ØHIL mener flere bedrifter kan lære av Viken Fiber

For klubben Øvrevoll Hosle ILs 3000 medlemmer, er sponsorer som støtter lokallaget viktig. Med åtte idretter og 3000 medlemmer, er Øvrevoll Hosle IL en viktig klubb. Idretten betyr mye for andre arenaer i livet også. – Vi utvikler ikke toppidrettsutøvere. Vi utvikler medmennesker, leger og advokater. I idrett får man sosial kompetanse og øvelse i samarbeid, sier daglig leder Sverre Lie Nordby. Viken Fiber er en av hovedsponsorene til Øvrevoll Hosle IL.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/05/Ovrevoll-Hosle-IL-1-980x438.webp

– Jeg synes det er veldig flott at Viken Fiber tar det samfunnsansvaret. Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta, sier Sverre.

– Fotball er den største avdelingen, med omtrent 1600 spillere, forteller han. – I tillegg har vi veldig fokus på allsidighet, og at man skal ha muligheten til å drive med flere idretter. Vi vil legge til rette for hvert medlem så godt vi kan, sier han.

ØHIL

Jeg tror det har en stor verdi å støtte de lokale ungene, der idrettslagene er, for Viken Fiber, sier Sverre.

Etter 15 år i jobben, kan han med trygghet si at idretten betyr mye for andre arenaer i livet også.

– Jeg pleier å si at vi utvikler ikke toppidrettsutøvere, men vi utvikler leger og advokater. I idrett får man sosial kompetanse og øvelse i samarbeid, sier Sverre.

Men de er også en klubb for de som ønsker å satse på idrett.

– Vi ønsker også å gi muligheter til de som ønsker å bli best. Som klubb står vi i mange balanser, med mål om å tilpasse best mulig for alle medlemmer, sier han.

Endelig stabilt nett

Hjemme hos familien Harbitz i Bærum, er internettet endelig stabilt etter at de byttet til Altibox-tjenester fra Viken Fiber. Sønnene i huset er aktive medlemmer i Øvrevoll Hosle IL.

– Vi hadde en annen operatør før, men internettet var veldig tregt. Så byttet vi til en ny operatør, men heller ikke de kunne levere raskt og stabilt nett her i området. Til slutt ble vi lei av dem, det var mye styr. Da ringte vi Viken Fiber, som hadde god kundeservice, og etter kort tid hadde vi kjempebra nett her! forteller faren Carl B. Harbitz.

Han og kona Peerada Srisomboon jobber begge mye hjemmefra, og et stabilt internett er viktig.

– Å få Viken Fiber var for oss en nydelig opptur! Både raskt, hyggelig og greit, sier Carl.

Også for de to minste i huset er internett viktig.

–  Jeg blir sur hvis det ikke funker, sier Sturla (12) med et smil. – Neida, internett er ikke så viktig, men det er best at det funker.

Sosialt internett

For Sturla og lillebroren Yngve (9) er gaming en del av den sosiale aktiviteten i hverdagen.

– Jeg spiller sammen med venner og det er veldig gøy. Vi snakker mest om spillene vi spiller, og noen ganger snakker vi om andre ting også, hvis jeg for eksempel har vært syk en dag og ikke vært på skolen så kan vennene mine fortelle meg om skoledagen samtidig som vi spiller, sier Sturla.

På gutterommet er dataskjermen, gamingstolen og neonlysene rigget opp. På spørsmål om hva de hadde gjort uten internett måper Yngve.

– Uten internett? Da hadde jeg ikke hatt like mye kontakt med venner, sier Sturla.
– Du er jo mye sammen med venner utenom skjermen også da, skyter pappa Carl inn.

– Ja. Vi spiller mye fotball sammen, og står mye på ski om vinteren, sier Sturla.

Vinn-vinn

Med to sønner som er aktive i ØHIL, ser foreldrene viktigheten av den støtten som Viken Fiber gir til det lokale idrettslaget.

– Det er veldig positivt at Viken Fiber støtter barneidretten, ikke bare eliteidretten, sier Carl.

Samarbeidet er en vinn-vinn-situasjon, mener daglig leder i ØHIL, Sverre.

– Gjennom både arrangementer og draktprofilering velger jeg å tro at vi har vært synlige i et stort område og har bidratt til at Viken Fiber har fått kunder i området, sier han.

Sverre setter stor pris på bedrifter som støtter de lokale idrettslagene.

– Jeg synes det er veldig flott at Viken Fiber tar det samfunnsansvaret. Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta.

Han har troen på å legge midler i mindre lokallag.

– Jeg tror det har en stor verdi å støtte de lokale ungene, der idrettslagene er, for Viken Fiber som selger fiber i dette området.
Flere bedrifter kan lære av Viken Fiber, mener Sverre. – Det er tøft å drive idrettslag, og vi ønsker ikke at kostnader skal være en barriere for at flest mulig kan delta.

– Jeg tror at alle bedrifter som har mulighet til det, med kapasitet i egen bedrift og midler, kan ha verdi av å støtte idretten. På idrettens vegne tror jeg man undervurderer den verdien av å være profilert.

«Med på å skape et godt arrangement»

De har samarbeidet med Viken Fiber i ti år.

– Det startet med en fotballcup hvor Viken Fiber var tilstede med konkurranser og give-aways. De var med på å skape et godt arrangement for oss og brukerne, sier Sverre.

Han og resten av Øvrevoll Hosle IL gleder seg veldig over å ha fått en stabil fiberlinje ut til mediehuset sitt.

– Vi er i toppfotballen for kvinner, og kampene blir streamet. Med det stabile fibernettverket fra Viken Fiber, kan vi montere kameraer og streame alle de viktige kampene, sier Sverre.

 

Stjernen Ung får ny støtte – nå kan de bygge midlertidig ishall på Værste

Isen i Stjernehallen er under stort press fra alle som vil bruke den. Nå kan Stjernen Ung snart tilby en ekstra treningsarena på Værste, takket være Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/05/Stjernen-Ung_1-980x438.webp

Innerst i et boligområde i Fredrikstad, omgitt av marka på den ene siden og eneboliger på den andre, ligger Stjernehallen. Utskjelt og høyt elsket på samme tid.

Den slitne ishallen med sin vaffelduftende kiosk og sprukne panel. Sin gode stemning og pleksiglass så fullt av riper og flekker at det noen ganger er vanskelig å se gjennom. Fylt med engasjerte spillere og tilskuere, og med kalde klappseter så tett i tett at du må tåle knærne fra tilskueren bak deg konstant i ryggen gjennom kampen.

Men Stjernehallen er mer enn bare sitt slitte ytre. Her inne yrer det av liv gjennom hele sesongen, og lenger enn det. Hundrevis av barn og unge har treninger her ukentlig, både ishockey og kunstløp, i tillegg til A-laget på Stjernen Hockey. Utallige timer tilbrakt på isen og i garderoben.

Her skapes idrettsglede, vennskap, mestringsfølelse og gode mennesker.

Det siste er kanskje aller viktigst, mener Martin Andersen i Stjernen Ung.

– Vi er jo kjempeglade hvis vi kan holde barna i ishallen til de har kommet over de kritiske årene, hvis jeg kan si det slik. Det viktigste for oss er å skape fine mennesker. At det blir noen gode ishockeyspillere for A-laget og eventuelt utlandet til slutt, er bare en bonus, sier han.

«Det viktigste for oss er å skape fine mennesker» – Martin Andersen, Stjernen Ung.

PREGER DRAKTA: På draktene blir Viken Fiber-logoen synlig fremover, etter Stjernen Ung har mottatt midler som skal brukes på å bygge opp den midlertidige ishallen på Værste.
Garderobekulturen er unik i hockeyen

Idrett er bra for barn av flere grunner, det er vel de fleste enige om. Men ishockey er i en særstilling for sin garderobekultur, kan Martin fortelle.

– Mange andre idretter går glipp av det sosiale livet i garderoben, men i ishockey er det så mye utstyr som skal av og på ved trening. I garderoben lærer de seg kultur, man lærer å passe på sine egne ting og hverandre, og man får venner for livet. I tillegg får man en bedre holdning til kropp, for alle dusjer etter trening. Jeg synes det er fint, og veldig positivt for de unge i dag.

Ny avtale gir barna enda mer

Viken Fiber har nylig inngått en helt ny sponsoravtale med Stjernen Ung. Nå vil logoen deres bli synlig på 550 drakter og i den nye isflaten på Værste.

Til gjengjeld får Stjernen midler som de bruker på det de er mest opptatt av: nemlig barna og idretten.

ENGASJERTE: Litt lyd fra gutterommet når det spilles må man regne med, forteller foreldrene. Christian og Sverre spiller gjerne NHL mot hverandre, eller online mot andre motspillere i hele Europa.

Nettet er viktig når man spiller

At det er akkurat Viken Fiber som er den nye sponsoren, er lagkameratene og kompisene Sverre Hauge (13) og Christian Johansen (13) fornøyde med.

– Vi fikk fibernett hjemme hos oss for noen år siden. Før vi fikk det var nettet veldig dårlig, og vi kunne ikke spille online. Men nå er det kjempebra, sier Christian.

– Vi har også fibernett fra Viken Fiber hjemme. Det er veldig viktig med godt nett, hvis ikke taper jeg, ler Sverre.

De to lagkameratene spiller både FIFA og NHL mot andre spillere i Europa fra PC-en på gutterommet. Dersom nettet ikke tåler belastningen, vil spillet hakke og «lagge», noe som er utrolig frustrerende ifølge guttene. Forståelig nok.

Sverres mamma, Ellen Hauge, skyter inn:

– Det er til tider utrolig mange enheter koblet på nettet til samme tid her i huset. Nå er Sverre og Christian her oppe, to andre ungdommer rundt i huset, i tillegg til oss voksne og diverse smart-produkter. Det blir mye totalt, så bra nett er vi helt avhengig av alle sammen.

Holder kontakt gjennom gaming

Gjennom hockeylaget har guttene fått venner på tvers av hele byen, faktisk også fra Moss. Dermed bruker de gamingen til å holde kontakten utover de mange treningene og kampene.

– Man blir jo kjent med folk fra alle områder. De kommer fra Skjærviken, Begby, Gressvik, Kråkerøy og Moss. Vi snakker sammen mens vi spiller, så vi holder kontakten. I tillegg snakker vi på snap og insta, forteller Christian.

Bygger midlertidig ishall på dugnad

Midlene fra Viken Fiber kommer barna og idretten til gode på flere måter. Det mest håndfaste finner man på Værste, bak Dokka i noen gamle lagerhaller.

– Her skal vi legge en isflate, bygge garderober og dusjer, samt en garasje for ismaskinen som må stå varmt. Det er masse jobb som gjøres på dugnad, og selve isflaten kommer noen proffe folk fra Italia for å legge, sier Martin.

Hallen han står i er helt tom, med unntak av noen brakker i den ene enden. Det er disse brakkene som skal bygges om til garderober og dusj. Det gjenstår en god del snekkerarbeid, men planen er at bygget snart fylles med barn og unge på skøyter.

Det er Sverre og Christian glade for.

– Det er kjempebra at Stjernen får støtte fra Viken Fiber. Det trenger vi, sier Sverre.

– At det kommer penger til en ny isflate er bra, så vi får trent mer på is, mener Christian.

Letter presset på Stjernehallen

Isen som nå legges på Værste kan i fremtiden flyttes til en annen egnet plass, slik at det blir enklere å legge kabalen med treningstider for barn og unge fremover.

– Det er stort press på isen i Stjernehallen, så det blir veldig godt å få en ekstra ishall i byen mens vi venter på Arena Fredrikstad, sier Martin.

Med Altibox kan du også bytte inn og ut det du vil av strømmetjenester, kanaler, sportspakker og barne-tv. Når du vil. Uten bindingstid, noe som er perfekt for familien som liker ulike tjenester! Poenget med poengene er å gi deg som kunde mer for pengene.

Lot serverne bli igjen i fortiden

– Nå legger vi alt i skya, smiler IT- og digitaliseringsansvarlig Erik Bjerkseth-Westbye i Vow ASA. Sammen med kollegene flyttet han nylig inn i det splitter nye bygget i Nedre Langgate 19 i Tønsberg. IT-løsningene er det Advania som står for, med Viken Fibers lynraske internettoppkobling som grunnlag.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/04/vikenfibertonsberg1_red-large-980x438.webp

På bildet fra venstre: Nils Petter Berg i Advania, Erik Bjerkseth-Westbye i Vox ASA og Chris Joyce i Viken Fiber.

Tekst/bilde: Morten Smedsrud/ naringsliv.no

 

– Du kan ha det nyeste og flotteste utstyret, men det hjelper ingenting hvis ikke det grunnleggende er på plass: nettverk og lagringsløsninger, sier Key Account Manager Nils Petter Berg i Advania.

Et fungerende nettverk har alt å si for hvordan enhver bedrift leverer.

– Gode lagringsløsninger sørger for at virksomhetens data er håndtert på en sikker måte.

Arbeidslivet har forandret seg mye de siste årene. Vow har en ny løsning der ingen har faste kontorer. I stedet bestiller hver ansatt sin arbeidsplass for dagen gjennom en egen app.

– En hybrid arbeidsplass stiller helt nye krav til teknologi og smarte løsninger. Vi leverer IT-løsninger som gjør det mulig for deg å etablere en sømløs og sikker digital arbeidsplass, uavhengig av hvor den enkelte sitter.

Skya er fremtiden

Vow er i forkant av en utvikling som Advania mener er uunngåelig.

– Før eller siden må alle norske virksomheter migrere hele eller deler av sitt IT-miljø til skyen. Det gjør det aktuelt å utarbeide en skystrategi som er tilpasset virksomhetens behov og mål, sier Berg.

Skyløsninger har en rekke fordeler som evnen til å håndtere endringer raskt, forbedret stabilitet, større sikkerhet og enkel tilgang til data uavhengig av PC og lokasjon. I tillegg er det en miljøvennlig løsning som kan bidra til å møte bedriftens bærekraftsmål. Det kan lønne seg å hyre inn kompetanse som ikke fins i egen bedrift.

– Det er viktig å huske på at når tjenestene er satt opp i skyen, må de også ivaretas. Det betyr at noen må følge opp kostnader, sikkerhet og drift. Da må du enten ha en stor organisasjon internt som kan ivareta dette, eller at du bruker et IT-miljø som kan levere tjenester og kompetanse, sier Berg.

Gode kundeforhold spiller en sentral rolle.

– Det å kunne kontakte én person for alle supporthenvendelser er viktig for meg. Jeg vet alltid hvor jeg skal ringe, sier Bjerkseth-Westbye i Vow.

Hindrer utslipp fra cruiseskip

Scanship er en del av Vow ASA som leverer løsninger som renser avløpsvann og omdanner avfall til verdifulle ressurser om bord på cruiseskip.

– Vi genererer ren energi for kunder innen cruise, og et bredt spekter av landbaserte industrier

– Cruiseskip på alle verdenshavene bruker Scanships teknologi for å behandle avfall og rense avløpsvann.

Scanship har i dag en global markedsandel på over 60 prosent, og har vokst jevnt siden det ble etablert i Tønsberg for 30 år siden.

Et gjennomsnittlig stort cruiseskip produserer omtrent like mye avfall som en mellomstor norsk by. Cruiseskip vil spare driftsutgifter ved bruke av Scanship sine systemer. Det kommer stadig kritikk mot cruiseskipenes utslipp, særlig når de ligger i havn. Scanship har løsningen med sine «Waste to Energy carbon capture» -system. Disse gjør det mulig å omdanne avfallet til ren energi mens skipet ligger til kai.

– Pyrolyse er en prosess som foregår tilnærmet uten oksygen. Avfallet omdannes til henholdsvis biokarbon, pyrogass, et kondensat. Biokarbon kan brukes til blant annet jordforbedring, pyrogass til å produsere damp eller elektrisitet, og kondensatet kan omdannes til blant annet biodiesel.

Scanships teknologi er en viktig bidragsyter for å redusere avfall og stoppe forurensning, noe som er påkrevd i en ekte sirkulær økonomi.

Sikkerheten i forsetet

Sikkerhet er viktigere enn noen gang. Det digitale trusselbildet endrer seg stadig.

– Derfor må du ha en løpende prosess for å identifisere trusler og arbeide aktivt for å begrense sårbarheter.

Risikostyring og redusering av sårbarheter er ikke noe du ordner en gang for alle – det er et kontinuerlig arbeid å jobbe med økt sikkerhet i egen virksomhet.

– I skystrategien bør du definere noen sikkerhetsprinsipper for å være trygg på at dere ivaretar sikkerheten både til virksomheten og andre berørte – nå og over tid.

En sikker sky er nødvendig infrastruktur for å få gjort den egentlige jobben. Advania har støtte fra politisk hold i dette spørsmålet.

– Ifølge Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) kan skytjenester ofte være bedre enn å utvikle eller vedlikeholde lokale løsninger, sett fra et sikkerhetsperspektiv. Men både i og utenfor skyen finnes det sikre så vel som usikre løsninger. Derfor bør hvert enkelt selskap gjøre en risikovurdering, der de er bevisst på hva du skal tjenesteutsette og hvilke risikoer det innebærer.

Åpenhet er en kjerneverdi.

– Vi vil anbefale å bruke åpne standarder og teknologi som støttes på tvers av leverandører. Dette er et viktig prinsipp fordi det hindrer at dere blir avhengige av en bestemt leverandør.

Viken Fiber er markedsledende

Scanships nye hovedkontor ligger nær Tønsberg brygge og torget i den historiske byen. Østlandets ledende selskap for utbygging og drift av fibernett – Viken Fiber – har levert alle tre linjene i bygget.

Viken Fiber leverer daglig bredbåndstjenester til 230 000 kunder i over 50 kommuner i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark.

Selskapet har eiere som energikonsernene Å Energi og Lyse. Norsk Bærekraftbarometer – en undersøkelse gjennomført av Norstat Norge og Barcode Intelligence i samarbeid med Handelshøyskolen BI – har kåret Lyse til Norges mest bærekraftige strømselskap.

– Dette gjør at vi har veldig mange tjenester i porteføljen. Det skiller oss ut i markedet, sier forhandleransvarlig Chris Joyce i Viken Fiber.

Ett av dem er tjenesten Altibox Bedrift – et av markedets råeste og mest stabile bredbånd for bedrifter. Vi kan tilby overføringskapasitet som passer enten det er en lokal bedrift, en nasjonal bedrift med flere lokalkontor eller til en forhandler – slik vi gjør i vårt samarbeid med Advania, forteller Joyce.

Håndballklubben fikk avtale med Viken Fiber: – Vi er litt smigret

Med en samarbeidsavtale med Viken Fiber kan Eidsvold IF Håndball sørge for enda bedre tilbud til medlemmene sine. Eidsvold IF Håndball satser på barn og unge, og får nå enda større handlingsrom takket være avtalen med Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/04/Kopi-av-vikenfiber-romerike-plugg-9019-980x438.jpg

I Råholthallen i Eidsvoll er det full aktivitet hver eneste dag. Hjemmearenaen til Eidsvold IF Håndball er en møteplass for mange barn og unge i nærmiljøet, alle flatene fylles opp av ivrige spillere i alle aldre.

– Vi er rundt 300 spillere, og mellom 40 og 50 frivillige. Hele klubben drives av frivillighet, og det er primært foreldre som er trenere og lagledere. I tillegg har klubben et godt dommermiljø, forteller Anders Haugerud.

Han er nestleder i gruppestyret i klubben, som består av åtte frivillige. Egne barn som spiller håndball var inngangsbilletten til styrearbeidet, hvor han nå er på tredje året.

– Med tiden har jeg sett hvor viktig frivilligheten er for idretten. Vi legger ned utallige timer i styret, det er som en liten bedrift. Men når man kommer hit i hallen og ser gleden hos barna som driver med dette, er det verdt det, sier han.

FRIVIILIG INNSATS: Anders er nesteleder i styret, og Hege er trener for jenter 11.

– Med tiden har jeg sett hvor viktig frivilligheten er for idretten. Klubbens inntektskilder kommer fra treningsavgifter og støtte fra samarbeidspartnere, så jo mer vi får fra næringslivet og det offentlige, jo lavere kan vi holde treningsavgiften, sier han.

I høst var Anders og leder i styret, Remi Frilseth, i møte med Viken Fiber. De bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet, og leverer TV- og internettjenester fra Altibox. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for kundene, og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Slik som avtalen som er inngått med Eidsvoll IF Håndball, et samarbeid begge parter er stolte av.

– Vi er litt smigra over at vi har fått den avtalen. De støtter jo store klubber, og så kommer vi, en liten undergruppe i idrettslaget, og får en avtale. Det er utrolig at vi har fått til, sier Anders.

Anders Haugerud og Remi Frilseth i styret i Eidsvold IF Håndball landet avtalen med Viken Fiber.

Tilbake til barna

Avtalen med Viken Fiber består av flere elementer. Det er allerede på plass et arenaseil i Råholthallen, og drakter og treningstøy får profilering.

– Hos oss har alle like drakter, og vi skiller ikke på de yngste spillerne og seniorene.

Dette er et bevisst valg vi har gjort i arbeidet med å lage en sterk klubbidentitet og tilhørighet. De små synes det er stas med like drakter som de eldre, og er stolte av den. Så profilering på drakta er noe de også setter pris på, sier Anders.

Avtalen som går over tre år gir klubben en økonomisk forutsigbarhet. De får støtte til aktiviteter, og kan gå til innkjøp av nødvendig utstyr.

– Støtten vi får går tilbake til barna. Vi har fokus på at inngangsbilletten for å være med her skal være lav. Så bidraget fra Viken Fiber er et godt tilskudd så vi kan holde treningsavgiftene lave, sier Anders, og fortsetter:

– Jeg tror Viken Fiber så noe i det budskapet vi har, og våre verdier som er respekt, åpenhet og idrettsglede. Det er utelukkende for barna vi gjør dette. Alt går tilbake til dem, og det treffer dem som har barn selv. Det er jo idealisme i det å jobbe frivillig, det er meningsfylt.

– Nettet må være stabilt

I tillegg til profilering og støtte leverer Viken Fiber også internett og TV-tjenester i klubbhuset.

– Det er en sosial arena der medlemmene kan møtes. Vi streamer blant annet landskamper i håndball og ser dem i fellesskap, sier Anders.

Et raskt og stabilt internett blir stadig viktigere i både husholdninger og bedrifter. Alt fra surfing, gaming, radio og TV går gjerne over nettet. Hege Bjørgengen Haugerud er trener i Eidsvold IF Håndball, og er også bosatt på Råholt med mann og to barn. Hun har vært kunde i Viken Fiber i mange år.

RASKT NETT: Hege Bjørgengen Haugerud sier at det meste går over internett hjemme. Fra TV til radio og mobil.

– Det er stort sett bare internettbruk hjemme hos oss. Det går i TV, mobilvideoer og gaming, og gjerne alt samtidig. Barna gjør jo også en del lekser digitalt, og mannen har jobbmøter over nett, forteller hun.

Viken Fiber leverer bredbånd og TV fra Altibox, som hadde de mest fornøyde kundene i 2022 ifølge Norsk Kundebarometer. At nettet er raskt og fungerer som det skal er viktig for å ha fornøyde kunder.

– Nettet må være stabilt, hvis ikke er det litt krise. Vi er helt avhengige av nettet. Selv om mye av TV-tittingen streames gjennom apper, slår Hege fortsatt et slag for lineær-TV og «Gullrekka». – Det har fungert bra de årene vi har hatt det. Og hvis noe har skjedd kan man bare ta kontakt, også ordner Viken Fiber det. Jeg er fornøyd så lenge jeg får sett gullrekka og håndball på TV, jeg er litt gammeldags sånn, sier Hege med et smil.

PROFILERING: Viken Fiber har nå et arenaseil i Råholthallen.

Stabilt nett er alfa omega

Viken Fiber sørger for at e-sportmiljøet i Drammen kan fortsette å blomstre. – Med e-sport er vi avhengig av at nettet fungerer hele tiden, sier trenerkoordinator i Drammens Ballklubb.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/03/MIN07233-980x438.jpeg

Trenerkoordinator Christian Teigen og daglig leder Ola Ekeberg Apenes i Drammens Ballklubb smiler bredt når e-sport er samtaleemnet.

Vis á vis Øren skole ligger et av Drammens beste idrettsanlegg. Under slagordet «Et sted for alle» driftes aktiviteter som fotball, bandy og allidrett for å nevne noe. Men de siste årene har Drammens Ballklubb (DBK) satset stort på e-sport.

– Lagfølelsen er like viktig her som i ordinær idrett, sier trenerkoordinator i DBK, Christian Teigen. Han forteller at på e-sporttreninger fungerer det nesten akkurat som på annen idrett. – Du har en trener, en lagleder og bestemte tider du møter opp. Det er et opplegg, og faste kamper i uken – akkurat som i fotball og håndball. Med et helt nytt bygg og engasjement fra klubben selv og sponsor Viken Fiber, som står for blant annet levering av fibernett og Altibox, har e-sport blitt et populært tilbud.

– E-sport og gaming har lenge vært, og blir bare en enda større, fritidsinteresse. Siden det favner om ungdomsårene når det generelt er mye frafall i idretten, ønsker vi å tilby denne typen aktivitet. Både for å være aktuell, men også for å ha et godt tilbud til de som kanskje ikke finner seg helt til rette i ordinær idrett, sier daglig leder i DBK, Ola Ekeberg Apenes.

NYTT KLISTREMERKE: Da vi var innom DBK i Gamborgsvei var ett av oppdragene for dagen å få opp det nye klistremerket det nye klistremerket «Altibox for gamers».

Raskt og stabilt nett 

Med det nye freshe huset hos DBK er det mye annet enn bare datamaskiner som er koblet opp på det nye nettet. Moderne løsninger som binder blant annet lys og ventilasjonsanlegg til smidig kommunikasjon gjennom wifi har gjort hele bygget til en teknologisk drøm.

Her er det en «500-500 linje», som betyr at per sekund kan det lastes opp og ned 500 megabit. Den daglige driften holdes på denne linjen – helt uten problem.

– Jeg kunne ikke så mye om dette før, men jeg er jo veldig overraska over at det går så bra som det gjør. Stabilt nett er alfa omega, og kapasiteten vi har nå leverer egentlig til det meste vi gjør her, til og med små LAN, sier Apenes.

LAN står for «Local Area Network», som betyr at det er flere enheter som kobler seg til samme internettforbindelse. LAN er ofte arrangementer hvor deltakerne sitter over flere timer og spiller både sammen og med andre over internett.

FRESHE LOKALER: I det nyeste bygget til DBK er rommene både moderne og skreddersydd til e-sportaktivitet.

På større LAN og turneringer med inntil 300 deltagere setter DBK inn dobbel kapasitet.

– Med gaming trenger man først og fremst stabilt nett, og for å unngå «klumping» på nettet sikrer vi oss når det er større turneringer.

Kollega Teigen nikker enig og legger til:

– Det er generelt mer stabilt å ha en høyere linje enn en lavere. Og med e-sport er vi avhengig av at nettet fungerer hele tiden, om det kuttes bare i to sekunder vil spillet begynne å hakke. Her er Viken Fiber veldig gode, det er et bra og stabilt nett. Det merker vi både her og ellers i Drammen også, de som har Viken Fiber er fornøyd.

Verdifullt samarbeid

Daglig leder i DBK forteller om de mange fordelene sponsoravtalen med Viken Fiber gir klubben.

– Vi har hatt god dialog med Viken Fiber med e-sporten helt siden vi startet med tilbudet i 2016. Siden de har støttet breddeidretten her lenge, var det veldig gøy at de også var så engasjerte på e-sportsdelen, sier Ola Ekeberg Apenes.

At sponsoravtalen letter det økonomiske trykket på klubben er en viktig fordel, men for Apenes er det noe annet som kanskje er enda viktigere.

– Det vi setter aller mest pris på er den gode dialogen vi har med Viken Fiber. Det er ikke gitt i en slik type samarbeid.

Han forteller om et samarbeid dere begge parter er interessert i å få til både smått og stort sammen. Viken Fiber er også til stede på arrangementene så langt de kan.

– At de synes hos oss, og at det skjer litt rundt dem gir en ekstra dimensjon til samarbeidet, sier Apenes.

Apenes og Teigen forteller også om e-sporten som en arena hvor man kan hekte på andre tilbud, aktiviteter og læring. I samarbeid med Øren skole er det elevaktivitet i spillrommene flere ganger i uken.

– Prosjektet med skolen knyttes til elever som sliter med å komme seg på skolen, eller har skolevegring. På den fronten har elevene vi har hatt her hos oss hatt enorm fremgang og bedring ved å delta på e-sporttrening, sier Teigen.

Samarbeidet med Viken Fiber høster flere frukter enn bare et fritidstilbud til barn og unge.

– Sponsorhjelp fra Viken Fiber gir økonomisk spillerom til å kunne gjøre og prioritere sånne typer aktiviteter også, og dermed også økt samarbeid med skole, som er verdifullt på så mange områder, sier Apenes.

Hastighet man bare kunne drømme om 

I snølagte Bødalen i Viken møter vi familien Karlsson. Christian og Elisabeth har fire barn, og med alle boende hjemme i koronapandemien var det en stor fordel at de hadde både fibernett og tv på plass.

– Midten av mars 2020, da samfunnet mer eller mindre ble stengt ned skulle plutselig hele familien ha hjemmekontor med videomøter over nettet, lekser og jobb og alt mulig. Alt ble jo snudd på hodet, men det funket som bare det, sier Christian Karlsson.

FORNØYD KUNDE: Christian Karlsson tror mye av grunnen til at han er så fornøyd er at både internett og tv «bare funker».

Familien Karlsson er privatkunder og har Altibox Standard med fibernett på 500 megabits per sekund og tv-pakke med poeng hvor familien kan velge innhold de liker. For dem er dette midt i blinken.

– Internett blir brukt til så mye, både jobb, skole og fritid. Det er jo ikke bare det at det funker, men som en mann i 50-årene er det jo også hastigheter man bare kunne drømme om for ikke mange år siden, sier Karlsson.

Selv er han det han beskriver som litt nerd på data og teknologi, og syns at reisen med internett har vært veldig spennende å følge.

– Jeg husker fortsatt da det var råflott å ha 4 megabits internettforbindelse, sier han og ler.

Lokal leverandør

At Viken Fiber er en lokal leverandør av både fibernett og Altibox syns både Karlsson og DBK er hyggelig. Den lokale tilstedeværelsen gjør at kontakten som mottaker av tjenestene føles nært.

– Vi får raske svar og god hjelp de gangene det dukker opp ting vi lurer på. I tillegg er det en behagelig kommunikasjon. Noen selskaper man har tjenester eller abonnerer på kan ha en tendens til å mase veldig, og det opplever jeg ikke fra Viken Fiber eller Altibox, sier Karlsson.

Når vi nevner sponsoravtalen mellom Viken Fiber og DBK til Karlsson smiler han. Her i Bødalen er det også noe gamingaktivitet hos barna i familien.

– Det er veldig kult, og så spennende at de satser på e-sporten, avslutter han.

 

i-Bolig valgte Viken Fiber og Altibox til ikonprosjekt

– Vårt mål er å skape nøkkelferdige boliger som det er godt og ukomplisert å bo i. Derfor var det naturlig å samarbeide med Viken Fiber om levering av bredbånd og TV til utbyggingen på Ladderudløkka, forteller i-Boligs daglige leder Bjørn Martin Akre.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/03/1byggetrinn-fasade-kveld-980x438.jpg

Tekst og foto: Tom Helgesen, næringsliv.no

i-Boligs utbygging av 88 boliger på Råholt i Eidsvoll har fått stor oppmerksomhet for arkitektur og fargevalg, og hvordan de skaper opplevelsesmessig mangfold og et helhetlig nabolag. Som en moderne «Kardemomme-by», kan vi lese av beskrivelsene. Boenhetene fordeler seg mellom eneboliger og rekkehus, bygges på fire ulike løkker og er tilpasset mennesker i alle aldre og livsfaser.

De første beboerne flyttet inn i 2020, og per nå er nær 50 prosent av utbyggingen ferdigstilt.

Stor fleksibilitet

Her er det ikke spart på noe for at beboerne skal trives, og som en del av kontraktvedlegget ligger ferdig fibertilknytning fra Viken Fiber og en grunnpakke fra Altibox. Det vil si at beboerne er på nett og kan se favorittprogrammet på TV allerede fra dagen de flytter inn.

– I og med at det er et svært sammensatt bomiljø, er også behovene svært ulikt for bredbånd og tv. Noen jobber mye hjemmefra og trenger høy hastighet på nettet, andre er mest opptatt av hvilke lineære tv-kanaler de har tilgang til. Derfor ønsket vi en samarbeidspartner som både kunne sørge for digital infrastruktur med stor fleksibilitet, forteller Akre.

– Og da var valget enkelt!

I tillegg til at leveransen tilfredsstilte kravene utbyggeren satte, trekker han også fram at det er gode vilkår for beboerne gjennom kollektiv avtale.

– Ja, det er absolutt svært gunstig for våre kjøpere. Med en kollektiv avtale, sparer de mange penger per måned i forhold om den enkelte skulle inngått avtale på egen hånd. Det var også vesentlig at det ikke påløper administrasjonskostnader på oss om en ferdigstilt boenhet ikke skulle bli solgt umiddelbart.

– I sum er dette en god samarbeidsform både for oss og boligkjøperne.

Viken Fibers salgsansvarlig boligselskap, Vidar Torp Andersen (t.h.) gleder seg over det gode samarbeidet de har med i-Bolig om leveranse av bredbånd Altibox til prestisjefulle boligprosjektet Ladderudløkka. Fornøyde er også i-Boligs daglige leder Bjørn Martin Akre, prosjektselger Hanne Normann Breen og markedskonsulent Torni Støvland.

Godt samspill

Viken Fiber bygger og drifter fibernett og leverer Altibox bredbåndstjenester til husholdninger og bedriftskunder over store deler av Østlandet. Lynraskt stabilt internett, tv og strømmetjenester har gjort Viken Fiber til Norges største rendyrkede fiberselskap med over 230.000 kunder – og gir med det et betydelig bidrag i arbeidet med å digitalisere Norge.

Salgsansvarlig boligselskap, Vidar Torp Andersen gleder seg over avtalen om leveranser av bredbånd og tv på Ladderudløkka. Han nøler ikke med å karakterisere i-Bolig som en tvers igjennom profesjonell samarbeidspartner.

– Ja, de har vært veldig tydelig på hva de ønsker, på vegne av sine boligkjøpere. Dessuten koplet de oss på i en tidlig fase i planleggingen, slik at det var enkelt å føre fram fiber og utføre installasjoner underveis i byggeriet. Vi har hele tiden hatt en konstruktiv og god tone både med utbygger og entreprenører.

Fleksibel basispakke

Alle beboerne på Ladderudløkka får fiberbredbånd og en basispakke fra Altibox inkludert i prisen. Det vil si at den enkelte husstand har full fleksibilitet innenfor den avtalte rammen om båndbredde og tv-kanaler. Ved overtagelse er installasjon gjort og tjenester aktivert, og beboer kan tilknytte sitt utstyr, forteller han.

– Med noen få tastetrykk kan man hele tiden endre sine valg på «Mine sider» innenfor basispakken. Det er en enkel prosess, og det er vedlagt bruksanvisning for hvordan dette gjøres. Om noen likevel ikke får det til, er det også vedlagt et telefonnummer til vårt kundesenter, som er åpnet døgnet rundt alle dager.

Lynrask fiber er perfekt for hjemmekontor og overlegent for gaming, og en fleksibel tv- og strømmepakke lar deg velge det du vil se på. Med fiberbredbånd og Altibox fra Viken Fiber kan du få mer av akkurat det du vil ha.

Når beboerne flytter inn, er det det den enkelte husstanden som overtar avtalen med Viken Fiber, og kan om ønskelig velge en større innholdspakke.

Fornøyde beboere

i-Boligs markedskonsulent Torni Støvland og prosjektselger Hanne N. Breen forteller at de ennå ikke har opplevd at noen av beboerne på Ladderudløkka ikke har klart å kople seg på nettet og administrere underholdningsinnholdet i basispakken.

– Vi er veldig bevisste på at de som signerer kjøpskontrakt i byggeperioden skal få tid til å forberede seg på å flytte inn. Derfor inviterer vi til nabomøter hvor blant annet Viken Fiber er med og forteller om hvilke muligheter beboerne har i basispakken. Her får de også muligheter til å hilse på sine kommende naboer.

Tilbakemeldingene fra beboere som har bosatt seg i det unike boligkomplekset, er at de er godt fornøyd med valget av Viken Fiber og basispakken fra Altibox.

– I og med at man når som helst kan endre utvalget av tilgjengelige tv-kanaler og båndbredde, tilfredsstiller dette de aller fleste sine behov. Og etter hvert som flere boliger blir ferdigstilt og bebodd, kan vi revidere basispakken ut fra beboernes tilbakemeldinger. Men som sagt; så langt er alle strålende fornøyde, understreker de.

Viken Fiber kjøper GP Nett

Fiberselskapet GP Nett med over 3000 bredbåndskunder blir en del av Norges største rendyrkede fiberselskap. GP Nett har bygget ut eget fibernett i Halden, Aremark og Marker kommune samt andre sørlige deler av Viken fylkeskommune.

– Vi vil bygge videre på selskapets solide kompetanse og deres velfungerende samarbeid med det lokale næringslivet. Sammen skal vi sørge for å fortsatt skape gode kundeopplevelser og gi tilgang til fiber for enda flere innbyggere og bedrifter i Østfold-området, sier administrerende direktør Anne Berit Rørlien i Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2023/02/bilde-20230223-120700-0b645dfa-980x438.jpeg

På bildet fra venstre: Øystein Falch (administrerende direktør, GP-Gruppen) Morten Nygård (direktør salg og kundeutvikling, Viken Fiber) Anne Berit Rørlien (administrerende direktør, Viken Fiber, Atle Rustad (daglig leder, GP Nett) og Erik Omdal (plansjef, Viken Fiber)

Viken Fiber AS har kjøpt 100 prosent av aksjene i GP Nett AS, et datterselskap i GP-Gruppen. Transaksjonen innebærer at GP Nett blir en del av det landsomfattende Altibox-partnerskapet som tilbyr Altibox-tjenester til private husholdninger og bedrifter i hele Norge.

– Etter gode styrediskusjoner samt interessante møter og samtaler med Viken Fiber, har vi konkludert med at et salg av aksjene i GP Nett vil være til det beste for alle parter. Det gjelder for våre ansatte som får større utviklingsmuligheter, for våre kunder som vil få en framtidsrettet og kapitalsterk fiberleverandør som vil satse i regionen, og for GP-Gruppen og de planene vi har framover. Dette sier administrerende direktør Øystein Falch i GP-Gruppen.

– Vi er glade for at selskapet overtas av en solid aktør som er kjent for gode kundeopplevelser. Vi har et svært godt inntrykk av Viken Fiber, deres ansatte, deres verdier og hvilke planer de har framtiden, sier daglig leder Atle Rustad i GP Nett.

– Kundene av GP Nett vil i den nærmeste tiden ikke oppleve noen endringer i tjenestene. På sikt skal de få tilbud om Altibox-tjenester, og det skal vi selvfølgelig informere godt om på forhånd direkte til kundene når den tid kommer, avslutter Anne Berit Rørlien.

Kontaktpersoner:

Anne Berit Rørlien, administrerende direktør Viken Fiber, tlf. 900 10 061
Øystein Falch, administrerende direktør GP-Gruppen, tlf. 915 22 714

Om Viken Fiber:

Viken Fiber er Norges største rendyrkede fiberselskap med over 230.000 kunder. Selskapet bygger og drifter egen fiberinfrastruktur i over 50 kommuner på Østlandet og leverer bredbånd- og underholdningstjenester fra Altibox. I 2021 omsatte Viken Fiber for over 2 milliarder kroner og investerte 737 millioner kroner. Viken Fiber har ambisiøse vekstplaner og langsiktige eiere med sterk tro på fiberinvesteringer. Selskapet er eid av Lyse Fiberinvest 65% (heleid av Lyse AS), Å Energi AS 26,5%, Lier Everk Holding AS 4,5% og Hadeland Energi AS 3,9%.

Om GP Nett AS:

GP Nett AS (tidligere Halden Dataservice AS) ble etablert i 1989 og har i dag cirka 3000 fiberkunder. Selskapet er lokalisert i Halden, men har hele søndre Viken som sitt markedsområde.  Selskapet er en del av GP-Gruppen som har høy digital kompetanse innen fibernett, IT, økonomi og regnskap samt markedsføring. GP-Gruppen jobber for å hjelpe bedrifter med digitalisering og forretningsutvikling slik at kunden kan øke sin verdiskapning. Selskapet har kunder både lokalt, nasjonalt og i utlandet.

Viken Fiber gir oss markedets beste fibertjeneste

AOF har utviklet seg fra tradisjonell opplæringsbedrift til moderne multimediabedrift: AOF Østfold fikk dårlig tid da de på forsommeren fikk vite at Telenor skulle stenge det gamle kobbernettet høsten 2022. Men Viken Fiber var raskt på banen og løste utfordringene på strak arm.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/11/AOF-980x438.jpg

Daglig leder Christian Skyum er fornøyd med leveransene fra Viken Fiber og bedriftsrådgiver Fredrik Larsen. AOF Sarpsborg ble koblet til fiberkabel på kort tid da Telenors gamle kobbernett ble slukket.

 

Tekst og foto: Per-Kr. Aasen, næringsliv.no

AOF i Sarpsborg brukte det gamle nettet til sin kommunikasjon med studenter og forbindelser helt fram til nylig. AOF hadde ingenting å utsette på tjenestene fra Telenor, men hadde et godt forhold til Viken Fiber gjennom flere år i Fredrikstad og valgte derfor samme løsning i Sarpsborg.

– Vi ble enige om en pakke og diskuterte hvilke muligheter vi har. Deretter gjorde Viken Fiber en god jobb med å kartlegge alle våre undervisningslokasjoner, noe som er veldig viktig for AOF, som har utviklet seg fra å være en tradisjonell opplæringsbedrift til å bli en multimedia-opplæringsbedrift. Det omfatter blant annet et filmstudio i Fredrikstad og vi kjører mange web-baserte forelesninger for våre studenter og kursdeltakere. Det betyr at vi stiller strenge krav til kapasitet og hastighet, noe som er alfa og omega for oss. Det kan være opptil 50 påloggede klasser eller kurs som samtidig er oppkoblet mot oss og da må vi kunne levere på den digitale plattformen, sier daglig leder i AOF Østfold Christian Skyum.

Viken Fiber har levert

AOF hadde en bratt læringskurve i overgangen til en mer digital hverdag, og det ble mye prøving og feiling, ifølge Skyum.

– Vi startet med å bygge et filmstudio i Fredrikstad, men trengte raskt større kapasitet på både opp- og nedlasting via nettet. Vi var godt etablerte da pandemien slo til for fullt i 2020 og brukte bare tre dager på å flytte våre lærere over fra fysiske til digitale klasserom. Mellom 50 og 60 «on-going» klasser både sent og tidlig krevde en varig stabilitet i nettet, og hadde ikke Viken Fiber klart å levere dette, hadde vi hatt et kjempeproblem. Men de har levert hele tiden, og da valgte vi å fortsette med de som partner. Vi har vært kunde i Fredrikstad siden 2014 og valget var enkelt da det ble behov i Sarpsborg også. Vi fikk egentlig greit med tid til å tilpasse oss da Telenor ga beskjed før sommeren, men det ble likevel litt hektisk, innrømmer Christian Skyum.

Stor og viktig kunde

– Fordelen med å ha et lokalkontor sentralt i Østfold er at vi kan hive oss rundt og ta tak i utfordringer lokalt. Her måtte det attpåtil litt graving til for å kunne få fram fiberkabelen, men det gikk fort og vi fikk på plass en montør like etter. Selve installasjonen tok bare en halv dag, så var AOF Sarpsborg påkoblet fibernettet. En installasjon kan være alt fra å koble til en kabel som ligger helt frem til vegg, eller som her, der det ble både graving og litt ekstraarbeid, sier bedriftsrådgiver Fredrik Larsen i Viken Fiber i Sarpsborg. Han legger til at AOF er en stor og viktig kunde.

– Ja, dette er ingen hverdagskunde, men en spesiell kunde som vi har et mangeårig forhold til. Nå har vi levert til tre lokasjoner, og en fjerde står for tur. Vi får også stadig flere kunder i Sarpsborg sentrum, siden vi har lagt fiberkabel i samme grøfta som fjernvarmeanlegget som er etablert i byen. I tillegg er vi med på andre prosjekter der vi kan legge vår fiberlinje sammen med andre aktører, for eksempel vann og kloakk. Det er stor aktivitet i Nedre Glomma, spesielt i Fredrikstad, og Viken Fiber ønsker å konkurrere om å levere fibernett og tjenester til alle.

Film og konferanser

AOF Østfold har cirka 5 000 kursdeltakere i løpet av ett år, på alt fra kortvarige kurs til et toårs fagskoleløp. Det betyr at alt teknisk utstyr bør være stabilt og ikke ha noe nedetid å snakke om.

– Vi gjør også andre ting enn å drive opplæring, for eksempel arrangerte vi nylig en stor konferanse med søkelys mot overgrep. Dette og lignende arrangementer skal streames og lagres i ettertid. Vi er også engasjerte i filmproduksjon og andre kulturarrangementer. Det betyr at vi har blitt en helt annen virksomhet enn før. Vårt mantra er å pløye tilbake de pengene vi tjener til østfoldsamfunnet. All ny virksomhet har gjort at vårt dna nå er mer digitalt, og da er det viktig å ha gode og fungerende løsninger i eget hus. Det har vi fått gjennom samarbeidet med Viken Fiber, sier Christian Skyum.

Altibox forlenger Eliteserien-samarbeidet

Bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox fortsetter som hovedsamarbeidspartner til Eliteserien og Norsk Toppfotball i to nye år.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/11/Sponsorsjef-Vibecke-Utengen-og-administrerende-direktor-Tor-Morten-Osmundsen-i-Altibox--980x438.jpg

Sponsorsjef Vibecke Utengen og administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox er glade for å forlenge samarbeidet med Eliteserien og Norsk Toppfotball. (Foto: Elise Løvereide / Altibox)

Eliteserien topper oversikten over de mest spennende sponsorobjektene i Norge og Altibox har vært hovedsamarbeidspartner av Norsk Toppfotball siden 2017.

– Eliteserien er en god match for Altibox på grunn av Altibox-partnerskapets store geografiske spredning og gir oss mulighet til å være synlige og skape engasjement både nasjonalt og lokalt, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

– Vi er utrolig stolte og enormt glade over at Altibox fortsatt vil være hovedpartner med Norsk Toppfotball og Eliteserien. Altibox er en stor og viktig aktør i markedet, og skaper verdier til nytte for videre utvikling av norsk klubbfotball, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Eliteserien er ett av de bredeste sponsorobjektene i Norge og har en nasjonal, engasjerende og folkelig profil. Fotballen er så mye mer enn de 90 minuttene på banen, og som hovedsponsor er Altibox bevisste på at sponsormidlene skal bidra positivt også utenfor banen.

– Et viktig bidrag her er holdningskampanjen #STOPP, Drømmetreffet, hvor barn får møte sine helter, og fotballens storsatsning på bærekraft sammen med FN og TV 2 under tittelen «Football For The Goals», sier sponsorsjef i Altibox, Vibecke Utengen.

– For meg og klubbene som har jobbet tett med Altibox siden 2017 er jeg utrolig glad og stolt av at vi får fortsette det gode arbeidet vi sammen har startet de neste årene. Altibox har tilført oss mye allerede og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier kommersiell leder i Norsk Toppfotball, Pål Breen.

Om Norsk Toppfotball

NTF er interesseorganisasjonen for 0. divisjon (Eliteserien) og 1. divisjon (OBOS-ligaen) på herresiden i Norge.

NTF skal være en kompetansebygger, rådgiver og servicekontor for medlemsklubbene innenfor virksomhetsområdene sport, organisasjon, marked, media og økonomi.

Om Altibox:

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Gjennom samarbeid med regionale og lokale fiberleverandører har Altibox-partnerskapet til sammen over 760.000 kunder i Norge. Altibox er Norges største leverandør av fiberbredbånd og har rundt 550.000 tv- strømme- og underholdningskunder.

Kontaktpersoner for media:

  • Leif Øverland, administrerende direktør Norsk Toppfotball, 415 36 460
  • Tor Morten Osmundsen, administrerende direktør, Altibox, 41 68 57 71
  • Pål Breen, kommersiell leder, Norsk Toppfotball, 90 55 37 56
  • Vibecke Utengen, Sponsorsjef, Altibox, 93 66 10 06

Skaper Telemarks nye knutepunkt

Grenlandsporten Næringspark – nytt binde­ledd mellom øst og sør: På nær en million kvadratmeter fylles nye Grenlandsporten. Snart overtar området som det nye bindeleddet på E18 mellom Østlandet og Sørlandet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/10/Grenland-Naeringspark_foranomradetmotE18-980x438.jpg

Terje Rønning (t.v.) er daglig leder for nye Grenlandsporten AS, mens senior bedriftsrådgiver Stian Jensen i Viken Fiber stolt kan konstatere at samarbeid er inngått om levering til hele den nye industriparken.

Noen kilometer før dagens avkjøring fra E18 til Porsgrunn, utvikler grunneier Lønnebakke Næringspark. På et tomteområde like øst for Langangen i Porsgrunn kommune er det regulert 930.000 kvadratmeter til næringseiendom under navnet Grenlandsporten.

En næringspark i rute

I dag er store deler av området planert ut, vann- og avløpsnettet lagt, strøm- og fiberkabler strukket, deler av veiene er asfaltert og flere traseer er utstyrt med gatelys. Med andre ord, de første byggetrinnene nærmer seg.

–Når den nye E18-parsellen med ny bru og tunnel ved Langangen står ferdig i 2025, vil denne tomta bli det nye knutepunktet på E18. For selv om området er regulert til næring, blir det altså både motell, bensinstasjon, ladestasjon til biler, restaurant, take away og dagligvarehandel. Med direkte av- og påkjøring fra E18, vil dette mest sannsynlig overta for senteret som er bygget opp rundt den gamle E18-avkjøringen til Skien og Porsgrunn, forteller Terje Rønning (67), daglig leder for eierselskapet Lønnebakke AS og for nye Grenlandsporten AS.

For serviceområdet som åpnes for publikum like ved E18, røper Rønning at det er flere kjente merkenavn som vil dukke opp. Foreløpig kan han ikke røpe hvem.

Erfaren leder for næringsparker

Terje Rønning er oppvokst i Batnfjord på Nordmøre, men bosatt på Vollen i Asker. Etter at han tjenestegjorde som yrkesmilitær i forsvaret de første årene av sitt voksne liv – har han de siste 30 årene holdt seg til lederroller innen utvikling av flere av de største næringsparkene på Østlandet.

Det skorter ikke på dokumentasjon. Lederrollen han har i Grenlandsporten, har han tidligere ikledd seg både i Gardermoen Næringspark, Vinterbro Næringspark og Dæhlie Skog i Vestby.

–I en sånn jobb er det nok ganske viktig med erfaring. Det er litt av en byråkratisk kabal som skal gå opp før spaden kan stikkes i jorda, forteller han, om jobben i Grenlandsporten som han startet i for over to år siden. Da var hele området en eneste stor skog. Men nå er altså skogen borte, grunnen slettet ut og fundamentert og ledningsnettet strukket på store deler av den enorme eiendommen.

–Grenlandsporten ser også på løsninger som vil gjøre parken til en grønn energipark, basert på energiutnyttelse av sol- vind- og vann, forteller Terje Rønning.

Og miljøhensyn har da også utgjort en stor del av det arbeidet som så langt har foregått på tomta.

–Tidligere kunne man nær sagt tippe løsmasse nær sagt fritt. Men i dag – av miljøhensyn – må alt dokumenteres og leveres godkjente mottak.

Solid ordre for Viken Fiber

Mens entreprenørfirmaet Hæhre står for alt arbeidet i den nye næringsparken, har også drammensbaserte Viken Fiber fått en stor rolle i parken som foretrukken leverandør av alle tjenester på fiber til Grenlandsporten.

–Viken Fiber er stolte av få lov til å være foretrukken leverandør av fiber til Grenlandsporten. Dette er et attraktivt område langs E18 sentralt i vårt nedslagsfelt, forteller senior bedriftsrådgiver Stian Jensen (37) i Viken Fiber, identisk med mannen som fremforhandlet kontrakten med Grenlandsporten og Terje Rønning, som forteller at valget av Viken Fiber som bredbåndsleverandør var enkelt.

–Vi fikk et godt tilbud fra en av de største operatørene i vårt distrikt. Dessuten er Viken Fiber en leverandør med faglig tyngde og godt renommé. Dermed er det også enkelt for oss å promotere tjenesten overfor fremtidige kunder i Grenlandsporten, sier Rønning.

Stian Jensen legger til at det nå legges fiberkabler i bakken sammen med strømnettet til hele Grenlandsporten.

–Det er en stor jobb og mange kilometer med kabel som går med. Dessuten har det vært krevende å legge kabler til industrifeltet langs E18, sier Jensen, men poengterer at jobben langt på vei er gjort og at alle nye kunder i Grenlandsporten vil få sin egen dedikerte fibertilknytning.

Det nye knutepunktet

Første etappe av Grenlandsporten er på 200 dekar, og delen av tomta som grenser til E18, skal altså tilrettelegges for publikum. Foreløpig er 10 næringstomter lagt ut for salg. Seks tomter er allerede solgt.

–For alle fremtidige pendlere på E18, folk som skal på ferie og østlandsfolk som skal til hytta i Kragerø og videre ned mot Sørlandet, vil Grenlandsporten bli en naturlig stopp med direkte adkomst fra E18, sier Terje Rønning.

Grenlandsporten vil altså bli det nye, sentrale knutepunktet mellom Vestfold, Telemark og Sørlandsfylkene, med kort avstand både til Grenland, Larvik og det sentrale Østlandet.

Tilbyr wifi-løsning for bedrifter

Mens Viken Fiber står for utbyggingen av selve fibernettet, leverer de produkter, tekniske løsninger og tjenester fra Altibox, et partnerskap av lokale leverandører som strekker seg over hele landet.

–Med vår pakkeløsning Altibox Bedrift Premium får bedriften et fleksibelt produkt som kan tilpasses både etter behov, størrelse og kompleksitet. Altibox samarbeider med Cisco Meraki, en komplett, skybasert tjenesteplattform, for å sikre at de leverer den fleksibiliteten og sikkerhet en moderne arbeidsplass krever. For de fleste bedrifter er det avgjørende å ha et godt trådløst nett, og kravene vil bare øke etter hvert som flere tjenester og styringsprosesser blir heldigitalisert.

Viken Fiber har et av markedets råeste og mest stabile bredbånd for bedrifter – og kan tilby overføringskapasitet som passer selv de mest krevende kunder. –Vi etablerer også brannmurer og andre mer avanserte sikkerhetssystemer for virksomheter med spesielle behov, forteller Jensen. –Og for bedrifter som befinner seg på flere adresser, kan vi sette opp flere løsninger som sikrer fri flyt i hele bedriften og samtidig topp forbindelse til kunder og samarbeidspartnere.

Ta kontakt med oss i Viken Fiber – så finner vi den beste løsningen for din bedrift.