Fiber og varme til Drammens indrefilet

De 132 leilighetene i boligprosjektet Svanegangen i Drammen får hver sin fiberkabel med bredbånd fra Viken Fiber. Det gir høy hastighet og stabilt internett, uten påvirkning fra andres nettbruk.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/08/Morten-Gregertsen-i-Union-Eiendom-og-Snorre-Steen-i-Viken-Fiber--980x438.png

– Det blir en egen kaffebar med kvalitetsbarista i første etasje til de første beboerne som flytter inn i august, forteller Snorre Steen i Viken Fiber og Morten Gregertsen om boligprosjektet Svanegangen i Drammen.

Tekst og bilde: Morten Smedsrud, Næringsliv.no

– Det fins nesten ikke grenser for hvor raskt det kan gå, smiler Morten Gregertsen i Union Eiendomsutvikling og Snorre Steen i Viken Fiber når de forteller om samarbeidet mellom de to selskapene om å skaffe de nye beboerne i Svanegangen i Drammen lynraskt internett og den mest stabile internettlinja man kan få i Norge.

–  Leilighetene får det vi kaller et «punkt til punkt-fibernett». Det vil si at de har hver sin tråd helt inn til våre servere. Det et gir en robusthet vi unner de framtidige beboerne, forteller Steen.

Det var ikke noe tvil da Union skulle finne leverandør av bredbånd til beboerne i sitt nye prestisjeprosjekt.

– Vi har stor respekt for å inngå avtaler på vegne av nye sameier. Men vi har også stor respekt for at de vil ha bredbånd og tv på plass idet de flytter inn, sier Gregertsen.

Får egen kaffebar

Den gamle Bunnpris-tomta ved Bystranda i Drammen er ikke til å kjenne igjen. LOF arkitekter har tegnet 12 000 kvadratmeter over fire bygg som i løpet den siste tiden har reist seg, og står ferdige over sommeren.

– Dette er virkelig indrefileten i Drammen. Jeg skulle gjerne bodd her selv hvis jeg hadde råd, spøker Snorre Steen.

I skrivende stund er det kun tre leiligheter av 132 som ikke er solgt i bygningene som er kledd i en slank og varm teglstein, omsluttet av en lys flate av sølvfarget kompositt.

– Arkitektene gikk for et lyst og lett preg med assosiasjoner til «en hvit svane ved vannkanten», forteller Gregertsen.

Vedal er totalentreprenør og har 20 prosent eierskap i selskapet Svanegangen Utvikling, mens Union Eiendomsutvikling eier resten.

– Det blir en egen kaffebar med kvalitetsbarista i første etasje til de første beboerne som flytter inn i august.

Historisk område

Det er historisk grunn. Før byggingen startet gravde arkeologer i grunnen og fant blant annet steinkull, plankerester, hollandsk tegl og hvite porselenstallerkener fra 1600- og 1700-tallet.

– Vi knytter det moderne og det historiske sammen. Prosjektet har fått navnet Svanegangen. Det er det historiske navnet på et strede som i tidligere tider gikk tvers gjennom kvartalet, sier Gregertsen.

En underjordisk parkeringskjeller med egen nedkjøringsrampe binder de fire byggene sammen. Fra Svanegangen tar det fem minutter til torget, syv til toget og leilighetene har nærhet til alt det moderne Drammen har å by på.

– Her får beboerne umiddelbar tilgang til alt de skulle ønske seg i hverdagen, sier Gregertsen.

Altibox-partner

Union Eiendomsutvikling ble først kjent for å ha utviklet Union Brygge, med en kulturscene som raskt ble nasjonalt kjent. Den slitne og døde bydelen ble til det moderne og nyskapende området vi ser langs elva i dag, med en pulserende blanding av kultur, kunnskap, bibliotek, scene, kafeer og næringsliv.

– Dette er en utvikler som er fremtidsrettet, tenker helhetlig byutvikling og samfunnsansvar, til glede for hele Drammens befolkning. Jeg kommer ikke på noen andre som har formet det moderne Drammen like mye som Union Eiendomsutvikling, sier Snorre Steen i Viken Fiber.

Han og kollegene står på sin side klar til å levere lynraskt fiberbredbånd til alle Unions prosjekter, som de allerede gjør til over 225 000 husholdninger og bedriftskunder over store deler av Østlandet.

– Som en del av det nasjonale Altibox-partnerskapet, er Viken Fiber stolt tilbyder av Altibox sine anerkjente tjenester for internett, tv og telefon, forteller Steen.

Altibox har i mange år på rad skåret høyest på kundetilfredshet for tv- og bredbåndstjenestene for privat og bedrift.

– Det viser at det ikke bare er fibernettet som holder høy kvalitet, men også tjenestene som leveres gjennom det.

Fjernvarme til alle

Det hjelper også at Viken Fiber har eiere som energikonsernene Glitre Energi og Lyse. Norsk Bærekraftbarometer – en undersøkelse gjennomført av Norstat Norge og Barcode Intelligence i samarbeid med Handelshøyskolen BI – kåret i fjor Lyse til Norges mest bærekraftige strømselskap.

– Dette gjør at vi har veldig mange tjenester i porteføljen. Det skiller oss ut i markedet, sier Snorre Steen.

I tillegg til fiber og underholdningstjenestene i Svanegangen skal det måles nøyaktig energiforbruk for hver av beboerne.

– Med fjernvarme inn i bygget må man ha kontroll på hva hver enkelt bolig bruker av fjernvarmen. Vi setter inn målere i alle vannskap og fakturerer beboer for forrige måneds energiforbruk. Det gjør at du selv kan påvirke eget energiforbruk og at Svanegangen totalt sett bruker mindre energi.

Bra for beboerne og godt for miljøet.

– Som utbygger er vi opptatt av å gjøre hverdagen til det framtidige sameiet og beboerne så god som mulig. Det er en stor fordel som utbygger å kunne forholde seg til én leverandør i stedet for en håndfull, skyter Morten Gregertsen inn.

Avstanden blir mindre med internett

Da eldstejenta reiste til Nederland for å studere, trodde familien Hegland det ville bli trist og tomt. Men med et stabilt internett og enkle løsninger, har det gått bedre enn forventet.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/06/Fam-ved-PC-980x438.jpg

Mor Kirsten, far Preben og yngstejenta Maren (18) har samlet seg rundt kjøkkenbordet i huset på Åfoss i Skien. Siden i fjor høst har de vært kunder hos Viken Fiber. Etter noen år med en annen leverandør, gikk de tilbake.

En av grunnen var at internettet fra Viken Fiber er mer stabilt, forteller Preben. – Vi bruker det hver dag, og Maren er avhengig av internett til skolen, sier Kirsten.

Maren går siste året på videregående skole og har som alle andre hatt hjemmeundervisning i to år på grunn av pandemien. – Jeg har vært avhengig av nettet for innlevering av oppgaver og undervisning på Teams, sier hun.

Utenlands

I august 2021 reiste eldstejenta i familien, Marie (21), til Nederland for å studere fysioterapi. Å ikke se datteren like ofte som før, trodde familien skulle bli tøft. Men overgangen gikk bedre enn forventet siden familien bruker Snapchat og FaceTime og snakker sammen flere ganger i uka.

– Det føles ikke så fjernt når man kan snakke sammen og ser ansiktet til hverandre, sier mor. – Avstanden blir mindre med internett, legger hun til.

Siden familien er kunde hos Viken Fiber, kan de bruke Altibox-appen i hele EU/EØS. Slik får Marie tilgang til tv-innholdet selv om hun er i Nederland.

Alt samlet på ett sted

Med Altibox får familien en oversiktlig meny på dekoder der de kan legge inn de appene de bruker mest.

– Muligheten med å ha alle strømmetjenester samlet på ett sted er noe av grunnen til at vi valgte Viken Fiber, sier Kirsten.

Med tv fra Altibox kan du laste ned dine favorittapper fra Google Play-butikken og det er også mulighet for trådløs tilkobling. Med Altibox-appen trenger ikke en tur hjemmefra gå på bekostning av underholdningen. Her kan du se tv, filmer og serier på nettbrett og mobil uansett hvor du er (innenfor EU/EØS).

Familien forklarer at de bruker både internett og tv-tjenestene daglig. – Når jeg kommer hjem fra skolen, er det rett på mobilen og sosiale medier. Jeg chatter med folk, og hvis jeg har tid, ser jeg ofte på tv og bruker strømmetjenestene, sier Maren. Mor nikker seg enig, og legger til at hun bruker mest tv-tjenestene på kvelden.

– Ellers er det sosiale medier, banktjenester, vi ser på reiser og gjør sånne daglige ting, sier hun og tenker seg om. – Egentlig er vi jo helt avhengige, konkluderer hun.

Tobias Weberg Dreyer og samboeren Marie Hegland sitter i leiligheten i Nederland mens de snakker med Preben og Kirsten Hegland på FaceTime. Å se ansiktene til hverandre gjør at avstanden blir litt mindre.

God service

I begynnelsen av kundeforholdet med Viken Fiber, hadde familien behov for noe veiledning. Da kontaktet de kundeservice, som svarte raskt.

– Og da slapp vi å vente i timevis, sier Preben. Kirsten skryter av at personen de snakket med var tydelig, forklarte enkelt og var spesielt tålmodig.

– Jeg tenker at hvis eldre mennesker ringer inn, så får de informasjon tydelig og enkelt forklart.

De er alle enige i at tjenestene er enkle nok til at alle skal kunne klare å bruke dette.

– Menyen er oversiktlig, og det er lett å finne frem til ting, sier Maren.

Viken Fiber bidrar i lokalmiljøet

Administrerende direktør, Anne Berit Rørlien, forteller at nærheten til kundene betyr mye for Viken Fiber.

– Vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i kommunene der vi bygger og leverer fiber.

IL Hei og Pors IL fotball er blant noen av idrettslagene som Viken Fiber sponser og samarbeider med. Viken Fiber og IL Hei har gått sammen for å tilby e-sport som en del av fritidstilbudet i klubben, hvor Viken Fiber sørger for lynraskt fiberbredbånd.

I Pors IL støtter selskapet barneidretten og bidrar til aktivitet for rundt 300 barn. På grunn av dette samarbeidet, kan Pors IL tilby gratis treningsavgift for barn mellom 5 og 12 år.

– Det er fantastisk flott at de er med på å sponse slike ting. Dette gjør at vi kan ha et så godt tilbud for barn og unge og at de alle kan delta på like vilkår, sier daglig leder i Pors fotball, Fredrik Aanerød Grohs.

– Stadig tilknytter Viken Fiber seg nye samarbeidspartnere og det er gøy, avslutter Rørlien.

Lynraskt fibernett hos Drammen Padel

Da Daniel Picard innførte idretten padel i Drammen i mai 2019, traff han blink. I løpet av mai 2022 mer enn dobler han kapasiteten med syv baner i ny hall på Åssiden. Der installerer Viken Fiber produktet Altibox Bedrift Premium, for det kan by på både lynraskt fibernett og stabil og sikker wifi.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/04/Daglig-leder-i-Drammen-Padel-Daniel-Picard-til-v.-og-bedriftsradgiver-i-Viken-Fiber-Stian-Jensen-foran-dagens-hall-pa-Berskaug.-30.03.22.-4670-980x438.jpg

Tekst og bilder: Tom Helgesen / Drammensavisa

Padel er rett og slett en blanding av tennis og squash, og det er en ganske ny sport som har tatt helt av. – Jeg kommer selv opprinnelig fra tennis-sporten, men ble helfrelst for padel allerede etter første forsøk. Det tenkte jeg andre også ville bli, og det har slått til enda mer enn forventa, sier Daniel. Selv i det tøffe året 2021 klarte han å dra i land et lite overskudd med en omsetning på 3 millioner kroner.

Gir rask mestringsfølelse

I padel er det vanligvis to spillere på hvert lag som spiller mot hverandre. Derfor blir dette en sosial og morsom aktivitet som gir rask mestringsfølelse. – Racketene er mindre enn squash- og tennisracketer, og er uten strenger. Dette gir spilleren mer kontroll over racketen, sier han. Dette er et lavterskeltilbud for den som vil holde seg litt i form, for det blir spill uansett nivå på utøveren.

Padel er en idrett i sterk vekst, og her er spillet i gang i hallen på Berskaug som snart får avløsning.

Åpner ny, stor hall i mai

Etter snaue tre år må Daniel altså utvide med ny hall, kun et hardt padel-slag unna den ”gamle” hallen. – Brække Eiendom bygger ny, stor hall for oss rett ved siden av den vi har i dag i Ingeniør Rybergsgate 99. Etter planen skal hallen åpne i mai måned, forteller mannen som innførte padel-sporten til Drammen. Den splitter nye hallen skal inneholde blant annet syv padelbaner, tre golfsimulatorer, styrkerom og møterom. Mange nye aktiviteter står også på tapetet, som blant annet Damenes aften, sosiale turneringer og frokostpadel.

Hvis alt går som planlagt, kan daglig leder i Drammen Padel, Daniel Picard, ønske velkommen til en ny padelhall med hele syv baner på Berskaug i mai. 

God kapasitet på formiddagen

– Er det enkelt å bestille seg en time for å leie en bane her i dag for den som har lyst til å prøve seg?

– Tja, etter klokka 16.00 kan det være flere ukers ventetid for å få tak i en bane. På formiddagen derimot har vi god kapasitet, så kom gjerne og bestill time da, sier daglig leder i Drammen Padel. Ellers er dette en sport som flere generasjoner kan drive med, og det er blant annet 40 unger med på barnekurs i Drammen. Prisen ligger for øvrig på 400 kroner for en times leie av bane. Når det er fire stykker som spiller hver gang, så blir det kun en hundrings på hver.

Wifi og lynraskt fibernett

God nettilgang og at alt virker som det skal, er helt vesentlig også for Drammen Padel. – Daniel vil heller bruke tiden sin på kundene, slik at flest mulig kan få spilt padel. Wifi og lynraskt fibernett tar vi oss av, sier Stian Jensen, bedriftsrådgiver i Viken Fiber. – Drammen Padel får et trådløst nett med både trygg brannmur og utvidet sikkerhet på gjestenettet. Her får ingen hackere adgang, sier Stian og smiler.

Daglig leder i Drammen Padel, Daniel Picard (til v.) og bedriftsrådgiver i Viken Fiber, Stian Jensen, foran dagens hall på Berskaug. 

Ypperlig for bedrifter med opp til 50 ansatte

– Daniel Picard er kunde av Viken Fiber i dag, og i den nye hallen har han bestilt Altibox Bedrift Premium. Det er en løsning som samler de viktigste tjenestene en bedrift trenger for stabilt og sikkert trådløst nett. Ja, det passer egentlig for alle typer bedrifter, enten du jobber i butikk, restaurant, barnehage, på et kontor eller med logistikk. Løsningen retter seg spesielt mot mindre bedrifter med opp til 50 ansatte. Kan tilpasses for øvrig både etter behov, størrelse og kompleksitet, forklarer bedriftsrådgiveren i Viken Fiber.

Hvorfor velge fibernett?

Mange lurer på hvorfor man bør velge fibernett fremfor andre bredbåndsløsninger. Lite er mer irriterende enn at favorittserien hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Med fibernett slipper du å tenke på dette.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/04/AdobeStock_226826681-980x438.jpeg
Hva er fiberbredbånd?

Enkelt forklart er fiber internett med uendelig kapasitet. Fiber eller fiberoptikk overfører data gjennom lyssignaler som går gjennom tynne glassledninger. Teknologien muliggjør praktisk talt ubegrenset overføringskapasitet i begge retninger.

Viken Fiber er din lokale Altibox-leverandør og leverer Altibox tv og fiberbredbånd til husstander over hele Østlandet. Med fibernett fra Viken Fiber får hver kunde en egen fiberkabel med bredbånd, som gir høy hastighet og stabilt internett, uten påvirkning fra andres nettbruk.

Fibernett gir deg høy opp- og nedlastningshastighet

Fiberbredbånd gir deg like høy internetthastighet til både opp- og nedlasting, noe som er ekstra viktig på hjemmekontor og hjemmeskole. Hos oss kan du få hastighet opp til 1000 Mbps i begge retninger. I kapasitet tilsvarer dette 40 samtidige avspillinger på 50 tommers skjerm med ultra HD-kvalitet. Med fibernett fra oss får du mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og laptoper som bruker internett.

 
Lurer du på hvordan du kan få fiber?

Hos oss velger du det du vil ha, mens vi fikser resten for deg. Hvis du allerede har fiber installert i boligen og ønsker å bestille tjenester, er leveringstiden kun 2-5 dager. Hvis vi må installere nytt utstyr eller grave fiber til husveggen din, er leveringstiden noe lengre. Uansett vil det kreve lite av deg. Du registrerer kun din bestilling og vi fikser resten for deg. Etter bestilling vil vi ta kontakt med deg for å forsikre oss om at du får det du behøver. Når det er klart for oppkobling vil en montør ta kontakt med deg for å avtale leveringsdato. Så enkelt er det!

Vil du ha fiber fra oss?

Da er du veldig nær å gjøre et smart valg. Med Altibox får du førsteklasses internett og veldig mye god underholdning å velge blant.

Lurer du fortsatt på hvorfor du bør velge fibernett?

Sjekk ut seks gode grunner til å velge fiber her: https://vikenfiber.no/news/velg-fibernett-fra-oss/

Hvorfor du skal velge Viken Fiber?

Fibernett er nå å betrakte som samfunnskritisk infrastruktur, og stabile bredbåndstjenester har blitt like selvfølgelig og viktig som vann og strøm. Vi har lang erfaring i å bygge et robust fibernett som dekker behovet for kapasitet og hastighet for våre kunder, både i dag og i fremtiden.

Lurer du på hvorfor du bør velge fibernett til din bolig? Vi ønsker å gjøre valget enkelt for deg og har derfor samlet seks gode grunner for at du skal velge oss!

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/02/nye-altibox-tv-980x438.jpg

1. Irritasjonsfritt fibernett

Lite er mer irriterende enn at fotballkampen hakker fordi naboen gamer. Eller motsatt. Vi sørger for at du har en egen fiberkabel helt uten påvirkning fra andres nettbruk. Fiberbredbånd er, enkelt forklart, internett med uendelig kapasitet.

Vi leverer deg linjer med opp til 1000 Mbps i begge retninger. Det gir mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og PC-er som bruker internett. Du får like høy internetthastighet til opp- og nedlasting – noe som er ekstra viktig på hjemmekontoret!

Hvis du trenger bedre trådløs dekning i kjellerstua, på loftet eller i garasjen, så anbefaler vi Google Nest Wifi. Kombinasjonen av lynrask kablet fiber og den brukervennlige teknologien fra Google Nest Wifi vil gi deg godt trådløst nett hjemme og der du trenger det mest.

2. Lokal tilstedeværelse

Vi er din lokale Altibox-leverandør på Østlandet. Med tv og internett fra Altibox står opplevelsene i kø. Opplevelser som gir oss mer til felles. Full frihet og magisk underholdning med strømmetjenester, film og valgfrie kanaler – kombinert med superraskt og stabilt nett.

Vårt hovedkontor er i Drammen og vi har avdelingskontor i Oslo, Porsgrunn, Skedsmokorset, Sarpsborg og Hønefoss. Nærheten til kundene betyr mye for oss og vi er opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi sponser derfor mange lokale idrettslag og foreninger i hele vårt område.

3. All underholdning på ett sted

Med Altibox får du et gigantisk univers av underholdning. Kanaler og strømmetjenester som Netflix, Viaplay og TV 2 Play, apper, spill. Samlet i en fin og enkel oversikt. Håndplukk dine favoritter og få akkurat det du ønsker deg i din tv-pakke. Innholdet kan du velge inn med poengene dine, eller du kan laste ned appene fra Google Play.

Du kan bytte inn og ut kanaler og strømmetjenester av tv-pakken din så ofte du vil. Det er også enkelt for deg å ta underholdningen med på ferie!

4. Altibox for gamers

Gamere stiller skyhøye krav til nettet. Det må være raskt, det må være stabilt, det må rett og slett fungere optimalt til enhver tid, slik at spillopplevelsen blir perfekt. Det er krav som vi tar på alvor. Og selv om du ikke spiller selv, så kan du takke alle de som gamer, nettopp fordi de utfordrer oss til å levere enda bedre produkter.

5. Kundeservice døgnet rundt

Vår kundeservice hjelper deg hele døgnet – alle dager. Som en av få fiberleverandører er vi også tilgjengelig i helger og på helligdager. Du kan ringe oss, chatte med oss eller sende oss en melding på Facebook. – Vi er der for deg.

6. Norges mest fornøyde kunder ♥

Altibox har hatt Norges mest fornøyde kunder hele 12 år på rad! Fjoråret førte til en plutselig økning i bruk av internett og konsum av underholdning. Når våre kunder stiller høyere krav til tv og internett, er det ekstra gledelig at vi igjen ender opp med de mest fornøyde kundene. Dette motiverer oss skikkelig og vi skal jobbe hardt dette året også for å forbedre oss enda mer!

Og forresten, visste du at installasjon av fiber er enkelt? Vi håndgraver fiberrøret fra din tomtegrense og til husveggen og installerer fiberen i din bolig – uten at du behøver løfte en finger.

Dett var dett? Pandemien er over – eller?

Tiden er i alle fall inne for å lære oss å leve med den og se fremover.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/03/Trussel_Cyberkriminalitet-980x438.jpeg

TRUSSEL: Cyberkriminalitet er en global utfordring, og truer bærebjelkene i det norske demokratiet, offentlige og private institusjoner, økonomien, omdømmet og vår suverenitet. FOTO: Illustrasjonsfoto.

23. februar 2022 | Jon Birger Ellingsen, Direktør kommunikasjon og forretningsutvikling, Viken Fiber AS. | Denne saken sto på trykk i DA Næringsliv i februar 2022.

Landet har åpnet igjen etter 23 måneder med pandemi, folk har stått i lange køer utenfor utestedene i Drammen og alle andre byer i Norge. Å reise, dra ut og spise, danse og dra på konserter kan nå gjøres helt uten smittevernstiltak. Næringslivet jubler etter gjenåpning og reiselivet melder om høy aktivitet i bestillinger av turer i sommerferien.

Regjeringen har erklært at både munnbindet og metermålet kan pakkes vekk. Og Norge har klart pandemien bedre enn de fleste land.

Det er det flere grunner til. En årsak til at store deler av næringslivet har klart seg godt gjennom en av vår tids største kriser, er Norges sterke satsing på digitalisering. Vi har en av verdens best utbygde digitale infrastrukturer – og på tross av at vi er et langstrakt land med store avstander og mye fjell og daler – har svært mange bedrifter og husholdninger god tilgang til digitale løsninger.

Pandemien viste oss hvor utrolig viktig det var, når hele landet satt på hjemmekontor. Apper for bestilling og hjemlevering av dagligvarer ble tatt i bruk av folk i alle aldre – nesten over natten. Når den hardt rammede restaurant- og utelivsbransjen klarte å holde delvis åpent gjennom deler av pandemien, hjelper det at vi er en digitalt moden befolkning som lett aksepterte QR- koder for bestilling på restaurantene og for registrering for smittesporing. Og en del (relativt mange) bedrifter kunne fortsette sitt virke nesten uberørt, med alle ansatte på Teams. Fordi Norge har en velutbygget digital infrastruktur og en digitalt moden befolkning.

Fremover

Etter dansingen på Bragernes Torg og rundt omkring i de 40.000 stuene i Drammen er det tid for å se fremover.

Ta med oss lærdommen fra pandemien, og satse videre på digitalisering. For vi er – ikke – ferdige.

Selv om svært mange deler av landet vårt, og like ofte bygd som by, har tilgang til skikkelig raskt bredbånd – så er det fortsatt cirka ti prosent som ikke har tilfredsstillende tilbud. Når vi vet at tilgangen til bredbånd er en av de viktigste forutsetningene for bedrifters og privatpersoners etableringslyst i distriktene, er det viktig å ikke gi seg på oppløpssiden. Digitaliseringen av Norge må fortsette med stor fart. For vi får ikke til de virkelig gode digitale løsningene før alle er på nett.

Noen råd

IKT-Norge, den uavhengige interesse- organisasjonen som jobber for å styrke de overordnede rammebetingelsene for det digitale næringslivet, kom i forbindelse med valget med noen råd til påtroppende regjering, for å fortsette å utvikle det digitale Norge.

Ett av rådene er at det satses tungt på å videreutvikle den nasjonale, digitale infrastrukturen. Hele 360.000 nordmenn mangler en fremtidssikker bredbåndsforbindelse. Noen av disse bor også i (det som en gang var/kanskje igjen heter) Buskerud. Organisasjonen framholder at det må sikres at alle i hele Norge kan delta i det digitaliserte samfunnet, og nye bruksområder og behov vil gjøre ekom-nettene enda viktigere enn før.

Kompetansebehov

Et annet viktig råd er å satse videre på digital kompetanse. Vi trenger flere realister og teknologer – og et større mangfold for å ivareta dagens og fremtidens kompetansebehov. Denne kompetansen er avgjørende for den omstillingen samfunnet skal gjennom.

IKT-Norge anbefaler at det etableres en ny og gjennomgående teknologi- og realfagssatsning som sikrer at vi klarer å møte etterspørselen i et arbeidsmarked som er i stadig endring. Ved å sikre at skole, utdanning og arbeidsliv samhandler bedre, vil vi stå sterkere rustet til å møte behovene for digitalisering i offentlig og privat sektor.

Sikkerhet

Et tema både bedrifter, politikere og innbyggere vil måtte bli stadig mer opptatt av, er sikkerhet i det digitale samfunnet. Samfunnets avhengighet av digitale tjenester og infrastruktur ble spesielt tydelig gjennom pandemien – og gjør oss svært sårbare for cyberangrep og sikkerhetsbrudd. Cyberkriminalitet er en global utfordring, og truer bærebjelkene i det norske demokratiet, offentlige og private institusjoner, økonomien, omdømmet og vår suverenitet. IKT-Norge anbefaler at Norge løfter cybersikkerhet frem i internasjonale fora, og at det rustes kraftig opp innen IKT- sikkerhet i utdanningen.

Vi håper inderlig at den nye regjeringen lytter til disse gode rådene. Da sikrer vi at det digitale Norge er forberedt til å håndtere nye utfordringer som måtte komme.

Vi ønsker oss flere samarbeidspartnere – søk om sponsorsamarbeid hos oss!

I Viken Fiber er vi opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar ved å støtte saker i nærmiljøet som er viktige for kundene våre. Vi ønsker å bidra til et bedre lokalsamfunn ved å skape gode opplevelser i hele vårt geografiske nedslagsfelt.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2022/01/DBK_lan-980x438.jpeg

Tekst: Camilla M Claussen / Anne G L Ringsevjen  Alle foto: DBK

Vi søker bredde i våre sponsorater med ulike idrettsgrener, frivillige organisasjoner og andre aktiviteter som bidrar til gode og sunne oppvekstsvilkår for barn og ungdom. Vi støtter også arrangementer som relaterer seg til tjenestene vi leverer, som lan, offentlig visning av filmer eller idrettsarrangementer.

E-sport som tilbud til barn og unge

Koronakrisen har skapt vanskeligheter for mange, spesielt for idrettslag og frivillige organisasjoner. Tross utfordringene, har mange snudd seg rundt og funnet alternative løsninger for å opprettholde driften og tilbudet de har til lokalsamfunnet.

I fjor mottok vi rett i underkant av 70 søknader om støtte og sponsorsamarbeid. Det ble inngått både avtaler om langvarige sponsorsamarbeid og vi fikk ta del i flere mindre arrangementer over hele Østlandet.

En fellesnevner for flere av organisasjonene vi inngikk samarbeid med, var at de hadde startet med e-sport som del av sitt tilbud til barn og unge. Som fiberleverandør synes vi at det er svært givende å kunne bidra til å skape et sunt læringsmiljø og gode holdninger i spilling på nett. Samtidig kan vi levere et lynraskt fibernett til klubbene.

Fjoråret ga oss flere anledninger til å bli kjent med samarbeidspartnerne og deres medlemmer. Blant annet fikk vi bli med på flere lan og data-arrangement som varte over flere dager. For oss er det viktig å ikke kun støtte med pengebeløp, men også få lov til å være del av organisasjonene vi støtter.

Søk om sponsorsamarbeid i dag!

Vi stiller ofte opp på arrangementer og bidrar med aktiviteter tilpasset den aktuelle målgruppen.

Nå håper vi med denne saken å spre det glade budskap om at vi i år vil støtte enda flere lokale lag og organisasjoner og håper at nettopp din organisasjon vil samarbeide med oss.

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Landets mest avanserte golfsenter valgte Altibox

Da Jeffrey Tamm ville etablere landets flotteste innendørs golfanlegg litt øst for Gardermoen, tok han kontakt med Viken Fiber. Et slikt senter er avhengig av et stabilt nett med stor kapasitet og høyt sikkerhetsnivå. Hos Viken Fiber fikk han alt dette gjennom produktet Altibox Bedrift Premium.

Landets mest avanserte golfsenter valgte Altibox

Salgssjef bedrift i Viken Fiber Kristian Martinsen, daglig leder i Champion Indoor Golf Jeffrey Tamm og bedriftsrådgiver i Viken Fiber Stian Jensen er fornøyde med løsningen i det nye golfsenteret.

TEKST OG FOTO: PER-KR. AASEN / NÆRINGSLIVSMAGASINENE 

Champion Indoor Golf er fullspekket med moderne teknologi på alle fronter, blant annet med åtte Trackman simulatorer, som er kjent som verdens beste i bransjen.

– Senteret er bygd opp med «top notch technology» i alle ledd, og derfor ønsket vi også markedets beste fiberløsning, slik at alt skal fungere problemfritt. Etter å ha sondert terrenget en stund, kontaktet vi bedriftsrådgiver Stian Jensen hos Viken Fiber. Det er vi glade for nå, sier Jeff Tamm, som nylig åpnet det 650 kvadratmeter store senteret.

Han sier at hastighet og kapasitet på linjen er i toppklasse. Både ned- og opplasting foregår med en hastighet på 500 Mbit per sekund, noe som sørger for rask oppgradering av programvare og super wifi-dekning for brukerne.

– Vi har 130 internasjonale golfbaner i systemet, og mange av de er så store at det kan ta dager å laste ned, men på vårt wifi-nett gikk det på et blunk, sier Jeff entusiastisk.

Det er ikke mange uker siden Stian Jensen og Jeffrey Tamm inngikk avtalen om Altibox Bedrift Premium i golfsenteret på Dal. Nå er alt ferdig installert og testet.

Strekker seg langt

Viken Fiber leverte installasjonen svært raskt, siden senteret var avhengige av å være i gang på bare et par uker. Etter den tid har de testet og lært opp ansatte, slik at alt fungerte på åpningsdagen.

– Det har bare vært mindre justeringer av programvaren, ellers har alt virket perfekt, sier en fornøyd daglig leder.

– Når kunder ringer Viken Fiber kan de bestille både tv, internett, sikkerhet, wifi og bredbånd på samme sted. Det gjorde Champion Indoor Golf, noe vi er svært stolte av. Denne gang måtte vi levere utenom arbeidstid, og selv om vi helst jobber innenfor normale arbeidstider, strekker vi oss langt når kunden har behov for det, legger Stian Jensen til. – God kundeservice og support er noe av det Viken Fiber scorer høyest på.

Velfungerende og stabilt

– Det var spennende å få en slik henvendelse fra det nye golfsenteret, fortsetter Stian, som selv er hektet på sporten og tilbringer en god del timer på fairway og green. Men golf er en sommersport i Norge, og nordmenn trenger å vedlikeholde sitt nivå gjennom en lang vinter uten å måtte reise utenlands.

– Jeg tente på denne forespørselen da den kom, ikke bare fordi det er en stor bestilling, men også fordi jeg har et hjerte for sporten. Vi startet med å kartlegge behovet og forsto raskt at senteret skulle opp med noe helt nytt og trengte et velfungerende og stabilt nettverk, både til simulatorene og kassaapparat. Vi installerte derfor wifi med gjestenett og i tillegg til dette valgte golfsenteret en utvidet sikkerhetsløsning, som hindrer hacking eller datainnbrudd. Vår jobb er å sørge for at senteret fungerer uten at Jeff og kollegene skal tenke over det, sier Stian. Viken Fiber hadde allerede fiber i bygget, som tidligere huset Møbelringen og har bygd ut til hele næringsfeltet på Øvre Romerike for noen år tilbake.

Det nye golfsenteret er etablert i de tidligere Møbelringen-lokalene på Dal.

 – Champion Indoor Golf setter like høye krav til teknologi som Viken Fiber gjør. Det gjør at denne avtalen er en god «match» mellom to parter som tenker likt om kvalitet, sier salgssjef bedrift i Viken Fiber, Kristian Martinsen. Han legger til at avtalen er viktig for Viken Fiber, som er Norges ledende rendyrkede fiberselskap og vokser betydelig i alle regioner de opererer.

– Den er viktig fordi det er et avansert golfsenter med høye krav til stabilitet og sikkerhet, men også fordi det vil være godt besøkt og vil fungere som et utstillingsvindu for Altibox Bedrift Premium. I den sammenheng vil jeg trekke frem den ekstra sikkerhetspakken senteret valgte, som en del av vår løsning. Mange norske bedrifter opplever datainnbrudd i dag, noe som kan kvele bedriftens omsetning på kort tid.

Vår sikkerhetspakke hindrer dette og gjør at kundene kan fokusere på drift av selskapet og ikke bekymre seg for trusler om driftsstans som følge av hacking. Cisco, som leverer løsningen er et av verdens ledende selskaper på sikkerhet og sørger for at alle mulige angrep blir stanset før de når våre kunder, sier Martinsen.

Med Altibox Bedrift Premium får bedriften et produkt som kan tilpasses både etter behov, størrelse og kompleksitet.

Viken Fiber i tett samarbeid med e-sportalliansen

Viken Fiber har inngått sponsorsamarbeid med mange av idrettslagene som er med i Bredde-e-sport Alliansen. Vi leverer blant annet fibernett til e-sportsentrene, sier Anne Berit Rørlien, administrerende direktør i Viken Fiber.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/05/MicrosoftTeams-image-8-980x438.jpg

Tekst: Tom Helgesen Foto: Drammens Ballklubb

En undersøkelse fra Medietilsynet viste at nærmere ni av ti mellom 9-18 år i Norge gamer, eller spiller på nett som det heter på godt norsk. – For de unge er dette en viktig arena for både vennskap og kunnskap. Dette er noe vi voksne må ta på alvor, og dette heier vi på i Viken Fiber, forteller Rørlien.

Tar et større samfunnsansvar
Når barna spiller på nett, er det like seriøst som en trillende ball på gressmatta, eller klare toner på gitaren. For Viken Fiber er det viktig å støtte saker som er viktige for sine kunder og som bidrar til et bedre lokalsamfunn. De ser at det å knytte seg til lokale klubber og idrettslag som har startet med e-sport er en fin måte å øke forståelsen for spilling som en positiv aktivitet. Samtidig tar Viken Fiber et felles samfunnsansvar ved å være med på å skape et inkluderende miljø.

Blir kjent med kundene lokalt
Idrettslagene i distriktet har ofte et bredt utvalg av breddeidrett, men flere har også startet med e-sport som en del av sitt tilbud til barn og unge. De befinner seg i områder hvor Viken Fiber leverer nett, og dette er en fin måte for selskapet å bli kjent med kundene lokalt. I Drammensområdet er det inngått sponsorsamarbeid med Lier IL og Drammens Ballklubb. Stokke IL, Spett Gaming og IL Hei er eksempler på e-sportklubber som blir sponset i Vestfold og Telemark.

Stabilt og raskt nett
– Vår erfaring er at Viken Fiber leverer stabilt og raskt nett. Samtidig tar Viken Fiber et samfunnsansvar ved å sponse lokalt, forteller Ola Ekeberg Apenes, styreleder i Bredde-e-sport Alliansen og klubbkoordinator i Drammens Ballklubb (DBK). – Bredde-e-sport Alliansen har som hovedformål å skape aktivitet i trygge rammer for barn og unge. Som en del av å løse oppdraget, har vi seriespill, e-sport cuper og trenerkurs. Alt dette krever naturligvis et godt nettverk, derfor er vi veldig glade for at Viken Fiber er med å sikre dette ved å støtte våre medlemsklubber, forklarer han.

Norsk e-sport er for øvrig nå i en viktig og ekstremt raskt voksende periode, og her er Viken Fiber med på å spille en viktig rolle. For uten stabilt nettverk, har klubbene heller ingen mulighet til å tilrettelegge for et bredde-e-sport tilbud.

Mer fornøyde tv- og bredbåndskunder under pandemien

Viken Fiber har Norges mest fornøyde bredbåndskunder for tolvte året på rad. Det uavhengige analysebyrået EPSI Rating Norge har nok en gang undersøkt kundetilfredsheten i den norske bredbånds- og tv-bransjen. Altibox, som leveres av Viken Fiber over store deler av Østlandet, går igjen seirende ut av samtlige kategorier: Bredbånd privat, bredbånd bedrift og tv privat.

https://vikenfiber.no/wp-content/uploads/2021/10/MicrosoftTeams-image-11-980x438.jpg

– Koronaviruspandemien førte til mye større bruk av bredbåndet på grunn av hjemmekontor, hjemmeskole, gaming og økt konsum av underholdning. Når kundene stiller høyere krav til tv og internett, er det veldig kjekt at vi igjen ender opp med de mest fornøyde kundene, sier administrerende direktør Anne Berit Rørlien i Viken Fiber.

Altibox får en kundetilfredshet på 70,6 i kategorien bredbånd for privatmarkedet, et hestehode foran bransjegjennomsnittet på 62,5. Scoren er en markant økning på nesten to prosentpoeng for Altibox, mens den generelle bransjescoren har gått litt ned.

– Vi har arbeidet langsiktig med å bygge ut solid fibernett med høy kapasitet og tror at dette er en del av forklaringen på resultatet. Nettet vårt tålte pandemien godt, og det tror vi kundene satte pris på, sier Rørlien.

I kategorien bredbånd bedrift får Altibox en score på 72,2. Her er bransjescoren 67,2. I TV-kategorien oppnår Altibox en score på 70,1, langt foran bransjesnittet på 61,3.

Viken Fiber bygger og drifter fibernett og leverer bredbåndstjenester fra Altibox til over 200 000 husholdninger og bedriftskunder i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark.

 

EPSI, kundetilfredshet bredbånd privatmarkedet 2021:

 

 1. Altibox: 70,6
 2. HomeNet: 64,4
 3. Telenor: 58,7
 4. Telia: 57,6
 5. NextGenTel: 57,4

 

Øvrige bredbåndsaktører: 67,7

Bransjesnitt: 62,5

 

EPSI, kundetilfredshet bredbånd bedriftsmarkedet 2021:

 1. Altibox: 72,2
 2. Telia: 69,5
 3. Telenor: 66,6
 4. GlobalConnect: 62,3
 5. Eidsiva Bredbånd: 62,1

 

Øvrige leverandører: 69,5

Bransjesnitt: 67,2

 

EPSI, kundetilfredshet tv-distribusjon 2021:

 1. Altibox: 70,1
 2. RiksTV: 66,2
 3. Allente: 62,1
 4. Telenor: 56
 5. Telia: 53,7

 

Øvrige leverandører: 63,2
Bransjesnitt: 61,3

 

EPSI Rating Norge foretar en nasjonal og uavhengig måling av kundetilfredshet og lojalitet innen telekombransjen.