaget også har et elitelag, avhengig av gode samarbeidspartnere og sponsorer.

En av disse er Viken Fiber, som har sponset Follo HK damer de siste årene. Viken Fiber leverer Altibox tv og fiberbredbånd i området hvor Follo HK damer holder til og er en viktig støttespiller for laget.

–Vi er avhengig av å ha med oss gode samarbeidspartnere som sørger for at vi kan drifte klubben. Viken Fiber er en av de viktige aktørene vi har med oss for å få dette til å gå rundt, forteller Kløvstad.

To av spillerne som akkurat er ferdig med oppvarmingen, og forbereder seg til dagens økt, er Carmen Nårstad Karlsen (17) og Jenny Johansson (18). Begge har spilt håndball fra de var seks år gamle. Det siste året har de vært en del av satsingen i Follo HK. – Å være med her gir en stor mestringsfølelse. I tillegg er det alltid gøy å være med å vinne, sier Nårstad Karlsen. Begge trekker frem at håndball er et lagspill som en annen viktig faktor til at de har holdt på med idretten i over ti år.

– På dette laget er det et veldig bra nivå. Det er også svært gode trenere her, forteller Jenny Johansson.

Nettopp trenerne er noe midlene fra sponsorer som Viken Fiber går med til å finansiere, sier daglig leder Bjørn Kløvstad.

Fra hele Stor-Oslo

Treningen i Stil Arena ledes av Adrian Saastad og Kenneth Andersen.

TRENERTEAM: Adrian Saastad (t.v.) og Kenneth Andersen (t.h.) er trenere for Follo HK Damers rekruttlag.

– Vi ønsker å tilby det beste miljøet lokalt. Tidligere var det slik at en del av de beste spillere forsvant til Oslo på et tidspunkt i ungdomsårene. Nå er det motsatt. Nå kommer gode spillere fra hele Stor-Oslo til Follo, sier Adrian Saastad.

Dette er spesielt givende for treneren, som selv er fra Ski. – Målet med satsingen er å samle gode spillere, og forhåpentligvis føre noen av dem til norgestoppen, sier Saastad.

SATSER: Spillere fra hele Folloregionen er en del av det hardt-satsende rekruttlaget til Follo HK Damer.

– Svært stolte

Laget til Såstad og trenerkollega Andersen er som eneste jentelag fra de gamle fylkene Akershus og Østfold, i tillegg til Oslo, kvalifisert for sluttspill i den nasjonale serien de spiller i.

Fra sidelinjen underveis i treningsøkten forteller daglig leder Bjørn Kløvstad at laget er ett av totalt åtte kvalifiserte lag på landsbasis.

– Dette er noe vi er svært stolte av. Viken Fiber er med sin støtte med på å tilrettelegge for at noe slikt kan skje, sier Kløvstad.

Tilbake til spillerne

I tillegg går støtten fra Viken Fiber og klubbens andre samarbeidspartnere blant annet med til å betale for leie av idrettshallen for spillere over 18 år, og noe reisevirksomhet for lagene i klubben.

– Det aller meste går direkte tilbake til jentene, slik at de kan få drive med idretten de elsker, understreker Kløvstad.

For de 17 og 18 år gamle spillerne Carmen Nårstad Karlsen og Jenny Johansson er målet å fortsette satsingen i Follo HK så lenge de synes det er gøy å spille håndball.

– Vi trives begge med å spille på dette nivået. Her får man alltid utfordringer. Dette vil vi fortsette å være med på, sier de to samstemt.

 

Viken Fiber er med på å gi Herman og Jone (11) et trygt idrettstilbud

Pors Fotball satser på barn og unge, og får nå enda større handlingsrom takket være sponsormidler fra Viken Fiber. Med en samarbeidsavtale med Viken Fiber kan Pors Fotballklubb tilby gratis treningsavgift for sine medlemmer til og med 12 år.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/10/viksenfiber-pors-gutter11-980x438.jpg

På Pors fotballbane i Porsgrunn er det full aktivitet denne vårdagen. Endelig er sesongen i full gang og utallige treninger i nydelig vær står for tur.

Hjemmearenaen til Pors Fotball er en møteplass for mange barn og unge i nærmiljøet.

To av disse er Herman Kvelland (11) og Jone Moholdt (11). De har begge spilt på Pors siden de var fem år og tilbringer allerede flere timer i uka på gressmatta.

– Vi har treninger to ganger i uka og ofte kamper i helgene. Pluss at vi er her mye på egen hånd, sier Herman.

– Også skal vi spille cup til helgen, legger Jone til.

– Ja, det blir gøy, bekrefter Herman.

MED HJERTE FOR FOTBALLEN: Fredrik Aanerød Grohs har drevet med fotball hele livet og husker selv hvor mye idretten betydde i egen barndom.

En avgjørende samarbeidspartner

Mens gutta er på plass for å gjøre siste finpuss før helgens cup følger Fredrik Aanerød Grohs begeistret med fra sidelinjen. Han er daglig leder i Pors Fotball.

– Vi har rett i underkant av 500 medlemmer, noe som utgjør rundt 16 lag. En stor del av klubben drives av frivillighet, og det er primært foreldre som er trenere og lagledere.

Målet til klubben er å kunne gi barn og unge i lokalområdet et trygt og godt tilbud. Et sted hvor de kan kjenne mestring, fellesskap og samhold.

– Jeg husker selv hvor mye fotball og miljøet rundt betydde for min egen barndom. Det er det jeg håper å skape. Jeg håper også vi kan tilrettelegge for et toppidrettsmiljø for lokale talenter, legger den daglige lederen til.

For å få dette til er klubben avhengig av gode samarbeidspartnere og sponsorer. En av disse er Viken Fiber, som har sponset Pors Fotball de siste årene.

I høst sendte klubben en søknad til Viken Fiber og fikk innvilget støtte.

– For klubben betyr dette mye. Det betyr blant annet at vi kan tilby gratis treningsavgift for barn til og med 12 år. Vi er den eneste klubben i Telemark som tilbyr dette og det er vi veldig stolte av, forteller den daglige lederen.

– Utover det bidrar midlene til diverse utstyr og til at vi kan skolere foreldre og få dyktige trenere til barna.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internettjenester fra Altibox. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Slik som avtalen med Pors Fotball, et samarbeid begge parter er stolte av.

– Vi er stolte over avtalen vi har med Viken Fiber. De støtter jo mange store klubber, og at vi er en av dem er jo veldig stas, sier Fredrik.

Herman og Jone er akkurat ferdig med oppvarmingen, og forbereder seg til helgens cup. De øver på nye triks og ballen suser i høy fart over banen. Begge har spilt fotball fra de var fem år gamle. De har begge to store mål og ambisjoner om hvor fotballen skal ta dem. Som flere andre unge gutter i Norge er Herman sitt store forbilde Erling Braut Haaland og drømmen er å en gang vinne VM. Det er ikke tvil om at fotball betyr mye for Herman og Jone. Og med Viken Fiber på laget kan de fortsette å drømme stort.

Lynrask på både nett og service

I tillegg til profilering og støtte leverer Viken Fiber også internett og TV-tjenester til bedrifter og privatpersoner.

Et raskt og stabilt internett blir stadig viktigere i både husholdninger og bedrifter. Alt fra surfing, gaming, radio og TV går gjerne over nettet. Anders Grohs er sportslig leder for ungdom i Pors Fotball, og bosatt i Porsgrunn med samboer og et barn. Han har vært kunde i Viken Fiber i mange år.

RASKT NETT ER ALFA OG MEGA: Anders Grohs sier at det meste går over internett hjemme. Alt fra TV til radio og mobil, da er det viktig med et raskt nett som er stabilt.

– Det er stort sett bare internettbruk hjemme hos oss. Vi strømmer TV-serier, ser på mobilvideoer og jobber tidvis på hjemmekontor. Nå er også samboeren i svangerskapspermisjon og da blir det nok litt ekstra trykk på nettet, smiler Anders.

Viken Fiber leverer bredbånd og TV fra Altibox, som hadde de mest fornøyde kundene i 2022 ifølge Norsk Kundebarometer. At nettet er raskt og fungerer som det skal er viktig for å ha fornøyde kunder.

– Nettet må være stabilt og raskt, det er det viktigste for oss.

Anders hadde et uhell for et års tid siden og fikk oppleve at Viken Fiber ikke bare har lynraskt nett, men også kundeservice.

– Jeg kuttet over kabelen i hagen ved en feiltakelse, og når vi ringte Viken Fiber fikk jeg god hjelp og de var veldig raske med å komme hjem til oss for å fikse det. Bedre blir det ikke, avslutter han.

 

 

Beredskapen satt på prøve under ekstremværet Hans

Ikke ett minutt nedetid var fasiten for Viken Fiber da det verste været i manns minne rammet landsdelen. Det ble gjort en betydelig innsats av beredskapspartnerne som satte inn løpende tiltak.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6315Bredde-980x438.jpeg

Tekst og foto: Morten Smedsrud / næringsliv.no

Da den største nedbørsmengden på 100 år traff Østlandet i august, var det alle mann til pumpene hos Viken Fiber. Selskapet har mål om 99,98 prosent tjenestetilgjengelighet og var fast bestemt på ikke å skuffe sine 250.000 kunder over store deler av regionen.

– Men vi var spente da uværet ble varslet, jeg må innrømme det, sier leder for drift og nettverk, Magnar Helleren, i Viken Fiber.

Fra Meteorologisk institutt ble det meldt om «stor fare for at liv går tapt, og det kan bli store ødeleggelser på eiendom og infrastruktur». Sammen med kollegene økte Helleren raskt beredskapen, og varslet sine beredskapspartnere.

– Vi var på hugget før uværet traff for alvor. Vi ba partnerne våre være forberedt på at det kunne komme flere oppdrag samtidig og at de skulle være klare med det de hadde av mannskap og materiell.

Viken Fiber identifiserte raskt sårbare punkter, og utarbeidet en liste med inspeksjonssteder.

– Der la vi særlig vekt på plasseringer langs vann, i visse høyder og der det var fare for vanninntrenging, forteller Helleren.

Ingen nedetid under flommen

Spådommene fra instituttet på Blindern stemte. Nedbørsrekordene ble slått flere steder, og det ble varslet på farenivå rødt: «Forventing om ekstreme konsekvenser som følge av været».

– Det ble gjort en betydelig innsats av beredskapspartnerne som satte inn løpende tiltak. Vi så at kundene våre nord for Hønefoss var særlig utsatt. Derfor satte vi i verk tiltak umiddelbart. Noen få timer senere hadde vi reddet trafikken til kundene ved å etablere mer redundans, sier Helleren med et fagbegrep fra det opprinnelig latinske ordet for, nettopp, «overflod».

I IT-sikkerhet og beredskap brukes redundans om systemer som er bygd og dimensjonert med ekstra kapasitet for å sikre stabilitet, sikkerhet og oppetid.

Utrolig nok rammet ikke uværet Viken Fibers tilbud til kundene i det hele tatt.

– Da ekstremværet traff, fikk vi noe skader på passiv infrastruktur. Men det gikk aldri utover kundene. Vi kan derfor si at vi kom oss gjennom ekstremværet uten nedetid hos noen av de vi leverer fiber til, sier Helleren.

Hadde akkurat flyttet

De ansatte i Viken Fiber hadde nettopp lagt bak seg en hendelsesfattig sommer da varselet om ekstremvær kom i midten av august.

– I tillegg flyttet vi akkurat da inn i nye, flotte lokaler midt i Drammen, forteller Helleren.

Sommeren var raskt forbi, og en rolig innflytting ble gjort om til hurtig etablering av et beredskapssenter.

– Vi drev alt av krisehåndtering her fra hovedkontoret, med nær kontakt med avdelingene våre i Sarpsborg, Hønefoss, Porsgrunn og Lillestrøm.

I det nye hovedkontoret fikk Viken Fiber løpende inn alt av alarmer og varsler om Hans’ herjinger.

– Vi overvåket nettet i sanntid, iverksatte utrykninger, og koordinerte med beredskapspartnerne. Du kan si det ble en ilddåp for de nye lokalene, smiler Helleren.

Stig Wickstrøm (f.v.), Joachim Due, Magnar Helleren, Kjetil Roso, Anders Corneliussen, Per Morten Berg, Jeanett Persson og Ada Osnes i Viken Fiber jobbet på spreng for å holde målet om 99,98 prosent tjenestetilgjengelighet under flommen, og leverte over mål.

Nett er kritisk infrastruktur

Viken Fibers virksomhet handler om mer enn at vi som kunder ikke skal ha forsinkelse når vi skrur på Netflix i sofaen om kvelden.

– Vi leverer samfunnskritisk infrastruktur og skal derfor ha døgnkontinuerlig drift og oppetid, sier Helleren.

Under ekstremværet var Viken Fiber en del av samfunnsberedskapen.

– Vi var tidlig i kontakt med kriseledelsen i kommunene vi dekker og med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Også landets største entreprenør innen drift og vedlikehold av vei, Mesta, ble en god sparringpartner gjennom krisen.

– De reparerte veistrekninger fortløpende, mens vi og våre samarbeidspartnere rettet opp i traseer og grøfter langs de samme veien, sier driftssjefen.

Han og driftsavdelingen sitter igjen med verdifull erfaring som de tar av seg videre.

– Jeg opplever at vi har et godt overblikk, solide folk, og at vi klarer oss svært godt på et skjerpet, døgnkontinuerlig beredskapsnivå.

Tettere samarbeid med myndigheter

50-årsflommer er ikke 50-årsflommer lenger. De kommer tettere. Viken Fiber setter nå i verk tiltak for å være enda bedre forberedt neste gang.

– Dette er et fenomen som vil opptre hyppigere. Vi har identifisert punkter som er sårbare for flom og vil gjøre tilpasninger av infrastruktur der det er behov for det. Det kan være å heve noder i terrenget eller flytte dem til mindre utsatte punkter.

Det er ikke bare nedbør vi må se opp for i framtiden.

– Vi må være forberedt på kraftigere vind. Det gjør enkelte, geografiske områder mer utsatt. Da er det særlig sikring av traseer vi må være obs på. Vi har allerede kartlagt områder der vi flytter infrastrukturen fra luft til bakke.

En konsekvens av Hans er at Viken Fiber blir innlemmet i nasjonalt nødnett, kommunikasjonsverktøyet for alle dem som jobber med beredskap og essensiell infrastruktur i Norge.

– Da vil vi få muligheten til å ha enda tettere dialog med Nkom, fylkeskommunale aktører og andre relevante myndigheter, forteller Helleren.

Han er trygg på at organisasjonen vil takle neste krise like godt.

– Det var svært betryggende å se at beredskapen fungerte. Vi ble satt på en ordentlig prøve, og jeg vil si at vi besto.

 

Vil være et sikkerhetsnett for utenforskap

Lederen for e-sportsatsingen i Begby IL sammenligner internettlinjen for en gamer med gressbanen for en fotballspiller. Med linje fra Viken Fiber og Altibox har de lagt bekymringer knyttet til dårlig nett på hylla.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/10/DSC4773-980x438.jpg

– Jeg synes det er veldig gøy. Både å lage sitt eget lag, og å kjøpe og selge spillere.

12 år gamle Jonas Lund Abba sitter i en svart gamingstol foran skjermen på en av tolv plasser, rundt et stort gamingbord. Taket er pyntet med blått lys.

På skjermen beveger spillerne seg lynraskt, og lyden av spillkonsollen 12-åringen beveger med presisjon høres godt. Spillet er FIFA. Et spill Jonas har spilt i flere år allerede.

Rommet Jonas Lund Abba oppholder seg i er en del av E-sporthuset til Begby IL. Et steinkast fra Begby barne- og ungdomsskole.

Bak Jonas står Farhan Abba og Hans-Petter Hansen og følger spent med. De er henholdsvis leder og nestleder for e-sportsatsingen i Begby IL.

TOSPANN: Farhan Abba (t.h.) er leder for E-sport i Begby IL. Nestleder Hans-Petter Hansen (t.v.).

– Sammenlignet med for eksempel fotball er på mange måter internettlinjen som gressbanen for gamere. Den må være i god stand, sier leder Farhan Abba.

Han han selv holdt på med dataspill og bygging av PC-er så lenge han kan huske. Nå har han og nestleder Hansen testet internettlinjen fra Viken Fiber i E-sporthuset i flere måneder.

– Vi opplever aldri at det er noe feil eller problemer. Vi har lagt bekymringene knyttet til internettlinjen bort. Det bare fungerer.

Nestleder Hans-Petter Hansen understreker viktigheten av en stabil og god internettlinje i et hus som skal være tilrettelagt for gamere.

– Hvis de som kommer hit opplever at internett og utstyret vi har her er dårligere enn det de har hjemme, da blir terskelen for å komme hit igjen høyere.

Hansen har også holdt på med gaming i en årrekke. Til daglig jobber han innenfor psykiatrien.

– Jeg ser potensialet i å få barn og unge bort fra ting som ikke er bra for dem. Det å ha muligheten til å tilby spillinteresserte et sted å være tror jeg kan være avgjørende, sier han.

Hans-Petter Hansen brenner for å hjelpe ungdom, og er opptatt av den sosiale arenaen et eget hus for e-sport kan være for gamere.

– Alle er ikke skapt for å drive med fotball, håndball eller ishockey. Dermed er vi nødt til å ha et tilbud som dette, slik at ikke alle blir sittende hjemme på rommene sine å spille for seg selv.

E-sporthuset på Begby prøver likevel å legge inn fysisk aktivitet for gamerne.

– Det skal ikke handle om konkurranse, men like mye å komme seg ut for å få frisk luft. Det kan være så enkelt som å gå turer, eller å spille litt fotball eller volleyball, sier leder Farhan Abba.

I tillegg til lederen og nestlederen av e-sportsatsingen sitter Sufian Abba ved siden av 12 år gamle Jonas mens han spiller. Sufian Abba er E-sporthusets FIFA-trener.

EGET HUS: Huset et steinkast fra Begby barne- og ungdomsskole har nå fått navnet E-sporthuset. F.v.: Farhan Abba, Sufian Abba og Hans-Petter Hansen.

– Jeg har vært fotballinteressert hele livet, og ser så mye fotball jeg kan. I oppveksten bestod fritiden enten å spille fotball eller å spille FIFA, sier treneren.

Han tar dermed med seg mange års erfaring og kompetanse om spillet, som han nå lærer bort til spillinteresserte barn og unge fra hele Fredrikstad.

– Det er en drømmejobb for meg å få lære bort det jeg kan til de unge. Det er inspirerende å se interessen og fremgangen mange av de har.

Leder Farhan Abba har en drøm om at E-sporthuset på Begby blir et sted der spillinteresserte barn og ungdom som faller utenfor organisert idrett i hele Fredrikstad-området kan komme til.

– Vi håper å være et sikkerhetsnett på utsiden. Kanskje kan til og med fotball eller andre ting bli interessant igjen, da ungdommen får mulighet til å omgås likesinnede, sier han.

Både lederen og nestlederen er selv fedre, og på E-sporthuset har de ikke bare fått besøk av ungdom, men også foreldre som tilbringer tid på huset sammen med egne barn.

– Det var en far her nylig som sa at han heller sitter her mens guttungen spiller, hvor han både ser at barnet har det bra og i tillegg kan snakke med andre voksne. Alternativet for han var å sitte hjemme og vente på at barnet skulle bli ferdig med spillingen, sier Hansen og fortsetter:

– Det er slike tilfeller vi er til for.

Vil skape trygghet for jentegamerne

Potetgull, pizza og goodiebags. Komplett gamingutstyr. Smil, latter, engasjement, og diskolys. Denne dagen er det i klubbhuset til Drammens Ballklubb det endelig skjer: Jentegaming med Tonje Gilje.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/09/jentegaming-2-980x438.jpg

Leder for e-sportstyret i Drammens Ballklubb (DBK), Jon Richard Røine, følger med på at alt går riktig for seg.

– Det er mange jenter som gamer, og vi må skape en trygghet for dem. Få dem ut av rommet sitt hjemme, og inn i det organiserte fellesskapet, sier Jon Richard.

Sammen med e-sportalliansen og Altibox jobber DBK for digital inkludering.

Kaisa har cerebral parese, og sitter i rullestol. Spenningen var derfor stor i bilen på vei til klubbhuset et par timer tidligere. Håpet om et HC-tilrettelagt arrangement var stort, og lykken ved ankomst til rampe og heis var enda større.

– Det er ikke alltid tilrettelagt, men her kan jeg fint være, sier hun blidt.

Hun står på venteliste for e-sport i sitt nærområde, og håper å komme inn snart.

TRYGG ARENA: Leder for e-sportstyret i Drammens Ballklubb (DBK), Jon Richard Røine, vil skape trygghet.

Mestringsglede

Altibox er opptatt av å være med på å skape en arena der det er gøy og trygt å spille på nett, der barn og ungdom kan prøve seg frem, og føle seg inkludert. Nå har de også opprettet Altibox-fondet, som gjør det mulig å søke om tilskudd i oppstartsfasen av nye e-sportklubber.  Dagens arrangement er et tiltak for nettopp å få jentene ut av gamingstolen hjemme, la de treffe andre, og vise at de ikke er alene. Denne dagen er de fleste 11-13 år, men noen er yngre og noen eldre. Jon Richard er kjempeglad for at han kan tilby et gratis arrangement med godt internett fra Viken Fiber, den lokale Altibox-leverandøren. Han liker å jobbe med barna, og se mestringsgleden når de får til noe.

– Fiberbredbåndet vi leverer åpner en verden av muligheter for de som bruker det – på godt og vondt, sier Camilla Marie Claussen fra Viken Fiber.

En undersøkelse utført av Lenovo i 2021 viser at 3 av 4 jenter som gamer har opplevd å bli trakassert. Det er en av grunnene til at Viken Fiber engasjerer seg i kampen mot netthets.

– Sammen med Altibox ønsker vi å skape en bedre digital hverdag med rom for alle, slik at du kan være på nett som den du er. Som lokal Altibox-leverandør på Østlandet, fikk vi bli med på å arrangere det første arrangementet med jentegaming. Det er utrolig fint å se at dager som dette bidrar til nettopp inkludering og vennskap, og ekstra stas var det selvfølgelig når Tonje fra FlippKlipp kom, sier hun.

Vil klubben din søke om støtte gjennom Altibox-fondet? Klikk for info

Jentegaming Viken Fiber

GOD STEMNING: Camilla Marie Claussen og Stine Værang fra Viken Fiber koser seg, og tar gjerne en match mot barna på arrangementer sponset av Altibox.

For Kaisa er gamingen en viktig sosial arena, med masse mestring. En arena som ikke tar energi, men som gir energi. En bekymringsløs arena fylt med magien hun elsker. Fall Guys og Sims4 er favorittene.

– Gaming er så gøy! Når jeg klarer noe vanskelig i spillet, får jeg den mestringen andre får gjennom for eksempel fotball, forklarer hun.

– Fotball er ikke for alle, sier Jon Richard, og fortsetter:
– Det har jeg sett både i egen oppvekst, og nå som lærer på barneskole. Jeg har tro på at det å havne inn i noe annet som er organisert, i kontrollerte forhold, er bra. Man kan bygge nettverk, få lagfølelse og føle mestring og glede gjennom e-sport også.

Mulighet for alle

– I dag stiller vi med spillutstyret, både pcer og TV, mat og snacks. Takket være Altibox får alle muligheten, sier Jon Richard.

Noen ganger kan terskelen være høy for å dra på sitt første arrangement. Håpet er at kombinasjonen av en ren jentedag, youtuber-besøk og gratisarrangement kan senke den terskelen.

– Det eneste som må tas med er godt humør, sier han.

Jon Richard håper jentene kan få nye kontakter å spille med, skape nettverk og bygge vennskap.

– Bare i gaten der de bor kan det være flere som spiller, men blant annet alderssprik, har gjort at man ikke har møtt dem, og blitt kjent naturlig, forklarer han.

Kaisa har tatt med egen pc, for finmotorikken gjør det utfordrende med nytt tastatur.

– Gamingen hjelper meg å trene både reaksjon og finmotorikk, sier hun.

– Jeg håper det blir flere arrangementer! Kanskje jeg kunne begynt med e-sport i DBK, sier hun, og forklarer at hun går på en videregående skole ikke så langt unna.

Gleder seg til youtubermøte

Også Thea Irene Rosenvinge (12) koser seg på arrangementet. Hun er til vanlig på DBKs fritidsordning med e-sport etter skoletid, og eneste jente på sin e-sportsgruppe.

– Men det blir man vant til, sier hun.

Denne dagen har hun en liten jobb. I tillegg til å spille og ha det gøy, så klart.

– Jeg hjelper til med å holde orden, og prøver å passe på at alle har det bra. Kanskje noen snakker litt for høyt, eller trenger hjelp til noe, sier hun.

Jentearrangement er nytt og gøy.

JENTEGAMERE: Thea Irene Rosenvinge, Kaisa Røstgård og youtuber Tonje Gilje.

Digital inkludering – på nett: Jenter og gaming

– Jeg har gledet meg til i dag. Jeg kjenner noen fra før, men akkurat nå sitter jeg ved siden av tre nye jenter som jeg har blitt kjent med, sier hun fornøyd.

Smilet går nesten rundt når hun forteller at hun skal få møte Tonje Gilje.

– Hun jobber i Flippklipp, og lager masse kult innhold for barn, med challenges og morsomme ting. Jeg følger med på profilene hennes på sosiale medier, sier Thea.

Go girls!

Når youtuber Tonje Gilje ankommer, er spenningen blant barna til å ta og føle på. Det både hviskes og småropes. Noen holder seg litt i bakgrunnen, mens andre nærmest løper for å få treffe sitt store forbilde. Hun tar seg tid både til bilder og prat.

FORBILDE: Tonje Gilje er et forbilde for blant annet Thea Irene og mange andre unge jenter.

– Jeg syns det er så gøy å treffe følgerne våre, sier hun, og forteller at hun selv har kjent på ensomheten i å være jente i en guttedominert bransje.

– Men jeg hadde en lidenskap for spill, et ønske om å vise det frem, og et ønske om å finne et fellesskap, forteller hun.

Det som startet med Sims, har endt opp i NRK FLIPPKLIPP og videre som spillanmelder.

– Jeg håper at min karriere kan inspirere alle jenter der ute til å ta sin plass i miljøet. Til å tørre å satse, gå for jobbene, spille, og si det høyt, sier hun.

Og til jentearrangementet sier hun: Go girls!

– Jeg føler at jenter må backe jenter. Vi må være flinke til å heie på hverandre, pushe hverandre, og henge med hverandre. Heia oss!

Altibox inngår samarbeid med Barnevakten

Styrker arbeidet med å gjøre barn og unge trygge og bevisste i sin atferd på nettet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/08/Altibox-og-Barnevakten-960x438.jpg
Ansatte i Barnevakten og Altibox ser fram til samarbeidet som styrker arbeidet med forebygging av nettmobbing og nettovergrep. (Foto: Andreas Veggeland, Altibox)

Altibox har inngått et langsiktig samarbeid med den uavhengige stiftelsen Barnevakten. I tillegg til å få tilgang til Barnevaktens ulike artikler om nettvett og spill, vil kunder i Altibox-partnerskapet få muligheten til å delta på gratis webinar og skoler og FAU-er kan søke om å få dekket foredraget «Kveldsskolen» med Barnevakten.

– Vi er svært glade for at Altibox ønsker å bidra aktivt til at flere barn og unge er trygge og bevisste mediebrukere gjennom dette samarbeidet. Denne avtalen gjør det mulig å nå enda lenger ut med nyansert og kvalitetssikret informasjon som forebygger blant annet nettmobbing og nettovergrep og bidrar til at barn og unge får gode medieopplevelser gjennom spill, film og lærerike apper, sier daglig leder Leif Gunnar Vestbøstad Vik i Barnevakten.

Barnevaktens formidling retter seg både mot unge og foreldrene deres.

– I vårt ønske om å bidra til at alle gode foreldre der ute også er gode digitale foreldre, finnes det ikke en bedre alliert enn Barnevakten. Sammen ønsker vi å inspirere foreldre til å forstå og engasjere seg i barn og unges digitale liv – slik at barna får gode rammer og hjelp til det vi kaller digital dømmekraft. Forhåpentligvis bidrar dette samarbeidet til at enda flere får en bedre digital hverdag, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

Om Barnevakten:
Barnevakten er en fri og selvstendig stiftelse som formidler fakta og råd om barn, unge og medier, og Barnevaktens visjon er at barn og unge skal bruke mediene på en trygg og bevisst måte.
https://www.barnevakten.no

Altibox inngår samarbeid med MOT Norge

Langsiktig samarbeid skal hjelpe ungdom å skape et bedre sosialt digitalt liv.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/08/Altibox-og-mot-960x438.jpg

Altibox har inngått et langsiktig strategisk samarbeid med MOT Norge for å styrke arbeidet for å redusere netthets og ekskludering på nett. Som en del av samarbeidet, har Altibox finansiert og gitt innspill til en helt ny økt om digital inkludering som MOT har utviklet. Denne vil alle 8. klassinger på MOT-skoler få gleden av å møte i klasserommet denne høsten.

– Vi er utrolig glade og stolte for å ha fått en ny gullpartner som ønsker å bidra til å styrke MOTs formål med å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle. Altibox har hjertet på rett sted, og er opptatt av å gjøre en forskjell i samfunnet. Det er vi stolte av å være på lag med. Sammen med Altibox skal MOT nå sette enda mer fokus på den digitale verdenen. Det er en grenseløs verden, og ungdom ytrer at de ønsker veiledning og støtte også på denne arenaen. Målet er å bevisstgjøre og gi ungdom verktøy slik at de kan ta egne valg, og sette egne grenser – og kanskje bli enda bedre på å løfte blikket og se om alle er inkluderte, sier daglig leder Regine Oen Hatten i MOT Norge.

Som en del av samarbeidet planlegges det også webinarer rettet mot foreldre for å øke kunnskapen om ungdoms digitale hverdag.

– MOTs arbeid med å utvikle robuste inkluderende ungdommer passer svært godt med Altibox’ mål om å skape en bedre digital hverdag med rom for alle. Vi ser fram til å sette digital inkludering skikkelig på agendaen sammen med MOT, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

Unikt for MOT-programmet er at det er motiverte lærere, som allerede har et tillitsforhold til elevene, som trenes til å bli MOT-coacher og gjennomfører øktene. På den måten får elevene ta del i et motiverende og inkluderende program med høy kvalitet og stort engasjement.

– Det vi setter høyt med MOT er at de jobber så tett på ungdommen og dermed kjenner godt til hvilke problemstillinger de møter i hverdagen. Vi tror at den fysisk samhandlingen som skjer i MOT-øktene er en unik måte å få den tette og direkte dialogen som trengs for å bidra til å skape refleksjon og endring, sier Tor Morten Osmundsen.

Les mer på altibox.no: Åtte av ti sier de får et bedre liv med MOT

Om MOT: 

MOTs viktigste samfunnsoppdrag er å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle. Det styrker mental helse og forebygger ekskludering, mobbing, vold, rusmisbruk, psykiske vansker og kriminalitet.
https://www.mot.no/

 

 

Lynraskt internett gjør det mulig for Tollnes BK å arrangere gamingcuper for barn og unge

Med Viken Fiber i ryggen er Tollnes BK med på å kunne gi barn og unge et tilbud både på og utenfor banen. – Viken Fiber er helt klart en av våre mest engasjerte sponsorer, forteller daglig leder i Tollnes BK, Audun Thorsen.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/06/Tollnes-ballklubb-980x438.webp

SATSER PÅ E-SPORT: Med Viken Fiber på laget har Tollnes Ballklubb nå mulighet til å satse på e-sport for barn og unge. Den økonomiske støtten fra TV og internett leverandøren har gjort det mulig for klubben å starte flere lag og ansette en egen e-sport trener.

– Viken Fiber er helt rå på internett. De leverer stabilt nett av høy hastighet som sørger for at vi blant annet kan arrangere gaming cuper for barn og unge i klubben, sier Audun.

Viken Fiber er opptatt av lokalmiljøet og støtter en rekke idrettslag på steder hvor de bygger og leverer fibernett. Tollnes BK er en av klubbene som nå har Viken Fiber i ryggen. Den lokale fotballklubben har rundt 350 medlemmer og tilbyr både fotball og e-sport.

– Vi er utrolig fornøyd med samarbeidet vi har med Viken Fiber. Jeg har aldri før vært i kontakt med en så engasjert sponsor. De er alltid på tilbudssiden og villig til å finne gode løsninger for oss, skryter den daglige lederen.

Viken Fiber er lokal leverandør av Altibox i store deler av Telemark og Agder. I produktpakkene Altibox Standard og Altibox Extra leverer de lynraskt fibernett og tv-pakker med stor valgfrihet på både kanaler og strømmetjenester. I begge pakkene får man med programarkiv, 500 timer opptak og Altibox-appen.

VIKEN FIBER I RYGGEN: Nå er Viken Fiber sin logo på ryggen til hele klubben, noe vi er veldig stolt av, sier den daglige lederen.

Satser på e-sport

Som følge av samarbeidet med Viken Fiber kan Tollnes BK nå tilby e-sport til barn og unge fra 8 år og oppover.

– Jeg synes det er veldig gøy å se at unger som har sluttet på fotball nå blir med på et e-sport lag og finner glede i det, sier Audun.

– Den økonomiske støtten vi har fått fra Viken Fiber har gjort det mulig å ansette egne trenere og starte flere e-sportlag. Med gode internettlinjer har vi også hatt mulighet til å arrangere større gamingturneringer, noe som har vært en stor suksess.

Audun har vært leder i Tollnes BK de siste seks årene og forteller at noe av det beste med jobben er å kunne bidra til at barn- og unge har et sted å være og utvikle seg.

– Det er ikke noe bedre enn å se barn- og unge bygge relasjoner og glede seg over gode presentasjoner i et trygt miljø. Vi samarbeider tett med Klyve barneskole og Kongerød ungdomsskole om å gi alle i vårt lokalmiljø et sted å være både på og utenfor banen.

TAKKNEMLIG FOR STØTTE OG ENGASJEMENT: Daglig leder i Tollnes ballklubb, Audun Thorsen er takknemlig for støtten og engasjementet klubben har opplevd å få fra Viken Fiber.

Med Viken Fiber i ryggen – bokstavelig talt

Det er ikke bare e-sporten som drar nytte av det gode samarbeidet med Viken Fiber, det gjør også spillerne ute på banen.

– Jeg spøkte ikke når jeg sa at vi hadde Viken Fiber i ryggen, sier Audun og viser stolt frem Tollnes BK sine nye drakter med Viken Fiber sin logo på ryggen.

– Pengene vi får fra Viken Fiber går også til innkjøp av diverse utstyr, som gjør det mulig å arrangere aktiviteter for alle barn-og unge i vårt lokalmiljø Klyve, Kongerød, Tollnes og Nenset.

– Nå er Viken Fiber sin logo på ryggen til hele klubben, noe vi er veldig stolt av, avslutter den daglige lederen.

Lynraskt internett til hele familien

I over 20 år har Viken Fiber levert lynraskt og stabilt fiberbredbånd til norske hjem. I hele Norge finnes det Altibox-partnere som hjelper deg på nett. Familien Thorgrimsen fra Porsgrunn har hatt Altibox i snart fire år og kunne ikke vært mer fornøyd med hastigheten og valgmulighetene Viken Fiber gir dem.

– I dag er man 100 prosent avhengig av internett og det avgjørende å ha noe som fungerer. Viken Fiber sitt lynraske fibernett er derfor perfekt når vi er mange som skal koble oss på nett, sier familiefaren, Roger Thorgrimsen.

– Ikke minst er det overlegent for de som driver med gaming, noe jeg tror sønnen min Alexander setter pris på, sier han og kikker bort på sønnen som sitter ved siden av han i sofaen.

– Helt klart, bekrefter Alexander. Det er viktig med høy hastighet og stabilt nett. Ingen liker å spille med en som hopper inn og ut hele tiden, sier han.

Lav ping, lite til ingen nedetid, og høy redundans er superviktig for Viken Fiber som hele tiden jobber for å gi alle gamere den beste opplevelsen. Fibernettet som Viken Fiber har bygd sammen med Altibox-partnerskapet gir lynraskt nett med lav responstid og trygge gaming-servere til både den hardbarka gameren og nybegynneren.
Et samlingspunkt med uendelig av valgmuligheter

Den nye tv- og strømmeboksen til Altibox byr på et gigantisk univers av underholdning – i en fin og enkel oversikt. Perfekt når familien Thorgrimsen skal sette seg ned og velge det de vil se på.

– Ettersom barna blir større er det sjeldnere og sjeldnere vi setter oss ned for å se på noe sammen, men når vi først gjør det er det fint å kunne ha gode valgmuligheter, smiler Roger.

Med Altibox får familien en oversiktlig meny på dekoder der de kan legge inn de appene de bruker mest. Du kan helt enkelt laste ned dine favorittapper fra Google Play-butikken og få alle strømmetjenestene samlet på ett og samme sted. Det er også mulighet for trådløs tilkobling.

– En annen ting jeg setter pris på med Viken Fiber er den gode tilgjengeligheten. Har jeg en sjelden gang måtte ringe kundeservice har jeg fått hjelp med en gang. Og har det vært et problem har det alltid løst seg kjapt, avslutter han.

ET SAMLINGSPUNKT: Når familien først samles i sofaen for å se på noe er det fint å kunne ha så mange valgmuligheter som Altibox tilbyr.

ØHIL mener flere bedrifter kan lære av Viken Fiber

For klubben Øvrevoll Hosle ILs 3000 medlemmer, er sponsorer som støtter lokallaget viktig. Med åtte idretter og 3000 medlemmer, er Øvrevoll Hosle IL en viktig klubb. Idretten betyr mye for andre arenaer i livet også. – Vi utvikler ikke toppidrettsutøvere. Vi utvikler medmennesker, leger og advokater. I idrett får man sosial kompetanse og øvelse i samarbeid, sier daglig leder Sverre Lie Nordby. Viken Fiber er en av hovedsponsorene til Øvrevoll Hosle IL.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/05/Ovrevoll-Hosle-IL-1-980x438.webp

– Jeg synes det er veldig flott at Viken Fiber tar det samfunnsansvaret. Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta, sier Sverre.

– Fotball er den største avdelingen, med omtrent 1600 spillere, forteller han. – I tillegg har vi veldig fokus på allsidighet, og at man skal ha muligheten til å drive med flere idretter. Vi vil legge til rette for hvert medlem så godt vi kan, sier han.

ØHIL

Jeg tror det har en stor verdi å støtte de lokale ungene, der idrettslagene er, for Viken Fiber, sier Sverre.

Etter 15 år i jobben, kan han med trygghet si at idretten betyr mye for andre arenaer i livet også.

– Jeg pleier å si at vi utvikler ikke toppidrettsutøvere, men vi utvikler leger og advokater. I idrett får man sosial kompetanse og øvelse i samarbeid, sier Sverre.

Men de er også en klubb for de som ønsker å satse på idrett.

– Vi ønsker også å gi muligheter til de som ønsker å bli best. Som klubb står vi i mange balanser, med mål om å tilpasse best mulig for alle medlemmer, sier han.

Endelig stabilt nett

Hjemme hos familien Harbitz i Bærum, er internettet endelig stabilt etter at de byttet til Altibox-tjenester fra Viken Fiber. Sønnene i huset er aktive medlemmer i Øvrevoll Hosle IL.

– Vi hadde en annen operatør før, men internettet var veldig tregt. Så byttet vi til en ny operatør, men heller ikke de kunne levere raskt og stabilt nett her i området. Til slutt ble vi lei av dem, det var mye styr. Da ringte vi Viken Fiber, som hadde god kundeservice, og etter kort tid hadde vi kjempebra nett her! forteller faren Carl B. Harbitz.

Han og kona Peerada Srisomboon jobber begge mye hjemmefra, og et stabilt internett er viktig.

– Å få Viken Fiber var for oss en nydelig opptur! Både raskt, hyggelig og greit, sier Carl.

Også for de to minste i huset er internett viktig.

–  Jeg blir sur hvis det ikke funker, sier Sturla (12) med et smil. – Neida, internett er ikke så viktig, men det er best at det funker.

Sosialt internett

For Sturla og lillebroren Yngve (9) er gaming en del av den sosiale aktiviteten i hverdagen.

– Jeg spiller sammen med venner og det er veldig gøy. Vi snakker mest om spillene vi spiller, og noen ganger snakker vi om andre ting også, hvis jeg for eksempel har vært syk en dag og ikke vært på skolen så kan vennene mine fortelle meg om skoledagen samtidig som vi spiller, sier Sturla.

På gutterommet er dataskjermen, gamingstolen og neonlysene rigget opp. På spørsmål om hva de hadde gjort uten internett måper Yngve.

– Uten internett? Da hadde jeg ikke hatt like mye kontakt med venner, sier Sturla.
– Du er jo mye sammen med venner utenom skjermen også da, skyter pappa Carl inn.

– Ja. Vi spiller mye fotball sammen, og står mye på ski om vinteren, sier Sturla.

Vinn-vinn

Med to sønner som er aktive i ØHIL, ser foreldrene viktigheten av den støtten som Viken Fiber gir til det lokale idrettslaget.

– Det er veldig positivt at Viken Fiber støtter barneidretten, ikke bare eliteidretten, sier Carl.

Samarbeidet er en vinn-vinn-situasjon, mener daglig leder i ØHIL, Sverre.

– Gjennom både arrangementer og draktprofilering velger jeg å tro at vi har vært synlige i et stort område og har bidratt til at Viken Fiber har fått kunder i området, sier han.

Sverre setter stor pris på bedrifter som støtter de lokale idrettslagene.

– Jeg synes det er veldig flott at Viken Fiber tar det samfunnsansvaret. Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta.

Han har troen på å legge midler i mindre lokallag.

– Jeg tror det har en stor verdi å støtte de lokale ungene, der idrettslagene er, for Viken Fiber som selger fiber i dette området.
Flere bedrifter kan lære av Viken Fiber, mener Sverre. – Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta.

– Jeg tror at alle bedrifter som har mulighet til det, med kapasitet i egen bedrift og midler, kan ha verdi av å støtte idretten. På idrettens vegne tror jeg man undervurderer den verdien av å være profilert.

«Med på å skape et godt arrangement»

De har samarbeidet med Viken Fiber i ti år.

– Det startet med en fotballcup hvor Viken Fiber var tilstede med konkurranser og give-aways. De var med på å skape et godt arrangement for oss og brukerne, sier Sverre.

Han og resten av Øvrevoll Hosle IL gleder seg veldig over å ha fått en stabil fiberlinje ut til mediehuset sitt.

– Vi er i toppfotballen for kvinner, og kampene blir streamet. Med det stabile fibernettverket fra Viken Fiber, kan vi montere kameraer og streame alle de viktige kampene, sier Sverre.